Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο σκληρός δίσκος μου απ' ότι φαίνεται τα φτύνει αφού αποτυγχαίνει σε όλα τα SMART test, είτε του SpeedFan που βγάζει "read error" στο μικρό τεστ είτε στο diagnostics της Western Digital που βγάζει error στην αρχή λέγοντας μου ότι ο δίσκος δεν είναι... SMART. Τον πήρα από το e-shop το 2009 άρα έχει εγγύηση (5 χρόνια). Δύο ερωτήσεις:

Πρώτον, να κάνω RMA από το e-shop ή είναι ριψοκίνδυνο στην κατάσταση που είναι το e-shop; Αν όχι πόσο θα κοστίσουν περίπου τα μεταφορικά για κατευθείαν RMA από την Western Digital;

Δεύτερον. Ο δίσκος είναι προσβάσιμος στην συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων αλλά σε μερικά αρχεία όταν πάω να τα ανοίξω κολλάει. Το θέμα είναι ότι από όπου και να κάνω RMA, πρέπει να κάνω εγώ backup τα αρχεία που είναι προσβάσιμα ή τα βάζουν αυτοί στον καινούργιο δίσκο;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν εννοείς "είναι από το 2009 - άρα έχει εγγύηση 5 χρόνων", διότι ανάλογα το μοντέλο μπορεί να είχε και τριών χρόνων... Σε αυτή την περίπτωση, μπες στο site τους όπου έχουν οδηγό για διευκρίνηση της ισχύος εγγύησης με βάση τα στοιχεία του δίσκου. Αν πάλι είσαι σίγουρος ότι ήταν 5ετής, δεν χρειάζεται (όχι ότι σε χαλάει να κάνεις μια επιβεβαίωση στο site. 2 λεπτά δουλειά είναι. Mην πω "επιβάλλεται" να το κάνεις, μάλιστα. Για να είσαι απολύτως σίγουρος).

Κατά τ' άλλα, κάνε μέσω e-shop. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάτι πρόσφατα με αυτό κι έχεις ιδιαίτερο λόγο να μιλάς για "κατάσταση", αλλά αν εννοείς τα "οικονομικά του" (η αδυναμία δανεισμού του δηλαδή, νομίζω), η λειτουργία του πάνω-κάτω υποθέτω δεν έχει αλλάξει. Αν πάλι εννοείς "φοβάμαι μην κλείεσει όσο εγώ περιμένω δίσκο", χμ, δεν ξέρω, τί να πω, ίσως να έχει βάση τέτοιος φόβος, ίσως και όχι...

Αν βέβαια

α) δεν σε χαλάνε τα περίπου 10-12€ που κοστίζει να τον στείλεις στην WD (Γερμανία νομίζω) με συστημένο ΕΛΤΑ (τα έξοδα επιστροφής δικά τους)

και αν

β) δε θες να περιμένεις πιθανώς πολύ (μπορεί να κάνει από βδομάδες μέχρι και 1-2 μήνες μέσω e-shop) τότε συμπλήρωσε τη φόρμα για RMA της WD, και καν' το μόνος : σε καμμιά 10άρα μέρες-2βδομάδες, θα σου έρθει ο αντικαταστάτης του ("ανακατασκευασμένος", πιθανώς, με εγγύηση μέχρι το '14 - η λήξη της υπάρχουσας δηλαδή).

Όσο για τα αρχεία, είναι δικό σου θέμα (όχι, δεν αναλαμβάνουν τίποτα αυτοί). Αντίγραψε με τη μία σε κάποιον άλλο όσα αντιγράφονται, και ΜΕΤΑ "βρες" (γκούχου...γκούχου...) το HDD Regenerator, και τρέξε στον προβληματικό δίσκο το "scan and repair". Αφού ολοκληρωθεί, δοκίμασε εάν από τα αρχεία που λες, έχουν κάποια γίνει προσβάσιμα πλέον, ώστε να μπορείς να τα αντιγράψεις και αυτά (don't keep your hopes THAT up, πάντως...).

Δημοσ.

Στειλτο μονος σου.. 8.5€ ειναι με ελτα.. Σε 1-2 βδομαδες ημερολογιακες θα εχει ερθει αλλος.. Μεσω καταστηματων χτυπας ανετα το μηνα..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Θα το στείλω απευθείας στην WD που στέλνει πρώτα τον καινούργιο δίσκο!

Nαι, πρόσεχε όμως γιατί θα έχεις δώσει αριθμό πιστωτικής κάρτας και αν κάτι πάει στραβά ή δεν έχεις ακολουθήσει ΠΙΣΤΑ τα βήματα της διαδικασίας θα σε χρεώσουν...

Δημοσ.

Nαι, πρόσεχε όμως γιατί θα έχεις δώσει αριθμό πιστωτικής κάρτας και αν κάτι πάει στραβά ή δεν έχεις ακολουθήσει ΠΙΣΤΑ τα βήματα της διαδικασίας θα σε χρεώσουν...

Και να πάει κάτι στραβά η κάρτα είναι προπληρωμένη με 5€ μέσα :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...