Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα με έναν υπολογιστή που έχω. Βασικά δεν ανάβει η οθόνη και δεν ξέρω τι φταίει. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς μοντέλο κτλ αλλα είναι σε γενικές γραμμές ένας pentium 4. Ανάβω τον υπολογιστή και φαίνεται να δουλεύουν όλα κανονικά αλλα η οθόνη δεν ανάβει. Αγόρασα νέα καρτα γραφικών και δεν δούλεψε. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? :/ Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καταρχήν τι οθόνη είναι,διευκρίνισε αν ανάβει κάποιο λαμπάκι στην οθόνη και αν έχεις τηλεόραση με δυνατότητα να συνδέσεις τον υπολογιστή δοκίμασε εκεί.Όσο περισσότερες πληροφορίες δώσεις τόσο πιθανότερο είναι να βρεθεί κάποιος να σε βοηθήσει.

Δημοσ.

Είναι μια Sony 17" 12801024 SDM-S73 Link. Ανάβει ένα πορτοκαλί λαμπάκι που σημαίνει πως παίρνει ρεύμα αλλα όχι πράσινο που σημαίνει δεν έχει γίνει η συνδεση. Η οθόνη δουλεύει γτ εχει δοκιμαστεί και αλλού!

Η κάρτα γραφικών που φοράει είναι Link

και τ τροφοδοτικό είναι: Link

Δεν θέλω να πιστέψω πως φταίει η μητρική... :/

Δημοσ.

Λοιπόν αφού έχει δοκιμαστεί και η οθόνη πάμε σε άλλα.Όταν ανάβει η οθόνη σημαίνει ότι όλα τα εξαρτήματα στο pc δουλεύουν.Βγάλε και ξαναβάλε τις μνήμες για αρχή.Αν δεν ανάψει και έχεις άλλο τροφοδοτικό δοκίμασε το.Αν δεν έχεις άλλο τροφοδοτικό πριν ανάψεις το pc αποσύνδεσε δίσκους και dvd για να μειώσεις φορτίο.Επίσης τσέκαρε αν έχει buzzer το pc.Αν δεν έχει να συνδέσεις ένα για να δεις (ακούσεις) αν κάνει κάποιο(α) μπιπ-μπιπ όταν πατάς το power.

Δημοσ.

Συνήθως τα κουτιά έχουν ένα buzzer η μεγαφωνάκι στο πίσω μέρος της πρόσοψης.Ότι buzzer η μεγαφωνάκι βάλεις (και από ακουστικά κάνει) συνδέεται στο speaker.Θα το βρεις δίπλα στα pin που πάνε τα καλώδια για το power on από το κουτί,το reset τα led κτλ.Πάντως αν δεν γνωρίζεις τι κάνεις καλύτερα να βρεις ένα φίλο να του ρίξει μια ματιά η σε ένα τεχνικό μη τυχόν και δημιουργήσεις και κάποιο άλλο πρόβλημα.Από μένα κανένα πρόβλημα έστω και αν χρειαστεί να απαντήσω 100 φορές ακόμα,το θέμα είναι να κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα με έναν υπολογιστή που έχω. Βασικά δεν ανάβει η οθόνη και δεν ξέρω τι φταίει. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακριβώς μοντέλο κτλ αλλα είναι σε γενικές γραμμές ένας pentium 4. Ανάβω τον υπολογιστή και φαίνεται να δουλεύουν όλα κανονικά αλλα η οθόνη δεν ανάβει. Αγόρασα νέα καρτα γραφικών και δεν δούλεψε. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? :/ Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

ευχαριστώ πολύ!

Αυτό πως το καταλαβαίνεις? Επειδή δουλεύουν οι ανεμιστήρες? Αυτοί θέλουν απλά 12V τάση για να γυρίσουν και δεν λέει τίποτα αυτό. Θα το δεχτώ μόνο αν έχεις συνδεδεμένα ηχεία πάνω στο PC και ακούσεις το log-in ήχο των Windows. Αν συμβαίνει αυτό, κοιτάμε για άλλα.

Εγώ σου πάω και στοίχημα ότι είναι το PSU (ναι αυτό το φοβερό Lamtech που έχεις :)). Το έχω δει τόσες πολλές φορές να γίνεται...

Δημοσ.

Μπααα...τεχνικό δεν ξαναπληρώνω στην ζωή μου... :P

Μακάρι να είναι αυτό φίλε μου :) Μπορώ να βρω σχετικά εύκολα κάποιο άλλο! :) Το καταλαβαίνω επειδή, δουλεύουν οι ανεμιστήρες, και HDD και το πράσινο λαμπάκι απο την μητρική είναι πράσινο. Οκ, ίσως δεν έχω εμπειρία απλά αυτά είναι που βλέπω. :/ Windows δεν παίζει να έχω. Κανα λινουχάκι, μάλλον. Το PSU, ήταν δώρο απο "Multirama" και άντε να έχει δουλέψει 1-2 μήνες το πολύ. Σχεδόν, γυαλίζει!

Οπότε θα δοκιμάσω με κανα ηχείο κ θα σας πω.

Δημοσ.

Να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένο το τροφοδοτικό και να ανάβει και να λειτουργεί το ανεμιστηράκι κανονικά? :/

Συνήθως τα κουτιά έχουν ένα buzzer η μεγαφωνάκι στο πίσω μέρος της πρόσοψης.Ότι buzzer η μεγαφωνάκι βάλεις (και από ακουστικά κάνει) συνδέεται στο speaker.Θα το βρεις δίπλα στα pin που πάνε τα καλώδια για το power on από το κουτί,το reset τα led κτλ.Πάντως αν δεν γνωρίζεις τι κάνεις καλύτερα να βρεις ένα φίλο να του ρίξει μια ματιά η σε ένα τεχνικό μη τυχόν και δημιουργήσεις και κάποιο άλλο πρόβλημα.Από μένα κανένα πρόβλημα έστω και αν χρειαστεί να απαντήσω 100 φορές ακόμα,το θέμα είναι να κάνεις τη δουλειά σου.

Γενικά ναι το έχω δεί τώρα που το λες, αλλα το δικό μου δεν έχει ή πρέπει αν το έχω βγάλει. Να σ πω πως έχει η κατάσταση.

Μητρική συνδεδεμένη

- με τροφοδοτικό(με 1 12πινο αν δεν κάνω λάθος καλώδιο)

- με έναν μηχανισμό που πάει μπροστά και έχει Power on/off.

είναι μόνο αυτά και να πω ότι έχω δοκιμάσει να προσθέσω ακουστικά απο πίσω(εκεί που μπαίνουν τα ηχεία) αλλα δεν ακούστηκε τπτ.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ τόσο πολύ για τις απαντήσεις. Το έφτιαξα! :) Epic fail 1 χρόνο τώρα δεν είχα προσέξει ένα καλώδιο...δεν είχε συνδεθει σωστά με την μητρική και δεν έπαιρνε ρεύμα ο cpu... (facepalm)

δεν το πιστεύω ακόμη και τώρα ότι τόσο καιρό ήταν έτσι... :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...