Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , εχω ενα Mac Pro και εκει ολα που πηγαινανε καλα ξαφνικα αρχισε να κολαει η επιφανεια εργασιας

και ενω το κλεινω τωρα απο το κουμπι start on δεν μπουταρει και κολλάει την ωρα που φορτωνει !!

τι να κανω ? εχω τα παντα μεσα !!

ο κερσορας απο το ποντίκι παει παντού οπου και αν κλεικαρο η πατήσω πληκτρολόγιο

δεν κανει τιποτα !! ειναι κολλημένο παλι !! μονο ο κέρσορας κουνιέτε τίποτε άλλο !!

τι μου προτείνετε να κανω ? (αυτα εκανε στην αρχη τωρα δεν μπουταρει καθολου !)

τωρα δεν μπουταρει καθολου εχει κολιση επανω στη φορτοση το κυκλακη με της γραμμες !

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις ενα repair permissions από το disk utility,αν δεν bootάρει βάλε το δισκάκι εγκατάστασης και πάνε disk utility από εκεί.

Δημοσ.

Μπορείς να βρεις εδώ, διάφορα αίτια για προβλήματα srartup. Πάντως, έχω την αίσθηση ότι έχει θέμα ο δίσκος.

Δημοσ.

Αν και συμφωνώ με τον ozelot, ότι μπορεί να υπάρχει θέμα με τον σκληρό, παρόλα αυτά δοκίμασε τα παρακάτω:

Βγάλε ότι usb περιφεριακό έχεις, κάνε reboot και μετά δοκίμασε να κάνεις PRAM and NVRAM reset

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα εχω και γω το ιδιο προβλημα , εχω μακ προ early 2009 (4.1) εκανα αναβαθμιση απο 10.5.  σε 10 .6 .  με γνησιο cdaki απλα το αναφερω , μετα απο λιγο καιρο μου παρουσιασε το ιδιο προβλημα με τον παραπανω φιλο , φτανει με μεγαλη καθυστερηση στην επιφανει αεργασιας και δεν ανταποκρινεται σε κανενα κλικ , το κλεινω κρατωντας παρατεταμενο το κουμπι της τροφοδοσιας και μολις το ξαναανοιξω ειναι ολα καλα φωρτωνει στο χρονο που πρεπει να φωρτωσει και ολα ειναι οκ .

πηγα τοτε και εκανα στο disk utility,  repair disk permision και αφου εκανε οτι εκανε για καιρο δεν ειχε προβλημα , μετα απο καμια 20αρια μερες παλι το ιδιο , αλλα τωρα ενω κανει repair disk permission ξανακολαει οταν κλεισει και ξαναανοιξει .

τι προτεινετε να κανω ?

Δημοσ.

Δοκιμάστε να κάνετε εγκατάσταση του λειτουργικού σε ένα άλλο σκληρό ακόμα και USB. Μπορείτε να κάνετε restore όλο το σύστημα όπως ήταν στον κανονικό σκληρό και εφόσον δουλεύει καλά χωρίς προβλήματα,τότε μάλλον είναι θέμα σκληρού.

Αν όχι ψάξτε αλλού όπως κάρτα γραφικών.

ΥΓ. Κάντε και κανένα timemachine backup....

Δημοσ.

μιλαμε για εξωτερικο σκληρο ?

πως περιπου γινεται αυτο ?

εχω τιme capsule και κανω back up time machine ....καθημερινα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιλαμε για εξωτερικο σκληρο ?

πως περιπου γινεται αυτο ?

εχω τιme capsule και κανω back up time machine ....καθημερινα

Ωραία. Αν μιλάμε για snow leopard θα χρειαστούμε bootdvd με snow leopard ή boot usb με snow leopard. Κατα την εγκατάσταση επιλέγουμε τον σκληρό, ακόμα και USB σκληρό που είναι formarismenos hfs+, αν όχι πάμε στο disk utility που βρίσκεται μέσα και τον κάνουμε. Τον επιλέγουμε για εγκατάσταση και αφού τελειώσει η εγκατάσταση του os υπάρχει η επιλογή,πριν καν ξενικησει να κάνει transfer απο timemachine backup ή απο άλλο Mac. Οποίο και να επιλέξεις θα σου βγάλει επιλογή αν θες να κανείς πλήρη (τικαρισμενα όλα) μεταφορά ή καποια απο αυτά που έχεις.

Με το που μπουταρεις θα έχεις ξανά ένα κλωνο του συστήματος σου σε άλλο σκληρό. Βέβαια θα χρειαστεί να γίνουν και τα απαραίτητα updates απο το Internet.

ΥΓ. Άλλη λύση είναι το carbon copy cloner προγράμμα που τα κάνει όλα αυτά πιο εύκολα και γρήγορα, αλλα απο τον σκληρό τον οποίο τρέχει και όχι απο timemachine backup.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον έχει θέμα ο δίσκος. Copy την εντολή, paste στο Terminal και Enter για να δούμε τι παίζει.

diskutil verifyvolume /

Αν σου βγάλει κάποιο error, restart με πατημένα τα πλήκτρα cmd-R για μετάβαση στο Recovery Partition. Επιλέγεις το Disk Utility, στην αριστερή του στήλη επιλέγεις το δεύτερο εικονίδιο του δίσκου και click το μπουτόν Repair Disk. Με το πέρας της διαδικασίας επιλέγεις το πρώτο εικονίδιο και την τρέχεις ξανά.

Πήγαινε OS X Utilities Quit και στη συνέχεια  Restart.

Edit : Συγγνώμη δεν πρόσεξα ότι τρέχεις το Snow. Βάλε το Install DVD στο drive και startup με πατημένο το πλήκτρο C ώστε να κάνεις boot στο DVD. Στη menu bar θα δείς τα utilities και τρέχεις από εκεί την διαδικασία.

Επεξ/σία από ozelot
Δημοσ.

καλημερα εδω και 2 μερες  και ενω ειχα κανει επαναλαμβανομενα repair  disk permission ειναι ολα καλα , σα να μην τρεχει τιποτα ....

αν ξαναπροκυψει το προβλημα θα κανω αυτα που μου γραψατε ...και μπορει να σας ξαναενοχλησω , ευχαριστω !

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

θα ηθελα παλι τη βοηθεια σας ,
σας ειχα πει παλιοτερα για το προβλημα που εχει ο mac pro μου 4.1 καποιες φορες κολλαει φτανοντας στην επιφανεια εργασιας και ειναι ολα νεκρα εκτος απο το ποντικι που κινειται .
η λυση ειναι να κανω repai disk permissions αλλα καποιες φορε αναγκαζομαι και βαζω το dvd εγκαταστασης snow leopard και μετα για καιρο ολα καλα , μετα απο καποιο διαστημα παλι τα ιδια . 
επειδη εχω time capsule υπαρχει η δυνατοτητα να επαναφερω τον υπολογιστη μου σε προτερη κατασταση καποιες μερες πριν μου εμφανισει το κολλημα ? και αν ναι οταν μου βγαζει την μπαρα με τα devices , places κτλπ που ακριβως πρεπει να παω για να επαναφερω το συστημα στα <<ισια>> του ?.

Δημοσ.

θα ηθελα παλι τη βοηθεια σας ,

σας ειχα πει παλιοτερα για το προβλημα που εχει ο mac pro μου 4.1 καποιες φορες κολλαει φτανοντας στην επιφανεια εργασιας και ειναι ολα νεκρα εκτος απο το ποντικι που κινειται .

η λυση ειναι να κανω repai disk permissions αλλα καποιες φορε αναγκαζομαι και βαζω το dvd εγκαταστασης snow leopard και μετα για καιρο ολα καλα , μετα απο καποιο διαστημα παλι τα ιδια . 

επειδη εχω time capsule υπαρχει η δυνατοτητα να επαναφερω τον υπολογιστη μου σε προτερη κατασταση καποιες μερες πριν μου εμφανισει το κολλημα ? και αν ναι οταν μου βγαζει την μπαρα με τα devices , places κτλπ που ακριβως πρεπει να παω για να επαναφερω το συστημα στα <<ισια>> του ?.

Καθαρή εγκατάσταση έκανες?
Δημοσ.

οχι αποτι ξερω 

Μήπως τρέχεις το Avast, MacKeeper, Genieo ή κάποιο άλλο συναφές utility ;.

οχι αποτι ξερω δεν εχω κατεβασει τιποτα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...