Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

 

Εχω ενα εξωτερικο δισκο verbatim portable 320g Model : HM320Jl/5400rpm το εχω περιπου 4 χρονια. Λειτουργουσε μια χαρα μεχρι προχθες. Το ενωνω με τον υπολογιστη μου και δεν μου το ανοιγει, κανει ενα περιεργο θορυβο, προσπαθει να ενεργοποιηθει αλλα δεν μπορει και αναβοσβηνει το φωτακι του. Σε λιγα λεπτα μου λεει πως για να ανοιξει θελει format. Δεν μπορω να το κανω εχω μεσα αρχεια που χρειαζομαι οπωςδηποτε. Τι μπορω να κανω; Μπορει καποιος να με βοηθησει; Επειγων

 

Σας ευχαριστω.

 

 

 

Υ.Σ Το ενωνω με την τηλεοραση και εμφανιζει τα αρχεια.

Δημοσ.

Σε πρώτο βήμα ανοίγεις το κουτί και τον συνδέεις με τον σταθερό σου. Στην συνέχεια, αν πάλι δεν μπορείς να δεις το περιχόμενο του πας σε εφαρμογές ανάκτησης αρχείων κτλ που θα ρίξεις διάβασμα στο θέμα: Τα έχασα όλα; Hard Disk Data Recovery

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχω κατεβασει το προγραμμα Recover My files αλλα κολλαει και δεν προχωραει το προγραμμα. Θελω να πιασω απο μεσα τα αρχεια μου. Ελπιζω να μην χαθηκε κατι.

Δημοσ.

Αφού τον βλέπει στην τιβί, δεν έχει πρόβλημα ο USB controller. Συν το ότι κατά πάσα πιθανότητα o controller είναι ένα με την πλακέτα του σκληρού (σύνηθες για τους Verbatim) = "δεν υπάρχει κουτί μέσα από τον οποίον να τον βγάλει" (αλλά στην ουσία το "κουτί" είναι απλώς ένα πλαστικό "καπάκι" πάνω στον σκληρό). Αν τυχόν μάλιστα είναι IDE ο σκληρός (όχι και τόσο πιθανό πάντως) και 2.5άρης (το πιθανότερο), και αν όπως οσμίζομαι ο topic starter είναι κοπέλα, τότε μπερδεύεται πολύ το πράγμα (ώστε να δοθούν οδηγίες για το τί να κάνει). Τεσπα γενικά βλέπω να είναι θέμα λειτουργικού (Windows πιθανότατα) - είτε στην χειρότερη (και πιο απίθανη) να είναι θέμα hardware (τροφοδοσία στην USB που δοκιμάζει).

 

Amnhsia, αν ΔΕΝ είναι λάπτοπ (ή νέτμπουκ) ο υπολογιστής για τον οποίο μιλάμε (που υποθέτω κάτι τέοιο είναι), αλλά "σταθερός", δοκίμασε κατ' αρχάς να συνδέσεις τον Βερμπάτιμ στις πίσω θύρες, αντί για τις εμπρός.

 

Κι ανάλογα τις διευκρινήσεις που θα κάνεις στα παραπάνω, θα πάμε παρακάτω, αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα. (...μη βιαστείς ν' αρχίσεις να διαβάζεις το "Tα έχασα όλα;", διότι θα σου βγουν τα μάτια. Αν χρειαστεί, θα σου πούμε από εδώ για προγράμματα που μπορείς να δοκιμάσεις.

 

 

 

 

* όσο έγραφα, βλέπω έγραφες και εσύ. Λοιπόν, κάνε ό,τι σχόλια έχεις να κάνεις, και δες κι αυτό που λέγαμε περί "πίσω θυρών", και μετά μάλλον (με βάση τα τελεύταία "νέα"), θα χρειαστεί να διαβάσεις και θα εφαρμόσεις αυτά που λέει η NBestgirl στη σελ. 4 του "Τα έχασα όλα;". Απάντα και βλέπουμε.  

