Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αγόρασα πρόσφατα ένα νέο Mobo της Asus, το P8Z77-V Deluxe και του έβαλα πάνω τον νέο Intel Ivy Bridge 3770Κ. Τις 2 πρώτες μέρες έκανα κάποιες βασικές ρυθμίσεις στο BIOS, εγκατέστησα τα Windows 7 Ultimate x64 με SP1 και στη συνέχεια μια χαρά όλα τα προγράμματά μου, κάποια games κτλ., και όλα καλά μέχρι χθες βράδυ!...

Ενώ είχα κάνει επιτυχώς shut down τα Windows το πρωί της ίδια μέρας, μετά το βράδυ πάω να ανοίξω το PC και δεν κάνει boot, δεν βγάζει τίποτα στην οθόνη! Ανοίγω το case και βλέπω ότι είναι αναμμένο το κόκκινο λαμπάκι CPU LED. Τελοσπάντων από μόνο του το mobo έκανε 1-2 restart και τίποτα! Έκλεισα το PC και το τροφοδοτικό από τον διακόπτη και έβγαλα και έλεγξα αν πατάει καλά το CPU καθώς και την ψήκτρα. Όλα άψογα και τα ξανάβαλλα πίσω στην θέση τους και άνοιξα πάλι το PC. Πάλι κόλλημα και τίποτα. Αποφάσισα να πατήσω το κουμπάκι για Clear CMOS. Μετά από αυτό και 1-2 restart που έκανε μόνο του τελικά ακούστηκε το "μπιπ" του POST και μου έβγαλε την εισαγωγική οθόνη της ASUS για το UEFI BIOS.

*Μετά όμως όσο και αν πατάω το DEL και ότι και αν έχω δοκιμάσει δεν γίνεται τίποτα άλλο εκτός από το να βγάζει ένα μήνυμα: "BIOS is updating. Do not shut down or reset the system to prevent system bootup failure" και στην συνέχεια, από κάτω, ξεκινάει και βγάζει ΠΟΛΥ αργά ένα ποσοστό "x % complete", το οποίο θέλει γύρω στις 2 - 2,5 ώρες για να ολοκληρωθεί. Το άφησα και εγώ το βράδυ για να τελειώσει και να δω το πρωί που θα ξυπνούσα τι είχε γίνει, αλλά πηγαίνοντας να το δω, βλέπω πάλι ότι ενώ είχε φτάσει το βράδυ που το άφησα περίπου στο 41%, πάλι τώρα ήταν στο 26% !! Πράγμα που σημαίνει ότι ίσως τελείωσε, πήγε δηλαδή στο 100% και μετά ξεκίνησε πάλι από την αρχή(;; ). Δεν προλάβαινα πάλι να κάτσω να το περιμένω, γιατί έπρεπε να πάω στην δουλειά μου, οπότε πάλι το άφησα να δω το απόγευμα τι θα έχει γίνει. Γυρίζοντας βλέπω ότι πάλι τα ίδια!! Δηλαδή σαν να τελείωσε και να ξανάρχισε από την αρχή!!!

Τώρα που είμαι εδώ αποφάσισα να το περιμένω και να δω τι θα γίνει σαν φτάσει το 100%, μήπως με ρωτάει κάτι να κάνω και μετά αν δεν κάνεις τίποτα ξεκινάει πάλι από την αρχή. Θα σας πω σε 2 περίπου ώρες!!

Η όλη ιστορία πρέπει να έγινε επειδή μάλλον είχα ρυθμίσει το mobo για να κάνει Auto Overclocking εφόσον είναι δυνατόν, και φαίνεται ότι σε κάποια εκκίνηση αυτό πήγε να κάνει κάτι και κόλλησε το CPU γιατί δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο κόλλημα! Υποτίθεται ότι είναι Mobo ειδικό για OVERCLOCKING!! Δηλαδή αν ένας overclocker βάλει λάθος ρυθμίσεις και δεν μπορεί να ξεκινήσει το σύστημα, θα βρει έτσι τον μπελά του;;; Τότε τι OC Mobo είναι αυτό; Της πλάκας είναι!!

Επίσης, το κυριότερο, από την στιγμή που πατάω το Clear CMOS κουμπί, δεν θα έπρεπε να κάνει reset το BIOS στα default settings και να ξεκινάει κανονικά;;;;

Γενικά τι πιστεύετε ότι συμβαίνει;; Καταστράφηκε το BIOS και δεν φτιάχνει με τίποτα και πρέπει να το πάω πίσω, εκεί που το πήρα, για service;; Πριν το κάνω αυτό έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;; Μόλις σκέφτηκα ότι ίσως αν βγάλω την μπαταρία του mobo να κάνει πραγματικό reset στα settings του BIOS και μήπως δω φως! Τι λέτε;!;;

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ!! PLEASE HELP!!!!! :(

Υ.Γ.: Τώρα σας γράφω από το Macbook Pro λαπτοπάκι μου, ευτυχώς που το έχω και αυτό!! :-(

Δημοσ.

Δοκίμασα ότι είχα γράψει παραπάνω, αλλά και BIOS update μέσω αρχείου από USB flash, που φάνηκε να γίνεται, αλλά μετά στο reboot πάλι τίποτα. Είμαι απελπισμένος.... Μάλλον θα βγάλω το mobo να το πάω πίσω από εκεί που το πήρα, μήπως και μου το φτιάξουν κάπως ή μου δώσουν άλλο... :(

Δημοσ.

Ξεκουμπωσε τα παντα απο τη μητρικη και ασε μονο τη cpu πανω.Μετα κανε clear cmos βγαζοντας την μπαταρια και ξανακουμπωσε τα υπολοιπα.

Πληκτρολογιο με ps/2 εχεις? Για να πατησεις del μπας και μπει στο bios σε περιπτωση τα usb δε λειτουργουν σωστα...

Οσο εχεις την μπαταρια εκτος πατα και 2-3 φορες το power button να αδειασουν οι πυκνωτες.

Δημοσ.

Το έλυσα το πρόβλημα!! Απλά έβγαλα ότι ήταν πάνω στον Marvel SATA contoller και μετά με ένα restart όλα έφτιαξαν!!! :-D

Αυτά τα Marvel SATA controllers θα τα ξεριζώσω!! :mad:

Έχε χάρη που τα χρειάζομαι γιατί έχω πολλούς σκληρούς και DVD και Bluray!!...

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου δεν πρέπει να είναι ο controler αλλά ο δίσκος που είχες πάνω. Any way, κράτησε μόνο τον δίσκο του λειτουργικού πάνω στον υπολογιστή, σιγουρέψου ότι 1) έχεις το τελευταίο bios 2) το τελευταίο .inf από την σελίδα του κατασκευαστή,3) τους τελευταίους οδηγούς intel sata k marvell .. μετά από όλα αυτά κατέβασε το hdsentinel και τσέκαρε έναν έναν τους δίσκους σου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος μια μητρική των 200 ευρώ να την λειτουργείς με λιγότερες δυνατότητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...