antonl Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Και στην τελική αν δε σου κάνουν τη χάρη να μπουν σπίτι σου, είσαι καλυμμένος σε περίπτωση zombie apocalypse. Πες το ψέματα. link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ennoeitai Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Πες το ψέματα. link χαχαχα ναι και άλλο ένα ξαναζωντάνεψε, είπε "μπαμπά θέλω νερό" και ξαναπέθανε. στανταρ http://www.newsbomb.gr/blogs/story/139269/sok-dihrono-nekro-agoraki--sikothike--zitise-nero-kai-xanapethane Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Duck Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Στο Link μπορειτε να βρειτε εναν καλογραμμενο οδηγο σχετικα με την ολη διαδικασια που πρεπει να κανει καποιος για να αποκτησει οπλο καθως και ολα τα μετρα ασφαλειας που απαιτουνται οταν υπαρχει οπλο στο σπιτι. Zombies yeah... party time . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Οχι δεν το βρισκω σωστο. Να αλλαξουμε τον νομο για να εχουμε λιγοτερα και οχι περισσοτερα οπλα. Εδω ειναι που διαφωνουμε. Το προβλημα ομως ειναι οτι οπως εχει η κατασταση καποιος πρεπει να εχει το οπλο. τι θελω να πω: Αυτη τη στιγμη, τα 5-10-1000 παρανομα οπλα που υπαρχουν σε χερια ανθρωπων που θα κανουν μια παρανομια, υπαρχουν και δε γινεται να μειωθουν με ευχολογια, οσους νομους και να αλλαξουμε το οπλο αυτος που θελει να κανει ληστεια θα το βρει. Πιστευω οτι μερχι εδω ολοι συμφωνουμε. Απο κει και περα, αυτα τα οπλα θα πρεπει να αντιμετωπιστουν με καποιο τροπο, και δυστυχως απο τη στιγμη που η αστυνομια ειναι ευνουχισμενη ως προς το θεμα της οπλοχρησιας, και επειδη ολοι το ξερουμε οτι ειναι ευνουχισμενη, ο καθενας που εχει δικο του οπλο θα το χρησιμοποιησει. Αρα βρισκομαστε το διλλημα της κοτας με το αυγο. Οι μισοι λενε οτι πρεπει να υπαρχει νομος που να με αγηνει να υπροβολησω μεσα στο σπιτι μου διοτι η αστυνομια δε λειτουργει, οι αλλοι μισοι οτι πρεπει να αναβαθμιστει το ολο συστημα ωστε να μην χρειαζεται να πυροβολησω μεσα στο σπιτι μου. Προσωπικα αν και θελω το δευτερο, δε βλεπω πρακτικα (και οχι με ευχολογια) με ποιο τροπο θα αποφευχθει το πρωτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N3k21 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Το να επιτρέψεις την οπλοκατοχή για νόμιμη άμυνα στην ιδιοκτησία του πολίτη είναι ένα πράγμα, το ποιες είναι οι συνέπειες όμως της εκτεταμένης κατοχής όπλων δεν φαίνεται να σε απασχολεί καθόλου. Δεν μιλάμε για παράπλευρες απώλειες εδώ πέρα, μιλάμε για εργαλεία που αφαιρούν ζωές. Μην ξεχνάμε και την περίπτωση του τύπου στο Αγρίνιο (αν θυμάμαι καλά) που έφαγε πέντε κυνηγούς επειδή πατούσαν στα κτήματά του. Yin, παρότι η συζήτησή σας έχει προχωρήσει αρκετά και ο Dark Duck εξήγησε λεπτομερώς το τι παίζει με την οπλοκατοχή, θα ήθελα να μείνω λίγο στα όσα έχω κάνει quote. Ο τύπος στο Αγρίνιο ήταν δολοφόνος - τελεία και παύλα. Το όπλο που χρησιμοποίησε ήταν ωστόσο νόμιμο. Όπως έχει ήδη αναφερθεί πολλές φορές, το νομικό καθεστώς περί οπλοκατοχής στην Ελλάδα επιτρέπει την κατοχή όπλου, σχεδόν από τον καθένα. Χαλαρά λοιπόν αύριο θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε κι από μια κυνηγετική καραμπίνα στη ντουλάπα μας. Θες να το πάμε ακόμα πιο μακριά; Αν είσαι μέλος σκοπευτικού συλλόγου για κάποιο διάστημα (νομίζω) έχεις δικαίωμα να αγοράσεις και πιστόλι χειρός. Σε κάθε περίπτωση, παρότι ο νόμος είναι σαφής, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο κάθε βλαμμένος δεν θα φορτώσει σιδερικά το πορτ μπαγκάζ του. Μπορεί η οπλοφορία και φυσικά η οπλοχρησία να είναι παράνομες, η αγορά και η κατοχή όμως δεν είναι. Για τα παράνομα όπλα δεν το συζητώ. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων (στην επαρχία κυρίως) οι οποίοι διαθέτουν παράνομα πυροβόλα όπλα στρατιωτικού τύπου. Ακόμα και χειροβομβίδες παίζουν! Μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας, βάλε στο youtube να δεις φάσεις στην Κρήτη όπου οι τύποι ρίχνουν με αυτόματα. Στο youtube, έτσι; Ο κόσμος το 'χει τούμπανο που λέμε... The point is, υπάρχουν αρκετοί βλαμμένοι τίγκα στα σιδερικά εκεί έξω. Τι μας κάνει να πιστεύουμε πως αν απλά αλλάξει ο νόμος περί αυτοάμυνας με πυροβόλο όπλο, πάντα εντός της οικείας του αμυνόμενου, θα γεμίσουμε από βιτζιλάντηδες; Κλείνοντας, θεωρώ πως αν αλλάξει ο νόμος περί αυτοάμυνας δεν πρόκειται να αυξηθούν οι κάτοχοι πυροβόλων όπλων. Ούτε πρόκειται αυτοί να βγουν παγανιά a la far west και να αρχίσουν να τρώνε κόσμο. Τέτοιες πράξεις συνεπάγονται για μένα ψυχική ασθένεια. Όμως ήδη έχουμε και αρκετούς ψυχασθενείς με δικαίωμα οπλοκατοχής και αρκετά όπλα. Ο οικογενειάρχης όμως π.χ. που θεώρησε ως ύστατη λύση προκειμένου να προστατέψει την οικογένειά του τον πυροβολισμό, γιατί να μην έχει κάποια παραπάνω ελαφρυντικά; Ας μην αθωωθεί αυτομάτως...αλλά δεν γίνεται να τον βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με κάποιον κοινό εγκληματία... Άλλα πράγματα η οπλοκατόχη και η αυτοάμυνα, άλλα η οπλοφορία και η οπλοχρησία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Duck Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Yin, παρότι η συζήτησή σας έχει προχωρήσει αρκετά και ο Dark Duck εξήγησε λεπτομερώς το τι παίζει με την οπλοκατοχή, θα ήθελα να μείνω λίγο στα όσα έχω κάνει quote. Ο τύπος στο Αγρίνιο ήταν δολοφόνος - τελεία και παύλα. Το όπλο που χρησιμοποίησε ήταν ωστόσο νόμιμο. Όπως έχει ήδη αναφερθεί πολλές φορές, το νομικό καθεστώς περί οπλοκατοχής στην Ελλάδα επιτρέπει την κατοχή όπλου, σχεδόν από τον καθένα. Χαλαρά λοιπόν αύριο θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε κι από μια κυνηγετική καραμπίνα στη ντουλάπα μας. Θες να το πάμε ακόμα πιο μακριά; Αν είσαι μέλος σκοπευτικού συλλόγου για κάποιο διάστημα (νομίζω) έχεις δικαίωμα να αγοράσεις και πιστόλι χειρός. Σε κάθε περίπτωση, παρότι ο νόμος είναι σαφής, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο κάθε βλαμμένος δεν θα φορτώσει σιδερικά το πορτ μπαγκάζ του. Μπορεί η οπλοφορία και φυσικά η οπλοχρησία να είναι παράνομες, η αγορά και η κατοχή όμως δεν είναι. Για τα παράνομα όπλα δεν το συζητώ. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων (στην επαρχία κυρίως) οι οποίοι διαθέτουν παράνομα πυροβόλα όπλα στρατιωτικού τύπου. Ακόμα και χειροβομβίδες παίζουν! Μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας, βάλε στο youtube να δεις φάσεις στην Κρήτη όπου οι τύποι ρίχνουν με αυτόματα. Στο youtube, έτσι; Ο κόσμος το 'χει τούμπανο που λέμε... The point is, υπάρχουν αρκετοί βλαμμένοι τίγκα στα σιδερικά εκεί έξω. Τι μας κάνει να πιστεύουμε πως αν απλά αλλάξει ο νόμος περί αυτοάμυνας με πυροβόλο όπλο, πάντα εντός της οικείας του αμυνόμενου, θα γεμίσουμε από βιτζιλάντηδες; Κλείνοντας, θεωρώ πως αν αλλάξει ο νόμος περί αυτοάμυνας δεν πρόκειται να αυξηθούν οι κάτοχοι πυροβόλων όπλων. Ούτε πρόκειται αυτοί να βγουν παγανιά a la far west και να αρχίσουν να τρώνε κόσμο. Τέτοιες πράξεις συνεπάγονται για μένα ψυχική ασθένεια. Όμως ήδη έχουμε και αρκετούς ψυχασθενείς με δικαίωμα οπλοκατοχής και αρκετά όπλα. Ο οικογενειάρχης όμως π.χ. που θεώρησε ως ύστατη λύση προκειμένου να προστατέψει την οικογένειά του τον πυροβολισμό, γιατί να μην έχει κάποια παραπάνω ελαφρυντικά; Ας μην αθωωθεί αυτομάτως...αλλά δεν γίνεται να τον βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με κάποιον κοινό εγκληματία... Άλλα πράγματα η οπλοκατόχη και η αυτοάμυνα, άλλα η οπλοφορία και η οπλοχρησία... +1 Καλά τα λεει Yin! Εγω στο σύνολο εχω 4 κυνηγετικα και ειμαι μια χαρα! Now where are the zombies!! Yeah! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Αφού είναι αλλά πράγματα, βήθησε με να καταλάβω πως δε συνδέεται η αυτοάμυνα με την οπλοχρησία, στο πλαίσιο που περιγράφεις στο μήνυμα σου. Και ελπίζω να μη γράψεις οπλοχρησία είναι το κυνήγι πχ. Γενική απορία, πως ξέρετε ότι είναι 100k τα AK κι όχι 1500 ή 1.000.000; +1 Καλά τα λεει Yin! Εγω στο σύνολο εχω 4 κυνηγετικα και ειμαι μια χαρα! Now where are the zombies!! Yeah! Επικροτείς και υποστηρίζεις την ένοπλη βία, γιατί θεωρείς ότι είσαι καλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Σαν καποιος που προσωπικα ετσι και μου -βρισουν- τη μανα ειμαι ικανος να παω στη φυλακη και αυτος/η στο χωμα Για πείτε πόσο γαμάει η οπλοκατοχή. Εδώ δεν ξέρετε (2ο πληθυντικό επειδή υπάρχετε εδώ μέσα) πότε πρέπει να σκουφώνετε το λουκάνικο για να μην κολλήσετε AIDS και που να ρίξετε την ψήφο, αλλά ξέρετε να διαχειριστείτε όπλο. Sure. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Ώπα της! Τώρα το έπιασα... Θα θεωρείται αυτοάμυνα η δολοφονία των ατόμων που περιγράφει ο λούσι. Το σύστημα θα καταρρεύσει από μέσα. Σατανικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
..MementoMori.. Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δωστε οπλα στους λοκατζηδες να γελασουμε http://www.youtube.com/watch?v=FlnYYrbPCHU Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Duck Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Για πείτε πόσο γαμάει η οπλοκατοχή. Εδώ δεν ξέρετε (2ο πληθυντικό επειδή υπάρχετε εδώ μέσα) πότε πρέπει να σκουφώνετε το λουκάνικο για να μην κολλήσετε AIDS και που να ρίξετε την ψήφο, αλλά ξέρετε να διαχειριστείτε όπλο. Sure. Luci θες να παρουμε την καραμπινα να παμε μια βολτα στην εξοχη για να μαθεις και συ τον χειρισμό της? Δεν ειναι δυσκολο θα δεις που μπορει και να σ αρεσει το target practice σε φρουτα λαχανικα και τενεκεδακια. Η συγκριση του ενος οπλου (καραμπινα) με του αλλου όπλου (λουκανικο) πως σου ηρθε? This is my rifle, this is my gun, this is for fighting, this is for fun φαση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Luci θες να παρουμε την καραμπινα να παμε μια βολτα στην εξοχη για να μαθεις και συ τον χειρισμό της? Δεν ειναι δυσκολο θα δεις που μπορει και να σ αρεσει το target practice σε φρουτα λαχανικα και τενεκεδακια. Η συγκριση του ενος οπλου (καραμπινα) με του αλλου όπλου (λουκανικο) πως σου ηρθε? This is my rifle, this is my gun, this is for fighting, this is for fun φαση? Έχω εμπειρία από καραμπίνα και 9mm. Ξέρω να σημαδεύω (αρκετά καλά, χρόνια practice) και να τραβάω τη σκανδάλη. Αυτό δε σημαίνει πως ξέρω να χειρίζομαι όπλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Duck Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Έχω εμπειρία από καραμπίνα και 9mm. Ξέρω να σημαδεύω (αρκετά καλά, χρόνια practice) και να τραβάω τη σκανδάλη. Αυτό δε σημαίνει πως ξέρω να χειρίζομαι όπλο. Εχεις δίκιο, ενω αυτοι που μπαινουν σπιτι σου για να σε ληστεψουν ειναι ειδικοδυναμιτες με δυο τρεις αποστολες σε περσικο και αφγανισταν και εμπρακτα ξέρουν να χειρίζονται όπλο! Μια αφηρημενη ισοπεδωτικη ειρωνια δεν ειναι ειναι επιχείρημα που πειθει κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Γοοοοου! Όλη η εκπαίδευση σου είναι φρούτα και λαχανικά στην εξοχή; Και θες να νομοθετηθεί η οπλοχρησία για αυτοάμυνα; Δηλαδή καταστάσεις υπό πίεση σε κλειστούς χώρους, πολύ πιθανό σε ώρες ανάπαυσης, παρουσία της οικογένειας σου!!!! Πραγματικά τόση ασφάλεια είχα να νιώσω από την κοιλιά της μαμάς μου. Τώρα βλέπουμε και τη συνέχεια μεταξύ ίσως 2 οπλισμένων ανεκπαιδευτών ομάδων θα επιζήσει η πιο τυχερή. Αυτό το σχέδιο έχει προοπτική... θανατηφόρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Εχεις δίκιο, ενω αυτοι που μπαινουν σπιτι σου για να σε ληστεψουν ειναι ειδικοδυναμιτες με δυο τρεις αποστολες σε περσικο και αφγανισταν και εμπρακτα ξέρουν να χειρίζονται όπλο! Μια αφηρημενη ισοπεδωτικη ειρωνια δεν ειναι ειναι επιχείρημα που πειθει κόσμο. Δεν εννοώ αυτό, εννοώ πως ο χειρισμός ενός όπλου είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να ξέρεις πώς να σκοτώνεις με αυτό. Για την ακρίβεια, κατά τη δική μου θεώρηση, είναι να ξέρεις πώς να μη το χρησιμοποιείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα