Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μαζεύονται όοοοολοι μαζί να φτιάξουνε ΜΑΖΙ μια υποδομή (FTTH αντί για VDSL, ο κόσμος προχωρά) και να πληρώνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την υποδομή με fixed κόστος ανά συνδρομητή και να φτιάξουν εκεί πάνω τα μοντέλα κοστολόγησης τους.

Γιατί όοοοολοι αυτοί δεν θέλουν να έχουν υποδομές και μαζί το κόστος, την πολυπλοκότητα και τους υπαλλήλους που απαιτούνται για τη συντήρηση τους.

Επεξ/σία από kifinas
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μαζεύονται όοοοολοι μαζί να φτιάξουνε ΜΑΖΙ μια υποδομή (FTTH αντί για VDSL, ο κόσμος προχωρά) και να πληρώνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την υποδομή με fixed κόστος ανά συνδρομητή και να φτιάξουν εκεί πάνω τα μοντέλα κοστολόγησης τους.

Τώρα ο ΟΤΕ πάει σκάβει χύμα, η CYTA δίνει στους μισούς που είναι ελάχιστοι, η Wind δίνει σε άλλους μισούς που παίζει πια να είναι ακόμα λιγότεροι και στο τέλος γίνεται μια ακριβή ελιτίστικη υποδομή....τραγικό απ' όλους τους.

γιατί ακόμα κι όλοι να μαζευόντουσαν δεν θα έφταναν τα λεφτά για να φτιάξουν FTTC (VDSL από ΟΤΕ), πόσο μάλλον FTTH που θέλει ακόμα παραπάνω σκάψιμο και λεφτά...

Δημοσ.

Τώρα ο ΟΤΕ πάει σκάβει χύμα, η CYTA δίνει στους μισούς που είναι ελάχιστοι, η Wind δίνει σε άλλους μισούς που παίζει πια να είναι ακόμα λιγότεροι και στο τέλος γίνεται μια ακριβή ελιτίστικη υποδομή....τραγικό απ' όλους τους.

γιατί θέλουν πρώτα να μας ξεζουμίσουν με τις διάφορες παραλλαγές του xdsl, όπως έκαναν παλιά περνώντας απ΄τα 56Κ της pstn στα 64K της isdn..

Δημοσ.

Ναι, μόνο που άλλες σελίδες είχαν γράψει προ καιρού για τους πειραματισμους που κάνουν οι εταιρίες αλλα μεχρι να γίνουν γεγονός θα περάσουν χρόνια...

Δημοσ.

Αν μαζευτούν όλοι μαζί και συνεισφέρουν από κοινού για να δημιουργηθεί η υποδομή (στο οποίο συμφωνώ), ποιος θα πρωτο-έπαιρνε μίζα; :devil:

Σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι η μόνη σωστή υλοποίηση είναι αυτή με καμπίνα στη γειτονιά. Οι λόγοι είναι

1) Το crosstalk περιορίζεται μόνο στα καλώδια από καμπίνα προς κτήριο (που είναι λιγότερα και μικρότερου μήκους) κι όχι από Αστικό Κέντρο προς κτήριο (που είναι πολλά περισσότερα σε πλήθος αλλά και σε μήνος)

2) Ακριβώς επειδή το VDSL έχει σχεδιαστεί για μικρές αποστάσεις, μικρότερες του χιλιομέτρου.

3) Γιατί ο σχεδιασμός οπτική μέχρι την καμπίνα, καλώδιο μέχρι το σπίτι είναι μακράν μεγαλύτερης αντοχής στις παρεμβολές αλλά και στο χρόνο. Συν του ότι μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση Fiber to the premisses / home.

4) Καλύτερη διαχείρηση κι εντοπισμός προβλημάτων. Άλλο να ψάνχεις το πρόβλημα από καμπίνα προς σπίτι (10; 20; 30; καλώδια; ) κι άλλο από Α/Κ σε σπίτι (200; 500; ).

Just my 2 cents.

Δημοσ.

Με καλεσαν απο την Wind και με ενημερωσσαν οτι λογο των χαρακτηρηστικων της γραμμης μου με διαλεξαν αν θελω να συμετασχω στην πιλοτικη ανβαθμιση της γραμμης σε VDSL με ταχυτητες 50D/10U. Σε καμια 10 μερες μου ειπαν θα μου στειλουν και το νεο modem. Για να δουμε. :mrgreen: :rolleyes:

Δημοσ.

Με καλεσαν απο την Wind και με ενημερωσσαν οτι λογο των χαρακτηρηστικων της γραμμης μου με διαλεξαν αν θελω να συμετασχω στην πιλοτικη ανβαθμιση της γραμμης σε VDSL με ταχυτητες 50D/10U. Σε καμια 10 μερες μου ειπαν θα μου στειλουν και το νεο modem. Για να δουμε. :mrgreen: :rolleyes:

τι θα κάνεις σε περίπτωση που δεν πιάνεις αυτή την ταχύτητα η έστω καλύτερη απο αυτή που έχεις ? γιατι οι εταιρίες υπόσχονται , το θέμα ειναι τι προσφέρουν στο τέλος.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν το προτείνουν σε όλους παρά μόνο σε αυτούς που κατά πάσα πιθανότητα το πιάνουν...

Δημοσ.

Εχω να αναφερω οτι στο ΚΑΦΑΟ το δικο μου, και σε αλλα 3 πανω στον ιδιο δρομο, στην Αργυρουπολη, σκαβουν απο προχτες και περνανε οπτικες ινες.

Η πληροφοριση ειναι εγκυρη, αφου ρωτησα τα παιδια που σκαβανε για πιο λογο σκαβουν και μου ειπαν κατα λεξη με σπαστα ελληνικα "οτε ιντερνετ"

Δε ξερω αν εχει σχεση αυτο με το vdsl παντως εγω χαιρομαι γιατι η περιοχη εκει γυρω απο την αλιμου, απο θεμα ιντερνετ ειναι απο τις χειροτερες και επιτελους θα αναβαθμιστει.

Edit: επισης να αναφερω οτι τους ειδα να ξεσκαβουν εντελως τα ΚΑΦΑΟ απο το πεζοδρομιο και να το σηκωνουν, χωρις να αποσυνδεσουν τα καλωδια που τερματιζαν μεσα. Ισως για να περασουν μεσα την οπτικη ινα? Η οπτικη ινα ειχε διαμετρο 10 ποντους περιπου, μεγαλο καλωδιο

• Super Moderators
Δημοσ.

περνάει οπτική ίνα κι αντικαθιστούν το παλιό ΚΑΦΑΟ με νέο...

Δημοσ.

τι θα κάνεις σε περίπτωση που δεν πιάνεις αυτή την ταχύτητα η έστω καλύτερη απο αυτή που έχεις ? γιατι οι εταιρίες υπόσχονται , το θέμα ειναι τι προσφέρουν στο τέλος.

Συγκεκριμενα μου ειπαν οτι η γραμμη θα κλειδωσει στα 48MB/10MB. Δεν μου φαινεται ακατορθωτο αν υποθεσουμε οτι τωρα με 24αρα κλειδωνω στα 20. Αν δεν ειναι ετσι οπως τα λένε γυριζω στην παλια μου γραμμη οποιαδηποτε στιγμη θελω. Δεν υπαρχει καποια δεσμευση.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...