Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ειπε καποιος γνωστος μου να παω σε μια τραπεζα και να ζητησω να μου δωσουν κωδικο. Πως ακριβως γινεται η διαδικασια?

Και αφου μου δωσουν κωδικο πως θα συναλλασομαι? Θα μπαινω μεσω καποιου προγραμματος ή μεσω e banking και θα αγοραζω - πουλαω?

• Like 1
Δημοσ.

Μου ειπε καποιος γνωστος μου να παω σε μια τραπεζα και να ζητησω να μου δωσουν κωδικο. Πως ακριβως γινεται η διαδικασια?

Και αφου μου δωσουν κωδικο πως θα συναλλασομαι? Θα μπαινω μεσω καποιου προγραμματος ή μεσω e banking και θα αγοραζω - πουλαω?

Πρεπει να ανοιξεις ενα χαρτοφυλακιο στην χρηματιστηριακη.

Δινεις εντολες μεσου τηλ / web / mobile / καποιο υπαλληλο στην τραπεζα

Δημοσ.

πας σε μια χρηματιστηριακη/τραπεζα με αυτα:

1.Δελτίο Αστυνομικής ή Στρατιωτικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριο τους σε ισχύ.

2.Εκκαθαριστικό Σημείωμα Οικονομικής Εφορίας.

α)Εάν δεν ταυτοποιείται η διεύθυνση βάσει του εκκαθαριστικού σημειώματος απαιτείται πρόσθετα ένα από τα παρακάτω:

Πρόσφατος λογαριασμός Οργανισμού Κοινής Ωφέλειας.

Μισθωτήριο Συμβόλαιο που έχει κατατεθεί σε Δημόσια Οικονομική Εφορία

β)Εάν δεν ταυτοποιείται το επάγγελμα βάσει του εκκαθαριστικού σημειώματος απαιτείται πρόσθετα ένα από τα παρακάτω:

Βεβαίωση εργοδότη

Αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας

Επαγγελματική Ταυτότητα

Βεβαίωση οικείου Ασφαλιστικού Φορέα

3.Αποδεικτικό τήρησης τραπεζικού λογαριασμού.

Στο όνομα του πελάτη (πρώτος Δικαιούχος) σε Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα που εδρεύει σε κράτος μέλος της Ε.Ε.

ανοιγεις το κωδικο επενδυτη.

αρκετες τραπεζες δινουν και μεσω web δυνατοτητα αγορα-πωλησης απο ''δικια'' τους πλατφορμα.

φυσικα μπορεις να εχεις και τον ''πρωσοπικο'' σου broker.

Δημοσ.

Σε ποια τραπεζα μου προτεινετε να παω? Υπαρχει καμια διαφορα απο την μια τραπεζα στην αλλη ή ειναι το ιδιο και το αυτο?

Επισης απο προμηθειες τι παιζει? Παιρνει καποια προμηθεια η τραπεζα, ποσο ειναι αυτη και απο τι εξαρταται?

Δημοσ.

Σε ποια τραπεζα μου προτεινετε να παω? Υπαρχει καμια διαφορα απο την μια τραπεζα στην αλλη ή ειναι το ιδιο και το αυτο?

Επισης απο προμηθειες τι παιζει? Παιρνει καποια προμηθεια η τραπεζα, ποσο ειναι αυτη και απο τι εξαρταται?

οχι εθνικη

θα χασεις τα λεφτα σου

Δημοσ.

Εγω εχω στη eurobank. Αρκετα καλο interface wub.gif (αν εξερεσεις το κωλοχρονομετρο που σε πεταει καθε 10 λεπτα)

Δημοσ.

Αυτο για πιο λογο το λες?

Για Alpha, Πειραιως τι λετε?

γιατι θα χασεις τα λεφτα σου...!

long story short

θα δινεις εντολες

θα δεσμευονται τα λεφτα σου + much more

καποια στιγμη θα σου αγοραζουνε

οταν θα θες να πουλησεις, θα δωσεις εντολη αλλα δεν θα στην πραγματοποιει

και θα να αναγκαζεσαι να δινεις εντολη 'market price'

και να χανεις ενα σημαντικο μερος των χρηματων σου

και οταν θα διαμαρτηρηθεις με email

θα σε παρει τηλ η χρηματιστηριακη της εθνικης και θα σου πει οτι: 'εμεις δεν ξερουμε τπτ, η πλατιφορμα της εθνικης εχει προβλημα'

αλλα τα λεφτα εχουν ηδη φυγει...

• Like 1
Δημοσ.

Ο πατερας μου δεν ειχε παει σε τραπεζα νομιζω, αλλα ειχε τον χρηματιστη που τον επαιρνε τηλεφωνο. Λογικα θα του εδινε καποια προμηθεια επι των κερδων. Αλλα σε περιπτωση ζημιας τι γινεται;

• Like 1
Δημοσ.

CROM271 Επειδη ασχολουμαι με τις χρηματιστηριακες αγορες θα σε συμβουλευα πριν κανεις το οτιδηποτε να ασχοληθεις λιγο με το διαβασμα περι του χρηματιστηριου γενικοτερα αλλα και με την τεχνικη αναλυση. Οκ μπορει να ειναι "ευκαιρια" να αγορασεις καποιες μετοχες σε χαμηλη τιμη αλλα ειναι ακομη μεγαλυτερη ευκαιρια η πωληση μετοχων(στην ουσια αντι να κερδιζεις απο την ανοδο κερδιζεις απο την πτωση). Αλλα ας παρουμε για παραδειγμα την μετοχη της Εθνικης τραπεζα που τωρα ειναι γυρω στο 1ε αν θυμαμαι καλα. Δελεαστικη τιμη για μετοχη τραπεζας ομως αν πεσει στα 0,75ε μιλαμε για 25% απωλεια του κεφαλαιου σου.

Αν δεν θες να ασχοληθεις με τα παραπανω και θες απλως να "ακουμπησεις" καπου τα λεφτα σου για χρονια τοτε θα σε συμβουλευα να πας οχι σε τραπεζα αλλα σε καποια εταιρια που ασχολουνται με ολων των ειδων τις επενδυσεις και να σε συμβουλεψουν καταλληλα. Μπορει πχ να σου πουνε αγορασε για ενα χρονο αμερικανικα ομολογα μεχρι να σταθεροποιηθει η κατασταση στην παγκοσμια οικονομια και μετα παρε τις ταδε μετοχες.

Σε καθε περιπτωση να μην ασχοληθεις με ελληνικες μετοχες. Γιατι να προτιμησεις τις ελληνικες προβληματικες μετοχες οταν μπορεις καλλιστα να στραφεις σε εταιριες γνωστες και πανω απ'ολα οικονομικα υγιεις πχ Apple, McDonalds, Samsung κλπ.

Εχω μια παγκοσμια εταιρια στο μυαλο μου ασχολειται με επενδυσεις και εχει και στην Ελλαδα γραφεια. Αν θες στειλε μου pm να σου πω ποια ειναι, γιατι στανταρ θα αρχιζουν να κραζουν οι διαφοροι οτι κανω διαφημιση

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια μαλλον στη eurobank θα παω.

Εψαξα λιγο και ειδα πως αγοροπωλησιες μπορεις να κανεις μεσω της eurobanktrader (που ειναι θυγατρική της eurobank) ή μεσω της eurobank χρηματιστηριακή. Νομιζω στη eurobanktrader η προμηθεια ειναι μικροτερη και μαλλον εκει θα παω.

Βρηκα το site της εταιριας

http://www.eurobankequities.gr/idiotes/idiotes/hlektronikes-synallages.aspx

και βρηκα μεσα σε αυτο και ενα βιντεο πως λειτουργει το συστημα

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q7ITsnrMl2s#!

Αυτη ειναι η πλατφορμα που θα χρησιμοποιω δηλαδη? Αρκετα ευκολη φαινεται αν ειναι αυτη.

Τωρα τι προμηθειες παιζουν? Καπου βρηκα αυτα (προμήθεια αγοράς ή πωλησης 0,35%+μεταβιβαστικά 0,06+έξοδα ΧΑ0,02% και στην πώληση επιπλέον 0,15% φόρος). Δεν ξερω αν ισχυουν ακριβως ακομα. Χονδρικα παντως απο οτι συμπεραινω εχει προμηθεια 0,4% περιπου σε αγορα και 0,55% σε πωληση μαζι με τον φορο.

Επισης μου ειπε καποιος που εχει την πλατφορμα της τραπεζας Κυπρου πως εκτος απο τις προμηθειες σε καθε συναλλαγη πληρωνει και 20 ευρω το μηνα περιπου για να χρησιμοποιει την πλατφορμα. Ισχυει αυτο?

Ουσιαστικα με αυτην την πλατφορμα κανω τις συναλλαγες μονος μου ετσι? Δηλαδη αν δωσω εντολη για αγορα/πωληση μετοχων το συστημα θα την κανει μονο του το συντομοτερο δυνατον ετσι? Δεν πιστευω να χρειαζεται να δει την εντολη μου καποιος υπαλληλος και να χρειαστει να προχωρησει αυτος την εντολη?

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αναθερμαίνω το θέμα.

Επειδή προσωπικά θεωρώ πως πιάσαμε πάτο χρηματιστηριακά και θα υπάρξει άνοδος, σκέφτομαι να "επενδύσω" κάποια λιγα χρήματα σε μετοχές Πειραιώς.

Απ'οσο μαθαίνω, μετά το reverse split που εγινε για τους υφιστάμενους μετόχους και τα διάφορα άλλα, απ'τις 11/6 μπορούμε οι νέοι "επενδυτές" να αγοράσουμε μετοχές, προς 1.71ε το τεμάχιο.

Με κάθε μία μετοχή, παίρνουμε δώρο 1 warrant, το οποίο μας δίνει δικαίωμα αγοράς 6.5 (διατηρώ μια επιφύλαξη) νέων μετοχών σε προνομική τιμή (κάτω δηλαδή απ'τα αρχικά 1.71ε που θα ανοίξουν).

Ετσι λοιπόν αγοράζοντας Χ μετοχές με 1.71, παίρνεις Χ warrants, με τα οποια αγοράζει Χ*6.5 μετοχές σε χαμηλότερη τιμή. Αν υποθέσουμε πως η τιμή αυτή θα'ναι 0.50ε, φτιάχνεις ένα χαρτοφυλάκιο το οποιο θα αποτελείται απτις αρχικες "ακριβές" μετοχές και τις υπολοιπες φθηνότερες.

Οπότε αν πουλήσει πάνω απ'τη μέση τιμή κτήσης, είσαι κερδισμένος.

Καποιος συνφορουμίτης που να ασχολείται ενεργά;

Δημοσ.

Έτσι όπως το παρουσιάζεις είναι σαν να σου χαρίζουν λεφτά.

προσωπική μου εκτίμηση, μην ασχοληθείς, θα τα κλαις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...