VCrus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα.Ονομάζομαι Γιώργος και διαθέτω έναν φορητό υπολογιστή τον HP Pavilion dv6.Τα χαρακτηριστικά του συστήματος μου είναι τα παρακάτω: Επεξεργαστής : Intel pentium T4300 2.10 GHZ Λειτουργικόν σύστημα: Windows 7 home prenium 64 bit Μνήμη: 4096 MB Σκληρός: 450 GB Samsung Κάρτα γραφικών: ATI radeon HD 4530 512 mb Tροφοδοτικο : 90 W AC Ο φορητος υπολογιστης πρίν ένα δίμηνο εμφάνισε τα πρώτα προβλήματα.Το μηχάνημα κόλλησε κατα την διάρκεια παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο Company of heroes.Αργότερα το προβλημα εντατικοποιηθηκε και κολλησε και σε αλλα παιχνιδια καθως και στην επιφανεια εργασιας.Η οθόνη είχε κολλήσει.Δεν μπορούσες να κουνήσεις το ποντίκι και ούτε να κανεις restart ή να ανοιξεις το task manager.Η μόνη επιλογη ήταν να πατησω να κλεισει απ το κουμπι που εχει ο υπολογιστης πάνω δεξια απο το πληκτρολογιο.Το μηχάνημα κόλλησε και κατα την διάρκεια περιηγησης στο διαδυκτιο και ετυχε να εμφανισει και καθετες γραμμες στην οθονη.Να συμπληρώσω πως ορισμενες φορες που αναγκάστηκα να το απενεργοποιησω το μηχανημα και να το ανοιξω ξανα αναψε και η φωτεινη ενδειξη μοναδος που βρισκεται στα αριστερα. Επικοινωνησα με την hp και μου ειπαν οτι ειναι προβλημα του σκληρου δισκου υστερα απο μια σειρα τεστ που καναμε στο bios.Πηγα για σερβις το μηχανημα και μου αποκαταστησαν το προβλημα και μου ανεφεραν πως υπηρχε προβλημα και με την υπερθερμανση του μηχανηματος το οποιο επιλυθηκε.Ύστερα απο τρεις εβδομαδες το προβλημα εμφανιστηκε παλι.Εκανα ελεγχο για υιους με spybot kαι norton antivirus αλλα δεν εντοπισαν τιποτα το ιδιατερο.Παγωσε η οθονη ξανα και δεν μπορουσα να δωσω καμια εντολη στον υπολογιστη.Ουσιαστικα το προβλημα θα ελεγα οτι παραμενει το ιδιο.Εχει κανεις καμια ιδεα; Ευχαριστω εκ των προτερων.
liakjim Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Προβλημα υπερθερμανσης μαλλον. Πολλα pavilion τωρα τελευταια. Κατεβασε αυτο : http://www.ocbase.com/download.php?fileext=exe Μετα πηγαινε στο tab "power supply " . Αυτο θα στρεσσαρει ταυτοχρονα τον επεξεργαστη κ την καρτα γραφικων. Βαλε τις παρακατω ρυθμισεις: 1. Aytomatic 2. Duration 0h 15m 3. Idle periods: 1m 4. 1m at the end 5. DirectX 10 6. res : δεν λες ποια εχεις. Βαλε την μεγιστη πχ 1366Χ768 7. Fullscreen 8. 64 Bits Linpack 9. Use all Logical cores Αφου το τρεξεις , μονο του θα βγαλει καποιες γραφικες παραστασεις (6 τον αριθμο). Ποσταρε τες.
VCrus Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Προβλημα υπερθερμανσης δεν νομιζω να ειναι.Ακριβως πριν ενα μηνα καθαριστηκε το μηχανημα και δεν ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες.Οποτε ?
liakjim Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Κανε το τεστ. Τι εχεις να χασεις? Ας αποκλειστει ενας παραγοντας. Στην τελική , εσύ έχεις το πρόβλημα ...
VCrus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Γεια και παλι.Το ετρεξα δυο φορες το προγραμμα αλλα και στις δυο φορες κολλησε ο υπολογιστης υστερα απο 4-5 λεπτα περιπου καθως το προγραμμα ετρεχε.
rohas Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 κατέβασε το speccy, τρέχτο και ελεγχε τις θερμοκρασίες της CPU(επεξεργαστη) & GPU(κάρτας γραφικών). Κατόπιν τρέξε το πρόγραμμα του liakjim και προσεχε τις θερμοκρασίες πόσο θα ανέβουν και εαν κολλήσει ενημερωσε με θερμοκρασίες που εμφάνισε πριν κολλήσει...
liakjim Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 κατέβασε το speccy' date=' τρέχτο και ελεγχε τις θερμοκρασίες της CPU(επεξεργαστη) & GPU(κάρτας γραφικών).Κατόπιν τρέξε το πρόγραμμα του liakjim και προσεχε τις θερμοκρασίες πόσο θα ανέβουν και εαν κολλήσει ενημερωσε με θερμοκρασίες που εμφάνισε πριν κολλήσει...[/quote'] Δεν χρειάζεται . Το occt δείχνει σε πραγματικό χρόνο τις θερμοκρασίες , πάνω αριστερά . Ο φίλος μας Vrus ας ξανά τρέξει το προγραμμα κ να έχει το νου του να μας πει ποια παει που . Επισης , υπαρχει κ 2ος πιο αποτελεσματικος τροπος. Στις επιλογες του occt , πατας το κιτρινο γραναζακι κ βγαινουν επιλογες οπου κλεινει το προγραμμα σε περιπτωση υπεθρμανσης. Ετσι το λαπτοπ δεν θα κολλησει και θα προλαβει το προγραμμα να βγαλει τις γραφικες παραστασεις που ελεγα. Καντο οπως το συννημενο :
VCrus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Tελικα τα καταφερα.Να σημειωσω πως δεν μπορουσα να κλικαρω στο κουτακι ''use alla logical cores''.Και λιγο πριν ποσταρω ,μου κολλησε ο υπολογιστης για μια ακομη φορα.Αναγκαστηκα να τον ξανακλεισω. O φορητος υπολογιστης μου κολλησε και πριν ενα δεκαλεπτο εμφανιζοντας οριζοντιες γραμμες αυτη την φορα.Για να μην κουραζω το μηχανημα ,θα κανω log in αργοτερα μεσω αλλου υπολογιστη ...
liakjim Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 H θερμοκρασια του επεξεργαστη , ειναι μια χαρα. Λειπει ομως η καρτα γραφικων. Δεν στην εμφανισε ? Θα πρεπει να ειναι σαν την δικια μου (λεει "GPU CORE") Αν δεν στην εβγαλε , δοκιμασε με αυτο : http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ Μετα παμε για μνημη/ες, σκληρο , drivers , λειτουργικο , ιος (με πιθανοτερο προς το λιγοτερο πιθανο). Που θα παει θα το βρουμε
VCrus Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Kαλησπερα.Το φορτωσα το προγραμμα.Τι ρυθμισεις να βαλω και ποσο διαρκει;
liakjim Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Τρεξτο ετσι: Βεβαια εσενα θα λεει 1366Χ768. Μετα πατα το "Burn in test" Αστο κανα 10 λεπτο μεχρι να δεις να σταθεροποιειται η θερμοκρασια της gpu . Με F9 παιρνει screenshot. Το βρισκεις εδω : C: ProgramFiles(x86)Geeks3DBenchmarksFurMark_1.9.2 πχ εμενα :
VCrus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Aυτο μου εμφανισε υστερα απο 43 λεπτα... Εκανα κατι λαθος ?
liakjim Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Τι στο καλο? Κανενα προγραμμα δεν θα μας δειξει τι θερμοκρασια σηκωνει η 4530? Οι εχοντες καρτα της AMD ας μας πουν. Βεβαια το γεγονος οτι , ετρεξε το furmark για τοση ωρα , σημαινει οτι κατα 99% ειναι μια χαρα κ η καρτα. Παμε λοιπον σε μνημες. Πατα Win+R και μετα γραψε mdsched και enter. Στο παραθυρακι πατα το " Restart now and check for problems". Ο υπολογιστης θα κανει επανεκκινηση και βγει σε μια μπλε οθονη. Επελεξε την Standard μεθοδο. Θα κανει λιγη ωριτσα. Οταν τελειωσει , στο logon θα σου πει τι βρηκε.
VCrus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μου εβγαλε το ακολουθο μηνυμα : no memory problems were detected
liakjim Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Ωραια. Παμε για σκληρο. Κανε αυτα : http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-disk-t448.html'>http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-disk-t448.html Μετα βαλε αυτο : http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-disk-t448.html Ειναι trial για 15 ημερες. Θα σου δειξει την υγεια του σκληρου σε ποσοστο % και την θερμοκρασια του. Edit: Δοκιμασε λιγο κ αυτο http://www.almico.com/speedfan446.exe Νομιζω ειναι συμβατο με την gpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα