Προς το περιεχόμενο

Google maps offline

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλησπερα σας. Πηρα που λετε λοιπον σημερα το καινουριο μου κινητακι με ανδροιδ... Εχω την εξης απορια...

Ενω εχω απενεργοποιησει τα δεδομενα (δε τα ενεργοποιησα ποτε βασικα) μπορω και βλεπω μεσω της εφαρμογης χαρτες που την ειχε προεγκατεστημενη το τηλεφωνο βλεπω google maps... Τι γινεται? κατεβαζει καπως τους χαρτες χωρις 3g και χωρις να το παιρνω χαμπαρι?? (στα δυκτια εχω βαλει μονο 3g)

H παιρνει δεδομενα για τους χαρτες απο το δεκτη gps??? να πω εδω οτι ειμαι σιγουρος για το οτι δεν ειμαι με καποιο τροπο συνδεδεμενος στο ιντερνετ, αφου η αναζητηση δεν λειτουργει καν στις δοκιμες μου... Απλα μου δειχνει που βρισκομαι σε ενα χαρτη γοογλε που ομως μπορω να κανω ζουμ out /in οσο θελω

Τελικα τι γινεται χρεωνομαι?

Δημοσ.

ναι χρεώνεσαι κανονικότατα! Το google maps δουλεύει μόνο με δεδομένα... είτε είναι από το 3G είτε από το wifi.

Το gps είναι μόνο για εντοπίζει τη θέση σου και φυσικά χωρίς χρέωση. Κανονικά δε μπορείς να κατεβάσεις χάρτες(τον Ελληνικό πχ) πρέπει να έχεις δεδομένα ενεργοποιημένα εκτός και αν ας πούμε από το τάδε σημείο έχεις ξαναπεράσει και έχει εκείνο το κομμάτι κατεβασμένο στο κινητό.(Δε ξέρω άμα γίνεται με κάποιο πειρατικό τρόπο αλλά και πάλι δεν αξίζει αφού το google maps δεν έχει navigation κανονικό)

Προσωπικά σου προτείνω να κατεβάσεις κάποιο gps navigation από το play store (market).

Έτσι δε θα χρεώνεσαι αφού κατεβάζει και τους χάρτες.

Ξεκίνα με το sygic έχει trial μια εβδομάδα έτσι για να δεις τι παίζει.

• Moderators
Δημοσ.

Νομιζω στους xda παιζει ενα modded apk που υποστηριζει offline google maps. Αλλα βαλε και αυτα που σου ειπαν τα παιδια και τσεκαρε τα :)

Επισης το θεμα μεταφερεται στο mobile software που ανηκει.

Δημοσ.

Εγω ρε παιδια ομως γιατι νομιζω οτι δεν εχω χρεωθει??? καταρχην του εχω πει να διαλεγει ΜΟΝΟ gsm δικτυα, ειμαι με καρτα που ειχε μεσα κανα 3 ευρω, εχω παρει του κοσμου τα τηλεφωνα και εχω παιξει με τους χαρτες και η καρτα μου ακομα εχει μεσα.. (δε θυμαμαι το νουμερο που παιρνεις για να δεις ποσο εχει.. Τεσπα..) εκτως αυτου ο μετριτης δεδομενων ειναι στο 0

Να ρωτησω και κατι αλλο σχετικα με το sygic π αναφερθηκε... Εχω καρτα μνημης 2 γιγα κ ειναι πιασμενα τα 3/4... Πιανει τοσο χωρο το ανδροιδ? η μηπως επειδη κατεβασα το sygic, πηγα να κατεβασω χαρτες για ελλαδα αλλα βαρεθηκα και το εκλεισα και μετα το απεγκατεστησα μειναν οι χαρτες μεσα? (δεν ολοκληρωθηκε το download αλλα φοβαμαι μη δεσμευσε το χωρο) και αν ναι πως τους σβηνω?

Δημοσ.

Το google maps δεν προσφέρει τους χάρτες για offline περιήγηση, δηλαδή πέρα από το σήμα gps που χρειάζεται, θέλει και σύνδεση στο internet μέσω 3g! Υπάρχει όμως και ένα μονταρισμένο apk του γοογλη maps από τους XDA... Ορίστε και ένας οδηγόςστα ελληνικά...

Δημοσ.

Tip προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Μπες στην εφαρμογή "χάρτες" και από τις ρυθμίσεις πήγαινε στο Labs. Τίκαρε το "προσωρινή προαποθήκευση". Έτσι μπορείς να κάνει το εξής: όταν είσαι σε WiFi (ή και 3g) πατάς παρατεταμένα σε ένα σημείο στο χάρτη, και μόλις σου βγάλει τη διεύθυνση πατάς πάνω της και επιλέγεις "Προσ.αποθ.χάρτη", Με τον τρόπο αυτό σου αποθηκεύει στο κινητό μια περιοχή ακτίνας 15 χιλιομέτρων γύρω από τη διεύθυνση που επέλεξες. Αυτή η περιοχή θα είναι πλέον διαθέσιμη offline μέσα στο κινητό σου (μέχρι να επιλέξεις μια άλλη). Πολύ χρήσιμο όταν είσαι ταξίδι κάπου και θέλεις να έχεις τον χάρτη της πόλης που βρίσκεσαι διαθέσιμο όταν θα βγεις από το ξενοδοχείο ;) Έτσι την έβγαλα στη NY :D

Επειδή είναι Labs (δηλαδή επισήμως σε λειτουργία beta) μπορεί ηλειτουργία αυτή να εξαφανιστεί και να επανεμφανιστεί όποτε το θέλει η Google, να ξέρεις. Γενικά πάντως εδώ και 2 χρόνια που το έχω, εξαφανίστηκε μόνο για κάτι μέρες πέρυσι.

Δημοσ.

Εμενα στο λαβς (εργαστηρια) εχει μονο για μετρηση αποστασης και για κλιμακα... Τα ενεργοποιησα και τα δυο.. Μηπως αυτο σημαινει οτι εχω την επιλογη που λες αυτοματα και εγινε ετσι η δουλια.?

Δημοσ.
Εμενα στο λαβς (εργαστηρια) εχει μονο για μετρηση αποστασης και για κλιμακα... Τα ενεργοποιησα και τα δυο.. Μηπως αυτο σημαινει οτι εχω την επιλογη που λες αυτοματα και εγινε ετσι η δουλια.?

Δεν νομίζω, μάλλον για κάποιο λίγο δεν υπάρχει η επιλογή. Έχεις την τελευταία έκδοση Maps; Εγώ έχω την 6.8.0 με ό,τι ενημερώσεις έχει κάνει μόνο του από το Play store. Δεν έχω βάλει καμιά μόντα. Δεν ξέρω μήπως παίζει ρόλο ότι έχω rom η οποία είναι μεν επίσημη αλλά για άλλη χώρα.

Δημοσ.

Εγω ρε παιδια ομως γιατι νομιζω οτι δεν εχω χρεωθει??? καταρχην του εχω πει να διαλεγει ΜΟΝΟ gsm δικτυα, ειμαι με καρτα που ειχε μεσα κανα 3 ευρω, εχω παρει του κοσμου τα τηλεφωνα και εχω παιξει με τους χαρτες και η καρτα μου ακομα εχει μεσα.. (δε θυμαμαι το νουμερο που παιρνεις για να δεις ποσο εχει.. Τεσπα..) εκτως αυτου ο μετριτης δεδομενων ειναι στο 0

Να ρωτησω και κατι αλλο σχετικα με το sygic π αναφερθηκε... Εχω καρτα μνημης 2 γιγα κ ειναι πιασμενα τα 3/4... Πιανει τοσο χωρο το ανδροιδ? η μηπως επειδη κατεβασα το sygic, πηγα να κατεβασω χαρτες για ελλαδα αλλα βαρεθηκα και το εκλεισα και μετα το απεγκατεστησα μειναν οι χαρτες μεσα? (δεν ολοκληρωθηκε το download αλλα φοβαμαι μη δεσμευσε το χωρο) και αν ναι πως τους σβηνω?

Μπορεί να έχεις κάποια mb δωρεάν μαζί με τη κάρτα όπως κάνουν όλες οι εταιρείες.

όσο για το sygic πήγαινε στην sd card και διέγραψε το φάκελο Aura!

Tip προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Μπες στην εφαρμογή "χάρτες" και από τις ρυθμίσεις πήγαινε στο Labs. Τίκαρε το "προσωρινή προαποθήκευση". Έτσι μπορείς να κάνει το εξής: όταν είσαι σε WiFi (ή και 3g) πατάς παρατεταμένα σε ένα σημείο στο χάρτη, και μόλις σου βγάλει τη διεύθυνση πατάς πάνω της και επιλέγεις "Προσ.αποθ.χάρτη", Με τον τρόπο αυτό σου αποθηκεύει στο κινητό μια περιοχή ακτίνας 15 χιλιομέτρων γύρω από τη διεύθυνση που επέλεξες. Αυτή η περιοχή θα είναι πλέον διαθέσιμη offline μέσα στο κινητό σου (μέχρι να επιλέξεις μια άλλη). Πολύ χρήσιμο όταν είσαι ταξίδι κάπου και θέλεις να έχεις τον χάρτη της πόλης που βρίσκεσαι διαθέσιμο όταν θα βγεις από το ξενοδοχείο ;) Έτσι την έβγαλα στη NY :D

Επειδή είναι Labs (δηλαδή επισήμως σε λειτουργία beta) μπορεί ηλειτουργία αυτή να εξαφανιστεί και να επανεμφανιστεί όποτε το θέλει η Google, να ξέρεις. Γενικά πάντως εδώ και 2 χρόνια που το έχω, εξαφανίστηκε μόνο για κάτι μέρες πέρυσι.

Καλη φαση δεν το ειχα δει! :P

Δημοσ.

Δεν νομίζω, μάλλον για κάποιο λίγο δεν υπάρχει η επιλογή. Έχεις την τελευταία έκδοση Maps; Εγώ έχω την 6.8.0 με ό,τι ενημερώσεις έχει κάνει μόνο του από το Play store. Δεν έχω βάλει καμιά μόντα. Δεν ξέρω μήπως παίζει ρόλο ότι έχω rom η οποία είναι μεν επίσημη αλλά για άλλη χώρα.

Εκανα το τελευταιο υπδατε και μου εμφανιστικε η επιλογη κανονικα! Πολυ χρησιμο θενξ!! Γενικα οτι προγραμματακι η κολπακι εχετε να προτεινετε ελευθερα επειδη ειμαι καινουριος.... Βασικα να ρωτησω κατι.. Αξιζει να κανω απδειτ σε ανδροιδ 4? ειναι σταθερο? το κινητο μου ερικσον γουολκμαν λιβε το δεχεται... Μηπως να ψαξω καποιο καστομ ρομ που θαχει μεσα ολα τα καλουδια που πιθανως χρειαστω απο μονο του για να μη μπλεκω?? χανω την εγγυηση ετσι?

Δημοσ.

οχι φίλε μη πειράξεις τπτ! λογίκα αυτο λες οτι έχεις Sony Ericsson Live with Walkman;

θα σ έρθει επίσημη αναβάθμιση (ics 4.0) μέσα στον Ιούνιο-Ιούλιο είναι προγραμματισμένη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...