Toufas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Νομίζω πως έχω διαβασει ολο το νημα και δεν έχω καταλάβει το εξης: Έχουμε καταναλώσει τόσες σελίδες επειδή ένας Έλληνας σκότωσε έναν αλλοδαπό διαρρήκτη. Το ότι τόσοι εγκληματίες τόσο καιρό έχουν σκοτώσει τόσους Έλληνες, σε ληστίες, κλοπές, διαρρήξεις, επιθέσεις, γιατί δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά ; Μηπως να το ξαναδιαβαζες το θεμα γιατι δεν καταλαβες το τι συζηταμε?
insomniaK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Το θέμα είναι οι εθνικότητες του θύτη και του θύματος; Όχι ο φόνος. Όχι η εκδίκηση. Όχι η αυτοδικία. Όχι εξαθλίωση. Όχι η περιρρέουσα κατάσταση. Όχι η έλλειψη παιδείας και η επιστροφή στα ένστικτα. Το θέμα είναι η εθνικότητα του δολοφόνου και του δολοφονημένου!!!! Έλα πηγάδι της κατάντιας, βάλε ένα πάτο...
agamoi-thytai Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μηπως να το ξαναδιαβαζες το θεμα γιατι δεν καταλαβες το τι συζηταμε? Το πρόβλημά μας είναι ότι τον καταδιωξε και τον σκότωσε ; Οι υόλοιποι που εν ψυχρώ δολοφονούν για 50 ευρώ ή για χρυσαφικά μεσα σε ένα σπίτι ; Αδιάφορο;
aris1986 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Νομίζω πως έχω διαβασει ολο το νημα και δεν έχω καταλάβει το εξης: Έχουμε καταναλώσει τόσες σελίδες επειδή ένας Έλληνας σκότωσε έναν αλλοδαπό διαρρήκτη. Το ότι τόσοι εγκληματίες τόσο καιρό έχουν σκοτώσει τόσους Έλληνες, σε ληστίες, κλοπές, διαρρήξεις, επιθέσεις, γιατί δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά ; Δεν εχει γινει γιατι ειμαστε φιλανθρωποι,γιοι του Δία,βαριομασταν να δουλευουμε βενζιναδικα και οικοδομες και ηρθαν οι ξενοι και μας βοήθησαν. Απο την αλλη αμα εγραφε κανεις εδω για Ελληνες που σφαχτηκανε στο σπιτι τους κτλπ θα λεγαμε οτι ειναι ρατσιστης. Ελληνες επιτρεπονται να σφαζονται, οι μεταναστες αυτοματα οχι. Καπως ετσι στο περναει το συστημα των αριστεριστών. Ενω δεν θα πρεπε για τον καθενα να ισχυει αυτο.
insomniaK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 "Πηγάδι, αγνόησε με." Σήμερα μάθαμε πως η αξία της ανθρώπινης ζωής μεταβάλλεται με την εθνικότητα. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι αριστεριστής, όχι άνθρωπος.
Dark_Duck Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Οχι. Άρα αφού η διαδικασια τωρα δεν ειναι σωστή σύμφωνα με το σκεπτικό σου θα έπρεπε να ειμαστε far west! Στο ξαναλέω όπλα υπάρχουν και πολλά μάλιστα. Άδειες γι αυτά επίσης. Και μεχρι στιγμής το μόνο που γίνεται ειναι κάποιο περιστατικο αραια και που. Ποιο το πρόβλημα λοιπον να επιτραπει η οπλοχρησία για άμυνα στο σπιτι με κυνηγετικα όπλα?
insomniaK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Καταλαβαίνεις πως παραδέχεσαι την αποτυχία μας να διαχωρίσουμε τον ανθρώπο από τα ζώα; Προτείνοντας κιόλας την πλήρη αποκτήνωση μας.
