Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

θέλω την γνώμη σας παρακαλώ για μια αναβάθμιση CPU - Main - Ram

Τώρα έχω ένα μηχάνημα με Yorkfield Quad 9450 (2.66 ghz), mainboard μια gigabyte EP35-DS3P και Ram 2x2 Crucial Ballistix

Τα υπόλοιπα parts είναι ένα τροφοδοτικό Coolermaster silent line 500w και μία κάρτα γραφικών Ατι HD 5450.

Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια και το OC

Με ενδιαφέρει μόνο η μουσική παραγωγή και να τρέχω Reaper (64bit) και Ableton Live (32bit τώρα αλλά από την επόμενη έκδοση 64).

Και τα 2 εκμεταλλεύονται στο τέρμα πολλαπλούς πυρήνες οπότε θέλω x4 και ram οπωσδήποτε 16GB

Το λειτουργικό μου είναι Win7 Pro 64 και το budget μου είναι ... πραγματικά δεν ξέρω πόσο (Οι καιροί είναι δύσκολοι).

Θέλω την πιο δυνατή οικονομική λύση για αυτά που ζητάω αλλά και που να δικαιολογεί το upgrade.

Στα πλαίσια του λογικού, όχι 200ευρα για μητρική πχ, αλλά ούτε και μάρκα μ'έκαψες.

προτίμηση από eshop λόγο eshop-point στη πόλη μου εκτός και αν υπάρχουν εναλλακτικές σε αισθητά καλύτερες τιμές.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Γιάννης

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση φίλε μου!

AMD FX 8120 3.1 GHz Eight Core

φτάσαμε στα 8πύρινα? έχω χάσει παραπάνω επεισόδια από ότι νόμιζα!

πως τα πάει γενικά η AMD αυτό τον καιρό?

(Αξιοπιστία - σταθερότητα κτλ)

κάποια αντιπρόταση σε intel?

ευχαριστώ και πάλι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νομίζω όχι. Και για να "προσπεράσεις" τα 8 threads της μπουλντόζας για την χρήση που το θέλεις πρέπει να πας σε i7 (μην σου πω για 2011 socket) οπότε τόσο μάλλον θα βγαίνει μόνο ο επεξεργαστής.

Μπορείς να δεις και πιο φθηνές μνήμες όπως αυτές http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30298&cat=4&sub=244&pmanuf=undefined&sort=3&step=4 που είναι και 2x8GB (συνήθως είναι πιο ακριβές) για να επιβαρύνεις λιγότερο και τον IMC

Δημοσ.

Ούτε και με τον 8120 θα δεις ουσιαστική διαφορά.Το σύστημά σου ακόμη κρατάει καλά.Τι δεν σε ικανοποιεί ?

Δημοσ.

Για gaming μπορεί και όχι αλλά για αυτά που θέλει θα δει οπωσδήποτε. Δεν τα έχω μετρήσει τα συγκεκριμένα αλλά μπορεί να μειώσει τους χρόνους και στο μισό

Δημοσ.

Το σύστημά σου ακόμη κρατάει καλά.Τι δεν σε ικανοποιεί ?

έχω προβλήματα σταθερότητας λόγο ασυμβατότητας με τις μνήμης (η τα έχουν παίξει) με αποτέλεσμα να έχω μείνει με 2 GB οποία δεν φτάνουν ούτε για μεζέ!

Για να πάρω τώρα 8GB σε ddr2 βγαίνει το ένα άλλο ένα οπότε είπα επί την ευκαιρία να κάνω ένα γενικό (να κερδίσω και σε usb3/sata3 για SSD μελλοντικά κτλ.)

Δημοσ.

Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω μέχρι τώρα

- Από τον Yorkfield Quad 9450 που έχω σε πχ INTEL CORE I5-3550 3.30GHZ LGA1155 - BOX

δεν θα δω διαφορές.

- Για να δω αξιοσέβαστη διαφορά πρέπει να πάω σε τουλάχιστον INTEL CORE I7-2600 3.40 GHZ LGA1155 - BOX (όπου ανεβαίνω 100 ευρώ αν υπολόγισα σωστά, από την λύση της AMD)

- τέλος, ακόμα και ο I7-2600 δεν ρίχνει την τρελή σκόνη στον FX 8120 έτσι?

anyway Παιδιά λέω να κλείσω σε αυτά..

και

το μόνο που φοβάμαι είναι το πως τα πάει η AMD με DPC Latency

Δημοσ.

Τελική επιλογή!

A

INTEL CORE I5-3450 3.10GHZ LGA1155 (Quad) - 190

ASROCK P67 PRO3 B3 - 95

GeIL Evo CORSA 16GB DDR3 Non ECC CL9 1333MHz - 94

379

VS

B

AMD FX 8120 - 155

Asrock 970 Extreme3 - 82

331

Η διαφορά δεν είναι ούτε 50 ευρώ ...

για το Α οκ, από quad 2.6 πάω σε quad 3.10 αλλά και 2 τεχνολογίες νεώτερο, βάλε και ddr2 -> ddr3, βάλε και το ότι θα μπορώ να βάλω και έναν ssd-sata3 αργότερα, και έναν εσατα3 σκληρό για μπακαπ, και τα ενσωματωμένα γραφικά, fair το βλέπω το update :/

για το Β δεν μπορώ να διώξω τον φόβο καθώς πάει για μουσική παραγωγή το μηχάνημα και σε αυτόν το τομέα από ότι διάβασα σε κάτι ξένα forum μουσικών, δεν τα πάνε καλά.

Δημοσ.

Τελική επιλογή!

A

INTEL CORE I5-3450 3.10GHZ LGA1155 (Quad) - 190

ASROCK P67 PRO3 B3 - 95

379

VS

B

AMD FX 8120 - 155

Asrock 970 Extreme3 - 82

331

Η διαφορά δεν είναι ούτε 50 ευρώ ...

για το Α οκ, από quad 2.6 πάω σε quad 3.10 αλλά και 2 τεχνολογίες νεώτερο, βάλε και ddr2 -> ddr3, βάλε και το ότι θα μπορώ να βάλω και έναν ssd-sata3 αργότερα, και έναν εσατα3 σκληρό για μπακαπ, και τα ενσωματωμένα γραφικά, fair το βλέπω το update :/

για το Β δεν μπορώ να διώξω τον φόβο καθώς πάει για μουσική παραγωγή το μηχάνημα και σε αυτόν το τομέα από ότι διάβασα σε κάτι ξένα forum μουσικών, δεν τα πάνε καλά.

Αυτο παλι που το διαβασες?

15 ατομα δουλευουμε με amd και δεν ειχαμε κανενα προβλημα.

Εσενα το θεμα σου στο hardware ειναι η ραμ γιατι αυτα τρωνε τρωνε και δεν σταματανε.

Και με ενα quad εισαι αρχοντας ;)

Δημοσ.

έλα ρε Αριανάρα, super3 Χανιά!

Στο gearslutz έχουν παρουσιαστεί διάφορα θέματα με AMD.

Και γενικά δεν έχω δει AMD σε σοβαρό στούντιο εκτός την εποχή του πρώτου 64 athlon.

H ram χρειάζεται για τις βιβλιοθήκες και τους ήχους που φορτώνεις direct μέσω samplers/romplers.

H CPU είναι υπεύθυνη για όλα τα υπόλοιπα, από τα πόσα instrument/FX θα φορτώσεις μέχρι την τελική επεξεργασία/εξαγωγή του κομματιού.

άρα το θεμα μου είναι CPU και Ram

Οπότε σε καθαρή γενική δύναμη Α η Β?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...