{xxx} Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Εδώ και λίγες μέρες ο υπολογιστης στα ξαφνικά σβήνει και επανεκκινεί απο μόνος του και παρατήρησα ότι έχει αρκετά ψηλές θερμοκρασίες. Αφού τον άνοιξα και έβγαλα κανα κιλό σκονη που είχε, το καθάρισα καλά καλά και άλλαξα τα ανεμηστιράκια του κουτιού, πάλι συνεχίζει το βιολί του...Οι ενδίξεις που πέρνω είναι αυτές Τί άλλο να κάνω?
MoviemakerGr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Τον υπολογιστή τον έχεις αγοράσει έτοιμο η τον μόνταρες μόνος σου ? Έχει την stock ψήκτρα η την έχεις αλλάξει ? Αν είσαι με την stock λοιπόν,την αφαιρείς προσεκτικά,την καθαρίζεις πολύ καλά,και αλλάζεις την θερμαγωγημη πάστα. πρόσεξε μετά να έχουν "κλειδώσει"καλά και τα 4 ποδαράκια..Αν θέλεις ανέβασε κ μια φώτο από το κουτί σου να δούμε και την διάταξη των υπολοίπων ανεμιστήρων.Οι θερμοκρασίες που είδα δεν είναι τρομερές αλλά δεν ξέρω και πότε τις μέτρησες.. αμέσως μετά το κλείσιμο του υπολογιστή ?
DEREK4A Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Με αυτές τις θερμοκρασίες δεν κλείνει ο υπολογιστής, καθάρισε τις σκόνες από το τροφοδοτικό μήπως αυτό ζεσταίνεται και κάνε και ενα load defaults στο bios αν έχεις πειράξει το bios. Δες και αυτά που γράφει ο MoviemakerGr.
z@xos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Αν αυτές οι θερμοκρασίες είναι σε κατάσταση ηρεμίας τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι με κάποιο load της τάξης του 50%+ η cpu θα χτυπάει πολύ υψηλά νούμερα και θα δικαιολογείτε το restart. Σε αυτήν την περίπτωση έλεγξε, όπως είπε και MoviemakerGr εάν έχουν κουμπώσει σωστά τα ποδαράκια της ψύκτρας πάνω στην μητρική. Δοκιμάζοντας να την κουνήσεις δεν πρέπει να έχει κένα(μπόσκα)...αν δεις ότι παιζεί και δεν είναι απόλυτα σταθερή τότε μάλλον δεν έχει κουμπώσει σωστά και πρέπει να την ξαναβάλεις με προσοχή. Εάν πάλι, αυτές οι θερμοκρασίες είναι την ώρα που η cpu είναι σε φόρτο τότε όπως είπε και ο DEREK4A δεν δικαιολογούν τα restarts. Για να ελέγξεις τον φόρτο της cpu μπορείς να ανοίξεις την διαχείριση εργασιών των windows και να πάς στην καρτέλα που λέει επιδόσεις. Εκεί μπορείς να τσεκάρεις την ποσοστιαία χρήση του επεξεργαστή και να ενημερώσεις το νήμα. Αν παρατηρήσεις ότι χωρίς να κάνεις τπτ στον υπολογιστή έχεις αυξημένο φόρτο τότε ενδέχεται να έχεις πέσει θύμα κακόβουλου λογισμικού ή πολύ απλά να ξεκινούν πολλά προγράμματα κατά την εκκίνηση των windows. Όπως και να έχει έλεγξε πρώτα το load της Cpu όταν βλέπεις αυτές τις θερμοκρασίες.
{xxx} Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Το εστησα μόνος μου το κουτι, και η ψυκτρα που έχω είναι η Link Έχω ανοιξει και καθαρίσει ολες τις σκόνες αρκετά καλα. Έχω κάνει και default to bios και κοίταξα και τα προγράμματα που ξεκινούν με τα windows και έσβισα μερικα και πάλι το ίδιο Εδώ είναι και το εσωτερικο
MoviemakerGr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Το "κλειδί" είναι αυτό που είπαμε πιο πάνω δηλαδή αν οι θερμοκρασίες σου αυτές είναι σε κατάσταση ηρεμίας η χρήσης. Κατέβασε το realtemp που κρατάει σε μνήμη το Min κ το Max από αυτές και ανέβασε ενα screenshot αφού έχεις παίξει λίγο πριν να δούμε πόσο ψηλά έφτασε. Επίσης αυτό όλο μπορεί να συμβαίνει και από έναν δίσκο που είναι έτοιμος να αποδημήσει εις κύριον..
z@xos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Το μηχάνημα είναι καθαρό όπως είπες από σκόνη, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω από την φωτογραφία εάν οι ανεμηστήρες της ψύκτρας είναι συνδεμένοι στην μητρική ή στο τροφοδοτικό. Μήπως ξέχασες να τους ξανασυνδέσεις μετά το καθάρισμα του κουτιού? Δες αν γυρνάνε και αν γυρνάνε κανονικά τότε πράξε όπως προείπαμε για να αποκλήσουμε το ενδεχόμενο να φταίνε οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή.
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Κανένα συμάζεμα στα καλώδια κανενας θα προτείνει??? Τρελή μακαροναδα εκεί μεσα και το airflow εχει παει περίπατο στο δάσος να πάρει αέρα!!! Α και κανένα resize στις φώτο δεν βλαπτει....
nikos903 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Ο πίσω ανεμιστήρας, κάτω απο το τροφοδοτικό, βγάζει ή βάζει αέρα; Γιατί έτσι όπως τον βλέπω ανάποδα πάει.... Μετά οι ανεμιστήρες στην ψήκτρα που είναι push pull που φυσάνε τον αέρα; Ο απάνω βγάζει σωστά; Μπροστά έχει ανεμιστήρα που βάζει; Τα καλώδια όπως λέει και ο stm θέλουν ένα μάζεμα.... Βάλε τα όλα σε μια θέση 5.25 και τράβα μόνο όσα θες, πήγαινε τον δίσκο σε θέση που να μην εμποδίζει τον ανεμιστήρα που βάζει αέρα απο μπροστά.
baskon Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Το προβλημα καταρχας είναι σιγουρα στην ολη θερμοκρασία του κουτιού. Κανε αυτο που σου λεει ο φιλος παραπανω. Θα πρεπει να δεις το systemp να πεφτει. ΑΠο κει και μετα βλέπεις αν θα χρειαστεί να βάλεις και πάστα σε επεξεργαστή + Vga γιατι και στην καρτα γραφικών 68 σε idle ειναι πολύ. Εχω 2 4870 και εχω 42 idle και 65 max και στις 2 ,σε πολύ πιο ευρυχωρο +αλουμινενιο κουτι όμως.
alex1222 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 επεισης και το δικο μ pc θερμενεται πολυ στα games αν και το εχω παρει για gaming
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Ωρε ξέθαμα. Μόνο 3.5 χρόνια. Λογικό είναι βέβαια σε 2 μήνες περίπου έχουμε ανάσταση. 4
Fulgore Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2016 επεισης και το δικο μ pc θερμενεται πολυ στα games αν και το εχω παρει για gaming Λογικο και αναμενομενο απο την στιγμη που δουλευει περισσοτερο ο επεξεργαστης απο οταν μπαινεις μονο στο Internet ή ακους μουσικη.Για ποιο λογο σου κανει εντυπωση???Ειδικα αν δεν εχεις βαλει και καποια ψυξη επεξεργαστη ξεχωριστα,μην σου κανει εντυπωση αν το καλοκαιρι πχ δεις τπτ 70-75βαθμους θερμοκρασια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα