Προς το περιεχόμενο

Nεαρος καταδιωξε και σκοτωσε διαρρηκτη στην Παιανια

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μαζί σου...

Σωστή αστυνόμευση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Ελλάδα (για διάφορους λόγους), το δε κράτος είναι μπουρδέλο.

Έστω ότι στρώνουμε ως πολίτες, βάζουμε μυαλό και βγάζουμε μια σοβαρή κυνέρνηση στις 17, η οποία κάνει ότι μπορεί για να στρώσει η κατάσταση.

Εκτιμάς πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη; Αν πάρει κάποιο χρόνο (που είναι το πιθανότερο), πως αντιμετωπίζει ο πολίτης αντίστοιχα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας αν αυτά συμβούν εντός της "transition period"; Δεν συμφωνώ με το να πάρουμε τα όπλα, τη γνώμη σου ζητώ.

Ξερω τι δεν πρεπει να κανουμε παντως.

Σοβαρη κυβερνηση δεν θα βγει στην ελλαδα ποτε οσο και να με θλιβει αυτο. Ο ελληνας νομιζε πως σωστη κυβερνηση = 1000 ευρω μισθος και δεν χρωσταμε τιποτα και με αυτο το σκεπτικο θα παει να ψηφισει (ή το εξω οι ξενοι που ελεγαν 2 κομματα μεχρι τωρα). Οσο ψηφιζουμε ατομα που ψηφιζουν νομους που θα νοικιαζουμε αστυνομικους, που επιτρεπουν αστυνομικους να φυλανε δημοσιογραφους κλπ κλπ δεν θα αλλαξει κατι.

Προσοχη, δεν εχω αναφερει πουθενα μεχρι τωρα την λεξη λαθρομεταναστης-ντοπιος κλπ. (μεχρι τωρα που την ειπα δηλαδη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προς όσους πιστεύουν ότι μια καλή λύση στο πρόβλημα της εγκληματικής βίας είναι η εξουσιοδότηση (ηθικά η/και νομικά) για χρήση κόντρα βίας: μήπως πρέπει να το σκεφτείτε λίγο παραπάνω;Καταλαβαίνετε ότι σε κοινωνικό επίπεδο όταν ξεκινήσει η κατρακύλα του "παίρνω το νόμο στα χέρια μου" δεν υπάρχει τίποτα που θα τη σταματήσει; Σήμερα δικαιολογούμε το να πυροβολήσεις το ληστή που μπήκε σπίτι σου. Αύριο θα δικαιολογήσουμε να πυροβολήσεις όταν προσπαθεί να μπει στο σπίτι σου. Και μεθαύριο το ότι στραβοκοίταξε τη γκόμενά σου.Το μόνο πράγμα που θα εμπόδιζε κάτι τέτοιο να συμβεί είναι η εκούσια απόφαση από τον κάθε ένα μας να μή χρησιμοποιήσει βία, πράγμα που πρώτον δε συμβαίνει εξ ορισμού στα πλαίσια της συγκεκριμένης κουβέντας και δεύτερον έχει εξάλλου διαπιστωθεί ανα τους αιώνες πως είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης (not).Καταλαβαίνετε ότι από τη στιγμή που θα βγει αυτό το τζίνι από το λυχνάρι η χρήση βίας δε θα διέπεται από τα δικά σας κριτήρια (τα οποία είμαι διατεθειμένος να υποθέσω ότι είναι πιο δίκαια κι από του Σολωμώντα), αλλά αντίθετα από τα κριτήρια των χειρότερων πιθήκων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας;Προτιμώ να ζήσω σε μια κοινωνία όπου διατρέχω ένα μικρό κίνδυνο να πέσω θύμα εγκληματικής βίας (παρένθεση: η αντίληψη του ρίσκου στους ανθρώπους είναι τέρμα λανθασμένη -- διαβάστε Bruce Schneier) παρά σε μία όπου ο κόσμος σκοτώνεται για ψύλλου πήδημα (όπου τελικά θα διατρέχω μεγαλύτερο κίνδυνο!!!).Εκτός αν πιστεύετε ότι στις ΗΠΑ όλα βαίνουν καλώς.

Μωρε δικιο εχεις αλλα σκεψου το παρακατω και πες μου τι θα εκανες:

Με δεδομενο την αστυνομευση που εχουμε τωρα εαν καποιος μπει στο σπιτι σου, βιασει την γυναικα στου και τις κορες σου και απειλησει να τις σκοτωσει εσυ τι θα κανεις; Δεν θα χρησιμοποιήσεις βια για να (προσπαθησεις να) τον σταματησεις; Θα κατσεις και θα τον βλεπεις να συνεχιζει να κανει αυτα που κανει; Δεν ειπαμε να γινουμε και αμερικη/μεξικο αλλα μην το παραχεζουμε το θεμα, οκ;

Με δεδομενο την αστυνομευση που εχουμε τωρα εαν καποιος μπει στο σπιτι σου, βιασει την γυναικα στου και τις κορες σου και απειλησει να τις σκοτωσει εσυ τι θα κανεις; Δεν θα χρησιμοποιήσεις βια για να (προσπαθησεις να) τον σταματησεις; Θα κατσεις και θα τον βλεπεις να συνεχιζει να κανει αυτα που κανει; Δεν ειπαμε να γινουμε και αμερικη/μεξικο αλλα μην το παραχεζουμε το θεμα, οκ;

επειδη η εισοδος σε σπιτι με βιασμος και σκωτομους ειναι καθημερινο επεισοδιο...

και λες να μην το παραχεζουμε το θεμα...

Γειά στα χέρια του πατριώτη. Μου είναι αδιανόητο το να μπει κάποιος και να αγγίξει κάτι για το οποίο εσύ έσταξες ιδρώτα και αμέτρητα πολλά άλλα για να προσφέρεις με αυτό σου το απόκτημα ίσως ανεκτίμητα συναισθήματα στην οικογένεια σου. Και συν ένα το ότι είναι Αλβανός ο δράστης και αντί να σεβαστεί το ότι τον έχουν αφήσει οι νόμοι να περπατάει ανέμελα στη χώρα μας, έχει το θράσος και ληστεύει και σε ξένη για εκείνον χώρα. Με τον πατριώτη που έκανε αυτήν την άξια πράξη, τι θα γίνει τελικά ξέρει κανείς?

Πάνω στη ληστεία καλά τον έκανε. Όχι θα του χάιδευε τα αφτιά και θα τον έβαζε φυλακή για να τον συντηρούν τσάμπα, και όταν ξαναβγεί να το παίζει ο βαρύμαγκας που μπόρεσε και επέζησε στις αντιξοότητες της φοβερής φυλακής, και να συνεχίσει το βιολί του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη η εισοδος σε σπιτι με βιασμος και σκωτομους ειναι καθημερινο επεισοδιο...

και λες να μην το παραχεζουμε το θεμα...

το "να μην το παραχεζουμε το θεμα" το ειπα για τα περι μη-χρησης βιας κτλ που ανεφερε ο φιλος defacer.

Επεξ/σία από Snoob
Όχι ιατρικές συμβουλές

Δεν ειναι καθημερινο?

Δηλαδη ενα τη βδομαδα ειναι ανεκτο?

καθολου δεν ειναι ανεκτο. Εκτος αν το ειπα καπου και δεν το καταλαβα.

Γειά στα χέρια του πατριώτη. Μου είναι αδιανόητο το να μπει κάποιος και να αγγίξει κάτι για το οποίο εσύ έσταξες ιδρώτα και αμέτρητα πολλά άλλα για να προσφέρεις με αυτό σου το απόκτημα ίσως ανεκτίμητα συναισθήματα στην οικογένεια σου. Και συν ένα το ότι είναι Αλβανός ο δράστης και αντί να σεβαστεί το ότι τον έχουν αφήσει οι νόμοι να περπατάει ανέμελα στη χώρα μας, έχει το θράσος και ληστεύει και σε ξένη για εκείνον χώρα. Με τον πατριώτη που έκανε αυτήν την άξια πράξη, τι θα γίνει τελικά ξέρει κανείς?

Αμα ηταν ελληνας ο ληστης θα ηταν οκ?

Αν ο ελληνας ληστης εκλεβε απο τον αλβανο σπιτονοικοκυρη θα ηταν και εκει πατριωτης?

Κοιτα, ειτε ειναι Αλβανος, ειτε Ελληνας, ειτε Πακιστανος ειτε ειτε ειτε, παραμενει εγκληματιας με ολη την σημασια της λεξης! Τωρα το οτι εχει ερθει στη χωρα μας δεν φταιει αυτος αλλα εμεις που τους επιτρεπουμε να μπαινουν σωρηδόν.

Θα παιχτουν απιστευτα πολιτικα παιχνιδια στη πλατη του.

Ηδη δικηγορος ανελαβε στελεχος κομματος που εμεινε εκτος για 0,1%

(ποιο φωτογραφικο δεν μπορουσα)

Ξερω τι δεν πρεπει να κανουμε παντως.

Δεκτόν.

Σοβαρη κυβερνηση δεν θα βγει στην ελλαδα ποτε οσο και να με θλιβει αυτο. Ο ελληνας νομιζε πως σωστη κυβερνηση = 1000 ευρω μισθος και δεν χρωσταμε τιποτα και με αυτο το σκεπτικο θα παει να ψηφισει (ή το εξω οι ξενοι που ελεγαν 2 κομματα μεχρι τωρα). Οσο ψηφιζουμε ατομα που ψηφιζουν νομους που θα νοικιαζουμε αστυνομικους, που επιτρεπουν αστυνομικους να φυλανε δημοσιογραφους κλπ κλπ δεν θα αλλαξει κατι.

Η ερώτηση μου ήταν υποθετική. Αλλά όπως και να 'χει, το πρόβλημα είναι η ελλιπής παιδεία του "Νεοέλληνα" και η κατά συνέπεια τάση του να γενικεύει και να αποδέχεται ακόμα και την πιο μαλακισμένη πρόταση επίλυσης ενός δεδομένου προβλήματος, αρκεί να του φαίνεται βολική.

Ωστόσο, τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Στήνουμε κώλο π.χ. στον κάθε εγκληματία και ικετεύουμε να μη μας πειράξει; Παίρνουμε το δίκανο και την μπουμπουνίζουμε σε όποιον μας φανεί ύποπτος;

Προσοχη, δεν εχω αναφερει πουθενα μεχρι τωρα την λεξη λαθρομεταναστης-ντοπιος κλπ. (μεχρι τωρα που την ειπα δηλαδη)

Ούτε εγώ. Εν προκειμένω δε με ενδιαφέρει η εθνικότητα των διαρρηκτών, εγκληματίες είναι όπως και να 'χει. Θα μπορούσαν άνετα να είναι Έλληνες. Αλλάζει κάτι;

Ώπα ρε φίλε... Τι δουλειά κάνουνε? Δεν πρέπει να διασφαλίζουν τους πολίτες? Και αν αυτό θα πρέπει να φέρει σε ρίσκο τη ζωή τους, θα πρέπει να το κάνουν. Ή νομίζεις πως αν παίρνανε 3.000 ευρώ θα την ρισκάρανε?

Που τα διάβασες αυτά; Απο ποιά ταινία τα συγκράτησες; Η δουλειά τους είναι να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών αρκεί να μην μπαίνει σε σοβαρό ρίσκο η ζωή κανενός και η δικιά τους μαλιστά μια φορά παραπάνω. Έχουν υποχρεώση να σε προστατέψουν αλλά σε κάθε περίπτωση αφού έχουν το πάνω χέρι σε πλήθος και οπλισμό σε σχέση με τους κακοποιούς και δεν κινδυνέυει άμεσα η ζωή τους. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να συλληφθεί κακοποιός χωρίς να μπει σε κίνδυνο η ζωή κανενός ακόμα και του ίδιου του κακοποιού

Γενικά πάντως έχει ξεφύγει η κατάσταση και δεν ξέρω πλέον πώς δρούν οι αστυνομικοί γνωρίζοντας ότι είναι πολλές πλέον οι πιθανότητες σε ένα συμβάν να συναντήσουν κάποιον ετοιμο να σκοτώσει και καλύτερα οπλισμένο απο αυτούς. Προσωπικά ούτε με 800€ ούτε με 2000€ θα έβαζα σε σοβαρό ρίσκο τη ζωή μου για κανέναν άγνωστο

Τώρα για το περιστατικό δεν μπορώ να πώ οτι λυπήθηκα για τον Αλβανό. Πιο πολύ λυπάμαι και γώ για τον τυπά που θα φάει τα νιάτα του στην φυλακή

Βασικά το έθεσα λάθος, και Έλληνας να ήταν καλά θα έκανε αφού του την έσκασε, αλλά το να πας σε μια ξένη χώρα και να διαπράξεις τέτοιες εγκληματικές πράξεις, νομίζω πως είναι χειρότερο. Όπως λέει μια ντόμπρα γιαγιά γειτόνισά μου, στη χώρα τους τέτοια έκαναν? Κατάλαβες? ήρθε ο Αλβανός και ο Βούλγαρος και εκτός το ότι προκάλεσε πανεθνικό διχασμό με την παραμονή του, έχει και το θράσος να μας κλέβει. Δεν λαμβάνονται σωστά μέτρα στα σύνορα πρώτα απ'όλα, και ύστερα αντί να τους απελάσουν, τους χτίζουν φύλακές, η Ελλάδα για τους ξένους με λίγα λόγια φαίνεται η παραδεισένια κόλαση που θα ήθελε ο κάθε κλέφτης να την ζει, καθώς μέσα της θα είναι απόλυτα ασφαλής.

Θα κάνω ο,τι θα έκανες κι εσύ. Η διαφορά μου με την ακροδεξιά είναι ότι δε θα βγω να το προβάλλω ως ηθικά δικαιολογημένο και δε θα επιδιώξω να αντικαταστήσω το Σύνταγμα, τους νόμους, την κοινωνική συνοχή, την αυτονόητη ηθική και ακόμα ακόμα και τα όσα διδάσκει η θρησκεία με νοοτροπία far west.

Όπως ακριβώς δεν πρόκειται να θυσιάσω την καταπάτηση των ελευθεριών και δικαιωμάτων του πολίτη στο βωμό του "πολέμου με την τρομοκρατία".

Βασικός γνώμωνάς μου είναι ότι δεν κοιτάω το δικό μου κώλο αλλά τον κόσμο που θ' αφήσω στα παιδιά μου. Αν αυτό σημαίνει ότι κάτι άσχημο θα συμβεί στα δικά μου παιδιά (π.χ. θα μπει ένοπλος να και θα τους σκοτώσει γιατί δεν είχαν κι αυτά όπλα) τότε θα κουβαλάω μέσα μου πίκρα αλλά ταυτόχρονα και την παρηγοριά ότι έκανα αυτό που θεωρώ σωστό παρόλο που προσωπικά με γάμησε.

Αν μου επιτρέπεις, παντελόνια φοράει αυτός που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο -- όχι αυτός που δημαγωγεί κάνοντας το νταή. Παρόλα αυτά, ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνω τα λόγια μου έργα.

Και τέλος, από τη μία μου δίνεις δίκιο κι από την άλλη αφήνεις να εννοηθεί ότι το παραχέζω; Μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά; Γιατί δεν έχει και πολύ λογική...

Μου είναι αδιανόητο το να μπει κάποιος και να αγγίξει κάτι για το οποίο εσύ έσταξες ιδρώτα και αμέτρητα πολλά άλλα για να προσφέρεις με αυτό σου το απόκτημα ίσως ανεκτίμητα συναισθήματα στην οικογένεια σου.

Το πρόβλημα φίλε μου με τη λογική του vigilante είναι πως για κάποιον άλλο είναι αδιανόητο να κοιτάξεις τη γκόμενά του. Το καταλαβαίνεις αυτό;

Και συν ένα το ότι είναι Αλβανός ο δράστης και αντί να σεβαστεί το ότι τον έχουν αφήσει οι νόμοι να περπατάει ανέμελα στη χώρα μας, έχει το θράσος και ληστεύει και σε ξένη για εκείνον χώρα.

Πέραν του ότι δεν έχει καμία σημασία αν ο δράστης είναι Αλβανός: δηλαδή με τους πολιτικούς που αντί να σεβαστούν το ότι τους εκλέξαμε για να μας αντιπροσωπεύσουν γέμιζαν τις τσέπες τους γαμώντας το 20% των Ελλήνων πολιτών (τυχαίο νούμερο) τι πρέπει να κάνουμε; Βασανιστήρια και αργό θάνατο;

Το να έχεις δυο μέτρα και δύο σταθμά δεν είναι καλό. Σκέψου τις προεκτάσεις των όσων υπερασπίζεις.

Θα ήθελα να σχολιάσω κι άλλα από την απάντησή σου, αλλά πραγματικά δεν το αξίζει.

Θα κάνω ο,τι θα έκανες κι εσύ. Η διαφορά μου με την ακροδεξιά είναι ότι δε θα βγω να το προβάλλω ως ηθικά δικαιολογημένο

Αυτό. Να καταλάβουμε κάποια στιγμή πως το "έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λέγονται" δεν αποτελεί συλλογική τεκμηρίωση της οποιασδήποτε πράξης.

Είτε αλλοδαπός, είτε έλληνας, μου φαίνεται απόλυτα λογική πράξη. Το θέμα είναι οτι την γάμησε απλά, γιατί νομικά δεν μπορεί να προστατευθεί σε καμία περίπτωση. Αν ήταν στις ΗΠΑ πιθανόν να την γλίτωνε εντελώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...