Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, εννοείται, απλά για να μην τα σκάσω σε ATI κάρτα λέω να βάλω την 7850 προσωρινά κι αν λυθεί το θέμα να την πουλήσω και να πάρω την 670 αν και δεν νομίζω να γίνει κάτι.

Εντελώς λάθος τρόπος σκέψης. Φιλικά πάντα.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, εννοείται, απλά για να μην τα σκάσω σε ATI κάρτα λέω να βάλω την 7850 προσωρινά κι αν λυθεί το θέμα να την πουλήσω και να πάρω την 670 αν και δεν νομίζω να γίνει κάτι.

χάνεις χρήματα έτσι και δεν αξίζει ... καλύτερα πάρε μια 7970 τώρα, η περίμενε μια σωστή υλοποίηση της 670 χωρίς προβλήματα.

Δημοσ.

Αφού θα πάρω χρήματα πίσω όταν την πουλήσω ή μπορεί να την βάλω στο τωρινό pc και να βγάλω την 260, και επειδή είμαι nVidiάκιας και δεν θέλω να δώσω πολλά σε ATI :P ποιό είναι το πρόβλημα;

Δημοσ.

Αφού θα πάρω χρήματα πίσω όταν την πουλήσω ή μπορεί να την βάλω στο τωρινό pc και να βγάλω την 260, και επειδή είμαι nVidiάκιας και δεν θέλω να δώσω πολλά σε ATI :ρ ποιό είναι το πρόβλημα;

Αν βλέπεις τους υπολογιστές όπως τις ομάδες (nVidiάκιας), τότε πάσο.

Δημοσ.

Απλά δεν έχω ξαναπάει σε ATI κι επειδή έχω ακούσει πολλά και διάφορα για drivers κτλ γράφω αυτά που γράφω, κι επίσης έχω διαβάσει οτι το Stream είναι κατώτερο του Cuda.

Δημοσ.

Στο θέμα drivers δεν ισχύει αυτό εδώ και πολύ καιρό/χρόνια. Είμαι και εγώ στην γύρα για αγορά αλλά δεν το ρισκάρω με την 670.

Δημοσ.

Απλά δεν έχω ξαναπάει σε ATI κι επειδή έχω ακούσει πολλά και διάφορα για drivers κτλ γράφω αυτά που γράφω, κι επίσης έχω διαβάσει οτι το Stream είναι κατώτερο του Cuda.

Απο την στιγμή που θέλεις να αγοράσεις την 670 υποτίθεται οτι ξέρεις απο την τεχνολογία της εποχής και θα έπρεπε να είσαι ενημερωμένος. Αυτο που λες με drivers ati και κάποια προβλήματα είναι αιώνες πιο πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα με τις 670, αφορά κατά κόρον τις εργοστασιακές OCed editions. Χρησιμοποιώντας το EVGA precision το πρόβλημα λύνεται είτε χαμηλώνοντας τα ρολόγια στα φυσιολογικά (no OC) είτε δίνοντας παραπάνω ρεύμα (1.050) είτε συνδυασμός των 2. Το "περίεργο" είναι ότι καμμία reference design, την οποία την υπερχρονίζουν οι χρήστες από μόνοι τους, δεν εμφάνισε παρόμοιο πρόβλημα. Για μένα απλά ακόμα μία απόδειξη πως οι reference είναι πάντα ανώτερες από οποιαδήποτε custom υλοποίηση. Ο τέλειος συνδυασμός φυσικά να πάρεις μια reference και να της βάλεις AM cooler.

Δεν είναι θέμα driver και αφορά τον Kepler πυρήνα ο οποίος όταν ζορίζεται υπερχρονίζεται ακόμα περισσότερο, και εκείνη την στιγμή το ρεύμα δεν φτάνει. πχ ένα πυρήνας 670 χρονισμένος στα 915 που με το boost πάει στα 980, όταν ζοριστεί έχουν καταγραφεί και νούμερα κοντά στα 1100ΜΗz!!!

Το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με καινούριο firmware των καρτών. Ήδη διαβάζω πως στις καινούριες (ή τις αλλαγμένες λόγω προβλήματος) ASUS DCII OCed (αυτές εμφάνιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα) έχει λυθεί. Το θέμα είναι οι παρτίδες που έχουμε εδώ, είναι από τις καινούριες ή θα τρέχεις για RMA?

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

@ninos30

Αφού διάβασες ότι θα λυθεί με firmware update, ποιος ο λόγος για rma, ακόμα και αν είναι από την “προβληματική” παρτίδα η κάρτες.

Βέβαια υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές ποιο ισορροπημένες και φτηνές Gigabyte GTX 670 OC 2 GB Link

Δημοσ.

@ninos30

Αφού διάβασες ότι θα λυθεί με firmware update, ποιος ο λόγος για rma, ακόμα και αν είναι από την “προβληματική” παρτίδα η κάρτες.

To ότι θα λυθεί με firmware update είναι μια "εικασία" προς το παρόν αφού επίσημα δεν έχει βγει κάτι. Βγαίνει συμπερασματικά από το γεγονός οτί οι OCEd DCII (και όχι μόνο) που γυρνάνε από RMA δεν εμφανίζουν το πρόβλημα και ο πυρήνας τους δεν κάνει τόσο μεγάλα Spikes. Ανεπίσημα σίγουρα θα κυκλοφορήσουν τα FWs (εν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο).

Και ο μέσος χρήστης, δεν έχει το επίπεδο για να μπλέκει με FW updates και τα λοιπά. Τον φοβίζουν αυτά. Θέλει αυτό που αγοράζει να δουλεύει όπως προβλέπεται και όχι με updates που θα πρέπει να κάνει ο ίδιος. Και καλά κάνει κατά την γνώμη μου. Ακόμα και σε τεχνολογικά sites σαν το δικό μας, οι άνθρωποι που γνωρίζουν και "θέλουν" να επιχειρήσουν κάτι ανάλογο είναι λιγότεροι από τους μισούς (και πολλούς λέω). Φαντάσου αυτούς που ούτε καν συμμετέχουν σε αντίστοιχες κοινότητες που είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Κοινώς μην κρίνουμε εξ ιδίων επειδή είμαστε λίγο "ψαγμένοι" ;)

Δημοσ.

@ninos30

Δεν κάνω τον ψαγμένο και για το firmware από σένα το άκουσα. Τα προβλήματα που έχει η κάρτα τα γνωρίζω απλά επειδή δεν διάβασα στα ξένα forum τίποτα (firmware) γιαυτό σε ρώτησα. Συμφωνώ μαζί σου και στο ότι αν αγοράσουμε κάτι πρέπει να δουλεύει εξαρχής σωστά, απλά αν κάποιος δαπανά χρήματα (450+ ευρώ) για κάρτες γραφικών κτλ καλό είναι να μάθει το λιγότερο να κάνει και ένα update σε firmware, bios. Bεβαια και να τα γνωρίζει κάποιος αυτά, μόνο ψαγμένος δεν νοείται.

Δημοσ.

Συγνώμη αν κατάλαβες ότι σου την είπα. Τουναντίον.

Απλά εννοούσα ότι επειδή εσύ (εγώ ή οποισδήποτε) ξέρει 5 πράγματα και δεν φοβάται να "βάλει χέρι" στο HW, σημαίνει ότι και o Χ που ξέρει απλά να χειρίζεται το PC του ξέρει/θέλει/μπορεί να κάνει το ίδιο.

Αυτό και μόνο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...