Plug Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 αυτό το βαλαρ μοργκουλις,στις αρχές με ειχε βάλει σε σκέψεις,τωρα καταλαβαίνω οτι στο τέλος κι ετσι όπως πάει το πράμα,θα ισχύσει...
georgeadams Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μπορεί να περιέχει spoilers με τις απορίες... και οι ερωτήσεις αφορούν κυρίως αναγνώστες των βιβλίων Άρα δεν μπορεί να τους κατατάξει κανείς βάσει των δυνάμεών τους; Πιο μετά (στα βιβλία) δεν φαίνεται κάτι τέτοιο; Βιβλιο-σποιλερ Όχι δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Απ' όσο μπορούμε να ξέρουμε (μέχρι το σημείο της ιστορίας που έχει γραφτεί μέχρι τώρα), το μέλλον όλων εξαρτάται κυρίως από τις επιλογές τους στις συμμαχίες και τις δολοπλοκίες τους.
TAKE5 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 @timonkaipumpa όχι ακριβώς γιατί δεν είναι ένας "πόλεμος" αλλά πολλοί διαφορετικοί οπότε η κάθε αλλαγή που γίνεται σε μία συμμαχία μπορεί να έχει τρομερό domino effect. Ασε που 2 ολόκληρα βασίλεια από τα 7 δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου (με εξαίρεση διπλωματικές συμφωνίες ουδετερότητας)
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μπορεί να περιέχει spoilers με τις απορίες... και οι ερωτήσεις αφορούν κυρίως αναγνώστες των βιβλίων Άρα δεν μπορεί να τους κατατάξει κανείς βάσει των δυνάμεών τους; Πιο μετά (στα βιβλία) δεν φαίνεται κάτι τέτοιο; Δεν είναι pokemon.Όλοι δολοπλοκούν και όλοι ασχολουνται λίγο-πολυ με τη μαγεια.Μπορείς να πεις οτι οι Lanisters-Tyrells έχουν στρατό, οι Greyjoy στόλο και η Dany τους δράκους σαν δυνατά φύλλα αλλά απο εκεί και πέρα μπλέκει το θέμα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δεν είναι pokemon.Όλοι δολοπλοκούν και όλοι ασχολουνται λίγο-πολυ με τη μαγεια.Μπορείς να πεις οτι οι Lanisters-Tyrells έχουν στρατό, οι Greyjoy στόλο και η Dany τους δράκους σαν δυνατά φύλλα αλλά απο εκεί και πέρα μπλέκει το θέμα. Δεν έβλεπα ποτέ pokemon... ήταν αρκετά παιδικό για εμένα (όταν βγήκε). Οπότε δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Επίσης, εάν δεν θες flame, φρόντισε να απαντάς πιο σοβαρά.
DKNI Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 αυτό το βαλαρ μοργκουλις,στις αρχές με ειχε βάλει σε σκέψεις,τωρα καταλαβαίνω οτι στο τέλος κι ετσι όπως πάει το πράμα,θα ισχύσει... θυμηστε μου κατι Αυτο το ειχε πει αρχικα ο τυπος με το περιεργο ονομα που σκοτωνε κοσμο σαν τζινι με 3 ευχες Ειχε πει στην Αρυα "πες το σε καποιον απο το Μπρααβος και θα ερθω" Επισης εχουμε δει και αλλες ατακες με Βαλαρ κατι, Βαλαρ Ματσιουλις δεν ξερω γω τι - Τι ακριβως σημαινει αυτη η εκφραση και οσες ειναι Βαλαρ κατι? - Ειναι απο καποια γλωσσα του βιβλιου? - Που κολλαει η συγκεκριμενη φραση?
Merdock Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 θυμηστε μου κατι Αυτο το ειχε πει αρχικα ο τυπος με το περιεργο ονομα που σκοτωνε κοσμο σαν τζινι με 3 ευχες Ειχε πει στην Αρυα "πες το σε καποιον απο το Μπρααβος και θα ερθω" Επισης εχουμε δει και αλλες ατακες με Βαλαρ κατι, Βαλαρ Ματσιουλις δεν ξερω γω τι - Τι ακριβως σημαινει αυτη η εκφραση και οσες ειναι Βαλαρ κατι? - Ειναι απο καποια γλωσσα του βιβλιου? - Που κολλαει η συγκεκριμενη φραση? Δεν είναι spoiler απλά γράφω τι σημαίνουν.Μην πατήσετε πάνω στα link γιατί μπορεί να έχει κάποιο spoiler. Valar Morghulis translates to all men must die in High Valyrian.[1] It is a customary saying in Essos, and is traditionally answered with "Valar Dohaeris." Valar Dohaeris means all men must serve in High Valyrian.[1] It is the traditional response to the greeting, "Valar Morghulis." Essos is the largest of the three known continents in the world. It lies east of Westeros
DKNI Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μαλιστα Ωραιος φιλος, παροτι πατησα το λινκ για το Βαλαρ Μοργκουλις (δεν εχει καποιο μεγαλο σποιλερ) δεν καταλαβα αν υπαρχει κατι σημαντικο περαν της ακριβους μεταφρασης Στα βιβλια εξηγει αν η συγκεκριμενη φραση εχει καποιο αλλο νοημα, σημαντικοτερο απο αυτο που λεει το λινκ?
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δεν έβλεπα ποτέ pokemon... ήταν αρκετά παιδικό για εμένα (όταν βγήκε). Οπότε δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι. Επίσης, εάν δεν θες flame, φρόντισε να απαντάς πιο σοβαρά. Δεν ήθελα να κανω flame.Πλάκα έκανα.Ίσως έπρεπε να βαλω κανένα smiley. Απλα ήθελα να πω οτι το θέμα είναι πιο περίπλοκο απο τα pokemon (ζωάκια που το καθε ένα έχει δυναμη μιας κατηγορίας (φωτιά, νερό κτλ) και παλευουν μεταξυ τους). 2
georgeadams Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Μαλιστα Ωραιος φιλος, παροτι πατησα το λινκ για το Βαλαρ Μοργκουλις (δεν εχει καποιο μεγαλο σποιλερ) δεν καταλαβα αν υπαρχει κατι σημαντικο περαν της ακριβους μεταφρασης Στα βιβλια εξηγει αν η συγκεκριμενη φραση εχει καποιο αλλο νοημα, σημαντικοτερο απο αυτο που λεει το λινκ? Τυπικά, το Valar Dohaeris / Valar Morgulis είναι ένας απλός χαιρετισμός γι' αυτούς που είναι από το Braavos. Όπως πχ ένας άραβας λέει σ' έναν άλλο που συναντά "σαλαμαλεκουμ" και ο άλλος απαντά "αλεκουμσαλαμ". Πρακτικά, φαίνεται πως αν πεις "Valar Morgulis" σε κάποιον από το Braavos και του δώσεις και το περίεργο νόμισμα, είναι συνθηματική λέξη πως "είμαι γαμάουα δολοφόνος (ή έχω φίλο ένα γαμάουα δολοφόνο) και πήγαινε με στο Braavos γιατί αλλιώς τον ήπιες"
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δεν είναι spoiler απλά γράφω τι σημαίνουν.Μην πατήσετε πάνω στα link γιατί μπορεί να έχει κάποιο spoiler.φλωριές, Valar σημαίνει Powers (of Arda) Tolkien ftw mofos 2
DKNI Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Τυπικά, το Valar Dohaeris / Valar Morgulis είναι ένας απλός χαιρετισμός γι' αυτούς που είναι από το Braavos. Όπως πχ ένας άραβας λέει σ' έναν άλλο που συναντά "σαλαμαλεκουμ" και ο άλλος απαντά "αλεκουμσαλαμ". Πρακτικά, φαίνεται πως αν πεις "Valar Morgulis" και δώσεις μαζί και το περίεργο νόμισμα, είναι συνθηματική λέξη πως "είμαι γαμάουα δολοφόνος (ή έχω φίλο ένα γαμάουα δολοφόνο) και πήγαινε με στο Braavos γιατί αλλιώς τον ήπιες" Ωωωωω σωστοοοος!!! τοσο καιρο νομιζα πως ο Χαγκεν Νταζ πως τον λενε ειχε δωσει hint στην Αρυα "πες την παπαρια, δωσε το νομισμα και θα ερθω εγω να σε σωσω καθαριζοντας κοσμο". Οπως λες εσυ εχει περισσοτερο νοημα "δωσε το νομισμα, πες το ποιημα και ο αλλος θα νομιζει οτι εισαι στρουμφακι δολοφονος και θα σε βοηθησει"
georgeadams Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Ωωωωω σωστοοοος!!! τοσο καιρο νομιζα πως ο Χαγκεν Νταζ πως τον λενε ειχε δωσει hint στην Αρυα "πες την παπαρια, δωσε το νομισμα και θα ερθω εγω να σε σωσω καθαριζοντας κοσμο". Οπως λες εσυ εχει περισσοτερο νοημα "δωσε το νομισμα, πες το ποιημα και ο αλλος θα νομιζει οτι εισαι στρουμφακι δολοφονος και θα σε βοηθησει" Για την ακρίβεια, η Αρυα τον είχε ρωτήσει πως θα μπορούσε να γίνει σαν κι αυτόν, κι αυτός της είχε δώσει το νόμισμα και το ποίημα. Συνεπώς, το νόημα είναι δώσε το νόμισμα και πες το ποίημα και θα σε πάνε στη Μεγάλη Των Δολοφόνων Σχολή. Βασικά, αφού αυτά ειπώθηκαν στη 2η σεζόν μπορεί και να μη χρειαζόταν το spoiler tag αλλά ας είναι...
Rabican Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2013 καποια στιγμη αυτη η wildling που ειναι μαζι με τον bran Και το rickon ειχε πει οτι μπορουν να περασουν το τειχος παρακαμπτοντας το και κολυμπωντας (αν καταλαβα καλα) απο δυτικα.. αλλα ειχε πει κατι για 3 μηνες δρομο.. τοσο πολυ;; στο χαρτη δε φαινεται ετσι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα