katerina_a_86 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Εσένα τελικά σε νοιάζει το αν μπορεί να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, ή αν αυτό είναι παράνομο; Διότι σου εξήγησα πως ακόμα και αν δεν είχαν πρόσβαση οι δικηγόροι, με λίγη καλή θέληση όλα είναι στο χέρι του καθενός. "Ο καθένας" θα λάδωνε τον υποθηκοφύλακα, τον σκέτο φύλακα, τον μπάτσο, τον υποργό, τον οποιονδήποτε. Δεν μιλάμε Ελληνικά μάλλον. 1.Με νοιάζει που μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση οποιοσδήποτε στα προσωπικά στοιχεία οποιουδήποτε και αυτό είναι νόμιμο. 2.Ειπα: Μια ενδεχόμενη παράνομη δραστηριότητα δεν είναι λόγος να την νομιμοποιήσουμε. Το λάδωμα θα ήταν παράνομο. Η δυνατότητα της παρανομίας τι σημαίνει, πως θα πρέπει να δώσουμε σε έναν ολόκληρο κλάδο αυτή την δυνατότητα με τον νόμο? Πάντως κακώς το μελετάς. Οι δικηγόροι έχουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία για συγκεκριμένο λόγο. Ακόμα και αν δεν είναι όλοι οι δικηγόροι ηθικοί (δε διαφωνώ ότι αυτό ισχύει) είναι μικρότερη η ζημιά αυτή από το να μη μπορεί να γίνει έλεγχος τίτλων. Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό. Το ξεπούλημα των προσωπικών δεδομένων είναι πολυ σοβαρή υπόθεση, ενδεχομένως να υπήρχαν και άλλοι τρόποι για την ασφάλεια των αγοροπωλησιών. Το να έχει ένας ολόκληρος κλάδος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση χωρίς αιτία οπουδήποτε δεν νομίζω πως βοηθάει τις αγοροπωλησίες. Ας ελέγχονταν μόνο αυτές. 1.Αμα θελω μπορω να πληρωσω ενα γιατρο να μου πει το ιατρικο ιστορικο σου. 2.Εναν τραπεζικο υπαλληλο να μου πει για τις καταθεσεις σου. 3.Εναν ντετεκτιβ να μου πει ολες τις συνηθειες σου. 4.Για να μην μιλησω για το facebook. Ωραία φαίνονται εκ πρώτης όψεως αλλά ας μην βιαστούν οι δικηγόροι/δικηγορόφιλοι να κάνουν like: 1. α. Αυτό θα ήταν παράνομο και αντιδεοντολογικό, στην περίπτωση των δικηγόρων είναι νόμιμο και δεοντολογικό. β.ΕΝΑΝ γιατρό θα ΛΑΔΩΣΕΙΣ , όχι τον ιατρικό σύλλογο ολόκληρο, στην άλλη περίπτωση ΟΛΟΙ οι δικηγόροι μπορούν να βλέπουν τα πάντα όποτε τους καπνίσει ΝΟΜΙΜΑ και ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ 2. Επίσης μιλάμε μιλάμε για έναν υπάλληλο που κάνει κάτι αντιδεοντολογικό και όχι όλο τον σύλλογο τραπεζουπαλλήλων. Στην άλλη περίπτωση ΟΛΟΙ οι δικηγόροι μπορούν να βλέπουν τα πάντα όποτε τους καπνίσει. 3. Δεν γνωρίζω για την νομιμότητα άντλησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με τέτοιες μεθόδους αλλά δεν το εγκρίνω και επίσης δεν θα ήθελα να τις υποστώ. 4.Ομοίως δεν εγκρίνω την προβατοποίηση στο fb και δεν καταλαβαίνω γιατί την επικαλείσαι ως επιχείρημα. Εσένα δηλαδή σου αρέσει και θέλεις να το γενικεύσουμε? Το προβλημα με τους δικηγορους ποιο ειναι? Καποιος θα επρεπε να εχει προσβαση σε αυτα τα στοιχεια και για καποιο λογο διαλεξαν αυτους. Το αν υπαρχει καποιος δικηγορος που θα χρηματιζοταν για να δωσει πληροφοριες δεν εχει να λεει. Με τους δικηγόρους? Κανένα. Και οι μανάβηδες να είχαν τέτοια πρόσβαση πάλι θα με πείραζε. Δεν θεωρώ πως κάποιος πρέπει να έχει πρόσβαση κι αν έστω κάποιος θα έπρεπε να είχε πρόσβαση δεν θα ήταν απαραίτητο να έχει τόσο ελεύθερη πρόσβαση. Να μπορεί να δει χωρίς κάποιο λόγο οτιδήποτε, χωρίς να το αιτιολογήσει. Απαράδεκτο. Δεδομενου οτι δεν θελεις τριτους να βλεπουν αυτα τα στοιχεια, ποιος κατα την γνωμη σου θα επρεπε να προσβαση? Κανενας, ολοι ή καποιο αλλο επαγγελμα? Δεν θα ήθελα να υπάρχει αυτή η αλόγιστη πρόσβαση. Δηλαδή αν χρειάζεται και αν υπάρχει λόγος και δεν υπάρχει άλλος τρόπος ελέγχου, να δίνεται δυνατότητα πρόσβασης ΜΟΝΟ για αιτιολογημένους σκοπούς. Θα μπορούσε π.χ. στην περίπτωση μια αγοροπωλησίας να γίνεται βεβαίωση από την υπηρεσία ότι το ακίνητο του ανήκει. Μην πει κανείς την βλακεία πως ο υπάλληλος θα είχε έτσι πρόσβαση. Άλλο να έχει αναίτια πρόσβαση ένας ολόκληρος κλάδος για οποιονδήποτε και οποτεδήποτε και άλλο να δίνει τυχαίες βεβαιώσεις ένας υπάλληλος.
ca6mio Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα νομιζω πως στο υποθηκοφυλακειο μπορεις να βρεις οτι το ταδε ακινητο στο συγκεκριμενο τοπογραφικο ανηκει στον Ταδε και οχι να αναζητησεις ποσα και ποια ακινητα εχει στην κατοχη του ο Ταδε. Δεν ειναι ευκολο λοιπον για καποιον περιεργο απλα να πηγαινει και να χαζευει τις περιουσιες των αλλων αλλα μονο για αυτον που θελει να κανει ερευνα για καποιο συγκεκριμενο σκοπο. Αποστολή από το HTC Desire HD...
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Το πρότεινα επειδή είναι λιγότεροι και η δουλειά τους σχετίζεται αποκλειστικά με τις αγοροπωλησίες: Με τον λόγο δηλαδή που παρουσιάστηκε ως η αιτία να έχουν πρόσβαση οι δικηγόροι σε ΟΛΑ τα στοιχεία. Φυσικά αυτό είναι μια πρόταση που έκανα στο πόδι και όντας άσχετη από νομικά, δεν φιλοδοξώ να βρω εναλλακτικό τρόπο γράφωντας σε ένα φόρουμ αλλά μου φαίνεται ακραίο μια τεράστια ομάδα ανθρώπων να έχει πρόσβαση στα στοιχεία όλων και να τα εμπορεύεται. Ας επιτρεπόταν μόνο για τα αντικείμενα των αγοροπωλησιών να γίνεται έλεγχος κι όχι για ΟΛΑ από ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ και ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ του καπνίσει ή καπνίσει σε κάποιον πελάτη του. Είναι ένας πιο στενός επαγγελματικός κλάδος που εξειδικεύεται στο υποτιθέμενο πρόβλημα. Εξηγώ και παραπάνω. Τουλάχιστον ας τον πληρωνα να ελέγξει τα δεδομένα σε περίπτωση αγοροπωλησίας. Όχι να μπορεί να ελέγχει δεδομένα χωρίς αιτία και αφορμή. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως παραμένει εμπόρευμα το database των προσωπικών δεδομένων δίνοντας την δυνατότητα μόνο σε κάποιους να δουν και να σου πουν. Δεν νομίζω να θέλει γνώσεις να διαβάσεις ένα database ή να είναι ηθικότερος ως κλάδος. Δεν μπορεις να φανταστιες ποσες υποθεσεις διενεξεων υπαρχουν καθημερινα, σεχτικα με τα ορια, με καταπατησεις κλπ. Αυτα δεν ειναι θεματα συμβολαιογραφων αλλα δικηγορων, αφου αυτοι θα παραστουν σε τυχον δικαστηριο. Επισης γενικοτερα, οι υποθεσεις που χρειαζονται επιβεβαιωση απο το υποθηκοφυλακιο ειναι παρα πολλες, και ενας κλαδος τοσο μικρος οσο οι συμβολαιογραφοι, δε θα εφταναν με τιποτε, ακομη και αν εφταναν θα χρειαζοταν να σπαταλουν ολη τη μερα τους μεσα στο υποθηκοφυλακιο. Αρα αναγκαστικα θα εβαζαν τους υπαλληλους τους, αρα παμε αμεσως σε μια αλλη ομαδα ανθρωπων που δεν ειναι ουτε συμβολαιογραφοι, αλλα ουτε καν δικηγοροι, για να διαβασουν και να καταλαβουν σωστα ενα συμβολαιο. Στην τελικη, ακομη και ο δικηγορος, δεν προκειται να παει να ψαξει και να σου δωσει τα στοιχεια των ακινητων μου, αν δεν υπαρχει εννομο συμφερον απο σενα.
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 1.Δεν μπορεις να φανταστιες ποσες υποθεσεις διενεξεων υπαρχουν καθημερινα, σεχτικα με τα ορια, με καταπατησεις κλπ. 2.Αυτα δεν ειναι θεματα συμβολαιογραφων αλλα δικηγορων, αφου αυτοι θα παραστουν σε τυχον δικαστηριο. 3.Επισης γενικοτερα, οι υποθεσεις που χρειαζονται επιβεβαιωση απο το υποθηκοφυλακιο ειναι παρα πολλες, και ενας κλαδος τοσο μικρος οσο οι συμβολαιογραφοι, δε θα εφταναν με τιποτε, ακομη και αν εφταναν θα χρειαζοταν να σπαταλουν ολη τη μερα τους μεσα στο υποθηκοφυλακιο. Αρα αναγκαστικα θα εβαζαν τους υπαλληλους τους, αρα παμε αμεσως σε μια αλλη ομαδα ανθρωπων που δεν ειναι ουτε συμβολαιογραφοι, αλλα ουτε καν δικηγοροι, για να διαβασουν και να καταλαβουν σωστα ενα συμβολαιο. 4.Στην τελικη, ακομη και ο δικηγορος, δεν προκειται να παει να ψαξει και να σου δωσει τα στοιχεια των ακινητων μου, αν δεν υπαρχει εννομο συμφερον απο σενα. 1.Ας επιτρέπονταν μόνο όταν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος (π.χ. μια υπόθεση διαφωνίας για ένα ακίνητο) να δίνεται βεβαίωση από το υποθηκοφυλακείο για τα στοιχεία του συγκεκριμένου και μόνο ακινήτου. Και μη μου πει κανείς πως αυτό θα καθυστερούσε τις διαδικασίες, έτσι κι αλλιώς 800 χρόνια κάνει να γίνει μια δίκη, δεν είναι τίποτα να ζητούνταν και μια βεβαίωση απο μια υπηρεσία για ένα ακίνητο και τονίζω μόνο γι αυτό το ακίνητο (δεν θα ήταν απαραίτητο δηλαδή να υπάρχει πρόσβαση από τον καθένα σε όλο το περουσιολόγιο του ατόμου αυτού εκτός αλλά μόνο σε όσα χρειάζονται για την συγκεκριμένη δίκη) 2.Σωστά, οπότε γι αυτό τον λόγο να έχουν πρόσβαση οι δικηγόροι ΜΟΝΟ σε ότι χρειάζεται για την δουλειά τους σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως και ένας γιατρός δεν έχει πρόσβαση σε όλο το ιατρικό ιστορικό οποιουδήποτε επειδή είναι γιατρός. Αν χρειαστεί να αποκτήσει πρόσβαση επειδή τον επέλεξα για μια περίπτωσή μου θα είναι επειδή χρειάζεται κσι του έδωσα εγώ αυτή την πρόσβαση επειδή τον επέλεξα για γιατρό μου. Και πάλι η πρόσβαση θα είναι συγκεκριμένη με βάση τις ανάγκες της περίπτωση. Μη μου πει κανείς για την περίπτωση παράνομης ή αντιδεοντολογικής καταπάτησης του ιατρικού απορρήτου. Άλλο το παρόνομο και αντιδεοντολογικό και άλλο το νόμιμο και δεοντολογικό στην περίπτωση των δικηγόρων. 3.Ναι γι αυτό να μην εμπλέκονται τελικά οι συμβολαιογράφοι, όπως ειπα δεν θα έλυνα εγώ το θέμα που δεν ξέρω, όντως η λύση των συμβολαιογράφων είναι το ίδιο κακή. Οπότε σε περίπτωση αγοροπωλησίας αυτός που πουλάει κάτι όταν πηγαίνει στον συμβολαιογράφο να το υπογράψει ας υποχρεούται να έχει μια βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία πως το κάτι όντως του ανήκει κτλ. Γιατί αυτή η βεβαίωση α. Να γίνεται εμπορεύσιμο προιόν? β. Να γίνεται αντικείμενο κοινής θέασης μαζί με όλη την υπόλοιπη περιουσία κάποιου? 4. Γιατί τι είναι ο δικηγόρος? Κανένας άγιος? Μπορεί να μην έχει ο πελάτης του ή ο ίδιος έννομο συμφέρον αλλά σκέτο συμφέρον: α)Ηδη ξέρω για μια υπόθεση εκμετάλευσης του database των ιδιοκτησιών για παράνομο κέρδος. Φαντάζομαι πόσες άλλες αυθαιρεσίες θα έχουν γίνει με χρήση του database. β)Ξέρω άλλη περίπτωση γνωστής που λόγω ιδιότητας πάει και ψάχνει τα στοιχεία γνωστών, φίλων, εχθρών, υποψήφιων γκόμενων,κτλ. Δεν πίστευα πως όντως είναι τόσο νόμιμο και τόσο αυτονόητο αυτό αλλά η επιβεβαίωση και κυρίως η υποστήριξη του γεγονότος με εκπλήσει.
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 1.Ας επιτρέπονταν μόνο όταν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος (π.χ. μια υπόθεση διαφωνίας για ένα ακίνητο) να δίνεται βεβαίωση από το υποθηκοφυλακείο για τα στοιχεία του συγκεκριμένου και μόνο ακινήτου. Και μη μου πει κανείς πως αυτό θα καθυστερούσε τις διαδικασίες, έτσι κι αλλιώς 800 χρόνια κάνει να γίνει μια δίκη, δεν είναι τίποτα να ζητούνταν και μια βεβαίωση απο μια υπηρεσία για ένα ακίνητο και τονίζω μόνο γι αυτό το ακίνητο (δεν θα ήταν απαραίτητο δηλαδή να υπάρχει πρόσβαση από τον καθένα σε όλο το περουσιολόγιο του ατόμου αυτού εκτός αλλά μόνο σε όσα χρειάζονται για την συγκεκριμένη δίκη) 2.Σωστά, οπότε γι αυτό τον λόγο να έχουν πρόσβαση οι δικηγόροι ΜΟΝΟ σε ότι χρειάζεται για την δουλειά τους σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως και ένας γιατρός δεν έχει πρόσβαση σε όλο το ιατρικό ιστορικό οποιουδήποτε επειδή είναι γιατρός. Αν χρειαστεί να αποκτήσει πρόσβαση επειδή τον επέλεξα για μια περίπτωσή μου θα είναι επειδή χρειάζεται για του έδωσα εδώ αυτή την πρόσβαση επειδή τον επέλεξα για γιατρό μου. Και πάλι η πρόσβαση θα είναι συγκεκριμένη. 3.Ναι γι αυτό να μην εμπλέκονται τελικά οι συμβολαιογράφοι, όπως ειπα δεν θα έλυνα εγώ το θέμα που δεν ξέρω, όντως η λύση των συμβολαιογράφων είναι το ίδιο κακή. Οπότε σε περίπτωση αγοροπωλησίας αυτός που πουλάει κάτι όταν πηγαίνει στον συμβολαιογράφο να το υπογράψει ας υποχρεούται να έχει μια βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία πως το κάτι όντως του ανήκει κτλ. Γιατί αυτή η βεβαίωση α. Να γίνεται εμπορεύσιμο προιόν? β. Να γίνεται αντικείμενο κοινής θέασης μαζί με όλη την υπόλοιπη περιουσία κάποιου? 4. Γιατί τι είναι ο δικηγόρος? Κανένας άγιος? Μπορεί να μην έχει ο πελάτης του ή ο ίδιος έννομο συμφέρον αλλά σκέτο συμφέρον: α)Ηδη ξέρω για μια υπόθεση εκμετάλευσης του database των ιδιοκτησιών για παράνομο κέρδος. Φαντάζομαι πόσες άλλες αυθαιρεσίες θα έχουν γίνει με χρήση του database. β)Ξέρω άλλη περίπτωση γνωστής που λόγω ιδιότητας πάει και ψάχνει τα στοιχεία γνωστών, φίλων, εχθρών, υποψήφιων γκόμενων,κτλ. Δεν πίστευα πως όντως είναι τόσο νόμιμο και τόσο αυτονόητο αυτό αλλά η επιβεβαίωση και κυρίως η υποστήριξη του γεγονότος με εκπλήσει. Μα σε ολες τις περιπτωσεις πρεπει να παρισταται δικηγορος, ακομη και σε μια αγοροπωλησια μεσα στο γραφειο του συμβολαιογραφου παριστανται ο συμβολαιογραφος, ο τυχον γραμματεας του, πωλητης με το δικηγορο του, αγοραστης με το δικηγορο του. Ειναι αναποσπαστο κομματι ολων των διαδικασιων αυτων, διοτι πρεπει να προστατευσουν τα συμφεροντα των αγοραστων - πωλητων. Αρα ο δικηγορος ας πουμε του αγοραστη, πρεπει εκ των προτερων να γνωριζει τα παντα για το ακινητο, και οχι μονο αυτο, αλλα και για τα ομορα του, ωστε να ενημερωσει τον αγοραστη απο πριν για τυχον ατασθαλιες. Ας πουμε ενα παραδειγμα: αγοραζεις οικοπεδο, αρτιο και οικοδομησιμο, και ξεκινας να χτισεις. Εισαι υποχρεωμενη να ξερεις απο πριν, αν και τα ομορα σου ειναι αρτια και οικοδομισιμα, και αν καποιο δεν ειναι πρεπει να γινει τακτοποιηση και του δικου σου αλλα και των γυρω σου, ωστε να γινουν ολα αρτια Ειναι μια τρελα γραφειοκρατικη υποθεση που μπορει να κρατησει χρονια (και εχει και κοστος), και εκει που εσυ αμεριμνη αγορες ενα οικοπεδακι για να χτισεις, βρισκεσαι πχ να αναγκαζεσαι να προσκυρωσεις (και να πληρωσεις) τον διπλανο και εκτος αυτουν να περιμενεις και κανα δυο χρονια μεχρι να γινει ολη η διαδικασια. Αρα ειτε πριν κατα την υπογραφη του συμβολαιου, ειτε μετα κατα την μελετη και καταθεση της αδειας, πρεπει να ξερεις οχι μονο τι αγορασες, αλλα και απειρες λεπτομερειες (απο την εποχη των οθωμανων μερικες φορες), για ολα τα γυρω σου. Τωρα, το αν δεν ειναι οι δικηγοροι αγιοι, δε μου λεει κατι, κανεις δεν ειναι αγιος. Εσυ μπορει να καηκες απο δικηγορο, για αυτο θετεις ενα θεμα για αυτους, καποιος αλλος ομως μπορει να καει απο συμβολαιογραφο, αλλος απο μηχανικο, και ο καθενας να σου μιλαει για την αγιοσυνη τους.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Κατερινα μπορεις να πεις 1-2 συγκεκριμενους λογους που σε κανουν να εναντιωνεσαι στην προσβαση απτον καθενα στο υποθηκοφυλακειο / κτηματολογιο (μεσω δικηγορου)? Περα απο τα περι απορητων κλπ, στην καθημερινη σου/μου/του ζωη σε τι ακριβως λειτουργει σε βαρος μου ειτε ως προσωπο, ειτε ως επιχειρηση να μπορει να δει ο καθενας οτι εχω 2βιλες στο Ψυχικο, 5 διαμερισματα στην Χαλκδικη και 10 χωραφια στην Λαρισα (παραδειγμα φερνω, μακαρι να ειχα το 1/10 απο ολα αυτα) ? Γιατι να μην τα δει καποιος, τι μυστικο εμπεριεχουν/κρυβουν?!
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα νομιζω πως στο υποθηκοφυλακειο μπορεις να βρεις οτι το ταδε ακινητο στο συγκεκριμενο τοπογραφικο ανηκει στον Ταδε και οχι να αναζητησεις ποσα και ποια ακινητα εχει στην κατοχη του ο Ταδε. Δεν ειναι ευκολο λοιπον για καποιον περιεργο απλα να πηγαινει και να χαζευει τις περιουσιες των αλλων αλλα μονο για αυτον που θελει να κανει ερευνα για καποιο συγκεκριμενο σκοπο. Αυτό να μας το πουν όσοι γνωρίζουν. Εξάλλου γι αυτό ρώτησα εδώ, επειδή είχα την πληροφόρηση πως στο κτηματολόγιο μπορεί οποισδήποτε δικηγόρος να έχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικό database οπότε και να δει τι ανήκει στον καθένα ή που ανήκει κάτι. Αν δεν είναι έτσι, που το εύχομαι, ας μας το πουν οι γνώστες. Μα σε ολες τις περιπτωσεις πρεπει να παρισταται δικηγορος, ακομη και σε μια αγοροπωλησια μεσα στο γραφειο του συμβολαιογραφου παριστανται ο συμβολαιογραφος, ο τυχον γραμματεας του, πωλητης με το δικηγορο του, αγοραστης με το δικηγορο του. Ειναι αναποσπαστο κομματι ολων των διαδικασιων αυτων, διοτι πρεπει να προστατευσουν τα συμφεροντα των αγοραστων - πωλητων. Αρα ο δικηγορος ας πουμε του αγοραστη, πρεπει εκ των προτερων να γνωριζει τα παντα για το ακινητο, και οχι μονο αυτο, αλλα και για τα ομορα του, ωστε να ενημερωσει τον αγοραστη απο πριν για τυχον ατασθαλιες. Σεβαστέ φίλε pournara μάλλον δεν συνεννοούμαστε και αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό αυτό που επανελημμένα λέω: Σε περίπτωση αγοροπωλησίας η δίκης ας έχει το δικαίωμα πρόσβασης για το συγκεκριμένο ακίνητο και ο δικηγόρος και ο μανάβης αν θες του άλλου. Εξάλλου σε τέτοια περίπτωση η κοινοποίηση είναι δεδομένη μέσω της αγοράς. Σε δε περίπτωση δίκης πάλι είναι λογικό να επιτρέπεται αν το συγκεκριμένο ακίνητο είναι αντικείμενο της συγκεκριμένης δίκης. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί χωρίς αιτία, ολόκληρος ο δικηγορικός σύλλογος και έμμεσα όλοι οι πελάτες τους να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε. Χωρίς δηλαδή αγοροπωλησία ή δίκη. Γιατί?? Ως προς τα όμορα οικόπεδα δεν καταλαβαίνω γιατί δικαιολογεί το φαινόμενο. Αν υπάρχει πρόβλημα τότε μπορεί ο καθένας να κινηθεί νομικά και τότε μόνο να δωθεί η δυνατότητα ελέγχου, όχι έτσι χύμα. Κι αν θέλει κατά την αγοροπωλησία κάποιος να ελέγξει τα ορθά όρια του οικοπέδου του δεν είναι απαραίτητο να έχει την δυνατότητα να μάθει και σε ποιον ανήκουν, ας μάθει τα όρια μόνο. Ας πουμε ενα παραδειγμα: αγοραζεις οικοπεδο, αρτιο και οικοδομησιμο, και ξεκινας να χτισεις. Εισαι υποχρεωμενη να ξερεις απο πριν, αν και τα ομορα σου ειναι αρτια και οικοδομισιμα, και αν καποιο δεν ειναι πρεπει να γινει τακτοποιηση και του δικου σου αλλα και των γυρω σου, ωστε να γινουν ολα αρτια Ειναι μια τρελα γραφειοκρατικη υποθεση που μπορει να κρατησει χρονια (και εχει και κοστος), και εκει που εσυ αμεριμνη αγορες ενα οικοπεδακι για να χτισεις, βρισκεσαι πχ να αναγκαζεσαι να προσκυρωσεις (και να πληρωσεις) τον διπλανο και εκτος αυτουν να περιμενεις και κανα δυο χρονια μεχρι να γινει ολη η διαδικασια. Αρα ειτε πριν κατα την υπογραφη του συμβολαιου, ειτε μετα κατα την μελετη και καταθεση της αδειας, πρεπει να ξερεις οχι μονο τι αγορασες, αλλα και απειρες λεπτομερειες (απο την εποχη των οθωμανων μερικες φορες), για ολα τα γυρω σου. Αυτό που λες δεν διαφέρει από αυτό που λέω. Αν υπάρχει νομική ανάγκη να κοινοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των γειτονικών οικοπέδων, να αιτηθεί και να γίνει. Αν υπάρχει νομική ανάγκη να κοινοποιηθούν και τα ονόματα των ιδιοκτητών να αιτηθεί και αν όντως χρειάζεται να γίνει. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να μάθει αν ένα οικόπεδο είναι άρτιο (που δεν ξέρω τι σημαίνει) ή περιττό ας το μάθει. Αν ανήκει σε μένα η σε σένα γιατί να μπορεί να το μάθει? Και μάλιστα δεν μπορεί να το μάθει μόνος του αλλά πρέπει να πληρώσει κιόλας, δηλαδή το database των ιδιοκτησιών γίνεται εμπόρευμα ενός κλάδου. Τωρα, το αν δεν ειναι οι δικηγοροι αγιοι, δε μου λεει κατι, κανεις δεν ειναι αγιος. Εσυ μπορει να καηκες απο δικηγορο, για αυτο θετεις ενα θεμα για αυτους, καποιος αλλος ομως μπορει να καει απο συμβολαιογραφο, αλλος απο μηχανικο, και ο καθενας να σου μιλαει για την αγιοσυνη τους. Εγώ δεν κάηκα από δικηγόρο ούτε θέτω θέμα γι αυτούς. Θέτω θέμα συγκεκριμένο ως προς την διαφωνία μου να έχει κάποιος κλάδος (κρεοπώληδες, ανθρακορύχοι, αστροφυσικοί) πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία εμμέσως πουλάνε στους πελάτες τους. Δεν λέω πως φταίνε αυτοί γι αυτό ή πως διαφέρουν ως προς τον βαθμό ηθικότητας από την υπόλοιπη κοινωνία απλά κρίνω την δυνατότητα αυτή και εκφράζω την αντίθεσή μου. Κατερινα μπορεις να πεις 1-2 συγκεκριμενους λογους που σε κανουν να εναντιωνεσαι στην προσβαση απτον καθενα στο υποθηκοφυλακειο / κτηματολογιο (μεσω δικηγορου)? Ναι. Οι λόγοι είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Δεν θέλω να μπορεί να ξέρει ο καθένας δηλαδή τα περουσιακά μου στοιχεία και εμμέσως την οικονομική μου κατάσταση. Όπως επίσης δεν θέλω να έχει πρόσβαση κανείς στο ιατρικό μου ιστορικό, και σε οποιοδήποτε άλλο προσωπικό δεδομένο. Αν εσύ θελεις μπορείς να δημοσιοποιήσεις τα δικά σου στοιχεία, να βάλεις και μια κάμερα στο σπίτι σου και να δείχνεις την ζωή σου online. Αν κάποιος δεν θέλει για οποιονδήποτε λόγο που δεν είναι υποχρεωμένος να τεκμηριώσει καλό θα είναι να μπορεί να προστατευθεί. Περα απο τα περι απορητων κλπ, στην καθημερινη σου/μου/του ζωη σε τι ακριβως λειτουργει σε βαρος μου ειτε ως προσωπο, ειτε ως επιχειρηση να μπορει να δει ο καθενας οτι εχω 2βιλες στο Ψυχικο, 5 διαμερισματα στην Χαλκδικη και 10 χωραφια στην Λαρισα (παραδειγμα φερνω, μακαρι να ειχα το 1/10 απο ολα αυτα) ? Γιατι να μην τα δει καποιος, τι μυστικο εμπεριεχουν/κρυβουν?! Ποιός ο λόγος να κάθομαι να σκέφτομαι υποθετικά σενάρια εκμετάλευσης της γνώσης των προσωπικών μου στοιχείων από κάποιον? Ας μην κάνουμε την συζήτηση παιδική, μπορεί ενδεχομένως η γνώση αυτή να λειτουργήσει σε βάρος σου με κάποιον τρόπο, μπορεί και όχι. Η προστασία τι σχέση έχει? Θα πρέπει δηλαδή να κάτσω να σκεφτώ ένα σενάριο εκμετάλευσης ώστε να έχω δικαίωμα στην προστασία? Αν και εύκολο δεν θα το κάνω για το καλό της συζήτησης.
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Αυτό να μας το πουν όσοι γνωρίζουν. Εξάλλου γι αυτό ρώτησα εδώ, επειδή είχα την πληροφόρηση πως στο κτηματολόγιο μπορεί οποισδήποτε δικηγόρος να έχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικό database οπότε και να δει τι ανήκει στον καθένα ή που ανήκει κάτι. Αν δεν είναι έτσι, που το εύχομαι, ας μας το πουν οι γνώστες. Σεβαστέ φίλε pournara μάλλον δεν συνεννοούμαστε και αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό αυτό που επανελημμένα λέω: Σε περίπτωση αγοροπωλησίας η δίκης ας έχει το δικαίωμα πρόσβασης για το συγκεκριμένο ακίνητο και ο δικηγόρος και ο μανάβης αν θες του άλλου. Εξάλλου σε τέτοια περίπτωση η κοινοποίηση είναι δεδομένη μέσω της αγοράς. Σε δε περίπτωση δίκης πάλι είναι λογικό να επιτρέπεται αν το συγκεκριμένο ακίνητο είναι αντικείμενο της συγκεκριμένης δίκης. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί χωρίς αιτία, ολόκληρος ο δικηγορικός σύλλογος και έμμεσα όλοι οι πελάτες τους να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε. Χωρίς δηλαδή αγοροπωλησία ή δίκη. Γιατί?? Ως προς τα όμορα οικόπεδα δεν καταλαβαίνω γιατί δικαιολογεί το φαινόμενο. Αν υπάρχει πρόβλημα τότε μπορεί ο καθένας να κινηθεί νομικά και τότε μόνο να δωθεί η δυνατότητα ελέγχου, όχι έτσι χύμα. Κι αν θέλει κατά την αγοροπωλησία κάποιος να ελέγξει τα ορθά όρια του οικοπέδου του δεν είναι απαραίτητο να έχει την δυνατότητα να μάθει και σε ποιον ανήκουν, ας μάθει τα όρια μόνο. Αυτό που λες δεν διαφέρει από αυτό που λέω. Αν υπάρχει νομική ανάγκη να κοινοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των γειτονικών οικοπέδων, να αιτηθεί και να γίνει. Αν υπάρχει νομική ανάγκη να κοινοποιηθούν και τα ονόματα των ιδιοκτητών να αιτηθεί και αν όντως χρειάζεται να γίνει. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να μάθει αν ένα οικόπεδο είναι άρτιο (που δεν ξέρω τι σημαίνει) ή περιττό ας το μάθει. Αν ανήκει σε μένα η σε σένα γιατί να μπορεί να το μάθει? Και μάλιστα δεν μπορεί να το μάθει μόνος του αλλά πρέπει να πληρώσει κιόλας, δηλαδή το database των ιδιοκτησιών γίνεται εμπόρευμα ενός κλάδου. Εγώ δεν κάηκα από δικηγόρο ούτε θέτω θέμα γι αυτούς. Θέτω θέμα συγκεκριμένο ως προς την διαφωνία μου να έχει κάποιος κλάδος (κρεοπώληδες, ανθρακορύχοι, αστροφυσικοί) πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα τα οποία εμμέσως πουλάνε στους πελάτες τους. Δεν λέω πως φταίνε αυτοί γι αυτό ή πως διαφέρουν ως προς τον βαθμό ηθικότητας από την υπόλοιπη κοινωνία απλά κρίνω την δυνατότητα αυτή και εκφράζω την αντίθεσή μου. Ναι. Οι λόγοι είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Δεν θέλω να μπορεί να ξέρει ο καθένας δηλαδή τα περουσιακά μου στοιχεία και εμμέσως την οικονομική μου κατάσταση. Όπως επίσης δεν θέλω να έχει πρόσβαση κανείς στο ιατρικό μου ιστορικό, και σε οποιοδήποτε άλλο προσωπικό δεδομένο. Αν εσύ θελεις μπορείς να δημοσιοποιήσεις τα δικά σου στοιχεία, να βάλεις και μια κάμερα στο σπίτι σου και να δείχνεις την ζωή σου online. Αν κάποιος δεν θέλει για οποιονδήποτε λόγο που δεν είναι υποχρεωμένος να τεκμηριώσει καλό θα είναι να μπορεί να προστατευθεί. Ποιός ο λόγος να κάθομαι να σκέφτομαι υποθετικά σενάρια εκμετάλευσης της γνώσης των προσωπικών μου στοιχείων από κάποιον? Ας μην κάνουμε την συζήτηση παιδική, μπορεί ενδεχομένως η γνώση αυτή να λειτουργήσει σε βάρος σου με κάποιον τρόπο, μπορεί και όχι. Η προστασία τι σχέση έχει? Θα πρέπει δηλαδή να κάτσω να σκεφτώ ένα σενάριο εκμετάλευσης ώστε να έχω δικαίωμα στην προστασία? Αν και εύκολο δεν θα το κάνω για το καλό της συζήτησης. Θεωρω (αν κανω λαθος ας με διορθωσει ο παρεδωσε), οτι αυτο που λες περι νομιμοτητας, αυτο και ισχυει βαση νομου. Τι θελω να πω: ο δικηγορος χωρις εννομο συμφερον, δεν μπορει να παει να ελεγξει το οικοπεδο μου ετσι για να δει τι συμβαινει. Ο ελεγχος γινεται κατοπιν αιτησης που δειχνει ποια οικπεδα και για ποιο λογο πρεπει να ελεγχουν. Αυτος ειναι ο νομιμος δρομος. Το αν δεν τηρειται, αυτο ειναι αλλο καπελο, αλλα αν δεν τηρειται απο τους δικηγορους, σημαινει οτι οποιο σωμα και να βαλεις ειτε συμβολαιογραφους ειτε οποιο αλλο σωμα, παλι καποια στιγμη θα παψει να τηρειται. Αυτο ειναι συχνο φαινομενο σε ολες τις υπηρεσιες, οταν πχ ο ταδε δικηγορος ειναι καθε μερα απο 2-3 ωρες μεσα στο υποθηκοφυλακιο, καποια στιγμη απλα θα καταθετει αιτησεις σωρηδον χωρις να τις κοιταει κανενας.
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Θεωρω (αν κανω λαθος ας με διορθωσει ο παρεδωσε), οτι αυτο που λες περι νομιμοτητας, αυτο και ισχυει βαση νομου. Τι θελω να πω: ο δικηγορος χωρις εννομο συμφερον, δεν μπορει να παει να ελεγξει το οικοπεδο μου ετσι για να δει τι συμβαινει. Ο ελεγχος γινεται κατοπιν αιτησης που δειχνει ποια οικπεδα και για ποιο λογο πρεπει να ελεγχουν. Αυτος ειναι ο νομιμος δρομος. Το αν δεν τηρειται, αυτο ειναι αλλο καπελο, αλλα αν δεν τηρειται απο τους δικηγορους, σημαινει οτι οποιο σωμα και να βαλεις ειτε συμβολαιογραφους ειτε οποιο αλλο σωμα, παλι καποια στιγμη θα παψει να τηρειται. Αυτο ειναι συχνο φαινομενο σε ολες τις υπηρεσιες, οταν πχ ο ταδε δικηγορος ειναι καθε μερα απο 2-3 ωρες μεσα στο υποθηκοφυλακιο, καποια στιγμη απλα θα καταθετει αιτησεις σωρηδον χωρις να τις κοιταει κανενας. Μα αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα, για να δω τι προβλέπεται επίσημα. Και αυτό γιατί η δική μου ενημέρωση λέει πως μπορεί ο κάθε δικηγόρος να έχει πρόσβαση όποτε του καπνίσει στα περιουσιακά στοιχεία οποιουδήποτε χωρίς κάποιο νομικό λόγο. Με τους συμβολαιογράφους έχεις φαγωθει, το ζητούμενο είναι να υπάρχει πρόσβαση από όποιον χρειάζεται (δικηγόρο, αστροναύτη, συμβολαιογράφο, δικαστή) που να είναι ελεγχόμενη μόνο για τις περιπτώσεις που χρειάζεται για νομικούς λόγους. Προφανώς και θα χρειάζεται η πρόσβαση σε δικηγόρους, αυτό που ρωτάω εδω (και το κατακρίνω αν ισχύει με βάση την δική μου πληροφόρηση) είναι αν υπάρχει δυνατότητα μη ελεγχόμενης πρόσβασης. Τώρα αν ο νόμος προβλέπει και απλά αυτό δεν τηρείται είναι άλλο θέμα. Εμενα με νοιάζει τουλάχιστον να μάθω αν προβλέπει ο νόμος.
pournaras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μα αυτός είναι και ο λόγος που ρώτησα, για να δω τι προβλέπεται επίσημα. Και αυτό γιατί η δική μου ενημέρωση λέει πως μπορεί ο κάθε δικηγόρος να έχει πρόσβαση όποτε του καπνίσει στα περιουσιακά στοιχεία οποιουδήποτε χωρίς κάποιο νομικό λόγο. Με τους συμβολαιογράφους έχεις φαγωθει, το ζητούμενο είναι να υπάρχει πρόσβαση από όποιον χρειάζεται (δικηγόρο, αστροναύτη, συμβολαιογράφο, δικαστή) που να είναι ελεγχόμενη μόνο για τις περιπτώσεις που χρειάζεται για νομικούς λόγους. Προφανώς και θα χρειάζεται η πρόσβαση σε δικηγόρους, αυτό που ρωτάω εδω (και το κατακρίνω αν ισχύει με βάση την δική μου πληροφόρηση) είναι αν υπάρχει δυνατότητα μη ελεγχόμενης πρόσβασης. Τώρα αν ο νόμος προβλέπει και απλά αυτό δεν τηρείται είναι άλλο θέμα. Εμενα με νοιάζει τουλάχιστον να μάθω αν προβλέπει ο νόμος. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF Τα κτηματολογικά γραφεία Στις περιοχές της χώρας όπου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κτηματογράφησης (δηλαδή της εγγραφής των ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο) έχει παύσει πλέον η λειτουργία Υποθηκοφυλακείων, τα οποία έχουν αντικατασταθεί από τα αντίστοιχα Κτηματολογικά Γραφεία. Αντίθετα, στις περιοχές όπου η κτηματογράφηση είναι ακόμη σε εξέλιξη και το κτηματολόγιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, λειτουργούν παράλληλα Υποθηκοφυλάκεια και Γραφεία Κτηματογράφησης. Η λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων διέπεται από τις αρχές του κτηματολογίου, οι οποίες είναι: 1. Αρχή της κτηματοκεντρικής οργανώσεως των κτηματολογικών πληροφοριών, 2. Αρχή του ουσιαστικού ελέγχου της νομιμότητας των τίτλων, 3. Αρχή της χρονικής προτεραιότητας, 4. Αρχή της δημοσιότητας των κτηματολογικών βιβλίων, 5. Αρχή της διασφαλίσεως της δημόσιας πίστης, και 6. Αρχή του ανοικτού κτηματολογίου. Επειδή όπως διαβάζω πως πλέον η τάση είναι να καταργούνται τα υποθηκοφυλάκεια και να αντικαθίστανται από τα κτηματολογικά γραφεία, η συζήτηση θα πρέπει να εστιαστεί στους κανόνες που διέπουν αυτά. Επειδή βλέπω την 4η αρχή του κτηματολογίου για την οποία δεν υπάρχουν λεπτομέρειες (και επειδή έχω πληροφόρηση πως μόνο δικηγόροι μπορούν να έχουν πρόσβαση άρα μιλάμε για εμπόρευμα), συνεχίζω να ρωτάω εδώ σε άτομα που ενδεχομένως να γνωρίζουν: Είναι ελεύθερη η πρόσβαση και σε ποιους και υπο ποιες προυποθέσεις τα αρχεία των κτηματολογικών γραφείων?
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Γνωστός μου είχε μπει σε υποθηκοφυλακείο χωρίς να είναι δικηγόρος. Ήθελε να δει αν κάποιος που του χρωστούσε χρήματα είχε υποθηκευμένα σπίτια...
thief7710 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Επειδη ειμαι μηχανικος και δουλευω στο κτηματολογικο γραφειο Λαρισας να πω και εγω την αποψη μου. Στους πολιτες - δικηγορους - μηχανικους που ερχονται για πληροφοριες ειμαστε σε θεση να δωσουμε ο,τι αναρτηθηκε κατα την διαδικασια της αναρτησης των κτηματολογικων πινακων. Δηλαδη ΚΑΕΚ , ονοματεπωνυμο , εμβαδο , τιτλο (αν εχει κυριο συμβολαιο.αν εχει ενορκη βεβαιωση, προσυμφωνο κτλ δεν μπορουμε να δωσουμε αριθμο ακριβως επειδη τα συγκεκριμενα εγγραφα δεν πανε και στο υποθηκοφυλακειο). Προσωπικα στοιχεια δεν μπορουμε να δωσουμε. (Τηλεφωνο διευθυνση κτλ) Τωρα απο την στιγμη που θα αναλαβει την λειτουργια του κτηματολογικου γραφειου η υποθηκοφυλακας δεν ξερω τι θα αλλαξει. Α επισης για το υποθηκοφυλακειο που λετε μπορεις να πας να κανεις σαν πολιτης μια αιτηση και να ζητησεις πιστοποιητικο βαρων, μεταγραφης κτλ σαν πολιτης. Δεν μπορεις να κανει ερευνα.
katerina_a_86 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δεν μπορώ να πω πως έχω βγάλει κάποιο συμπέρασμα, ο πάρεδώσε είπε πως πρόσβαση έχουν μόνο δικηγόροι, ο The_Judas είπε πως μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, ο thief7710 είπε άλλα. Το ερώτημα μου όμως είναι απλό: 1)Επιτρέπεται στον καθένα η πρόσβαση στα στοιχεία στα υποθηκοφυλάκεια ή μόνο μέσω δικηγόρου? 2)Επιτρέπεται στον καθένα η πρόσβαση στα στοιχεία στα κτηματολογικά γραφεία ή μόνο μέσω δικηγόρου? *όταν λέω στοιχεία εννοώ για ένα όνομα να δεις τι περιουσία έχει ή αντίστροφα για ένα ακίνητο να δεις που ανήκει.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δεν μπορώ να πω πως έχω βγάλει κάποιο συμπέρασμα, ο πάρεδώσε είπε πως πρόσβαση έχουν μόνο δικηγόροι, ο The_Judas είπε πως μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε, ο thief7710 είπε άλλα. Το ερώτημα μου όμως είναι απλό: 1)Επιτρέπεται στον καθένα η πρόσβαση στα στοιχεία στα υποθηκοφυλάκεια ή μόνο μέσω δικηγόρου? 2)Επιτρέπεται στον καθένα η πρόσβαση στα στοιχεία στα κτηματολογικά γραφεία ή μόνο μέσω δικηγόρου? *όταν λέω στοιχεία εννοώ για ένα όνομα να δεις τι περιουσία έχει ή αντίστροφα για ένα ακίνητο να δεις που ανήκει. Ως προς τα υποθηκοφυλακεία: πρόσβαση για έλεγχο έχουν μόνο οι δικηγόροι - πιστοποιητικό μεταγραφής συγκεκριμένου συμβολαίου μπορεί να ζητήσει ο καθένας. Τα στοιχεία που μπορεί να ελέγξει ένας δικηγόρος και τα οποία είναι ελεύθερα προσβάσιμα είναι: - Όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, έτος γεννήσεως - Τυχόν ακίνητη περιουσία που έχει εγγραφεί στο συγκεκριμένο υποθυκοφυλακείο. - Τυχόν κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί ή/και έχουν αρθεί επί ακίνητης περιουσίας που έχει εγγραφεί στο συγκεκριμένο υποθηκοφυλακείο. - Τυχόν διεκδικήσεις επί ακίνητης περιουσίας που έχει εγγραφεί στο συγκεκριμένο υποθυκοφυλακείο. Όχι, δεν μπορείς να διαπιστώσεις σε ποιόν ανήκει το ΤΑΔΕ ακίνητο - αυτό γίνεται μέσω Κτηματολογικού Γραφείου. ΥΓ: Αποφεύγω να απαντήσω στα διάφορα σχόλια μελών που εξανίστανται για τα δήθεν "προνόμια" των δικηγόρων γιατί δείχνουν αμετροέπεια και άγνοια βασικών αρχών λειτουργίας της κοινωνίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα