atheatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 τι εννοεις ? Εβαλες το dvd εγκαταστασης και έκανες format και εγκατσταση του OS X απο την αρχή?
amp829 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 οχι πηγα στα utilities και εκανα repair disk
bratsos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Ειναι σημαντικο να ξερεις τι θερμοκρασιες βγαζει. Πολλα μηχανηματα της απλε, βγαζουν θερμοκρασιες, τα εχουν κανει να αντεχουν οσο κραταει η εγγυηση... Αμα ουτε φορτωνει σωστα, τοτε μπες σε verbose mode. Απο εκει θα δεις τη παει και τρεχει και ισως με λιγη τυχη δεις και κανενα μηνυμα σφαλματος... Γενικα πως το κοβεις "καει" το μηχανημα ή εχει νορμαλ ζεστη ? Αμα του εχεις βαλει και γουιντος δοκιμασε να μπεις απο εκει. Ακομη και απλε μηχανηματα με σοβορα προβληματα λογισμικου ή και υλικου τρεχουν στα γουιντος καλυτερα. Διοτι τα γουιντος δεν καταλαβαινουν οταν εχουν σοβαρο προβλημα να σταματανε τον υπολογιστη θα τρεχουν μεχρι να καει τελειως το μηχανημα...
amp829 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 καλησπερα ειπα οτι εχω mac pro , δεν εχει προβλημα ζεστης .
bratsos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Αμα ειναι σε θεση να τρεξει πηγενε και κατεβασε και τρεξε αυτο το εργαλειο http://etresoft.com/etrecheck Επειτα κανε copy and paste τα αποτελεσμα της εξετασης εδω. Εσει τεχνικες γνωσεις εχεις καθολου? Μπορεις να το ανοιξεις και αφου αποσυνδεσεις την μπαταρια, να βγαλεις και να ξαναβαλεις τις μνημες? Επισης αποσυνδεσε το superdrive. Αμα δεν δεις βελτιωση, δοκιμασε να βαλεις μονο την μια μνημη ραμ και χωρις να συνδεσεις την μπαταρια. Επισης δοκιμασε με αλλον σκληρο δισκο, παιζει σωστα ή κολλαει αμα του βαλεις εκει το μακOS? Συνηθως τετιες καταστασεις οφειλωντε σε βλαβες της λογικης πλακετας. Αλλα αμα βρεθει καποιο αλλo εξαρτημα να φταει που αλλαζει ευκολα, καλυτερα για εσενα Αμα δεν εχεις τεχνικες γνωσεις και κατσαβιδακια γιανκις ή συμβατα με αυτα, τοτε καλυτερα μην επιχειρισεις να ανοιξεις τις ειδικες βιδες... Αμα κολαει αγρια δοκιμασε να μπεις σε ασφαλη λειτουργια με το πληκτρο SHIFT με το που ακουσεις τον ηχο (οταν αναβει) το πιεζεις συνεχεια χωρις να το αφησεις. Περιμενεις περιπου 5 δευτερολεπτα ή με το που δεις το σημα του μηλου.
atheatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Αμα ειναι σε θεση να τρεξει πηγενε και κατεβασε και τρεξε αυτο το εργαλειο http://etresoft.com/etrecheck Επειτα κανε copy and paste τα αποτελεσμα της εξετασης εδω. Εσει τεχνικες γνωσεις εχεις καθολου? Μπορεις να το ανοιξεις και αφου αποσυνδεσεις την μπαταρια, να βγαλεις και να ξαναβαλεις τις μνημες? Επισης αποσυνδεσε το superdrive. Αμα δεν δεις βελτιωση, δοκιμασε να βαλεις μονο την μια μνημη ραμ και χωρις να συνδεσεις την μπαταρια. Επισης δοκιμασε με αλλον σκληρο δισκο, παιζει σωστα ή κολλαει αμα του βαλεις εκει το μακOS? Συνηθως τετιες καταστασεις οφειλωντε σε βλαβες της λογικης πλακετας. Αλλα αμα βρεθει καποιο αλλo εξαρτημα να φταει που αλλαζει ευκολα, καλυτερα για εσενα Αμα δεν εχεις τεχνικες γνωσεις και κατσαβιδακια γιανκις ή συμβατα με αυτα, τοτε καλυτερα μην επιχειρισεις να ανοιξεις τις ειδικες βιδες... Αμα κολαει αγρια δοκιμασε να μπεις σε ασφαλη λειτουργια με το πληκτρο SHIFT με το που ακουσεις τον ηχο (οταν αναβει) το πιεζεις συνεχεια χωρις να το αφησεις. Περιμενεις περιπου 5 δευτερολεπτα ή με το που δεις το σημα του μηλου. Μα καλά τι του λες τώρα? εδώ ούτε φορματ δεν ξέρει να κάνει.... Αμφιβάλλω αν έχει κάνει και ποτέ στη ζωή του format.
amp829 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 οχι δεν εχω κανει , εχω ακουσει οτι τα μακ δεν χρειαζονται φορματ . τωρα αν ισχυει αυτο ειναι αλλο θεμα ... θελω να εγκαταστησω δισκο ssd που θα τον κανω start up disk , επισης και ενα μηχανικο δισκο που θα εχω το εσωτερικο back up μου . ξερετε πως να το κανω ? το κολημα που τρωει το μηχανημα ειναι οτι φτανει με καθυστερηση στο desktop και ολα εκει ειναι νεκρα . το κλεινω με παρατεταμενο το κουμπι τροφοδοσιας και οταν τον ξανανοιξω ειναι σαν να μην τρεχει τιποτα φτανει γρηγορα στην επιφανεια εργασιας και σαν να μην εχει κανενα προβλημα .καποιες φορες επειδη παω και κανω repair disk permisions δεν κολαει κατα το ανοιγμα για καιρο .... τι να πω ....
bratsos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Άμα δεν ξέρεις και εφόσον είναι συη εγγύηση το πας για σέρβις. Εκτός εγγύησης το πας όπου να είναι .. Αρκεί να φτιαχτεί Γενικά όμως αποκατάσταση εφόσον είναι εφικτό την χρεώνουν ακριβά για μακς... Εγώ έχω λογικές τιμές και δωρεάν εξέταση. Η φορμα επικοινωνίας μου βρίσκεται στη ιστοσελίδα systemplay.eu Δεν είναι η κυρίως δουλειά μου οπότε ίσως καθυστερήσει λίγο η συνάντηση... Αλλιώς πάρε με στο κινητό ή στειλε κανένα email.
amp829 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2015 σε ευχαριστω φιλε για την προσφορα θα σε εχω σιγουρα υποψιν αν καποια στιγμη απηυδησω και δεν μπορω να βρω αλλη λυση , αλλα εγραψα εδω μεσα μηπως μπορω να βρω λυση δωρεαν αυτος ειναι και ο σκοπος του φορουμ αλλωστε .
atheatos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 οχι δεν εχω κανει , εχω ακουσει οτι τα μακ δεν χρειαζονται φορματ . τωρα αν ισχυει αυτο ειναι αλλο θεμα ... θελω να εγκαταστησω δισκο ssd που θα τον κανω start up disk , επισης και ενα μηχανικο δισκο που θα εχω το εσωτερικο back up μου . ξερετε πως να το κανω ? το κολημα που τρωει το μηχανημα ειναι οτι φτανει με καθυστερηση στο desktop και ολα εκει ειναι νεκρα . το κλεινω με παρατεταμενο το κουμπι τροφοδοσιας και οταν τον ξανανοιξω ειναι σαν να μην τρεχει τιποτα φτανει γρηγορα στην επιφανεια εργασιας και σαν να μην εχει κανενα προβλημα .καποιες φορες επειδη παω και κανω repair disk permisions δεν κολαει κατα το ανοιγμα για καιρο .... τι να πω .... Αν έχεις bad sectors στον σκληρό ενα format θα βοηθήσει να μην ανοίγει ο υπολογιστής με δυσκολία. Η λύση του ssd ειναι η καλύτερη. Στα προηγούμενα post σου πρότεινα να κάνεις εγκατάσταση σε ένα εξωτερικό σκληρό ή εσωτερικό άλλον απο αυτόν που έχεις. Τώρα δεν κάνουμε format στα Mac εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα στο hardware, εφόσον υπάρχει έστω το παραμικρό πίστεψε με, χρειάζεται. Με το timemachine και το immigration assistant ο υπολογιστής σου ξαναέρχεται όπως πριν μονο που το λειτουργικό του που έχει εγκατασταθεί σωστά μετα format ειναι σε καλύτερη κατάσταση, χωρις να έχεις χάσει το παραμικρό.Έχω κανει format και μετα immigration assistant σε φίλους και δεν πιστεύανε ότι είχα κανει format. Ειναι πανεύκολη και απλή διαδικασία με το timemachine που δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτα. Το format ειναι παρεξηγημένη έννοια....γιατι συνήθως χρειαζόταν στα pc να κανεις ξανά εγκατάσταση εφαρμογές κτλ. Καμιά σχέση με Mac,που ειδικά αν ειναι στο ίδιο σκληρό δεν θα χρειαστεί να ξανά ενεργοποιήσεις τίποτα.
amp829 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 ok οταν με το καλο παρω τον ssd θα ρωτησω πως γινεται η εγκατασταση του λειτουργικου σε αυτον . ερωτημα να παρω 128γιγα 109 ευρω ή 256 γιγα 167 ? ιδου η απορια ?
bratsos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Ευκολο. Το μονο παρατραγουδο ειναι οτι θες ενα ωραιο dmg (iso) εικονας ενος λειτουργικου μακ. Και να το καψεις αφου το κανεις mount ιδανικα σε περριβαλον μαk με το disk utility... Αλλιως με καποιο κονβεντορα προγραμματακι απο dmg image ->iso και το γραφεις απο windows pc σε dvd. Σημειωσε οτι μονο η Mountain Lion χωραει σε dvd 4.7Gb ολες οι ποιο καινουργιες θελουν διπλης συμπιεσης dvd (dual layer) Την εκδωση την κατεβαζεις δωρεαν μονο ως αναβαφμιση σε υπαρχον μακ ή την αγοραζεις λιανικης. Υπαρχουν και τα τορενταδικα, που απο εκει βγαζεις πραμα... Το ποιο διασημο ειναι το torrentz.eu Το πως ακριβως να το βρεις απο εκει, δεν νομιζω επιτρεπετε να πω απο εδω, κανε μου προσωπικο pm ... Αμα τελικα αποκτησεις το πολυποθητο dvd, αναβεις το λαπτοπ, το βαζεις μεσα. Το κλεινεις, το αναβεις ξανα και πατας το "option left" συνεχεια, αφου ακουσεις τον ηχο αλλα προτου πεταξει κανενα μηλο... Απο εκει θα βρεις το dvd και το επιλεγεις μετα οτι βλεπεις πατα next, next (στο disk utily πατα erase το partition και ξαναφτιακτο). Με τον ssd παρε οτι ποιο χαμηλο βρεις σε τιμη, διοτι αμα εχει τιποτα αλλο το macbook pro μην σου μεινει να τον κοιτας '-'
amp829 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 καλησπερα , δεν εχω μαψ βοοκ αλλα MAC PRO . επισης εχω και το dvd του snow leopard . για πειτε μου πως κανω εγκατασταση γιατι αγορασα ενα ssd σημερα .
Unabomber Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Βαλε και συ μια φωτογραφια……… για το MacPro….. γιατι μπερδευονται…… 1
amp829 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 αν ειναι υποχρεωτικο να το κανω καθε φορα .... αγορασα ssd και θελω να τον κανω εγκατασταση και να ειναι και start up disk , θα ηθελα τη βοηθεια σας με απλα λογια . ευχαριστω υ.γ. μηπως πρεπει να βαλω φωτο και για τον ssd .... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα