katerina_a_86 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Ως προς τα υποθηκοφυλακεία: πρόσβαση για έλεγχο έχουν μόνο οι δικηγόροι - πιστοποιητικό μεταγραφής συγκεκριμένου συμβολαίου μπορεί να ζητήσει ο καθένας. Τα στοιχεία που μπορεί να ελέγξει ένας δικηγόρος και τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα είναι: - Όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, έτος γεννήσεως - Τυχόν ακίνητη περιουσία που έχει εγγραφεί στο συγκεκριμένο υποθυκοφυλακείο. - Τυχόν κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί ή/και έχουν αρθεί επί ακίνητης περιουσίας που έχει εγγραφεί στο συγκεκριμένο υποθηκοφυλακείο. - Τυχόν διεκδικήσεις επί ακίνητης περιουσίας που έχει εγγραφεί στο συγκεκριμένο υποθυκοφυλακείο. Όχι, δεν μπορείς να διαπιστώσεις σε ποιόν ανήκει το ΤΑΔΕ ακίνητο - αυτό γίνεται μέσω Κτηματολογικού Γραφείου. ΥΓ: Αποφεύγω να απαντήσω στα διάφορα σχόλια μελών που εξανίστανται για τα δήθεν "προνόμια" των δικηγόρων γιατί δείχνουν αμετροέπεια και άγνοια βασικών αρχών λειτουργίας της κοινωνίας. Κάτσε ρε συ, καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά επειδή σε μένα μάλλον αναφέρεσαι, η αμετροέπεια την οποία αναφέρεις πέρα απο προσβλητικός χαρακτηρισμός είναι και υποκειμενικός. Οπότε δεν δείχνουν αμετροέπεια αλλά σου φαίνονται αμετροεπή τα σχόλια. Επομένως όντας υποκειμενικά θιγμένος από κάποια παρατήρησή μου για κάποιον κλάδο που τυγχάνει να ταυτίζεται με το επάγγελμά σου (που δεν είναι στοχευμένη και εμπαθής παρατήρηση γιατί αν οι μανάβηδες είχαν πρόσβαση και δικαίωμα εμπορευματοποίησης προσωπικών δεδομένων τότε στο thread θα ρωτούσα γι αυτούς) χαρακτηριζεις αμετροεπή τον λόγο μου. Πέραν από το ότι είναι περιττός ο χαρακτηρισμός σου αυτός για την συζήτηση, άρα και εμπαθής, η απάντηση μου σε αυτό είναι πως το να έχει κάποιος μια κακοπροαίρετη στάση ή να απέχει απο έναν διάλογο επειδή τον αφορά εμμέσως είναι παιδαριώδες. Το να κρίνει δε προσβλητικά και αφ' υψηλού απόψεις χωρίς όμως να μπαίνει "στον κόπο" να τις διορθώσει και να μας το λέει κιόλας είναι ακόμη πιο παιδαριώδες. Αυτά για το σχόλιο "αμετροέπεια". Τονίζω εδώ πως εγώ δεν είπα πως ξέρω τις βασικές αρχές λειτουργίας του κράτους και γι αυτό ρώτησα εδώ για να μάθω. Με βάση αυτά που μου είπαν εδώ διαμόρφωσα μια άποψη για το θέμα την οποία εξέφρασα. Αν αυτά που μου είπαν είναι ελλειπή ή η άποψη που σχημάτισα είναι λανθασμένη είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την ενημέρωση απο κάποιον βαθύτερο γνώστη του θέματος. Αν τώρα αυτός ο βαθύτερος γνώστης του θέματος έχει θιχτεί επειδή η άποψη που σχημάτισα δεν του αρέσει για κάποιον λόγο και γι αυτό δεν παρεμβαίνει για να ενημερώσει και ενδεχομένως να την αλλάξει δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνομαι. Σε κάθε περίπτωση οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί ή το δεν σας παίζω γιατί είστε άσχετοι κι εγώ σχετικός και θύμωσα τώρα γιατί μου φάγατε το μπιφτέκι μου δεν είναι κάτι που θέλω στο thread μου (ούτε απο moderators) γιατί δεν το βοηθούν.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Αν και η παρατήρησή μου, δεν είχε "στόχο" εσένα... ... κακώς ασχολήθηκα. Καλή συνέχεια.
Aims Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2018 ωραιο θεμα.. στο υποθηκοφυλακειο μπορει ενας δικηγορος να ρωτησει τα οσα ειπαν οι φιλοι παραπανω.. αλλα εχουν δει πολλα τα ματια μου.. αρκει καποιος να γνωριζει δικηγορο κ θα εχει δει επισης πολλα.. παντως τωρα με το ηλεκτρονικο κτηματολογιο,θα ειχε ενδιαφερον να μαθουμε εαν οι "καλοθελητες" θα μπορουσαν να εχουν προσβαση στα προσωπικα δεδομενα και τα δικαιολογητικα...
drgt Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ισως εν μερει ασχετο, αλλα εγω ως ιδιωτης που θελω να μαθω τις κτηματολογικες εγγραφες τριτου και (οπως μου ειπε δικηγορος) μπορω να παω να τις παρω αυτοπροσωπως γνωριζοντας το ονομα και ΑΦΜ του τριτου, θα ηθελα να μπορω να το κανω και μεσω διαδικτυου (αν οντως μπορω να το κανω αυτοπροσωπως). Κατα τα αλλα, η γνωμη μου ειναι διαφανεια σε ολα. Ετσι δεν υπαρχει "εμποριο". Δεν θα με πειραζε να μπορει ο καθενας να δει τι εχω σε ακινητα απο την ανεση του υπολογιστη του. Κατα τη γνωμη μου, οποιος δεν θελει διαφανεια, εχει κατι να κρυψει. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2019 από drgt
VasBoss Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, drgt είπε Ισως εν μερει ασχετο, αλλα εγω ως ιδιωτης που θελω να μαθω τις κτηματολογικες εγγραφες τριτου και (οπως μου ειπε δικηγορος) μπορω να παω να τις παρω αυτοπροσωπως γνωριζοντας το ονομα και ΑΦΜ του τριτου, θα ηθελα να μπορω να το κανω και μεσω διαδικτυου (αν οντως μπορω να το κανω αυτοπροσωπως). Κατα τα αλλα, η γνωμη μου ειναι διαφανεια σε ολα. Ετσι δεν υπαρχει "εμποριο". Δεν θα με πειραζε να μπορει ο καθενας να δει τι εχω σε ακινητα απο την ανεση του υπολογιστη του. Κατα τη γνωμη μου, οποιος δεν θελει διαφανεια, εχει κατι να κρυψει. ...την περιπτωση να ''ΠΕΣΕΙ'' θυμα εκβιασμου ο ιδιος ή η οικογενεια του...την σκεφτηκες????
drgt Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Όχι. Μπορείς να περιγράψεις κάποιο υποθετικό σενάριο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα