gorge18 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα! Έχω μια καντίνα και σκώπτομε να στείλω ιντερνετ από το σπιτι καθως στο σιμιο που βρίσκετε δεν υπάρχει καν τηλέφωνο .. το πώς θα γινει το εχω σκεφτεί , αυτό που θελω να ρωτήσω είναι ότι θελω να πουλαω το ιντερνετ στους πελάτες της καντινας αλλα και γενικα σε οσους είναι στην παραλια . ξερετε αν αυτό είναι νομικα νόμιμο; Η θα έχω τραβήγματα με εφορίες κλπ;;
haris013 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα! Έχω μια καντίνα και σκώπτομε να στείλω ιντερνετ από το σπιτι καθως στο σιμιο που βρίσκετε δεν υπάρχει καν τηλέφωνο .. το πώς θα γινει το εχω σκεφτεί , αυτό που θελω να ρωτήσω είναι ότι θελω να πουλαω το ιντερνετ στους πελάτες της καντινας αλλα και γενικα σε οσους είναι στην παραλια . ξερετε αν αυτό είναι νομικα νόμιμο; Η θα έχω τραβήγματα με εφορίες κλπ;; δεν νομιζω να ειναι νομιμο να πουλας ετσι μια υπηρεσια που προσφερεις αλλα ας απαντησει καποιος που ξερει καλυτερα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα! Έχω μια καντίνα και σκώπτομε να στείλω ιντερνετ από το σπιτι καθως στο σιμιο που βρίσκετε δεν υπάρχει καν τηλέφωνο .. το πώς θα γινει το εχω σκεφτεί , αυτό που θελω να ρωτήσω είναι ότι θελω να πουλαω το ιντερνετ στους πελάτες της καντινας αλλα και γενικα σε οσους είναι στην παραλια . ξερετε αν αυτό είναι νομικα νόμιμο; Η θα έχω τραβήγματα με εφορίες κλπ;; Περα απο θεματα "πουλας υπηρεσιες κλπ" θα σου πω μερικα στοιχειωδη: -Η γραμμη ιντερνετ που θα χρησιμοποιεις ειναι δηλωμενη για ιδιωτικη/οικιακη χρηση και οχι για επαγγελματικη. -Θα πρεπει να κοβεις αποδειξεις στο ΑΦΜ της καντινας οτι πουλησες ιντερνετ στην ταδε αποδειξη. -Καθε public hotspot υποκειται σε καποιους συγκεκριμενους κανονισμους ΕΕΤΤ και Ευρωπαικης Ενωσης. Ενδεικτικα, υπαρχει νομος που υποχρεωνει τον ιδιοκτητη του hotspot/παροχεα της συνδεσης στους πελατες, να κρατα logs με ολη την κινηση. Στη θεση σου θα μιλουσα με καποιον παροχο ιντερνετ, να με συμβουλεψει τι να κανω σε αυτην την περιπτωση, ωστε να ειμαι νομιμος.
rizla7 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 φυσικά και είναι παράνομο... αν θες μια γνώμη..αν θες να εχεις ιντερνετ στο χωρο της καντινας για να προσελκύσεις παραπάνω κόσμο δεν υπάρχει λόγος να χρεώνεις.. άστο ελεύθερο βάζοντας κάποια όρια στη χρήση.περισσότερα κέρδη θα έχεις έτσι και ας μην φαίνεται.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Βεβαια, παλι παρανομος θα ειναι, απλα οχι ως προς το θεμα ΦΠΑ.
isay Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Η χρήση «οικιακού» Internet είναι μόνο για οικογενειακή χρήση. Αυτό και μόνο, κάνει το διαμοιρασμό (ακόμα και δωρεαν) παράβαση των TOS. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για «επαγγελματική» χρήση με χρέωση, τα πράγματα μπλέκονται ακόμα περισσότερο. Επιπλεον θες λεφτα για server διαχείρησης των κωδικών, να παρέχεις υποστήριξη, κλπ. Αυτά σε θεωρητικό επιπεδο. Σε πρακτικό επίπεδο μπορείς να κάνεις το εξής που έχει μικρό ρίσκο, μικρό κόστος και καλή υπεραξία για το μαγαζί σου. Αγοράζεις ένα router με δυνατότητες περιορισμου του wifi bandwidth (π.χ. το vigor 2700) και φτιάχνεις ασύρματο με κωδικό (τον οποίο αλλάζεις κάθε 24 ώρες). Βάζεις μια ταμπέλα για δωρεάν internet και όποιος ψωνίζει του δίνεις τον κωδικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα