Προς το περιεχόμενο

Nεαρος καταδιωξε και σκοτωσε διαρρηκτη στην Παιανια

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

:-(

Γιατί αποδοκιμάζεις; Ξέρεις τι είναι να μπαίνουν στο σπίτι σου να σου πάρουν την τιβί, να πέφτουν πάνω στα σκάγια σου και να πρέπει να πληρώσεις φέρετρο απο μαόνι για να τους στείλεις στην παλιοχώρα τους;!;

Ε ποτέ!!! Αυτό είναι κλεψιά!!! Ας τον ξανασκοτώσουμε. Εχθές!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

m8p2Z.jpg

Αυτος που εγραψε το γκραφιτι δεν ειναι ουτε ελληνας, ουτε ξενος. Οποτε μαλλον ειναι ζωο ή εξωγηινος. Τεινω προς την 1η επιλογη.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση των παιδιών σου, που αν εφαρμοστούν όσα ακούγονται από πολλούς θα ζήσουν σε μια κοινωνία στην οποία μπορεί κάποιος να βγάλει όπλο και να σε σκοτώσει εν ψυχρώ επειδή ο νόμος του επιτρέπει να οπλοφορεί χωρίς πολλά πολλά (και επειδή είναι πίθηκος και θα πάει φυλακή γι' αυτό που έκανε -- αλλά δε νομίζω να βοηθήσει αυτό στο μνημόσυνο).

Σε τι κοινωνία νομίζεις ότι ζεις τώρα δηλαδή;

Μάλλον πρέπει να κατέβεις λίγο νότια να τσεκάρεις λίγο τα πράγματα.

Η λύση στα κοινωνικά προβλήματα είναι η ολοκληρωμένη παιδεία και η συμβιωτική σχέση κράτους-πολίτη.

Πως θα βοηθήσει αυτό με τον εγκληματία; Δεν θα ξαναβγεί εγκληματίας Έλληνας;

Άλλο η εγκληματικότητα ως κοινωνικό πρόβλημα και άλλο το έχω τον άλλο μπροστά μου και με απειλεί.

Τι θα κάνω, θα του απαγγείλω Καβάφη;

Εκτός και αν με το ολοκληρωμένη παιδεία εννοείς να μαθαίνουμε πολεμικές τέχνες αλλά και πάλι αν δεν μας διδάξουν μοναχοί από τα βάθη του Θιβέτ δεν βλέπω τρόπο να αποφύγω τη σφαίρα του Καλάσνικοφ.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση των παιδιών σου, που αν εφαρμοστούν όσα ακούγονται από πολλούς θα ζήσουν σε μια κοινωνία στην οποία μπορεί κάποιος να βγάλει όπλο και να σε σκοτώσει εν ψυχρώ επειδή ο νόμος του επιτρέπει να οπλοφορεί χωρίς πολλά πολλά (και επειδή είναι πίθηκος και θα πάει φυλακή γι' αυτό που έκανε -- αλλά δε νομίζω να βοηθήσει αυτό στο μνημόσυνο).

Η λύση στα κοινωνικά προβλήματα είναι η ολοκληρωμένη παιδεία και η συμβιωτική σχέση κράτους-πολίτη. Το πρόβλημά της είναι πως αυτά τα πράγματα γίνονται σε βάθος ετών, ενώ σήμερα έχουμε μάθει όλοι να ζητάμε ικανοποίηση τώρα.

Αυτά απο μένα. Έχω ήδη διατυπώσει πολλά ερωτήματα στα οποία κανείς δε μπήκε στον κόπο να απαντήσει, δε νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα.

Το επιτρέπετε να οπλοφορώ με το επιτρέπετε να τραβήξω το κουμπουρι και να πιστολιάσω όποιον θέλω έχει κάτι χιλιόμετρα διαφορα. Οπλοκατοχή έχουμε και τωρα νομιμη (κυνηγετικά όπλα) ή παράνομη (καλασζνικοφ). Ανεξέλεκτη οπλοχρησία δεν θέλει κανένας, αλλα οπλοχρησία με τους όρους που υπαρχει στην Αμερική ναι θέλω. Μπαίνει στο σπίτι μου θέλω να μπορώ να αμυνθώ! Αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιτραπεί ενα καθεστώς οπλοφορίας όπως αυτό της Αμερικής τότε ας γίνει έτσι. Το γελοίο ειναι πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται με μία πρωτόγνωρη εκπληξη λες και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε απόλυτη ηρεμία και κάτι τέτοιο ηταν εντελώς αναπάντεχο. Το περιμένεις να γίνει το αναμένεις και όταν γίνεται λες ωχχχχ το $#!@#$ τι πήγε και εκανε..? Βλεπεις τον κόσμο στο κόκκινο καταλαβαίνεις πως η κατασταση ειναι σκατά αλλα η επίκριση επίκριση. Ναι Luci το εξω απο τον χωρο πολλά τραγούδια λεγονται δεν αποτελεί συλλογική τεκμηρίωση καποιας πράξης, ατομική τεκμηρίωση αποτελλει.

Ανεξέλεκτη οπλοχρησία δεν θέλει κανένας, αλλα οπλοχρησία με τους όρους που υπαρχει στην Αμερική ναι θέλω. Μπαίνει στο σπίτι μου θέλω να μπορώ να αμυνθώ!

Υπό τις παρούσες συνθήκες, νομίζω ότι θα αποδεχόμουν και γω έναν τέτοιο νόμο οπλοχρησίας εντός της ιδιοκτησίας σου όταν υπάρχει σε αυτή παράνομη εισβολή.

ενας λιγοτερος.

εξοδα επαναπατρισμου σωρου να μη δωθουν. να τον παμε για αποτεφρωση

Ουτε καν. Μεσα στη θαλλασα να φανε και τα ψαρακια.

Αυτος που εγραψε το γκραφιτι δεν ειναι ουτε ελληνας, ουτε ξενος. Οποτε μαλλον ειναι ζωο ή εξωγηινος. Τεινω προς την 1η επιλογη.

Τα περιττώματα του Leviathan.

"For to accuse requires less eloquence, such is man's nature, than to excuse; and condemnation, than absolution, more resembles justice"

Τα περιττώματα του Leviathan.

"For to accuse requires less eloquence, such is man's nature, than to excuse; and condemnation, than absolution, more resembles justice"

Σοβαρα τωρα?

Εδω δεν "επιασε" το συνθημα, τα αλλοδαπα θα τα καταλαβει νομιζεις?

1)Πρωτα απο ολα ο νεαρος τον κυνηγησε και τον πυροβολησε εν ψυχρω.Δεν ειναι κατι που εκανε μολις ειδε την μητερα του,και να πεις "οκ τρομαξε οτι θα την σκοτωσουν και του την μπουμπουνισε.)Ειναι καθαρα πραξη εκδικησης.Και εγω αν εβλεπα να απειλουνε την μανα μου ετσι αν ειχα την ευκαιρια θα τον σαπιζα αλλα σε καμια περιπτωση να τον πυροβολησω.Μου φαινεται αδιανοητο να τον πυροβολουσα ετσι εν ψυχρω.Οπως και να το κανουμε,αφαιρεις την ζωη του αλλου.

2)Αλλο δικαιοσυνη και αλλο εκδικηση.Πολλοι τα βαζουν στο ιδιο τσουβαλι.Σκεφτητε αυτος που τον σκοτωσαν να ηταν το παιδια σας η ο αδερφος σας ο οποιος πηρε τον στραβο τον δρομο.Θα θελατε να πεθαινε ετσι?

Ενα γνωστος μου,τον ηξερα απο το σχολειο μου,θυμαμαι οτι ειχε συλληφθει επειδη εκλεβε ταξι απειλοντας τους με ενα αληθινο αλλα ασφαιρο οπλο.Ηταν γυρω στα 20 χρονων,ειχε χασει τον πατερα του απο μικρος και η μανα του δεν ηταν και υποδειγμα γονεα.Ε λοιπον με την λογικη που εχουν καποιοι εδω θα επρεπε ο ταριφας να γυρναγε με το δικανο και να τον σκοτωνε.Εγω ξερω οτι η ποινη εχει σωφρονιστικο χαρακτηρα,αν σκοτωσεις καποιον πως θα του δωσεις το δικαιωμα να σοφρωνιστει,να μετανιωσει?

Κατα τα αλλα ειμαστε και ορθοδοξοι χριστιανοι.

Και πως γινεται να εξισωνουμε την κλοπη με τον φονο?

3)Πολλοι λενε οτι ενα συστημα σαν την Αμερικη θα μας σωσει.

Στα αληθεια γνωριζετε αν εχει μειωθει καθολου η εγκληματικοτητα λογω αυτου του νομου,Ισα ισα οι διαρρηκτες θα ειναι πιο προετοιμασμενοι και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να γινει μακελιο.

Η εγκληματικοτητα εκει παραμενει υψηλη γιατι πολυ απλα πανε να διορθωσουν το προβλημα με λαθος προσεγγιση.Ξεχνανε ισως οτι για την φτωχια των αλλων λαων και των μεταναστων ειναι αυτοι οι κυριοτεροι υπαιτιοι.Οπως και καθε μεγαλη αποικιοκρατικη δυναμη της Ευρωπης που τα εγκληματα που εχουν κανει στους ντοπιους φτανουν και ξεπερνουν την σφαγη που εκανε ο Χιτλερ.Μια ζωη χτιζανε στο αιμα αυτων των ανθρωπων και τωρα τα αποτελεσματα των πραξεων του(μεταναστες,εγληματιες,δολοφονοι για μια καμερα)τα ριχουν στην 'ρατσα'.

4)Δεν αποκλειω το ενδεχομενο να εκπυρσοκροτησε το οπλο,και οντως το παιδι να λεει αληθεια.Συμβαινουν και αυτα.

5)Αν δεν εκπυρσοκροτησε τοτε ειναι δολοφονια,τοσο απλα .Θα μπορουσε στην τελικη καλλιστα να ριξει στα ποδια η τα τον προειδοποιησει πρωτα.

6)Αστυνομια αφαντη και μαλιστα δεν ηταν η πρωτη φορα που γινονται διαρρηξεις εκει περα.

7)Εχω μεγαλη απορια αν γινοταν το αντιθετο,δηλαδη αν ενα ελληνας εμπαινε σε σπιτι αλλοδαπου και ο δευτερος του την αναβε,ποσο της υποστηριξη του κοσμου θα ειχε αυτος ο ανθρωπος.Σιγουρα τοτε ο τοπικ σταρτερ θα ανοιγε θεμα με τιτλο "αλλοδαπος δολοφονησε ελληνα ..κτλ .

υ.γ δεν βαζω τονους,βαριεμαι

Το επιτρέπετε να οπλοφορώ με το επιτρέπετε να τραβήξω το κουμπουρι και να πιστολιάσω όποιον θέλω έχει κάτι χιλιόμετρα διαφορα. Οπλοκατοχή έχουμε και τωρα νομιμη (κυνηγετικά όπλα) ή παράνομη (καλασζνικοφ). Ανεξέλεκτη οπλοχρησία δεν θέλει κανένας, αλλα οπλοχρησία με τους όρους που υπαρχει στην Αμερική ναι θέλω. Μπαίνει στο σπίτι μου θέλω να μπορώ να αμυνθώ! Αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιτραπεί ενα καθεστώς οπλοφορίας όπως αυτό της Αμερικής τότε ας γίνει έτσι. Το γελοίο ειναι πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται με μία πρωτόγνωρη εκπληξη λες και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε απόλυτη ηρεμία και κάτι τέτοιο ηταν εντελώς αναπάντεχο. Το περιμένεις να γίνει το αναμένεις και όταν γίνεται λες ωχχχχ το $#!@#$ τι πήγε και εκανε..? Βλεπεις τον κόσμο στο κόκκινο καταλαβαίνεις πως η κατασταση ειναι σκατά αλλα η επίκριση επίκριση. Ναι Luci το εξω απο τον χωρο πολλά τραγούδια λεγονται δεν αποτελεί συλλογική τεκμηρίωση καποιας πράξης, ατομική τεκμηρίωση αποτελλει.

Να καταλαβω καλα οπως ειχα πει και στο θεμα της οπλοκατοχης: θελετε σωστο ελεγχο απο το κρατος για τα οπλα... επειδη δεν μπορει να κανει σωστο ελεγχο το κρατος στην εγκληματικοτητα?

Βασικά, επειδή το θέμα με την μητέρα του παιδιού έχει αναφερθεί μπόλικες φορές, να πω το εξής απλό:

Για αρχή αν τον είχε φάει σε πάλη την ώρα που ήταν μέσα στο σπίτι ή κάτι τέτοιο θα ήταν αυτοάμυνα. Το ότι είδε να απειλούν τη μάνα του, παρά το γεγονός ότι αξίζει κάποιας κατανόησης με την έννοια ότι προφανώς ο τύπος ήταν εν εξάλλω, είναι ακριβώς ο λόγος που τις υποθέσεις αυτές, από τη στιγμή που έχει τραπεί σε φυγή ο ληστής, τις αναλαμβάνει η αστυνομία.

Κι εγώ αν απειλούσαν δικό μου άνθρωπο φόνο θα ήθελα να κάνω, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμο, δίκαιο κ.ο.κ. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η οπλοκατοχή δεν είναι απλή υπόθεση, δηλαδή βάλε να έχεις τσακωθεί με κάποιον και να σου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Τα εγκλήματα εν βρασμώ δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνουν - όπως και μάλλον αποδείχθηκε από αυτή την υπόθεση.

Τώρα, το τι δουλειά θα είχε κάνει η αστυνομία είναι άλλη ιστορία - και για εμένα εκεί είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Όχι στην καταγωγή του κλέφτη.

1)Πρωτα απο ολα ο νεαρος τον κυνηγησε και τον πυροβολησε εν ψυχρω.Δεν ειναι κατι που εκανε μολις ειδε την μητερα του,και να πεις "οκ

οχι!

δεν ξερω αν εχεις κυνηγησει ποτε ανθρωπο για να του... κανεις κακο [αφου σου εχει κανει κατι]

αλλα εν ψυχρω δεν ειναι

αυτο δεν σημαινει οτι συμφωνουμε με το φονικο...

ΥΓ. αδερφια κυνηγαγανε αδερφια...

Η λύση στα κοινωνικά προβλήματα είναι η ολοκληρωμένη παιδεία και η συμβιωτική σχέση κράτους-πολίτη.

Οκ το λύσαμε αυτό.

Θέμα Β:

"Ο άνθρωπος, ο αποφασισμένος να μάθει πολλά γράμματα και να διαπρέψει σε μια επιστήμη ή σε μια τέχνη, δεν αποβλέπει πια, κατά την επικρατούσα άποψη, στην προσωπική του μόνο ευδοκίμηση. Προσφέρει και στους άλλους πολύτιμη αρωγή". Κάθε άποψη η οποία θα είναι τεκμηριωμένη θεωρείται δεκτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...