YiN Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Άρα αφού η διαδικασια τωρα δεν ειναι σωστή σύμφωνα με το σκεπτικό σου θα έπρεπε να ειμαστε far west! Στο ξαναλέω όπλα υπάρχουν και πολλά μάλιστα. Άδειες γι αυτά επίσης. Και μεχρι στιγμής το μόνο που γίνεται ειναι κάποιο περιστατικο αραια και που. Ποιο το πρόβλημα λοιπον να επιτραπει η οπλοχρησία για άμυνα στο σπιτι με κυνηγετικα όπλα? Το αραιά και πού δεν αναφέρεται σε άψυχα αντικείμενα, αλλά σε ανθρώπινες ζωές. Επίσης, αυτό το αραιά και πού αντιστοιχεί στα παρόντα (περιορισμένα) ποσοστά οπλοκατοχής. Όπως (θα έπρεπε να) καταλαβαίνεις, αν η οπλοκατοχή αυξηθεί το πού δεν θα είναι αραιά.
aris1986 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 "Πηγάδι, αγνόησε με." Σήμερα μάθαμε πως η αξία της ανθρώπινης ζωής μεταβάλλεται με την εθνικότητα. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι αριστεριστής, όχι άνθρωπος. Αυτο καταλαβες εσυ;
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Και πως μπορείς να ξέρεις ακριβώς τις προθέσεις του άλλου; Στην τελική ο κόσμος δεν κλέβει από χόμπι αποκλειστικά. Don't go there. Επειδή ξαναναφέρθηκε νωρίτερα, αυτό το επιχείρημα είναι ο ορισμός του άκυρου, διότι: 1) Δεν θα κάτσω να συζητήσω με το διαρρήκτη αν τον χτύπαγε η μάνα του στα προ-εφηβικά του χρόνια, πρώτον γιατί δεν θα με ενδιαφέρει και δεύτερον γιατί δεν θα έχουμε χρόνο εκείνη τη στιγμή που θα τον δω μπροστά μου. 2) Αν δικαιολογείς ΕΝΑ έγκλημα, τότε μπορείς να τα δικαιολογήσεις ΟΛΑ. Αυτός που πεινάει θα κλέψει καρβέλι ψωμί, αυτός που κρυώνει θα κλέψει παλτό, αυτός που έχει σηκωμάρες θα βιάσει αυτήν με την πιο κοντή φούστα, αυτός που του πηδιέται η γκόμενα θα την καθαρίσει. Ποιός ακριβώς θα βάλει όριο ότι τα τάδε εγκλήματα είναι δικαιολογημένα, ενώ τα δείνα όχι; Απλά, don't go there. Και για να μην παρεξηγηθώ, ξαναλέω: Αν σκοτώσεις ενώ κινδυνεύεις άμεσα ή έμμεσα είσαι απόλυτα δικαιολογημένος, in my book. Αν σκοτώσεις, όμως, ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ κάποιον με κυνηγετική λες και είναι θήραμα (δε πα να 'ναι και ο Χίτλερ ο ίδιος), τότε εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τον χώσουν τόσο βαθιά στη γη που να μην ξαναδεί φως για την υπόλοιπη ζωή του.
Dark_Duck Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Το αραιά και πού δεν αναφέρεται σε άψυχα αντικείμενα, αλλά σε ανθρώπινες ζωές. Επίσης, αυτό το αραιά και πού αντιστοιχεί στα παρόντα (περιορισμένα) ποσοστά οπλοκατοχής. Όπως (θα έπρεπε να) καταλαβαίνεις, αν η οπλοκατοχή αυξηθεί το πού δεν θα είναι αραιά. Σου χω νεα, οι ληστείες, οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί, οι φόνοι ειναι καθημερινό φαινόμενο! Ουτε αραιά ουτε που και που!! Κατεβηκε ο αλλος για να μην του κλέψουν το αμαξι με ενα κουζινομάχαιρο στο χέρι και τι πιο φυσικό του έριξαν με καλασζνικοφ!! Αλλα ξέχασα οι πολιτες δεν εχουν τα ίδια δικαιωματα με τους κακοποιούς, αυτος ΑΚ-47 εγω κουζινομάχαιρο. Αν τον σκοτωσω πάω μεσα για μια ζωη αν αυτος συλληφθει για ληστεία παει μεσα για 6 μηνες, αν βίασε την γυναίκα μου η την κόρη μου παει μεσα για 5 χρόνια. Οσο για τα περιορισμενα ποσοστα οπλοκατοχης συμφωνα με τα στοιχεια της αστυνομιας οι "κυνηγοι" έχουν τριπλασιαστει τα τελευταια 2 χρόνια και ανεβαίνουν.
YiN Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Σου χω νεα, οι ληστείες, οι ξυλοδαρμοί, οι βιασμοί, οι φόνοι ειναι καθημερινό φαινόμενο! Ουτε αραιά ουτε που και που!! Κατεβηκε ο αλλος για να μην του κλέψουν το αμαξι με ενα κουζινομάχαιρο στο χέρι και τι πιο φυσικό του έριξαν με καλασζνικοφ!! Αλλα ξέχασα οι πολιτες δεν εχουν τα ίδια δικαιωματα με τους κακοποιούς, αυτος ΑΚ-47 εγω κουζινομάχαιρο. Αν τον σκοτωσω πάω μεσα για μια ζωη αν αυτος συλληφθει για ληστεία παει μεσα για 6 μηνες, αν βίασε την γυναίκα μου η την κόρη μου παει μεσα για 5 χρόνια. Οσο για τα περιορισμενα ποσοστα οπλοκατοχης συμφωνα με τα στοιχεια της αστυνομιας οι "κυνηγοι" έχουν τριπλασιαστει τα τελευταια 2 χρόνια και ανεβαίνουν. E εντάξει τότε. Να νομιμοποιήσουμε και το μέσο για να μην ζορίζονται κιόλας τα παιδιά. Εγώ λέω να ανέβουμε και σε τίποτε φοινικόδεντρα και να παίζουμε βόλλεϋ με καρύδες. Μία σημείωση: ο διαρρήκτης δεν έχει δικαίωμα (δια νόμου, στανταράκι ε) να έχει όπλο και να μπαίνει σε σπίτια. Παραβαίνει τον νόμο. Btw, το "έχουν τριπλασιαστεί" δεν σημαίνει ότι δεν είναι περιορισμένα. Σημαίνει ότι αυξάνονται. Ξες.
deesnider Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 1) Αν είσαι τόσο άνδρας να πυροβολείς σα το ράμπο ανθρώπους στους δρόμους, ας έχεις και τα @@ να υποστείς τις συνέπειες. 2) ...δήλωσε πως θα μπορούσε να σκοτώσει αν του έβριζαν τη μάνα. Κατ' εσέ, πολύ σωστά κάνει αυτός και αναρωτιέται για ποιο έγκλημα η εκτέλεση είναι αποδεκτή ποινή. 3) Μπορείς να μου δείξεις ένα τέτοιο παράδειγμα συλλογικής αίτησης; Ή να μου πεις ένα περιστατικό που έκανες κάποια εισήγηση; Εκτός αν εννοούμε "τόσα ποστ έχω κάνει στα fora". 1)Συμφωνώ. Είπα εγώ πουθενά ότι υποστηρίζω το να κλάνεις μέντες και να κρύβεσαι; Την κίνηση να πυροβολήσει σχολιάζω, όχι το αν μετά πήγε να παραδοθεί... 2)Μη το κάνεις αυτό, θέλω να πιστεύω ότι ...δε σου πάει! Μίλησα συγκεκριμένα για βιασμό και φόνο. Το θεωρείς ίδιο με το «μου έβρισε τη μάνα»; Από που συνάγεται το συμπέρασμα ότι «κατ' εσέ, πολύ σωστά κάνει...» κ.τ.λ.; 3) Πως ακριβώς ορίζεις τη «συλλογική αίτηση» ή την «εισήγηση»; Να μαζευτούν κάμποσες χιλιάδες υπογραφές, προκειμένου να ...ικετεύσει ο κόσμος την πολιτεία να κάνει το καθήκον της; Την αγωνία του κόσμου που η ζωή του κινδυνεύει κάθε μέρα και περισσότερο, δε την βλέπει η πολιτεία; Πρέπει να ακολουθηθεί πρωτόκολλο για να πράξει τα αυτονόητα; Όσο για το αν έκανα κάποια «εισήγηση» λόγω συγκεκριμένου περιστατικού, δες αυτό: Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, ένα βράδυ, τα τζάμια του καθιστικού της θείας μου, η οποία μένει πάνω από το πατρικό μου, άρχισαν να σπάνε από συνεχόμενες βολές αεροβόλου, τη στιγμή που στο συγκεκριμένο δωμάτιο βρισκόμαστε γύρω στα 8 άτομα. Τηλεφωνήσαμε στην αστυνομία και η αντίδρασή τους στα λεγόμενά μας ήταν: «Υποψιάζεστε κάποιον; (!)» και «Τραυματίστηκε κανείς από 'σας;». Όταν απαντήσαμε αρνητικά, μας είπαν κατά λέξη: «Από τη στιγμή που δε μπορείτε να υποδείξετε συγκεκριμένο άτομο ως πιθανό δράστη και εφόσον δεν υπάρχει τραυματισμός, δε στέλνουμε περιπολικό. Τι να έρθει να κάνει;» Γιαααα πες! Τι είδους «εισήγηση» προς το κωλοχανείο που λέγεται κράτος θα πρότεινες; Όχι για άλλο λόγο, απλώς διότι το δικό μου φτωχό μυαλό δηλώνει αδυναμία να σκεφτεί κάτι... αν παει τωρα λεω εγω ενας ξενος και σκοτωσει τον τυπο που σκοτωσε τον αλβανο, θα μπορουμε να πουμε οτι εκανε καλα και αυτος? Χαμένος μέσα στη διαρκή πλάνη - ή μάλλον στην προκατάληψη - σου Τούφα, όπως πάντα... ...σεσημασμένο διαρρήκτη σκότωσε ο τύπος, ο οποίος μάλιστα είχε «χτυπήσει» στη γειτονιά του επανειλημμένως. Δε βγήκε στα καλά καθούμενα για κυνήγι Αλβανών. Δεν έχεις βαρεθεί αλήθεια να ρωτάς σαχλαμάρες; Γιατί να πούμε ότι θα έκανε καλά ο ξένος, αν σκότωνε αυτόν που σκότωσε το διαρρήκτη; Το μόνιμό σου πρόβλημα, είναι ότι εντοπίζεις την ουσία της συζήτησης, στο ότι το θύμα ήταν αλλοδαπός. Ούτε που περνάει από το μυαλουδάκι σου, ότι η ουσία είναι πως απλώς ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός. Για να ξεθολώσω λίγο την ομίχλη σου, να σου πω απλά ότι, προσωπικά δε με αφορά η εθνικότητα ούτε του δράστη, ούτε του θύματος. Με αφορά μόνο το αν μιλάμε, από τη μία για κακοποιούς και, από την άλλη για ανθρώπους που αντιδρούν - ακραία ή όχι - στην καταπάτηση της οικογενειακής τους εστίας. Ακόμα κι αν ήταν Έλληνας ο διαρρήκτης, πάλι θα του άξιζε για 'μένα να του τη «μπουμπουνίσουν». Είναι μήπως σαφές τώρα, ότι η αντίδραση όσων αγανακτούν και αντιδρούν όπως αντιδρούν, δεν έχει απαραιτήτως ...ρατσιστικές ρίζες; Όχι, ε;
YiN Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Βεβαίως, εκεί είναι η ουσία. Η αυτοδικία στα γκογκόβια μας, το γεγονός ότι ο πολίτης δεν έχει πού να απευθυνθεί όταν κινδυνεύει γαργάρα, ο ρόλος του νόμου, τέλος πάντων, σε αυτή τη χώρα στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Να χαρώ εγώ μυαλουδάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα