Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζοντας το κείμενο μου ήρθε μια απλή απορία μα καλά πόσες θα είναι όντως η διαθέσιμες ip τώρα στο Ipv6 ,!

έτσι λοιπόν για να χουμε να λέμε' όλες η διαθέσιμες IP's πλέον θα είναι μόνο !!!!!!!

340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456

περαστικά στους hacker να δω πως θα κάνουν blind port scan τώρα :rolleyes:

Βασικά ετσι ειναι πλέον 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τωρα που το ξανασκευτομαι, δεν ξερω αν με προλαβε κανεις και το ειπε πριν απο μενα (βαριεμαι να τα διαβασω ολα τα σχολια), αλλα λεω εγω με τις ελαχιστες γνωσεις που κατεχω και πειτε μου αν εχει βαση ή οχι. Με το IPv6 οπου οι ip θα ειναι σχεδον απειρες, μηπως λεω μηπως γινουν ολες οι IP στατικες (static)?

Αντιο dynamic IP? :( :unsure: :shock:

Όχι απαραίτητα, απλώς τα dynamic ip απαιτούν λίγη παραπάνω δουλειά στο IPv6 ως προς την υλοποίηση...

Δημοσ.

εχμ ; Μήπως να το ξανασκεφτόσουν; Δεν υπάρχει παραπάνω δουλειά για δυναμική IPv6. Η εφαρμογή του DHCPv6 είναι το ίδιο απλή με το DHCP. Και συνεχίζω λέγοντας πως είναι το ίδιο εύκολο χωρίς καμία παραπάνω ενέργεια εκ μέρους σου, γιατί υποστηρίζεται τόσο σε επίπεδο λειτουργικού (windows, linux, macosx, etc), τόσο και στα CPE (στο modem router σου) αν έχει υποστήριξη σε ipv6, τόσο και σε επίπεδο παρόχων. Δεν υπάρχει καμία παραπάνω "δουλειά" να γίνει.

Την δυναμική external wan ip που παίρνουν οι χρήστες τώρα από τους παρόχους, τις παίρνουν μέσω dhcp pool από τον πάροχο, επομένως είναι το ίδιο εύκολο να υπάρξει ipv6 δυναμική διεύθυνση με το dhcpv6.

Σίγουρα θα υπάρχει επιλογή για δυναμική η στατική ipv6 οπότε μην πανικοβαλλόμαστε :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Από την μια καλό είναι το static IP.

Από την άλλη όμως είναι επικίνδυνο.

1. Αν βάλεις static ip στον εκτυπωτή σου και ανοίξεις το port προς τα έξω (για να τυπώνεις από παντού) θα γεμίσεις με ΤΥΠΩΜΕΝΑ spam mail!

2. Θα σε φακελώνουν αμέσως αν κατεβάσεις κάτι "δωρεάν"

3. Αν σε βάλει κάποιος στο μάτι και ξέρει το IP σου, θα σου κάνει την ζωή δύσκολη...

υπερβολή :P

είμαι σχεδόν 2 χρόνια με static...

Δημοσ.

κάτι παραπάνω από 5 χρόνια με static here.... Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα....

Απλά σπασμένο τηλέφωνο.... Αμορφωσία, μπαρούφες που αναμεταδίδονται σαν και τα serial spam mails....

Δημοσ.

αλήθεια, η static ip θα κοστίζει παραπάνω τώρα με το ipv6? με ψήνει να το γυρίσω σε static αλλά δεν τους πληρώνω το έξτρα για κανένα λόγο

γιατί να πάρεις static ;

θα σηκώσεις κανένα web server ;

αλλιώς τσάμπα τα λεφτά. Όλοι οι routers υποστηρίζουν κάποιο dynamic dns server..

Δημοσ.

κάτι παραπάνω από 5 χρόνια με static here.... Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα....

Απλά σπασμένο τηλέφωνο.... Αμορφωσία, μπαρούφες που αναμεταδίδονται σαν και τα serial spam mails....

και γιατί είπαμε βάλατε static ?

μοιράζετε τίποτα καλό ; :devil:

Δημοσ.

Πάω να καρφώσω μια ip στο ψυγείο μου να σερφάρει και αυτό... :P

Μόνο για να σερφάρει; Δεν θα ψωνίζει κιόλας; :mrgreen:

Όσον αφορά τη στατική ΙΡ πιστεύω πως ήταν πιο ακριβή μέχρι τώρα ακριβώς γιατί υπήρχε πεπερασμένος αριθμός διευθύνσεων. Με το IPv6 πιθανολογώ πως η δυναμική IP θα κοστίζει κάποια στιγμή παραπάνω. Κάποιοι λόγοι αναφέρθηκαν ήδη σε προηγούμενο μήνυμα.

Δημοσ.

Και εγω εδω και πολυ καιρο ειμαι με static ip και αυτα μου φαινοντε πολυ τραβηγμενα!! Βασικα η στατικ ειναι πολυ βολικη,ειδικα για σερβερ κτλ ειναι απαραιτητη!!!

Αλλα εγω εχω την αλλη απορια : Γιατι εδω στην ελλαδα ειναι επιπληρωμη η static ip και μαλιστα μερικοι ζητουν τρελα ποσα,ενω στο εξωτερικο ολοι οι περισσοτεροι παροχοι δινουν στατικ δρεαν και χωρις καν να το ζητησεις? Εγω π.χ. που μενω βουλγαρια εχω απο την αρχη static ip χωρις να την εχω ζητησει και μαλιστα δωρεαν!!Δεν γνωριζω αν εχει καποια διαφορα η οπτικη ινα απο το adsl στο θεμα των static ip αλλα δεν βλεπω καποια διαφορα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...