Tsilibillys Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Γεια σε ολους. Αποφασισε ενας φιλος να κανει μια μερικη αναβαθμιση στον σταθερο υπολογιστη του .Καταλήξαμε στα εξης : μητρική : Gigabyte H61M-S2PV ( s 1155 , H61 , DDR3 ) επεξεργαστής : Intel Core i3 2120 (s 1155 , 3.3 GHz , 3 MB) τροφοδοτικό : CoolerMaster Elite Power RS-400-PSAP-J3 400W PSU μνήμες : KINGSTON KHX1333C9D3B1/2G 2GB HYPERX DDR3 BLU στην πορεία ειδαμε οτι η μητρικη δεν εχει Ide slot για τον δισκο του(και για το dvd wr ), και καταλήξαμε να παρουμε IDE TO SATA Converter , Τα συνδεσαμε ολα κανονικα, αλλα δεν βλεπει με τιποτα ουτε το δισκο ουτε το dvd wr με αποτελεσμα να βγαζει ερρορ. Γυρισα την επιλογη σε ACHI αλλα παλι τιποτα. Μπορει να βοηθησει κανεις? Ευχαριστω!
alexkoukou Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 δοκίμασε να βάλεις ένα άλλο καλώδιο S-ATA και ξαναδοκίμασε...το έχω πάθει και εγώ
TheELF Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Διάβασε λίγο τι λέει στην σελίδα που μας έκανες link Ενας πόλυ χρήσιμος αντάπτορας που σας επιτρέπει να συνδέσετε μια sata συσκευή σε ενα παλιό motherbord που δεν διαθέτει τετοια θύρα ανάποδο converter πήρατε.
chralexo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δεν ξέρω αν έχεις πάρει ανάποδο converter, αλλά δεν μπορείς να κάνεις boot σε σκληρό δίσκο μέσω converter
Tsilibillys Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. alexkoukou : Το χω δοκιμασει,αλλα τιποτα. Και τα 2 (δισκος και Dvd wr) TheELF : Χμμ...εχεις δικαιο φιλε.Και φαινοταν σωστο,κουμπωσε κανονικα στον δισκο και μου δινει εξοδο σε sata. παρασυρθηκα απ αυτο το βιντεο How to convert and Ide Hard Disk to Sata chralexo : Οποτε αυτο ειναι το προβλημα ε? τι τα βγαζουν τα κονβερτερ?! Κλαιμε παλιο δισκο κ dvd wr? Θα πρεπει να παρουμε καινουρια? τι προτεινετε? Ευχαριστω!
TheELF Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Υπάρχει και σωστό converter από ide και να μπαίνει πάνω σε sata.υπάρχουν και κάποια που έχουν διακόπτη και κάνουν και τα δύο,πρέπει απλά να προσέχεις τη αγοράζεις. Με λίγα παραπάνω λεφτά έχει και καρτούλα για pci που βγάζει και επιπλέον sata αλλά και ide θύρα για να τα συνδέσεις. http://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?from=catspan&keyphrase=pci+ide Πάλι για boot δεν κάνει,αλλά φαντάζομαι ότι ούτως ή άλλος θα θέλεις να βάλεις sata για τα windows.
Tsilibillys Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Οποτε μονοδρομος η αγορα σατα δισκου , και μια τελευταια διευκρινηση, μετα θα "παιζουν" κανονικα οι ide ? με το καταλληλο κονβερτερ εννοω,πχ με αυτο που μου προτεινες. ευχαριστω για την βοηθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα