Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του adslgr.com η Wind έχει ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες την πιλοτική παροχή VDSL υπηρεσιών από το Αστικό Κέντρο. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες VDSL, όμοιες με εκείνες της Cyta Ελλάδος, παρέχονται όχι από τον υπαίθριο κατανεμητή (καμπίνα/καφάο) αλλά από το τοπικό Αστικό Κέντρο, οπότε υπόκεινται (όπως και η τεχνολογία του ADSL) σε περιορισμούς απόστασης. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη υλοποίηση VDSL αφορά συνδρομητές σε μέγιστη απόσταση 800 μέτρων (ή και μικρότερη).Η διάθεση VDSL υπηρεσίας από το A/K χρησιμοποιεί την υπάρχουσα εκεί υποδομή της εταιρείας, δηλαδή τις δεδομένες κάρτες του DSLAM, προκειμένου να παρέχει υψηλότερες των 24Mbps ταχύτητες στους πελάτες που βρίσκονται εντός της σχετικής ακτίνας. Αντιθέτως η κλασσική VDSL υλοποίηση (όπως αυτή που έχει εφαρμόσει ο ΟΤΕ σε συγκεκριμένες περιοχές πχ Ζωγράφου, Γλυφάδα, Σέρρες κ.α.) βασίζεται στην τοποθέτηση VDSL καμπινών στην θέση των παλιών υπαίθριων κατανεμητών. Να τονιστεί πως πρόκειται για μία κλειστή πιλοτική διάθεση, κάτι που σημαίνει πως η Wind δεν διαθέτει ακόμα τις υπηρεσίες αυτές επισήμως. Αν και δεν είναι γνωστές οι ταχύτητες που θα διατεθούν εμπορικά -ούτε η τιμολόγηση των νέων υπηρεσιών- το πιθανότερο είναι να κυμανθούν μεταξύ 35 και 50Mbps. Τέλος, δεν είναι γνωστή η ημερομηνία εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών VDSL. Πηγή: aDSLgr Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2012 από ThReSh
SPANK Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Αυτο σημαίνει οτι πάλι δεν υπάρχει σωστή υλοποίηση της τεχνολογίας vdsl
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 γιατί υπήρχε περίπτωση κάποιος από τους υπάρχοντες εναλλακτικούς να είχε χρήματα για να ρίξει ίνες και εξοπλισμό ώστε να υλοποιηθεί σωστά με FTTC?
SPANK Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Τα πασαλείματα ποτε δεν λειτούργησαν, αντίθετα εφεραν χειρότερα αποτελέσματα οποτε καλύτερα να σοβοαρευτούν και να δούμε μια σωστή υλοποίηση κάποτε
haris013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 ελα ντε η κανεις κατι και το κανεις σωστα ή δεν το κανεις καθολου!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 από την στιγμή που δεν το προτείνουν σε όλους παρά μόνους σε αυτούς που έχουν βελτίωση δεν είναι και κακό, οι ελάχιστοι τυχεροί ας το απολαύσουν...
PaPpaS_gr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ρε παιδιά ας μου λύσει κάποιος μια απορία... Εγω που είμαι στην Wind πχ και έχω μια Α απόσταση απο το κέντρο και κλειδώνω στα 12.5 Mbps, εάν πω οτι βάζω VDSL 35αρα , έστω οτι δεν πιάνω 35 λόγω απόστασης θα ανέβει καθόλου η ταχύτητα που κλειδώνω η πάλι στα ίδια θα είμαι;
gang Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ρε παιδιά ας μου λύσει κάποιος μια απορία... Εγω που είμαι στην Wind πχ και έχω μια Α απόσταση απο το κέντρο και κλειδώνω στα 12.5 Mbps, εάν πω οτι βάζω VDSL 35αρα , έστω οτι δεν πιάνω 35 λόγω απόστασης θα ανέβει καθόλου η ταχύτητα που κλειδώνω η πάλι στα ίδια θα είμαι; Όχι. Προφανώς γιατί είσαι μακριά. Η VDSL παίζει στα 500 μέτρα απροβλημάτιστα αν θυμάμαι καλά. Εσύ νομίζω είσαι κοντά στο 1 χιλιόμετρο μακριά. Αυτή την στιγμή τα 12mbps, με την υπάρχουσα υποδομή είναι η μέγιστη που μπορείς να πιάσεις.
FedonasP Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μαζί τους (δηλαδή η ταχύτητα που θα κλειδώνεις) θα ανεβεί έστω και ελάχιστα πιστεύω ... (δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες όπως η καλωδίωση της πολυκατοικίας σου ας πούμε που θα δυσχεραίνουν την σύνδεση) εμενα αυτό που με ανησυχεί είναι η σύνδεση της wind (σαν ISP) προς το internet... δηλαδή αν αντέξει να δίνει την ταχύτητα στους πελάτες της... γιατί οι ταχύτητες των καταναλωτών θα ανεβούν αλλα η γραμμή προς το εξωτερικό (αποσο ξέρω εγώ τουλάχιστον) θα μείνει η ίδια... σκέψου σαν να έχεις ένα LAN και να συνδεεσαι με 24 mbps στο internet.. αλλα το LAN σου ήταν 100MBIT τώρα το αναβαθμίζεις σε 1000Mbit οποτε ναι μεν είναι πιο γρηγορη η σύνδεση με τους υπολογιστές σου αλλα η 24άρα έμεινε η ίδια οποτε όλοι οι υπολογιστές σου με την ίδια ταχύτητα θα σερφάρουν οπως πριν... έτσι θα γίνει και με την wind (αν δεν βάλει κανένα 1-2 Gbps παραπάνω....)
k_dinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του adslgr.com η Wind έχει ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες την πιλοτική παροχή VDSL υπηρεσιών από το Αστικό Κέντρο. Tι το θέλουμε το adslgr.com! Ήδη το έχουμε αναφέρει σε δικό μας θέμα. Συγκεκριμένα εγώ το έχω βάλει ήδη και εδώ έχω και screenshot. ΥΓ: Καλά να είναι το adslgr.com, είμαι και μέλος εκεί. Με χιουμοριστική διάθεση έγραψα τα παραπάνω
kostas_dr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Κάτι πάει να κάνει ο ΟΤΕ, ε να μη φανεί ότι οι άλλοι θα μείνουν πίσω.
nasmania Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ρε παιδιά ας μου λύσει κάποιος μια απορία... Εγω που είμαι στην Wind πχ και έχω μια Α απόσταση απο το κέντρο και κλειδώνω στα 12.5 Mbps, εάν πω οτι βάζω VDSL 35αρα , έστω οτι δεν πιάνω 35 λόγω απόστασης θα ανέβει καθόλου η ταχύτητα που κλειδώνω η πάλι στα ίδια θα είμαι; Να σου πω εγώ την δικιά μου αντίστοιχη περίπτωση με CYTA που σίγουρα θα σε βοηθήσει χωρίς να είναι απαραίτητο οτι θα γίνει το ίδιο.Ημουν στα 920m με ADSL και "κλείδωνα" στα 14-16 mbps και upload 1 mbps .Χτες ενεργοποιήθηκα σε VDSL και είμαι στα 31.2 mbps down και up 3.0.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 προφανώς κλείδωνες αρκετά χαμηλά για 920m, με τέτοιο συγχρονισμό που αναφέρεις είμαι στα 2km και κάτι ψιλά...
baskon Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ολοι ξεριυμε οτι δε παιζει ρολο μονο η αποσταση. Πχ η γραμμη μου ειναι κατω απο χιλιομετρο.Ξεκινησα στα 17 και πλεον ειμαι στα 12. Βαζω snr στο 4 και πιανω 15. Βλαβη εχει δηλωθει και εκαναν οτι μπορουσαν απτον οτε. Προσωπικα θεωρω οτι αν παω σε vdsl απο το κεντρο θα βελτιωθω.Αλλα μονο μεχρι να βαλουν πολλοι vdsl. Στην αρχη θα ειμαι καλα λογω μικρου crosstalk μιας και το vdsl παιζει σε αλλες συχνοτητες που τωρα ειναι καθαρες. Μολις γεμισει ο τοπος γραμμες vdsl θα παει παλι ο συγχρονισμος στα ταρταρα
Dimgi Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Η διάθεση VDSL υπηρεσίας από το A/K χρησιμοποιεί την υπάρχουσα εκεί υποδομή της εταιρείας, δηλαδή τις δεδομένες κάρτες του DSLAM, προκειμένου να παρέχει υψηλότερες των 24Mbps ταχύτητες στους πελάτες που βρίσκονται εντός της σχετικής ακτίνας. Αντιθέτως η κλασσική VDSL υλοποίηση (όπως αυτή που έχει εφαρμόσει ο ΟΤΕ σε συγκεκριμένες περιοχές πχ Ζωγράφου, Γλυφάδα, Σέρρες κ.α.) βασίζεται στην τοποθέτηση VDSL καμπινών στην θέση των παλιών υπαίθριων κατανεμητών. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε μαζεύονται όοοοολοι μαζί να φτιάξουνε ΜΑΖΙ μια υποδομή (FTTH αντί για VDSL, ο κόσμος προχωρά) και να πληρώνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την υποδομή με fixed κόστος ανά συνδρομητή και να φτιάξουν εκεί πάνω τα μοντέλα κοστολόγησης τους. Τώρα ο ΟΤΕ πάει σκάβει χύμα, η CYTA δίνει στους μισούς που είναι ελάχιστοι, η Wind δίνει σε άλλους μισούς που παίζει πια να είναι ακόμα λιγότεροι και στο τέλος γίνεται μια ακριβή ελιτίστικη υποδομή....τραγικό απ' όλους τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα