Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Θα κάνω format σε δύο υπολογιστές και λόγο της αδυναμίας τους ψάχνω το την έκδοση λειτουργικού που θα δουλέψει καλύτερα πάνω τους.

Ο ένας είναι ενα 15'

-HP 530 (Core Duo T2400 1.83GHz, 1GB RAM, 120GB HDD)

και το άλλο ένα netbook

-ASUS 1101HA (Intel’s Atom Z520 , RAM 1GB,160GB HDD)

Λογικά για xp θα πάω αλλά μήπως παίζει καμοία ελαφριά έκδοση?

Μήπως θα ρολλάραν καλύτερα με 7αρια?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα win7 home premium. Εχω σε διπλό boot και τα xp και τα 7αρια σε netbook ίδιο με το δικό σου και η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή υπέρ των 7. Τα starter θα σου έλεγα να τα αποφύγεις καθώς έχουν πολλές ελλείψεις (πχ ούτε να κάνεις ταπετσαρία μια εικόνα, είναι μεγάλη ταλαιπο΄ρια να συνδέσεις εξωτερική οθόνη/tv και άλλα τετοια κουλά) To wifi δουλευει καλύτερα με τα 7άρια και γενικά είναι πιο ομαλή και απροβλημάτιστη η χρήση τους συγκριτικα με τα xp. Να αποφύγεις όμως σαν το διάολο με το λιβάνι τα professional/ultimate.

 

Από την άλλη ναι to xubuntu είναι το πιο ελαφρύ απ'ολα αρκεί να μπορέις να το δουλέψεις και τα προγράμματα που θα θες να εγκαταστησεις να είναι συμβατά.

Δημοσ.

Σε ίδιο netbook, dual-boot WinXP/Win7 starter, τα XP ήταν πιο άνετα. Τα 7 με το καλημέρα έπιαναν ~650MB RAM. Μετά από αναβάθμιση της μνήμες σε 2GB μίκρυνε η διαφορά αλλά και πάλι η αίσθηση με τα XP είναι ελάχιστα καλύτερη.

 

edit: Για κάποιον λόγο, 2-3 διανομές linux που δοκίμασα ήταν ακόμα χειρότερες. Ίσως λόγω και της κάρτας γραφικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...