Προς το περιεχόμενο

Nεαρος καταδιωξε και σκοτωσε διαρρηκτη στην Παιανια

MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αμα την εχεις σε σημειο που εχει προσβαση το παιδι σου εισαι αξιος της μοιρας σου, αλλιως ειναι η καλυτερη ασφαλεια για το παιδι σου.

Όχι, θα σε περιμένει να την βγάλεις απ την θήκη, να την οπλίσεις, να σημαδέψεις και να τον μπαλουτάρεις.

Ρε φίλε, ένα όπλο έχω στο σπίτι, αεροβόλο άνθρακα πλέον, και αλλού είναι το όπλο, αλλού οι βολίδες και αλλού ο μύλος, πλάκα μας κάνεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 809
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχεις καραμπινα διπλα σου? Το παιδι σου εχει πιο μεγαλη απειλη απο τον ληστη που ισως ερθει σπιτι σου να το σκοτωσει (?)

Μα για το γιο την πήρα να παίζει το καλοκαίρι.

Αμα την εχεις σε σημειο που εχει προσβαση το παιδι σου εισαι αξιος της μοιρας σου, αλλιως ειναι η καλυτερη ασφαλεια για το παιδι σου.

Μετά τη μητρική αγκαλιά.

Δηλαδή άμα σηκωθείς για κατούρημα στις 3 τη νύχτα και πετύχεις κάποιον να ψάχνει τα ντουλάπια σου, πρέπει πρώτα να κάνεις ένα debate μαζί του για να δεις άμα είναι καλό παιδί ή από τους «άλλους» πριν του διαλύσεις το κεφάλι;Φιλοσοφημένο, δε λέω, αλλά τραγικό επίσης.Για τα άλλα συμφωνώ. Ας δούμε πρώτα τι έγινε και τα ξαναλέμε. Άμα όντως τον κυνήγησε είναι φαιδρός, δεν πα να του βρίσε το σόι ολόκληρο ο Αλβανός. Αν κινδύνευε τη στιγμή που πυροβόλησε, μαζί του κι εγώ.

Ακριβως μονο που εκει δεν απειλησε την οικογενεια σου (ακομη :P)

Κοιτα που εγω νομιζα πως η πιο καλη ασφαλεια για το παιδι μου ειναι η σωστη αστυνομευση και το σωστο κρατος και οχι η γεματη καραμπινα.Ε ρε sopa και pipa που σας χρειαζεται... ουτε καν tv δεν πρεπει να βλεπεται μερικοι, ποσο μαλλον να ειστε στο internet.

Ναι αλλα εσυ βλεπεις να εχουμε σωστη αστυνομευση; Ειλικρινά καθε μερα ευχομαι να σου κοψει ο παροχος το ιντερνετ....

Όχι, θα σε περιμένει να την βγάλεις απ την θήκη, να την οπλίσεις, να σημαδέψεις και να τον μπαλουτάρεις.Ρε φίλε, ένα όπλο έχω στο σπίτι, αεροβόλο άνθρακα πλέον, και αλλού είναι το όπλο, αλλού οι βολίδες και αλλού ο μύλος, πλάκα μας κάνεις;

Τουλαχιστον κατι δεν πιστευεις οτι ειναι αυτο; Απο το να κατσεις απραγος και να σας εκτελεσει ολους...

Μα για το γιο την πήρα να παίζει το καλοκαίρι.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν ανάλογα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Είναι η φύση μας τέτοια.

Δεν μιλάμε για το βγήκα στο δρόμο και έκανα τον Τσακ Νόρις.

Μιλάμε για το πήγαινε ο ληστής με το μαχαίρι να σφάξει το παιδί μου και η καραμπίνα ήταν δίπλα μου.

Ξαναλέω, ο διαρρήκτης δολοφονήθηκε στο δρόμο, όχι μέσα σε σπίτι ή σε ιδιωτικό χώρο γενικά. Δε πρόκειται για αυτοάμυνα, εφόσον ο 25χρονος βγήκε με τη καραμπίνα από το σπίτι του και τον πυροβόλησε.

Κοιτα που εγω νομιζα πως η πιο καλη ασφαλεια για το παιδι μου ειναι η σωστη αστυνομευση και το σωστο κρατος και οχι η γεματη καραμπινα.

Φανταζομαι οτι ολη η συζητηση ξεκινα πανω στη βαση απο την οποια ξεκινησε και η δολοφονια του ληστη: την ανυπαρκτη αστυνομευση και προστασια του πολιτη απτο κρατος.

Παρεπιπτοντως να βαλω ενα ακομα point στην κουβεντα. Στο παρελθον εχουν πεσει νεκροι ληστες απο πυρα αστυνομικων ως συνεπεια καταδιωξης και δεν ειδα να αναρωτιομαστε η να αγχωνομαστε σε τετοιο βαθμο για το "ζωη εχει κι ο ληστης, κριμα τον ανθρωπο, ανθρωπος με δικαιωματα ειναι κι αυτος, ενα λαθος εκανε κλπ".

Εκει δεχομαστε οτι την καταδιωξη για τη συλληψη την εκανε το οργανο και εν αναγκη σκοτωσε κιολας και ξεχναμε το θεμα την ιδια μερα.

Αρα αντι να επικεντρωνομαστε στον αδικο θανατο εγκληματικου στοιχειου "με δικαιωματα" κλπ θα πρεπει μαλλον να επικεντρωθουμε σε κατι πιο αυτονοητο και χειροπιαστο: Οι πολιτες φτασαν στο σημειο να οπλοφορουν, να δολοφονουν και γενικως να παιρνουν το νομο στα χερια τους.

Και να προσθεσω και ενα τελευταιο point στην κουβεντα, κανοντας μια ερωτηση. Ο (Αλβανος) συνεργος του νεκρου (Αλβανου) διαρηκητη συνεληφθη απο ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ και παραδοθηκε στην αστυνομια. Σε αυτο το περιστατικο (δηλαδη τη συλληψη του 2ου δραστη απο κατοικους) λεμε μπραβο η ντροπη?

Διοτι κι εδω εχουμε πολιτες να παιρνουν το νομο στα χερια τους.

Κοιτα που εγω νομιζα πως η πιο καλη ασφαλεια για το παιδι μου ειναι η σωστη αστυνομευση και το σωστο κρατος και οχι η γεματη καραμπινα.

Σωστός αλλα kai η κατάλληλη παιδεία apo to kratos.

Όμως βρε Τούφας αυτή τη στιγμή στην Αθηνα κυρίως η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Μετά τη μητρική αγκαλιά.

Τη μάνα την έχουν βιάσει και σφάξει ήδη.

Μόνο η καραμπίνα έμεινε.

Εν το μεταξύ αυτοί οι μαλάκες οι ληστές δεν είχαν Καλάσνικοφ;

Έτσι για να γίνει λίγο τζερτζελές ρε αδερφε

Ξαναλέω, ο διαρρήκτης δολοφονήθηκε στο δρόμο, όχι μέσα σε σπίτι ή σε ιδιωτικό χώρο γενικά. Δε πρόκειται για αυτοάμυνα, εφόσον ο 25χρονος βγήκε με τη καραμπίνα από το σπίτι του και τον πυροβόλησε.

Ρε συ διάβασε τι συζητούσαμε λίγο.

Δεν λέγαμε για αυτό το περιστατικό.

Τουλαχιστον κατι δεν πιστευεις οτι ειναι αυτο; Απο το να κατσεις απραγος και να σας εκτελεσει ολους...

Τίποτα δεν είναι, στην ταραχή σου ΣΙΓΑ μην έχεις το νου σου να δέσεις όπλο, καλύτερα είναι να τους ρίξεις μια και να πέσει αναίσθητος παρά να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Μαζί σου...

Σωστή αστυνόμευση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Ελλάδα (για διάφορους λόγους), το δε κράτος είναι μπουρδέλο.

Έστω ότι στρώνουμε ως πολίτες, βάζουμε μυαλό και βγάζουμε μια σοβαρή κυνέρνηση στις 17, η οποία κάνει ότι μπορεί για να στρώσει η κατάσταση.

Εκτιμάς πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη; Αν πάρει κάποιο χρόνο (που είναι το πιθανότερο), πως αντιμετωπίζει ο πολίτης αντίστοιχα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας αν αυτά συμβούν εντός της "transition period"; Δεν συμφωνώ με το να πάρουμε τα όπλα, τη γνώμη σου ζητώ.

Σωστός αλλα kai η κατάλληλη παιδεία apo to kratos.

Όμως βρε Τούφας αυτή τη στιγμή στην Αθηνα κυρίως η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Οταν πιανει φωτια σε ενα δασος τι κανουμε? Βαζουμε φωτια στην αλλη μερια? ριχνουμε υλικο να παρει δυναμη?

Τίποτα δεν είναι, στην ταραχή σου ΣΙΓΑ μην έχεις το νου σου να δέσεις όπλο, καλύτερα είναι να τους ρίξεις μια και να πέσει αναίσθητος παρά να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

εννοειται (για τους έχων νου) οτι το οπλο ειναι καπου κοντα και οτι δεν πρεπει να διανύσεις μισο χιλιομετρο για να το παρεις. Το πολυ-πολυ την βουτας και τους κοπανας τα κεφαλια. :devil:

Οταν πιανει φωτια σε ενα δασος τι κανουμε? Βαζουμε φωτια στην αλλη μερια? ριχνουμε υλικο να παρει δυναμη?

Καμια σχεση ομως!

Μικρή απορία!

Πως σκοτώθηκε κάποιος από κυνηγετικό?Να τραυματιστεί ακόμα και σοβαρά το καταλαβαίνω αλλα να σκοτωθεί?Εκτος αν τον πέτυχε στο κεφάλι?

Πλάκα μας κάνεις τωρα ε? Με μονόβολο ή με 9 βολα σε σκοτώνω στα 40 μέτρα με εξαιρετική ευκολία, δεν θα κάνεις κιχ αν την φας.

Προς όσους πιστεύουν ότι μια καλή λύση στο πρόβλημα της εγκληματικής βίας είναι η εξουσιοδότηση (ηθικά η/και νομικά) για χρήση κόντρα βίας: μήπως πρέπει να το σκεφτείτε λίγο παραπάνω;

Καταλαβαίνετε ότι σε κοινωνικό επίπεδο όταν ξεκινήσει η κατρακύλα του "παίρνω το νόμο στα χέρια μου" δεν υπάρχει τίποτα που θα τη σταματήσει; Σήμερα δικαιολογούμε το να πυροβολήσεις το ληστή που μπήκε σπίτι σου. Αύριο θα δικαιολογήσουμε να πυροβολήσεις όταν προσπαθεί να μπει στο σπίτι σου. Και μεθαύριο το ότι στραβοκοίταξε τη γκόμενά σου.

Το μόνο πράγμα που θα εμπόδιζε κάτι τέτοιο να συμβεί είναι η εκούσια απόφαση από τον κάθε ένα μας να μή χρησιμοποιήσει βία, πράγμα που πρώτον δε συμβαίνει εξ ορισμού στα πλαίσια της συγκεκριμένης κουβέντας και δεύτερον έχει εξάλλου διαπιστωθεί ανα τους αιώνες πως είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης (not).

Καταλαβαίνετε ότι από τη στιγμή που θα βγει αυτό το τζίνι από το λυχνάρι η χρήση βίας δε θα διέπεται από τα δικά σας κριτήρια (τα οποία είμαι διατεθειμένος να υποθέσω ότι είναι πιο δίκαια κι από του Σολωμώντα), αλλά αντίθετα από τα κριτήρια των χειρότερων πιθήκων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας;

Προτιμώ να ζήσω σε μια κοινωνία όπου διατρέχω ένα μικρό κίνδυνο να πέσω θύμα εγκληματικής βίας (παρένθεση: η αντίληψη του ρίσκου στους ανθρώπους είναι τέρμα λανθασμένη -- διαβάστε Bruce Schneier) παρά σε μία όπου ο κόσμος σκοτώνεται για ψύλλου πήδημα (όπου τελικά θα διατρέχω μεγαλύτερο κίνδυνο!!!).

Εκτός αν πιστεύετε ότι στις ΗΠΑ όλα βαίνουν καλώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...