grimakos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Τον τελευταίο μήνα έχω στην κατοχή μου μια motherboard MSI 990FXa-GD80(με το τελευταίο bios) και έναν AMD FX-8150 και ram Kingston HyperX 8gb(1866). Αποφάσισα λοιπόν να μπώ στην διαδικασία του overclock. Απενεργοποιώ το turbo core,oc genie button και όλα τα power saving(amd cool&quiet ,c1e support).Ρυθμίζω το multiplier kai to fsb βάζω το επιθυμητό cpu voltage και γενικά τελειώνω τις ρυθμίσεις και reboot. Τώρα αρχίζει το πρόβλημα διότι μέσα στα windows αφού ανοίξω το CPU-Z για να τσεκάρω το clock και τα λοιπά ,παρατηρώ ότι το cpu voltage είναι στην stock τιμή και όχι σε αυτή που έδωσα μέσα στο bios αλλά και το multiply είναι 16,5 αντί για 17.5. Ανοίγοντας το AMD overdrive παρατηρώ και εκεί το ίδιο πράγμα με την διαφορά ότι εκεί μπορώ να ανεβάσω το cpu voltage αλλά όταν κλείσω το pc και το ανοίγω ή κάνω reboot γυρνάει στην stock τιμή πάλι και θα πρέπει να το ξαναρυθμίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι λάθος κάνω εκτός αν είναι κάποιο πρόβλημα από την μητρική και χρειάζεται αντικατάσταση. Αν κανένας γνωρίζει τι μπορεί να φταίει ή έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα θα ήταν πολύτιμο. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batistapao13 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 δοκιμασε να ξαναπερασεις το τελευταιο bios μου το εκανε και εμενα μια μητρικη και μετα απο flash bios ηρθε στα ισια της Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimakos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Έκανα αυτό που μου είπες για reflash bios αλλά τώρα εκεί που θα δώσω λέμε 1.35v στο CPU voltage μου το ρίχνει στο 1.3. Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί γίνετε αυτό?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Μια μικρή πτώση είναι λογική.. ειδικά σε full load... ειναι το γνωστό vdroop. Και το πόσο έντονο είναι εξαρτάται απο την εκάστοτε μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα