Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναθερμαίνω το θέμα.

Επειδή προσωπικά θεωρώ πως πιάσαμε πάτο χρηματιστηριακά και θα υπάρξει άνοδος, σκέφτομαι να "επενδύσω" κάποια λιγα χρήματα σε μετοχές Πειραιώς.

Απ'οσο μαθαίνω, μετά το reverse split που εγινε για τους υφιστάμενους μετόχους και τα διάφορα άλλα, απ'τις 11/6 μπορούμε οι νέοι "επενδυτές" να αγοράσουμε μετοχές, προς 1.71ε το τεμάχιο.

Με κάθε μία μετοχή, παίρνουμε δώρο 1 warrant, το οποίο μας δίνει δικαίωμα αγοράς 6.5 (διατηρώ μια επιφύλαξη) νέων μετοχών σε προνομική τιμή (κάτω δηλαδή απ'τα αρχικά 1.71ε που θα ανοίξουν).

Ετσι λοιπόν αγοράζοντας Χ μετοχές με 1.71, παίρνεις Χ warrants, με τα οποια αγοράζει Χ*6.5 μετοχές σε χαμηλότερη τιμή. Αν υποθέσουμε πως η τιμή αυτή θα'ναι 0.50ε, φτιάχνεις ένα χαρτοφυλάκιο το οποιο θα αποτελείται απτις αρχικες "ακριβές" μετοχές και τις υπολοιπες φθηνότερες.

Οπότε αν πουλήσει πάνω απ'τη μέση τιμή κτήσης, είσαι κερδισμένος.

Καποιος συνφορουμίτης που να ασχολείται ενεργά;

Δεν το εχεις καταλαβει καλα.

Απο οτι καταλαβα δεν ειχες μετοχες Πειραιως πριν την αποκοπη αλλα θελεις να αγορασεις μετα την αποκοπη, που εχει ηδη γινει βεβαια.

Αν αγορασεις την μετοχη της τραπεζας μετα την αποκοπη (που θα μπει με τιμη 1,71) δεν εχεις ουτε warrants ουτε τιποτα. Εχεις απλα την μετοχη. Τιποτα αλλο.

Warrants θα παρεις (αγνωστο ποσα προς το παρον. Ειναι πολυ μπερδεμα η κατασταση. Θεωρητικα μπορει να μην υπαρξουν και καθολου αν καλυφθει το 100% της αυξησης) αν αγορασεις δικαιωματα (ΠΕΙΡΔ).

Εστω αγορασεις 30 ΠΕΙΡΔ. Καθε δικαιωμα αντιστοιχει σε 35,68 νεες μετοχες. Αν τα εξασκήσεις όλα θα πάρεις 30*35.68 = 1070 νέες μετοχές πληρώνοντας 1829 ευρώ.

Αν εστω καλυφθει το 14% της αυξησης (ειναι αγνωστο αυτο ακομα. Θεωρητικο νουμερο το 14%) θα πάρεις 1 warrant ανά νέα μετοχή με το οποίο θα μπορείς στο μέλλον να αποκτήσεις περίπου 6 μετοχές δηλαδή σύνολο

1070*6=6420 μετοχές. (ή warrants όπως έχει επικρατήσει) στην τιμη του 1,71.

Ειναι ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ η κατασταση φιλε. Συμβουλη μου να μην ανοιχτεις πολυ τουλαχιστον και να μαθεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι παιζει και τι χρηματα θα χρειαστει να βαλεις. Αν δεν τα ξεκαθαρισεις αυτα μεινε μακρυα...

Υ.Γ.Μπορει να εχω κανει και κανενα λαθος στα παραπανω. Μην τα παιρνεις και για σιγουρα... Δεν προκειται να μπω στην αυξηση και δεν το εχω ψαξει και ιδιατερα...

Δημοσ.

Εχεις λάθος φίλε μου.

Πολύ σωστά ανέφερες πως αν μπεί κάποιος (οπως εγώ) σήμερα στην ΑΜΚ, θα αγοράσει στα 1.71. Οταν φυσικά ανοίξει η αγορά.

Αλλά παίρνεις 1 warrant ανά μετοχή. Αυτόν τον όρο τον έχει θέσει αν δεν απατώμαι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επίσης, πολύ σωστά ανέφερες, πως αναλόγως το που θα κλειδώσει το ποσοστό ΑΜΚ που θα καλυφθεί απο ιδιώτες, παίρνεις τα ανάλογα warrants.

Εχεις όμως λάθος, στη τιμή με την οποία το warrant αγοράζει τις νέες μετοχές. Το warrant εχει διαρκεια 4.5 ετη, με δικαίωμα αγοράς κάθε εξάμηνο. Aγοράζει μετοχή σε προνομιακή τιμή, αγνωστο βέβαια το πόσο προνομιακή θα είναι αυτή. Επίσης το warrant μπορεί να πουληθεί κι αυτό σαν δικαίωμα στο χρηματιστήριο.

Καλά μη φανταστείς για κάνα σοβαρό ποσό. Καμμια 1000 κομμάτια λεω να παρω και αναλόγως μετά τα warrants βλέποντας και κάνοντας.

Δημοσ.

Λες πως παιρνεις 1 warrant ανά μετοχή. Μα τα warrants δεν εχουν καθοριστει ακομα. Θα εξαρτηθουν απο το ποσο της αυξησης που θα καλυφθει.

Νομιζω εχεις μπερδεψει τα warrants με τα δικαιωματα. Αυτο που λες για 1 warrant ανα μετοχη ισχυει για τα δικαιωματα.

Αν καποιος δηλαδη ειχε ΠΡΙΝ την αποκοπη 1000 μετοχες πειραιως, αυτες γινονται μετα το reverse split 100 και παιρνει και 100 δικαιωματα.

Warrants θα παρεις ΜΟΝΟ απο τις νεες μετοχες. Και νεες μετοχες δινουν τα δικαιωματα.

Εσυ που δεν ειχες μετοχες πριν την αποκοπη αν θες να μπεις στην αυξηση δεν πρεπει να αγορασεις την μετοχη αλλα δικαωματα.

Για να εξασκησεις τα δικαιωματα για καθε δικαιωμα πρεπει να αγορασεις 35,68 νεες μετοχες σε τιμη 1,71.

Αφου γινει αυτο θα παρεις τα warrant που σου αναλογουν (αναλογα με το ποσοστο καλυψης της ΑΜΚ) τα οποια οπως σωστα ειπες θα διαπραγματευονται σαν τα δικαιωματα στο χρηματιστηριο.

Αν εστω για καθε μετοχη σου δωσουν 6 warrants θα μπορεσεις αν θελεις να αγορασεις ακομα 6 μετοχες για καθε νεα που κατεχεις στην τιμη 1,71 παλι. Και εκει φυσικα θα δεις τι σε συμφερει. Αν η μετοχη εχει πανω απο 1,71 εκεινη τη στιμη σε συμφερει να εξασκησεις τα warrants. Αν εχει κατω απο 1,71 εννοειται πως δεν σε συμφερει και εχεις δυνατοτητα να μην τα εξασκησεις.

Νομιζω αυτη ειναι η κατασταση φιλε. Εγω παρακολουθουσα το forum στο capital και απο οτι ελεγαν τα παιδια εκει αυτο το συμπερασμα εχω βγαλει.

Αν θες κανε μια ερωτηση εκει και θα σου πει σιγουρα καποιος.

http://www.capital.gr/messages/showTopic.asp?id=3416516&pg=1105

Δημοσ.

Αναθερμαίνω το θέμα.

Επειδή προσωπικά θεωρώ πως πιάσαμε πάτο χρηματιστηριακά και θα υπάρξει άνοδος, σκέφτομαι να "επενδύσω" κάποια λιγα χρήματα σε μετοχές Πειραιώς.

Μην είσαι σίγουρος.Το πιθανότερο θα έχουμε άλλη μια καλή άνοδο μέχρι τις 1380 μονάδες άντε 1413 αλλά θα το μελετήσουμε μόλις τελειώσει η διόρθωση που ξεκίνησε απο τις 1159.Αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσει ενα βαρβάτο καθοδικό είτε το φθινόπωρο είτε το Γενάρηδηλαδή απο κάποιο σημείο 4 όπου θα πάμε στο σημείο 5 το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ κάτω απο δ'ω που είμαστε και ίσως κάτω απο τις 471 του καλοκαιριού του 2012.Πάντως δεν είναι και λίγοι που πιστευουν οτι το κατώτατο του γενικού είναι το 471 και δεν πρόκειται να ξαναδούμε τέτοια τιμή εφόσον περάσαμε το 1052 και άλλα τρυφερά.Αλλά υποψιάζομαι εγώ οτι μπορούμε να πάμε και 340 για να μην γράψω και κάτι άλλο.Αναμονή.

Για την Πειραιώς έχω άσχημη γνώμη.Αλλά προσωπικά πιστευω στη παρούσα φάση οι τράπεζες έχουν να δώσουν καλές προοπτικές κέρδους και ειδικά η Ετε έχει ενα ακόμα καλό ανοδικό.

Γενικώς περίεργα πράγματα έγιναν αυτή την εβδομάδα.Ετεδ στο 0.002.Αλλά πήγε πρώτα στο 3 απο 0.75.Και το 3 και το μηδενισμό του δικαιώματος ήταν εκπληξη για μένα.

Στο κάπιταλ που ανέφερε ο παραπάνω χρήστης να ξέρετε οτι οι περισσότεροι είτε ανόητοι είναι είτε κάνουν πλάκα.Μην τους παίρνετε καθόλου σοβαρά.

Δημοσ.

Στο κάπιταλ που ανέφερε ο παραπάνω χρήστης να ξέρετε οτι οι περισσότεροι είτε ανόητοι είναι είτε κάνουν πλάκα.Μην τους παίρνετε καθόλου σοβαρά.

Καλα στο μιτο της ΕΤΕ γινεται μπαχαλο. Εχω συνεισφερει και εγω μερικες φορες στο μακελειο που γινεται παντως :devil:

Ο μιτος της πειραιως ειναι πιο ηπιος.

Παντως για να ρωτησεις κατι δεν ειναι κακο. Υπαρχουν αρκετοι σοβαροι χρηστες που ισως βοηθησουν. Για την ΑΜΚ και το τι γινεται εχει αναλυθει πολυ εκει παντως...

Δημοσ.

Εχω κανει ενα λαθος στο παραπανω κειμενο μου. Η τιμη εξασκησης των warrants δεν ειναι 1,71. Ειναι αγνωστη προς το παρον η τιμη.

Ειχα ανοιξει ενα θεμα Κουβεντα για χρηματιστηριο το οποιο ειναι πιο ''σωστο'' για την συζητηση που κανουμε.

Θα γραψω ενα μηνυμα εκει για να το επαναφερω και συνεχιζουμε την κουβεντα εκει.

Δημοσ.

Μα καλά υπάρχουν ακόμα άτομα που ασχολούνται με το χρηματιστήριο;

Όσο πάτο και να έχουμε πιάσει, η Ελλάδα είναι ικανή να πάει ακόμα παρακάτω.

Πάνε κανένα ταξιδάκι φίλε μου κι άσε τον "γκαμπλερισμό", γιατί τσάμπα θα τα κλαις τα λεφτάκια σου σε λίγο καιρό.

Δημοσ.

ερώτηση άσχετη με το θέμα μιας και δεν έχω ιδέα από αυτά.

το ότι πιάσαμε πάτο από που προκύπτει;

ρωτάω επειδή το έχω ακούσει να το λένε πολλοί.

όσο περνάει ο καιρός βλέπω σε πολλούς τομείς να βουτάμε ακόμα πιο χαμηλα

δε πάει ακόμα παρακάτω;

περιμένετε και θα δείτε..

Δημοσ.

Της εθνικής θα ανέβουν οι μετοχές.

Θα μπουν τα εκατομμύρια ευρώ της ευρωπαϊκης ενωσης για τα voucher, και μεχρι να μας τα δώσουν και με το τελος της πρακτικής θα τα κρατάνε για να δείχνουν υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Οπότε buy!

Δημοσ.

ερώτηση άσχετη με το θέμα μιας και δεν έχω ιδέα από αυτά.

το ότι πιάσαμε πάτο από που προκύπτει;

ρωτάω επειδή το έχω ακούσει να το λένε πολλοί.

όσο περνάει ο καιρός βλέπω σε πολλούς τομείς να βουτάμε ακόμα πιο χαμηλα

δε πάει ακόμα παρακάτω;

περιμένετε και θα δείτε..

Στηρίζεται στην θεωρία ότι όταν κάποια χώρα βρίσκεται για πολύ καιρό σε περίοδο ύφεσης αναγκαστικά κάποια στιγμή θα αρχίσει η ανάπτυξη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η οικονομικό επιστήμη.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για την πωληση μετοχων (ηρθαν στα χερια μου απο κληρονομια) ακολουθω την ιδια διαδικασια?Παω τραπεζα ανοιγω λογαριασμο πουλαω?Πως μπορω να εξασφαλισω οτι θα πουληθουν αμεσα αν δεν υπαρχει ζητηση?Μπορω να ζητησω πολυ χαμηλο αντιτιμο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν λες ήρθαν σε σένα από κληρονομιά τι εννοείς;  οι μετοχές είναι άυλες άρα πρέπει να έχεις μερίδα ΣΑΤ και χρηματιστηριακο κωδικό στον οποίο θα μεταφερθούν αυτές. Αν δεν έχεις το καλύτερο είναι να πας στην ίδια χρηματιστηριακη που ήταν και αυτός που σου έδωσε την κληρονομιά. 

Για το δεύτερο σκέλος όχι δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα τις πουλήσεις την ίδια στιγμή αν είναι μετοχές που δεν έχουν μεγάλη εμπορευσιμοτητα. Ίσως να σου πάρει μερικές μέρες. 

Αν μιλάμε για μετοχές μιας τέτοιας εταιρείας πρέπει να προσέξεις τις ελάχιστες χρεώσεις που θα έχει η χρηματιστηριακη ανά συναλλαγή.  Γιατί αν εσύ έχεις π. Χ 100 μετοχές του 1€ αν πουλάς 5 κάθε μέρα και έχει ελάχιστη χρέωση τα 5€ σημαίνει ότι παίρνεις 0. Άρα καλύτερα να περιμένεις τη μέρα που θα έχει ζήτηση ώστε να τις δώσεις όλες μαζί. 

Τέλος Υπάρχουν όρια στη χαμηλότερη και υψηλότερη τιμή που μπορείς να βάλεις για αγορά ή πώληση. 

Επεξ/σία από nogoso
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 6/6/2012 στις 1:15 ΠΜ, kuzko21 είπε

πας σε μια χρηματιστηριακη/τραπεζα με αυτα:

ανοιγεις το κωδικο επενδυτη.

αρκετες τραπεζες δινουν και μεσω web δυνατοτητα αγορα-πωλησης απο ''δικια'' τους πλατφορμα.

φυσικα μπορεις να εχεις και τον ''πρωσοπικο'' σου broker.

Πως γινεται να ανοιξει καποιος δικο του brokerage account ?  Και το πορτφολιο πως το διαχειριζεσαι ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...