Προς το περιεχόμενο

Nεαρος καταδιωξε και σκοτωσε διαρρηκτη στην Παιανια

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεκτόν.

Η ερώτηση μου ήταν υποθετική. Αλλά όπως και να 'χει, το πρόβλημα είναι η ελλιπής παιδεία του "Νεοέλληνα" και η κατά συνέπεια τάση του να γενικεύει και να αποδέχεται ακόμα και την πιο μαλακισμένη πρόταση επίλυσης ενός δεδομένου προβλήματος, αρκεί να του φαίνεται βολική.

Ωστόσο, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Στήνουμε κώλο π.χ. στον κάθε εγκληματία και ικετεύουμε να μη μας πειράξει; Παίρνουμε το δίκανο και την μπουμπουνίζουμε σε όποιον μας φανεί ύποπτος;

Ούτε εγώ. Εν προκειμένω δε με ενδιαφέρει η εθνικότητα των διαρρηκτών, εγκληματίες είναι όπως και να 'χει. Θα μπορούσαν άνετα να είναι Έλληνες. Αλλάζει κάτι;

Πρωτα να σου πω τι ειχε πει ενα μελος απο εδω μεσα πριν απο κατι μηνες που πιστευω ειναι αυτο που κανουν οι πιο πολλοι:

«Η συνταγή της επιτυχίας έχει ως εξής:

- Δεν ασχολείσαι με τα κοινά μέχρι το πράγμα να φτάσει στο αμήν και να θιχτούν με άμεσο τρόπο τα συμφέροντά σου

- Όταν αυτό γίνει, μπαίνεις facebook και γράφεις ανούσιες υβρεολογίες για να δείξεις πως είσαι πολιτικοποιημένο μυαλό (ακόμα κι αν δε ξέρεις τι εστί δεξιά κι αριστέρα)

- Εκστασιάζεσαι με βιντεάκια και εκδηλώσεις συμπαράστασης από ξένους (πχ των Anons...)

- Άμα γίνει κάποια διαδήλωση ή πορεία συμμετέχεις ενεργά, αφού πρώτα έχεις πάει όμως για το απαραίτητο καφεδάκι

- Με το καλό όταν γίνουν εκλογές ρίχνεις λευκή ψήφο ή δε πατάς και περιμένεις να λυθούν όλα από μηχανής θεός

Με τις υγείες μας.»

Στο εν λογω θεμα δεν ξερω το μπορουμε να κανουμε ειλικρινα. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να ασφαλιζεις το σπιτι σου και να καταλαβεις οτι και να στο αδειασουν δεν εχουν αξια αμα σε σκοτωσουν. Ξερω πως δεν ειναι λυση στην εγκληματικοτητα, αλλα με την συγκεκριμενη πρωτη υλη (νοοτροπια, παιδεια κλπ) δεν ξερω τι μπορουμε να κανουμε στο θεμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φανταζομαι οτι ολη η συζητηση ξεκινα πανω στη βαση απο την οποια ξεκινησε και η δολοφονια του ληστη: την ανυπαρκτη αστυνομευση και προστασια του πολιτη απτο κρατος.

Παρεπιπτοντως να βαλω ενα ακομα point στην κουβεντα. Στο παρελθον εχουν πεσει νεκροι ληστες απο πυρα αστυνομικων ως συνεπεια καταδιωξης και δεν ειδα να αναρωτιομαστε η να αγχωνομαστε σε τετοιο βαθμο για το "ζωη εχει κι ο ληστης, κριμα τον ανθρωπο, ανθρωπος με δικαιωματα ειναι κι αυτος, ενα λαθος εκανε κλπ".

Εκει δεχομαστε οτι την καταδιωξη για τη συλληψη την εκανε το οργανο και εν αναγκη σκοτωσε κιολας και ξεχναμε το θεμα την ιδια μερα.

Αρα αντι να επικεντρωνομαστε στον αδικο θανατο εγκληματικου στοιχειου "με δικαιωματα" κλπ θα πρεπει μαλλον να επικεντρωθουμε σε κατι πιο αυτονοητο και χειροπιαστο: Οι πολιτες φτασαν στο σημειο να οπλοφορουν, να δολοφονουν και γενικως να παιρνουν το νομο στα χερια τους.

Σωστή σκέψη αν και η λογική λέει πως η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει όπλο σε εξαιρετικά ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν απειλούνται άμεσα ζωές πολιτών δηλαδή. Εκεί δεν θα κάτσει κανείς να σκεφτεί κατά πόσο "άξιζε" ο εγκληματίας ό,τι έπαθε για ευνόητους λόγους. Δε λέω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να μπει κανείς σ' αυτό το τρυπάκι, δεν παίρνω θέση και δεν με ενδιαφέρει. Είναι γεγονός όμως πως υπάρχουν και φορές όπου ενέργειες της αστυνομίας σε συνάρτηση με το προφίλ του εγκληματία είχαν καταστροφικά αποτελέσματα και δημιούργησαν παρόμοιους προβληματισμούς, όπως η περίπτωση του Σορίν Ματέι για παράδειγμα.

Και να προσθεσω και ενα τελευταιο point στην κουβεντα, κανοντας μια ερωτηση. Ο (Αλβανος) συνεργος του νεκρου (Αλβανου) διαρηκητη συνεληφθη απο ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ και παραδοθηκε στην αστυνομια. Σε αυτο το περιστατικο (δηλαδη τη συλληψη του 2ου δραστη απο κατοικους) λεμε μπραβο η ντροπη?

Διοτι κι εδω εχουμε πολιτες να παιρνουν το νομο στα χερια τους.

Προφανώς κάνεις σκόπιμα την ερώτηση για να ενισχύσεις το κύριο point σου, αυτό περί αύξησης της εγκληματικότητας και ότι είναι κάπως... αφελές να γράφονται σελίδες ολόκληρες για τα δικαιώματα του θύτη και τα δικαιώματα του θύματος. Οκ δε λέω, αν θες σοβαρή απάντηση όμως, τότε μάλλον λέμε ντροπή επειδή η σύλληψη έγινε από κατοίκους και όχι από αυτούς που είναι δουλειά τους να την κάνουν.

• Super Moderators

Δε νομίζω να τη γλίτωνε ούτε στην Αμερική, ούτε πουθενά.

Ακόμη και σε εκείνη την περίφημη ιστορία με την ανήλικη μάνα που ζούσε σε τροχόσπιτο στο βαθύ Νότο, η τηλεφωνήτρια της είχε τονίσει κατ' επανάληψη να περιμένει να μπει ο τύπος μέσα στο σπίτι (αν κι εκεί μάλλον stalking ήταν η υπόθεση, όχι διάρρηξη).

Εδώ, αν κατάλαβα σωστά, τον πυροβόλησε στο δρόμο (αλλού διαβάζω πως τον καταδίωξε κιόλας, vigilante κτλ.)

Στις ΗΠΑ το Vigilante είναι νόμιμο σε πολλές πολιτείες. Οπότε, ανάλογα με την πολιτεία που γινόταν κάτι τέτοιο, ανάλογη θα ήταν και η τιμωρία του. Γενικά στις ΗΠΑ ο νόμος είναι υπέρ του πολίτη σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που παραλόγως δεν ισχύει στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Εξαρτάται από το φυσσίγγιο, την απόσταση κλπ. Αναρωτιέμαι, πάντως, τί είχε μέσα η καραμπίνα και από ποιά απόσταση τον πυροβόλησε για να τον ρίξει κάτω νεκρό.

Μην αναρωτιέσαι καθόλου! Το κυνηγετικό όπλο, ακόμα και με σχετικώς «ψιλά» σκάγια, είναι ένα από τα ισχυρότερα φορητά πυροβόλα όπλα. Ειδικά αν η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη, η πιθανότητα να σκοτωθεί αυτός που θα τη φάει, είναι πολύ μεγαλύτερη από το να φάει σφαίρα (ακριβώς διότι υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πληγεί ζωτικό όργανο).

Ρε πάτε καλά; Έχετε συνδέσει τη δικαιοσύνη με την αυτοδικία; Αντί να ζητάτε διόρθωση των διαδικασιών, αυτόματα όλα τα εγκλήματα έχουν ως αποδεκτή ποινή την εκτέλεση;

1) Όλα τα εγκλήματα σαφώς και δεν έχουν ως αποδεκτή ποινή την εκτέλεση. Όταν όμως η πρώτη έκφανση ενός «ελαφρού» εγκλήματος (διάρρηξη), πολύ συχνά εξελίσσεται σε βαρύτερο (βιασμός, φόνος κ.τ.λ.), αρχίζουν κάποιοι - και πολύ σωστά για 'μένα - να αναθεωρούν το για ποιο έγκλημα η εκτέλεση είναι αποδεκτή ποινή και για ποιο όχι.

2) Ζητάμε τη διόρθωση των διαδικασιών χρόνια, δεκαετίες τώρα, αλλά οι αρμόδιοι «διορθωτές διαδικασιών» μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Μήπως να ανοίξουμε και τα πόδια;

Μικρή απορία!

Πως σκοτώθηκε κάποιος από κυνηγετικό?Να τραυματιστεί ακόμα και σοβαρά το καταλαβαίνω αλλα να σκοτωθεί?Εκτος αν τον πέτυχε στο κεφάλι?

Δες τη διευκρίνιση που έδωσα στον kirileman, λίγο πιο πάνω. Είναι πανεύκολο να «χαιρετήσεις» από βολή κυνηγετικού.

Πλάκα μας κάνεις τωρα ε? Με μονόβολο ή με 9 βολα σε σκοτώνω στα 40 μέτρα με εξαιρετική ευκολία, δεν θα κάνεις κιχ αν την φας.

Ειδικά δε αν η απόσταση είναι μικρότερη - καμιά δεκαριά μέτρα - ακόμα και τα σκάγια για τις τσίχλες μπορούν να σκοτώσουν...

Βασικά το έθεσα λάθος, και Έλληνας να ήταν καλά θα έκανε αφού του την έσκασε, αλλά το να πας σε μια ξένη χώρα και να διαπράξεις τέτοιες εγκληματικές πράξεις, νομίζω πως είναι χειρότερο. Όπως λέει μια ντόμπρα γιαγιά γειτόνισά μου, στη χώρα τους τέτοια έκαναν? Κατάλαβες? ήρθε ο Αλβανός και ο Βούλγαρος και εκτός το ότι προκάλεσε πανεθνικό διχασμό με την παραμονή του, έχει και το θράσος να μας κλέβει. Δεν λαμβάνονται σωστά μέτρα στα σύνορα πρώτα απ'όλα, και ύστερα αντί να τους απελάσουν, τους χτίζουν φύλακές, η Ελλάδα για τους ξένους με λίγα λόγια φαίνεται η παραδεισένια κόλαση που θα ήθελε ο κάθε κλέφτης να την ζει, καθώς μέσα της θα είναι απόλυτα ασφαλής.

Στις χωρες τους χειροτερα κανουν

Θα κάνω ο,τι θα έκανες κι εσύ. Η διαφορά μου με την ακροδεξιά είναι ότι δε θα βγω να το προβάλλω ως ηθικά δικαιολογημένο και δε θα επιδιώξω να αντικαταστήσω το Σύνταγμα, τους νόμους, την κοινωνική συνοχή, την αυτονόητη ηθική και ακόμα ακόμα και τα όσα διδάσκει η θρησκεία με νοοτροπία far west.Όπως ακριβώς δεν πρόκειται να θυσιάσω την καταπάτηση των ελευθεριών και δικαιωμάτων του πολίτη στο βωμό του "πολέμου με την τρομοκρατία".Βασικός γνώμωνάς μου είναι ότι δεν κοιτάω το δικό μου κώλο αλλά τον κόσμο που θ' αφήσω στα παιδιά μου. Αν αυτό σημαίνει ότι κάτι άσχημο θα συμβεί στα δικά μου παιδιά (π.χ. θα μπει ένοπλος να και θα τους σκοτώσει γιατί δεν είχαν κι αυτά όπλα) τότε θα κουβαλάω μέσα μου πίκρα αλλά ταυτόχρονα και την παρηγοριά ότι έκανα αυτό που θεωρώ σωστό παρόλο που προσωπικά με γάμησε.Αν μου επιτρέπεις, παντελόνια φοράει αυτός που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο -- όχι αυτός που δημαγωγεί κάνοντας το νταή. Παρόλα αυτά, ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνω τα λόγια μου έργα.Και τέλος, από τη μία μου δίνεις δίκιο κι από την άλλη αφήνεις να εννοηθεί ότι το παραχέζω; Μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά; Γιατί δεν έχει και πολύ λογική...Το πρόβλημα φίλε μου με τη λογική του vigilante είναι πως για κάποιον άλλο είναι αδιανόητο να κοιτάξεις τη γκόμενά του. Το καταλαβαίνεις αυτό;Πέραν του ότι δεν έχει καμία σημασία αν ο δράστης είναι Αλβανός: δηλαδή με τους πολιτικούς που αντί να σεβαστούν το ότι τους εκλέξαμε για να μας αντιπροσωπεύσουν γέμιζαν τις τσέπες τους γαμώντας το 20% των Ελλήνων πολιτών (τυχαίο νούμερο) τι πρέπει να κάνουμε; Βασανιστήρια και αργό θάνατο;Το να έχεις δυο μέτρα και δύο σταθμά δεν είναι καλό. Σκέψου τις προεκτάσεις των όσων υπερασπίζεις.Θα ήθελα να σχολιάσω κι άλλα από την απάντησή σου, αλλά πραγματικά δεν το αξίζει.

Your point of view. Κατα την αποψη μου εαν καποιος τολμησει να βλαψει οικογενεια μου τοτε την εχει κατσει. Χωρις να θελω να το παιξω νταης κτλ απλα δεν ανεχομαι να καθομαι απραγος και ο αλλος να βιαζει μπροστα μου την γυναικα μου και τις κορες μου σκεφτομενος οτι κανω το σωστο και το δικαιο. Για μενα φοραει παντελονια και λεγεται αντρας αυτος που επιδιώκει το καλυτερο για την οικογένειά του οτι κι αν ειναι αυτο, αλλα σιγουρα το να τις βιασουν δεν ειναι και πολυ καλο, ε;

Επισης που κολαει η ακροδεξια στη συζήτηση αυτη;

2) Ζητάμε τη διόρθωση των διαδικασιών χρόνια, δεκαετίες τώρα, αλλά οι αρμόδιοι «διορθωτές διαδικασιών» μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Μήπως να ανοίξουμε και τα πόδια;

http://www.youtube.com/watch?v=ARdl-gkRGJE http://www.youtube.com/watch?v=_OU9uQJz9RQ&feature=related

Πότε θα έχουμε real life minority report ρε γμτ..

Να τους πιάνουν εκεί με το μαχαίρι στο χέρι.

αλλο το μαχαιρι στο χερι και αλλο γλυφω τα αιματα σου απο το μαχαιρι

αμα ξερεις πως τελιωσε η ταινια...

1) Όλα τα εγκλήματα σαφώς και δεν έχουν ως αποδεκτή ποινή την εκτέλεση. Όταν όμως η πρώτη έκφανση ενός «ελαφρού» εγκλήματος (διάρρηξη), πολύ συχνά εξελίσσεται σε βαρύτερο (βιασμός, φόνος κ.τ.λ.), αρχίζουν κάποιοι - και πολύ σωστά για 'μένα - να αναθεωρούν το για ποιο έγκλημα η εκτέλεση είναι αποδεκτή ποινή και για ποιο όχι.

Ρε ας αναρωτηθούν όσο θέλουν και μαγκιά τους. Αλλά αν πυροβολήσουν, ας μην ψάχνουνε φουστάνι να κρυφτούν. Αν είσαι τόσο άνδρας να πυροβολείς σα το ράμπο ανθρώπους στους δρόμους, ας έχεις και τα @@ να υποστείς τις συνέπειες.

Κατά τα άλλα, εδώ μέσα, μερικά ποστ πίσω, χρήστης που υποτίθεται έχει την ικανότητα μετά από Χ χιλιάδες χρόνια εξέλιξης να γράφει και να χρησιμοποιεί υπολογιστή, δήλωσε πως θα μπορούσε να σκοτώσει αν του έβριζαν τη μάνα. Κατ' εσέ, πολύ σωστά κάνει αυτός και αναρωτιέται για ποιο έγκλημα η εκτέλεση είναι αποδεκτή ποινή.

Μπορείς να μου δείξεις ένα τέτοιο παράδειγμα συλλογικής αίτησης; Ή να μου πεις ένα περιστατικό που έκανες κάποια εισήγηση;

Εκτός αν εννοούμε "τόσα ποστ έχω κάνει στα fora".

Έχουμε χάσει το μέτρο μου φαίνεται. Δεν μπορούμε να εξισώσουμε την ληστεία ή τις ύβρεις με την δολοφονία.

Δηλαδή του έκλεψαν π.χ μια τηλεόραση και ένα ψυγείο και δεν άντεχε τον πόνο του χωρισμού τόσο που έπρεπε να σκοτώσει;

Αν πάλι είχε μεταφέρει όλα τα χρήματα του από την τράπεζα στο σπίτι επειδή ακούει κάθε μέρα την τρομολαγνεία των ελληνικών και ξένων μμε... κακό του κεφαλιού του.

Στις ΗΠΑ το Vigilante είναι νόμιμο σε πολλές πολιτείες. Οπότε, ανάλογα με την πολιτεία που γινόταν κάτι τέτοιο, ανάλογη θα ήταν και η τιμωρία του. Γενικά στις ΗΠΑ ο νόμος είναι υπέρ του πολίτη σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που παραλόγως δεν ισχύει στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

"Παραλόγως"... μάλιστα. Δηλαδή ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος ομοϊδεάτης σου μπορείτε να φανταστείτε το υποθετικό σενάριο να ήταν ο γιος σας στη θέση του Trayvon Martin?

Αν μπορεί κάποιος να το φανταστεί, θα ήθελα να μου εξηγήσει πώς το συμβιβάζει με παρόμοιες απόψεις. Αν πάλι, δε μπορεί να το φανταστεί, θα ήθελα να μου εξηγήσει γιατί. Επειδή όχι μόνο ξέρουμε τι έγινε στο περιστατικό (ας πάμε να το πούμε και στους αμερικανούς βρε αδερφέ μην παιδεύονται χωρίς μάρτυρες) και συγκεκριμένα λέμε ότι έφταιγε ο μικρός, αλλά επιπλέον "τα δικά μου τα παιδιά δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν απερισκεψίες";

Και δεν αντέχω να μη σχολιάσω το ότι ο νόμος είναι "υπέρ του πολίτη". Τέτοιου είδους νόμοι οι οποίοι βασικά αυξάνουν την πιθανότητα για χρήση βίας και μόνο με την ύπαρξή τους, κατά την άποψή σου πώς ακριβώς βοηθάνε τον πολίτη; Δίνοντάς του τη δυνατότητα να σκοτωθεί όχι μόνο από κακοποιούς αλλά και από απλούς μαλάκες;

Your point of view. Κατα την αποψη μου εαν καποιος τολμησει να βλαψει οικογενεια μου τοτε την εχει κατσει.

Είτε δε διάβασες την απάντησή μου, είτε απλά δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Έχω όμως όλη την καλή θέληση να βοηθήσω. Πες μου ποιά από τις λέξεις "Θα κάνω ο,τι θα έκανες κι εσύ" δεν κατάλαβες, να το διατυπώσω αλλιώς.

Επισης που κολαει η ακροδεξια στη συζήτηση αυτη;

Η ακροδεξιά κολλάει στο ότι από αυτό το χώρο προέρχονται οι vigilante ιδεολογίες. Εκτός αν έχεις άλλη άποψη;

Με την ίδια λογική η μισή Αμερική είναι... ακροδεξιά όταν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών της. Εύχομαι να σου συμβεί κάτι αντίστοιχο, και εγώ να είμαι απέναντι και να παρακολουθώ. Να φανταστώ οτι σαν συνεπής ανθρωπιστής θα καθίσεις και θα παρακολουθείς τον κατατρεγμένο ληστή που θα έρθει για να βλάψει την σωματική ακεραιότητα εσένα, των παιδιών σου και της γυναίκας σου. Εγώ εκείνη την στιγμή, απλά θα γελάω δυνατά με τον ανθρωπισμό σου.

Έχουμε χάσει το μέτρο μου φαίνεται. Δεν μπορούμε να εξισώσουμε την ληστεία ή τις ύβρεις με την δολοφονία.

Δηλαδή του έκλεψαν π.χ μια τηλεόραση και ένα ψυγείο και δεν άντεχε τον πόνο του χωρισμού τόσο που έπρεπε να σκοτώσει;

Αν πάλι είχε μεταφέρει όλα τα χρήματα του από την τράπεζα στο σπίτι επειδή ακούει κάθε μέρα την τρομολαγνεία των ελληνικών και ξένων μμε... κακό του κεφαλιού του.

Δε νομιζω οτι το προβλημα του ειναι το ψυγειο και η τηλεοραση.

Ισως να μη γουσταρε οτι δεν μπορουσε να κοιμηθει μηπως μπουνε μεσα να τους σφαξουνε.

(Σε τρια σπιτια μπηκανε με μαχαιρι)

Εκτος αν το μαχαιρι το ειχανε για τα τυρια μεσα στο ψυγειο.

Φυσικα αυτο ουτε νομιμοποιει ουτε δικαιολογει την πραξη του αλλα εκεινη την ωρα...

Ευχομαι να μη σου τυχει φιλε.

• Super Moderators

Η ακροδεξιά κολλάει στο ότι από αυτό το χώρο προέρχονται οι vigilante ιδεολογίες. Εκτός αν έχεις άλλη άποψη;

Έτσι νόμιζαν κι αυτοί που είδαν τα προηγούμενα αποτελέσματα των εκλογών και έπαθαν ταράκουλο (γιατί μας τρομάζει να έχουμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ στη βουλή, αλλά τόσα χρόνια με τους νοσταλγούς του Στάλιν συνηθίσαμε).

Η είδηση για μένα είναι ότι ο κόσμος έχει ξεφύγει. Δικαίως, αδίκως, είναι μια τεράστια ιστορία, αλλά όποιος νομίζει πως αυτές τις συμπεριφορές τις υιοθετούν (με λόγια ή πράξεις) αποκλειστικά και μόνο ακροδεξιοί, να ετοιμάζεται για πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις στο προσεχές μέλλον.

Κατά τα άλλα, είμαστε γενικά σύμφωνοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...