Δημοσ.

Φιλε μου το συνδεσα και στις πισω θυρες αλλα τιποτα... κανει περιεργο θορυβο και αναβοσβηνει το φωτακι του. Δειχνει οτι δεν τραβαει, δεν το διαβαζει...

Τι μπορω να κανω;

Δημοσ.

Λοιπόν : το απλούστερο επόμενο βήμα θα ήταν πρώτα να τον δοκίμαζες σε άλλον υπολογιστή κάποια στιγμή, μπας και φταίει κάτι στα Windows σου (κι αν εκεί δούλευε, η καλύτερη λύση μάλλον θα ήταν επανεγκατάσταση Windows).

 

Όμως : από τη στγμή που τον βλέπει το λειτουργικό της τηλεόρασης (μάλλον κάτι βασισμένο σε Λίνουξ), και το Recover My Files κολλάει, πιθανότατα το βέβαιο πρόβλημα είναι ότι "έχει χάσει το partition table" (...ας πούμε) - εξ' ου και τον βλέπει το Λίνουξ της τιβί. Στην καλύτερη. Διότι στην χειρότερη, έχει και κάποια φυσική ζημιά ο δίσκος (=το κόλλημα του RMF) (...και αν είναι έτσι, δύσκολα τα πράγματα για ανάκτηση αρχείων - παρ' όλο που "φαίνονται"). Κι ενώ η ανάκτηση partition ή αρχείων θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν τυχόν δούλευε σε άλλο υπολογιστή, δεν το βλέπω.

 

Οπότε : πας στη σελίδα 4 του thread που σου υπέδειξε ο Hammerz, και την διαβάζεις όλη. Η NBestgirl που είπα δίνει επεξηγηματικότατες οδηγίες για τη χρήση του Test Disk (και σε κάποιο δικό μου ποστ παρακάτω βρίσκεις τις φωτό που είχε ανεβάσει, αλλά δεν φαινόντουσαν πλέον στο δικό της ποστ). Με λίγη τύχη, θα ανακτήσεις με χρήση του Test Disk το χαμένο partition του δίσκου, και δε θα χρειαστεί να κάνεις ανάκτηση των αρχείων. Αν όμως δεν γίνει δουλειά και με το TD, θα πάμε σε άλλο πρόγραμμα, ανάκτησης αρχείων αυτή τη φορά (όπως το RMF που είπες ότι σου κόλλησε).

 

Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι ο σκληρός "δεν είναι μέσα σε θήκη", αλλά έχει ένα "πλαστικό περίβλημα από πάνω του", και φαίνεται η πλακέτα του στην "κοιλιά" του; Αν μπορείς πάρε μια φωτό κι ανέβασέ την, ή αν βρεις φωτό του κάπου στο Web, υπόδειξέ την μας.

Δημοσ.

Δεν ειναι μεσα σε θηκη αλλα σε πλαστικο και το εχω βγαλει.. σε αλλο υπολογιστη δεν λειτουργει το εχω δοκιμασει. Προσπαθησα να κανω τα βηματα στην σελιδα 4 αλλα νομιζς δεν πετυχα και πολλα. Θα ξαναπροσπαθησω τωρα. Αν και παλι δεν κανει τι προγραμμα μπορει να με βοηθησει αλλο?

 

Βασικα εκει που θελει να γραψει το partition εμενα μου δειχνει μονο τον σκληρο μου δισκο τον verbatim . εκει πρεπει να το κανει;

Δημοσ.

(...οπότε, στις μισές μου έστω "υποθέσεις", έπεσα μέσα...)

 

Αν τα ακολουθήσεις αργά και σταθερά, και φτάσεις μέχρι και το τέλος των οδηγιών ΑΛΛΑ μετά από το restart του υπολογιστή, συνεχίζει να μην φαίνεται ο δίσκος, τότε θα πρέπει να δοκιμάσεις το Active File Recovery (στο site του βρίσκεις "κομμένη" version, καθ' ό,τι shareware, η οποία μετά από το σκανάρισμα με "Super Scan", σε αφήνει -αν ολοκληρωθεί- ΜΟΝΟ να δεις τα αρχεία. Θετικό θα είναι και αυτό, αφού δεν θα έχει κολλήσει. Αν κολλήσει.....πάπαλα δυστυχώς ο δίσκος και δε χρειάζεται περαιτέρω. Αν όμως δεν κολλήσει, τότε ψάξε και βρες "από τον θείο", κάποια σπασμένη version που κάνει ΚΑΙ ανάκτηση αρχείων. Αν υπάρχει πρόχειρος "θείος" όπου θα το βρεις, κατέβασέ την ολοκληρωμένη από εκεί, μια κι έξω).

Μόλις πόσταρα είδα ότι έκανες edit και πρόσθεσες την τελευταία πρόταση - την οποία να σου πω την αλήθεια, δεν την πολυκατάλαβα. Αν θες πάρε ένα screenshot είτε με κάποιο σχετικό πρόγραμμα που ίσως χρησιμοποιείς, είτε με το PrtScrn του πληκτρολογίου, και ανέβασε την οθόνη από TD να καταλάβω τί εννοείς... 

 

Ωπ, σα να κατάλαβα (περίπου) τί λες : λοιπόν, στα πρώτα βήματα της λειτουργίας του TD, επιλέγεις τον δίσκο που θες να σκανάρει. Από τη στιγμή που φαίνεται εκεί ο Verbatim, και τον επιλέξεις, όποια άλλη ενέργεια γίνει παρακάτω, αυτόν θα αφορά. Οπότε μην ανησυχείς.

Δημοσ.

Αν το κανω φορματ θα χασω τα αρχεια; Αλλα μπορω να τα επαναφερω;

 

Κατεβασα αυτο που μου ειπες το βρηκα με σπασμενο. Κανει super scan προς το παρων βγαζει προηδοποιηση "unreadable sectors detected" αλλα προχωραει μονο που νομιζω θα παρει αρκετη ωρα.

Δημοσ.

Να το αφήσεις. Ακόμα κι αν δείχνει να κολλάει. Ακόμη κι αν κολλάει ο υπολογιστής (ασ' το ακόμα και μια και δυο μέρες, αν χρειαστεί. Πάνω-κάτω η τελευταία σου ελπίδα είναι. Ισχνή μάλιστα, μιας και όπως λες αναφέρει -εμ τί άλλο...- unreadable sectors... O δίσκος, πιθανώς ήδη καπούτ). Αν καταφέρει να ολοκληρωθεί, το πρώτο πράγμα που να κάνεις, πρέπει να είναι να πας από το μενού "File" του AFR, και "Save Scan Results", για να μη τυχόν χρειαστεί και πάλι σκανάρισμα.

 

Φορμάτ μη δοκιμάσεις -για την ώρα- να κάνεις, διότι πιθανότατα θα χειροτερέψεις την κατάσταση (να μην εξηγώ, αλλά έτσι -περίπου- πάει). Άσε που κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα μπορέσει καν να ολοκληρωθεί, όντας "πληγωμένος" ο σκληρός.

Δημοσ.

Φιλε μου σε ευχαριστω για την βοηθεια σου.Σκαναρει εχει απο χθες τελειωνει οπου ναναι και μου βρηκε αρχεια μου. Το προγραμμα Active File Recovery το κατεβασα με κρακ.

 

Να σαι καλα

Δημοσ.

Χαίρομαι που είσαι σε καλό δρόμο (διότι πριν ολοκληρωθεί η ανάκτηση, τίποτα δεν είναι σίγουρο για το ότι ακριβώς θα ολοκληρωθεί) για τα αρχεία σου. Να 'σαι καλά και 'συ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...