deviljin666 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Γεια σας. Ειμαι ιδιοκτητης ενος καταστηματος με παιδικα παπουτσια. Θελω να φτιαξω ενα eshop για να πουλαω και απο εκει παπουτσια. Τι χρειαζεται να ξερω πριν κανω το eshop? Και αν καποιος εχει ιδη eshop μπορει να μου πει αν εχει εμπορικη επιτυχια? αν δηλαδη αξιζει να το ανοιξω?
panagiotis223 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα, ο βασικότερος τρόπος επιτυχιας του eshop είναι είτε να πουλάτε κάτι που δεν πουλάνε άλλα eshop ή να έχετε φτηνότερες τιμές. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν τα μεταφορικά αν θα είναι δωρεάν ή οχι. Στην περίπτωση σας αφου έχετε παιδικα παπούτσια θα πρέπει να κοιταξέτε και κατα ποσο θα είναι καλο να δέχεστε επιστροφές των προιοντων.
varemarious Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Για το αν θα έχει εμπορική επιτυχία αυτό εξαρτάται από εσάς.. Η ιστοσελίδα από μόνη της δε θα κάνει θαύματα. Όπως και η επιχείρηση σας, όταν την ανοίξατε δεν την αφήσατε έρμαιο να πάει όπως πάει. Την διαχειριστήκατε, την διαφημίσατε, την προβάλατε, την φροντίσατε. Το ίδιο ισχύει και για το Internet. Αν πιστεύετε ότι απλώς φτιάχνοντας μια ιστοσελίδα, ότι θα κερδίσετε και χρήματα, τότε απλά σας λέω μην το κάνετε. Αν έχετε σκοπό να ασχοληθείτε, καθώς η προβολή εκτός της γειτονιάς που έχετε το κατάστημα σας είναι μεγάλη ευθύνη, επειδή τα μάτια είναι πολλά, και τα νέα διαδίδονται απίστευτα γρήγορα. Αν τα νέα είναι καλά, τότε θα έρθει κόσμος στη σελίδα σας, αν τα νέα είναι άσχημα τότε θα αποτύχει η σελίδα σας. Συνοπτικά αξίζει να το κάνετε, αρκεί να ασχοληθείτε προσωπικά.
Rush13 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Πρώτα θα κοιτάξεις τον αντανγωνισμό , θα πάρεις ιδέες. Θα θέσεις ένα budget και θα πάς σε κάποιο δημιουργικό γραφέιο κτλπ για να αρχίσει η κατασκευή του site , το δέυτερο πιο σημαντικό ειναι η προωθηση του site μέσω adwords κτλπ. Προσοχή στους τύπους που σου φτιάχνουν ντεμέκ site με 50ευρώ
kostasnw Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Γεια σας deviljin666 Όσον αφορά στις ερωτήσεις σας: - Σύμφωνα με τις έρευνες του ELTRUN αλλά και πολλών άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα έχει μεγάλη άνοδο. Επομένως αξίζει να ασχοληθείτε, θα μάθετε πολλά νέα πράγματα και πιθανότατα θα αυξήσετε τον τζίρο σας μετά από ένα διάστημα. Θα έχει ενδιαφέρον ότι οι περισσότερες πωλήσεις θα γίνονται από πελάτες που δεν έχουν φυσική πρόσβαση στο κατάστημά σας. - Πριν κάνετε eShop θα πρέπει να γνωρίζετε κάποιες βασικές ενέργειες για το online business development. Είναι σημαντικό να κάνετε business plan (υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο internet, ενδεικτικά: http://www.newarttech.com/creating_an_ebusiness_plan.pdf). Επιπλέον μην θεωρείτε σαν μοναδικό κόστος, το κόστος της πλατφόρμας του ηλεκτρονικού καταστήματος. Τo marketing και οι διαδικασίες προώθησης θα είναι αρκετά κοστοβόρες αλλά θα μπορείτε να τις ελέγχετε απόλυτα, ανάλογα με τον τζίρο που κάνετε online κάτι το οποίο είναι δύσκολο να γίνει στο φυσικό κανάλι. Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με το eshop μπορείτε να με ρωτήσετε εδώ και ευχαρίστως να σας απαντήσω. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να συμβουλευτείτε και την κοινότητα του ELTRUN στο Facebook (https://www.facebook.com/eltrungr). To ELTRUN είναι το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος Σταύρου, 3ετής φοιτητής Τμήματος ΔΕΤ ELTRUN Social Media Coordinator
alexitsios Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 @deviljin666 Σωστά όσα ειπώθηκαν από τους παραπάνω. Ο κόσμος αφιερώνει ολοένα και περισσότερο χρόνο στην αγορά προϊόντων από το internet. Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμη σε ποια πλατφόρμα θα φτιάξεις το eshop σου, τότε το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει πιθανότατα στην επιλογή πλατφόρμας eshop: http://www.ifeed.gr/kataskeyh-eshop-epilogh-platformas-ecommerce/
the_maniac Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 deviljin666 εκτός από τα βασικά ότι το site σου θα πρέπει να είναι σύγχρονο,εύχρηστο και ελκυστικό για τον χρήστη, μεγάλο ρόλο παίζουν οι τιμές που θα έχεις. Αν μπορείς να πουλήσεις σε ανταγωνιστικές τιμές, τότε θα έχει πλεονέκτημα. Τα μεταφορικά δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα είναι δωρεάν ή όχι. Έχω δει eshop που έχει πχ δωρεάν μεταφορικά πάνω από 60 ευρώ που πουλάει μικροπράγματα και πολύς κόσμος αγοράζει τόσα ώστε να κερδίσει το μπόνους των μεταφορικών. Αυτό αυτόματα ανεβάζει το τζίρο του κατά πολύ. Εκεί που κάποιος θα έπαιρνε 1 αντικείμενο, αγοράζει 5 πχ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα