greg_sklavounos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Καλησπερα, αγόρασα μια κάρτα MSI N560GTX ti TwinFrozr II 2GBDDR5 όταν πήγα να την τοποθετήσω κατα λάθος έβαλα το ένα από τα δύο καλώδια της τροφοδοσίας ανάποδα[επειδή έχει διπλά καλώδια που συνδέονται στο τροφοδοτικό]( όχι αυτό που συνδέεται κατευθείαν με την κάρτα , το άσπρο που έρχεται από το τροφοδοτικό στο adaπτοράκι) Σύνδεσα την οθόνη και δεν άνοιξε. Σκέφτηκα ότι την έκαψα.... ΚΑΙ σκεφτομαι τώρα. Πώς γίνεται να την έκαψα αφού τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά?? ΚΑΙ ρωτώ. μήπως δεν την έκαψα και την βραχυκύκλωσα και ίσως επαναφέρεται?? ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΝ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
sukalas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Το ότι τα ανεμιστήρια δε δουλεύουν δε σημαίνει ότι δεν κάηκε.Δοκίμασε την σε άλλο pc και με καινούργιο αντάπτορα μπας και στράβωσες κάτι και δεν κάνει καλή επαφή.Αλλιώς εγώ στη θέση σου αν δεν έχει οφθαλμοφανή σημάδια βίας θα την γύρναγα στο κατάστημα που την αγόρασα για αντικατάσταση.
8anos94 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Καλησπερα, αγόρασα μια κάρτα MSI N560GTX ti TwinFrozr II 2GBDDR5 όταν πήγα να την τοποθετήσω κατα λάθος έβαλα το ένα από τα δύο καλώδια της τροφοδοσίας ανάποδα[επειδή έχει διπλά καλώδια που συνδέονται στο τροφοδοτικό]( όχι αυτό που συνδέεται κατευθείαν με την κάρτα , το άσπρο που έρχεται από το τροφοδοτικό στο adaπτοράκι) Σύνδεσα την οθόνη και δεν άνοιξε. Σκέφτηκα ότι την έκαψα.... ΚΑΙ σκεφτομαι τώρα. Πώς γίνεται να την έκαψα αφού τα ανεμιστηράκια δουλεύουν κανονικά?? ΚΑΙ ρωτώ. μήπως δεν την έκαψα και την βραχυκύκλωσα και ίσως επαναφέρεται?? ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΝ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΠΟΛΥ Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Τα bios ειναι στην τελευτεα εκδοση ?
stm00192 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Καταρχην πιο τροφοδοτικο έχεις? Διοτι κανονικα θα επρεπε να εχει κατευθειαν εξαπινα για την καρτα και να μην χρειαζεται ο ανταπτορας. Δευτερον πως καταφερες και εβαλες τα βυσματα αναποδα οταν αυτο δεν γινεται μονο εσυ το ξερεις!
TEOKOS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δευτερον πως καταφερες και εβαλες τα βυσματα αναποδα οταν αυτο δεν γινεται μονο εσυ το ξερεις! Έλα μου ντέ !! Και με σφυρί να προσπαθείς δεν μπαινουν
greg_sklavounos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 λοιπόν έχω ένα τροφοδοτικό 420W και δεύτερον έβαλα ανάποδα το molex όχι το βύσμα που κουμπώνει πάνω στην κάρτα. τα ανεμιστηράκια μου κάνει ενυπωση γιατί δουλέυουν... Λέτε να έχει καεί??
sukalas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Αν είναι ide molex έδωσες 0v εκεί όπου περίμενε grounding και +12V όπου περίμενε +5V και τα αντίστοιχα.Παίζει να την έκαψες.Απο την κάρτα περνάει ακόμα ρεύμα συνεπώς τα ανεμιστήρια να γυρνάνε.Δοκίμασε σε άλλο pc για σιγουριά.Εγγύηση έχεις?
greg_sklavounos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 δυστυχώς δεν υπάρχει εγγύηση γιατί την αγόρασα από αγγελία (δηλαδή υπάρχει απόδειξη από τον προηγούμενο αγοραστή από το RICARDO αλλά δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει) Θετικό , το molex είναι ide. Μα.. και τα ανεμιστηράκια ιατί δεν τα έκαψε?? Άνοιξα και το καπάκι του κούλερ να δώ τις μνήμες αλλά δεν τις είδα πειραγμένες πολύ..
sukalas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Γιατί αν δε κάνω λάθος λειτουργούν στα 12v. οταν λες δε τις είδες πειραγμένες πολύ? Δηλαδή πόσο πειραγμένες?
stm00192 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 λοιπόν έχω ένα τροφοδοτικό 420W και δεύτερον έβαλα ανάποδα το molex όχι το βύσμα που κουμπώνει πάνω στην κάρτα. τα ανεμιστηράκια μου κάνει ενυπωση γιατί δουλέυουν... Λέτε να έχει καεί?? Γιατι ήμουν σίγουρος ότι θα δώ κατι τετοιο... Προφανώς είναι και No name κινεζια έτσι? Το τροφοδοτικό σου δεν φτάνει για την κάρτα.... Δεν σου αποκλέιω την πιθανονοτητα να καηκε η καρτα αν και ακομη δεν μπορω να καταλαβω πως εβαλες αναποδα το molex μιας και αυτο δεν μπαινει αναποδα... εκτος και αν το πιεσες εξωπραγματικα πολύ... Αλλα δεν μποροθμε να ξερουμε αν καηκε η όχι μεχρι να παρεις καινουργιο τροφοδοτικο.. Αυτο που έχεις είναι εντελώς ανεπαρκες....
greg_sklavounos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 όταν εννοω όχι πολύ πειραγμένες εννοω ότι δεν είδα τίποτα το περίεργο ... δηλ. να έχουν σκάσει ή να βγαίνει υγρό από τους πυκνωτές. Η κατάσταση της κάρτας στην πλακέτα της είναι άριστη.... μήπως την έφαγε η μητρική??
stm00192 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 όταν εννοω όχι πολύ πειραγμένες εννοω ότι δεν είδα τίποτα το περίεργο ... δηλ. να έχουν σκάσει ή να βγαίνει υγρό από τους πυκνωτές. Η κατάσταση της κάρτας στην πλακέτα της είναι άριστη.... μήπως την έφαγε η μητρική?? Διαβασες τι σου έγραψα στο προηγουμενο μου ποστ η με γραφεις... Δεν φτάνει το τροφοδοτικο σου για να εκιννησει την καρτα!!
greg_sklavounos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 μάλιστα..... Βασικά το ξέρω ότι θέλει μεγαλύτερο τροφοδοτικό το οποιο και έχω παραγγείλει μαζί με πισι συνατό οπότε μακάρι να μην έφτανε το ρευμα γα να ξεκινήσει... ΘΑ μπορούσε όμως σε κάποια περίπτωσγ να έχει κάψει την υποδοχή PCI Express???
ninos30 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Εγώ θα επιμείνω σε αυτό που σου λένε τα παιδιά. Το molex στον αντάπτορα ΔΕΝ κουμπώνει γιατί, έχει διαφορετικές εγκοπές. Στην μια πλευρά είναι ευθύ και στην άλλη έχει δυο κοψίματα στις άκρες: . Δεν βρίσκω τον τρόπο να κατάφερες να τα κουμπώσεις ανάποδα όπως λες, εκτός κι αν πήρες καμιά τανάλια/πένσα και πίεζες και με τα δυο χέρια... Οπότε τείνω να συμφωνήσω με αυτό που σου λέει ο stm ότι δεν αρκεί το PSU. Για μεγαλύτερη σιγουριά όμως, πως αύριο το πρωί σε έναν φίλο με σωστό τροφοδοτικό, την κουμπώνεται ΣΩΣΤΑ, και βλέπεις αν έχει πάθει κάποια ζημιά
greg_sklavounos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 το molex ήταν λείο σχετικά και μπήκε με ευκολία.... Έτσι και αλλιώς αύριο θα πάω να την δοκιμάσω στον μάστορα να μου ΠΕΙ αν δουλεύει. Θα σας απαντήσω αύριο αν τελικά δουλέψει!!!! Ευχαριστώ πολύ όλους σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα