Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, arnold94 είπε

Εγώ 24 είμαι..απλά επειδή έχω ξεκινήσει να μετράω μάκρος και τέτοια θέλω να έχω ένα στόχο στα κιλά για να μη πηγαίνω τυχαία.... επίσης κάπου είδα ότι ο phelps έχει διαφορά απ' το ύψος του 5 κιλά που τον έχω σαν πρότυπο

έχεις δει τι τρώει ο φελπς που τον έχεις και σαν πρότυπο; 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σημασία έχει πόσο λίπος ΔΕΝ έχεις για να φανούν (και κυρίως ΝΑ υπάρχουν κοιλιακοί!). Απο εκεί και πέρα μπορεί να έχεις και παραπάνω κιλά, δεν έχει σημασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε δεν ειναι κανονας οτι αν πας 5 κιλα κατω απ το υψος σου θα ειναι εμφανεις οι κοιλιακοι σου.

Μπορει να εισαι 10 κιλα κατω απ το υψος και να μην φαινονται, επισης αλλος μπορει να ειναι 5 κιλα πανω απ το υψος του και να φαινονται.

Δεν εχει σημασια το νουμερο στην ζυγαρια, σημασια εχει το ποσοστο λιπους που κουβαλας πανω σου καθως και τα γεννετικα που εχεις, αν για παραδειγμα την πλειοψηφια του λιπους την μαζευεις στον χωρο της κοιλιας τοτε πιθανον να χρειαζεται να πεσεις αρκετα σε βαρος για να τους δεις, αλλοι ειναι πιο τυχεροι, μαζεουν περισσοτερο λιπος στα μπουτια και στους γλουτους με αποτελεσμα να ειναι πολυ πιο ευκολο σε αυτους να "καθαρισει" η κοιλια απο λιπος και να φανουν οι κοιλιακοι τους.

Εγω παω γυμναστηριο 3 χρονια σχεδον πλεον, κοιλιακους δεν εχω δει ποτε, εχω 1,82 υψος, περισσυ το καλοκαιρι επεσα στα 74 κιλα και παρολα αυτα κοιλιακοι τιποτα ενω, χερια-στηθος-πλατη-ωμοι ηταν αρκετα καθαρα απο λιπος η κοιλια απλα δεν.Μαζευω υπερμετρα λιπος σε αυτη την περιοχη, ισως και το σχημα των κοιλιακων μου να ειναι τετοιο που και ελαχιστο στρωμα λιπους να εχουν πανω να μην φαινονται, οπως και να χει σε μενα παραδειγμα για να φανουν οι κοιλιακοι πιθανοτατα να πρπει να πεσω γυρω στα 70 κιλα, αρα το -5 απ το υψος που λες δεν ειναι κανονας.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
14 ώρες πριν, arnold94 είπε

Δηλαδή και να πάω 90 κιλά είναι κομπλέ με τη λογική αυτή ε

Μήπως το απο κάτω ποστ στο εξηγεί καλύτερα? Γιατί εγώ το θεώρησα προφανές και οτι δεν χρήζει περαιτέρω εξήγησης

1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Φιλε δεν ειναι κανονας οτι αν πας 5 κιλα κατω απ το υψος σου θα ειναι εμφανεις οι κοιλιακοι σου.

Μπορει να εισαι 10 κιλα κατω απ το υψος και να μην φαινονται, επισης αλλος μπορει να ειναι 5 κιλα πανω απ το υψος του και να φαινονται.

Δεν εχει σημασια το νουμερο στην ζυγαρια, σημασια εχει το ποσοστο λιπους που κουβαλας πανω σου καθως και τα γεννετικα που εχεις, αν για παραδειγμα την πλειοψηφια του λιπους την μαζευεις στον χωρο της κοιλιας τοτε πιθανον να χρειαζεται να πεσεις αρκετα σε βαρος για να τους δεις, αλλοι ειναι πιο τυχεροι, μαζεουν περισσοτερο λιπος στα μπουτια και στους γλουτους με αποτελεσμα να ειναι πολυ πιο ευκολο σε αυτους να "καθαρισει" η κοιλια απο λιπος και να φανουν οι κοιλιακοι τους.

Εγω παω γυμναστηριο 3 χρονια σχεδον πλεον, κοιλιακους δεν εχω δει ποτε, εχω 1,82 υψος, περισσυ το καλοκαιρι επεσα στα 74 κιλα και παρολα αυτα κοιλιακοι τιποτα ενω, χερια-στηθος-πλατη-ωμοι ηταν αρκετα καθαρα απο λιπος η κοιλια απλα δεν.Μαζευω υπερμετρα λιπος σε αυτη την περιοχη, ισως και το σχημα των κοιλιακων μου να ειναι τετοιο που και ελαχιστο στρωμα λιπους να εχουν πανω να μην φαινονται, οπως και να χει σε μενα παραδειγμα για να φανουν οι κοιλιακοι πιθανοτατα να πρπει να πεσω γυρω στα 70 κιλα, αρα το -5 απ το υψος που λες δεν ειναι κανονας.

Έτσι όπως το λες εγώ καταλαβαίνω απλά οτι οι κοιλιακοί σου θέλουν περισσότερη/σωστότερη γυμναστική. Πρέπει να τους ρίξεις βάρος πολύ (να χρησιμοποιείς δίσκους και γενικά να κάνεις διάφορες ασκήσεις, φαντάζομαι θα τα ξέρεις μετά από 3 χρόνια (αν και δεν είναι απαραίτητο, δεν ασχολούνται όλοι πολύ σοβαρά). Οι κοιλιακοί είναι σαν τους υπόλοιπους μύες, θέλουν βάροι για να υπερτροφίσουν και να αναπτυχθούν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Stamer είπε

Έτσι όπως το λες εγώ καταλαβαίνω απλά οτι οι κοιλιακοί σου θέλουν περισσότερη/σωστότερη γυμναστική. Πρέπει να τους ρίξεις βάρος πολύ (να χρησιμοποιείς δίσκους και γενικά να κάνεις διάφορες ασκήσεις, φαντάζομαι θα τα ξέρεις μετά από 3 χρόνια (αν και δεν είναι απαραίτητο, δεν ασχολούνται όλοι πολύ σοβαρά). Οι κοιλιακοί είναι σαν τους υπόλοιπους μύες, θέλουν βάροι για να υπερτροφίσουν και να αναπτυχθούν.

Iσχυει αυτο που λες, πιθανοτατα να μην τους γυμναζω καλα-αρκετα, αν και νομιζω οτι γενικα ειναι και η γεννετικη μου τετοια που δεν με βοηθαει καθολου σε αυτο το κομματι.Αν βαλω φωτο στα 74 κιλα (εχω κρατημενη) θα δεις οτι ενω το υπολοιπα σωμα εχει ψιλοκαθαρισει, κοιλιακοι δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα.

Ισως να φταει το γεγονος οτι ξεκινησα skinny fat και δεν ειχα γυμναστει ποτε στην ζωη μου, αλλα παντα ημουν πολυ πλαδαρος, με καθολου μυικοτητα και λιπος στην κοιλια, δλδ οκ δεν γυμναζομουν αλλα ακομη και για αγυμναστος  παρα ημουν χαλια ενω δεν ημουν υπερβαρος γυρω στα 70 κιλα ζυγιζα πριν ξεκινησω γυμναστηριο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Iσχυει αυτο που λες, πιθανοτατα να μην τους γυμναζω καλα-αρκετα, αν και νομιζω οτι γενικα ειναι και η γεννετικη μου τετοια που δεν με βοηθαει καθολου σε αυτο το κομματι.Αν βαλω φωτο στα 74 κιλα (εχω κρατημενη) θα δεις οτι ενω το υπολοιπα σωμα εχει ψιλοκαθαρισει, κοιλιακοι δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα.

Ισως να φταει το γεγονος οτι ξεκινησα skinny fat και δεν ειχα γυμναστει ποτε στην ζωη μου, αλλα παντα ημουν πολυ πλαδαρος, με καθολου μυικοτητα, δλδ οκ δεν γυμναζομουν αλλα ακομη και για αγυμναστος  παρα ημουν χαλια ενω δεν ημουν υπερβαρος γυρω στα 70 κιλα ζυγιζα πριν ξεκινησω γυμναστηριο.

Θέλουν πρόγραμμα παρόμοια με τις υπόλοιπες μυικές ομάδες. Χρειάζονται δηλαδή και πολύ γυμναστική με βάρη αλλά και ξεκούραση (οι περισσότεροι τους γυμνάζουν σχεδόν καθημερινά σε στυλ αερόβιας!). Στο bodybuilding.gr έχει πολλά θέματα για κοιλιακούς που μπορούν να σε βοηθήσουν αν ενδιαφέρεσε. Βέβαια εννοείται οτι παίζει ρόλο ο σωματότυπος όπως λες αλλά και γενικά κι εγώ τους θεωρώ την πιο δύσκολη μυική ομάδα (και δεν έχω αναφερθεί καθόλου στην διατροφή μέχρι τώρα!)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Stamer είπε

Θέλουν πρόγραμμα παρόμοια με τις υπόλοιπες μυικές ομάδες. Χρειάζονται δηλαδή και πολύ γυμναστική με βάρη αλλά και ξεκούραση (οι περισσότεροι τους γυμνάζουν σχεδόν καθημερινά σε στυλ αερόβιας!). Στο bodybuilding.gr έχει πολλά θέματα για κοιλιακούς που μπορούν να σε βοηθήσουν αν ενδιαφέρεσε. Βέβαια εννοείται οτι παίζει ρόλο ο σωματότυπος όπως λες αλλά και γενικά κι εγώ τους θεωρώ την πιο δύσκολη μυική ομάδα (και δεν έχω αναφερθεί καθόλου στην διατροφή μέχρι τώρα!)

Νταξ η αληθεια ειναι οτι δεν τους πεθανω στην γυμναστικη αλλα 2 φορες την βδομαδα συνηθως τους δουλευω.Η διατροφη οταν επεσα στα 74 κιλα ηταν αρκετα καλη με μετρημενα μακρος κτλ αλλα παρολα αυτα δεν ειδα ουτε δειγμα κοιλιακου.Μετα σταματησα την διαιατα γιατι αρχιδα να κολυμπαω στα ρουχα σιγα σιγα και να δειχνω αδυνατος πραγμα που δεν μ αρεσε και δεν πηγα πιο κατω, βεβαια ηδη τα 74 κιλα με 1,82 που ειμαι ηταν αρκετα χαμηλα δεν ηθελα να αδυνατησω αλλο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Oι κοιλιακοι ειναι κατα 90% θεμα λιπους σωματος και κατα 10% γυμναστικη 

ισχυει αυτο, αλλα ειναι και ξεκαθαρα θεμα γεννετικης, δηλαδη ο τροπος που κατανεμεται το λιπος στο σωμα σου πραγμα που δεν μπορει να το αλλαξεις.Σε αλλους ειναι πιο ευκολο να τους δουνε σε αλλους θελει περισσοτερη προσπαθεια/δουλεια.

Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ισχυει αυτο που ψαχνει ο φιλος πιο πανω, οτι δηλαδη με -5 κιλα κατω απ το υψος σου θα εχεις six pack😛

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

ξεκαθαρα ισχυει αυτο, αλλα ειναι και ξεκαθαρα θεμα γεννετικης, δηλαδη ο τροπος που κατανεμεται το λιπος στο σωμα σου πραγμα που δεν μπορει να το αλλαξεις.Σε αλλους ειναι πιο ευκολο να τους δουνε σε αλλους πιο ευκολο.

Αν πιστεύεις ξεκάθαρα οτι ισχύει το παραπάνω τότε εντελώς φιλικά σου λέω οτι δεν είσαι αρκετά διαβασμένος ούτε στα βασικά. ΑΝ (μεγάλο ΑΝ) θέλεις όντως να δεις τους κοιλιακούς σου, πήγαινε στο φορουμ που σου είπα και διάβασε, δεν έχει νόημα να τα κουβεντιάζουμε εδώ. Αλλά τουλάχιστον μην έχεις λάθος εικόνα για κάποια πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Αν πιστεύεις ξεκάθαρα οτι ισχύει το παραπάνω τότε εντελώς φιλικά σου λέω οτι δεν είσαι αρκετά διαβασμένος ούτε στα βασικά. ΑΝ (μεγάλο ΑΝ) θέλεις όντως να δεις τους κοιλιακούς σου, πήγαινε στο φορουμ που σου είπα και διάβασε, δεν έχει νόημα να τα κουβεντιάζουμε εδώ. Αλλά τουλάχιστον μην έχεις λάθος εικόνα για κάποια πράγματα.

Oχι ρε εννοω  οτι προφανως ειναι θεμα λιπους.Εννοειτε οτι η προπονηση παιζει ρολο προφανως, αλλα οσο και να τους προπονεις και να τους παθαινεις στην γυμναστικη, αν εχεις υψηλα ποσοστα λιπους δεν προκυετε ποτε να τους δεις αυτο λεω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Oχι ρε εννοω  οτι προφανως ειναι θεμα λιπους.Εννοειτε οτι η προπονηση παιζει ρολο προφανως, αλλα οσο και να τους προπονεις και να τους παθαινεις στην γυμναστικη, αν εχεις υψηλα ποσοστα λιπους δεν προκυετε ποτε να τους δεις αυτο λεω.

Και ο άλλος μάλλον αυτό εννοούσε, το οποίο είναι προφανές αλλά η αναλογία 90-10 ήταν εντελώς παραπληροφόρηση.
1. Το χαμηλό ποσοστό λίπους μας βοηθάει να δείχνουμε/ξεχωρίζουμε τους μυς μας (αυτό που λέμε γράμμωση).
2. Για να δείξουμε τους "διαχωρισμένους" μύς μας, ΠΡΕΠΕΙ να τους έχουμε! Και βέβαια αυτό γίνεται με γυμναστική.

Αυτά τα απλά προσπαθώ να πω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Stamer είπε

Και ο άλλος μάλλον αυτό εννοούσε, το οποίο είναι προφανές αλλά η αναλογία 90-10 ήταν εντελώς παραπληροφόρηση.
1. Το χαμηλό ποσοστό λίπους μας βοηθάει να δείχνουμε/ξεχωρίζουμε τους μυς μας (αυτό που λέμε γράμμωση).
2. Για να δείξουμε τους "διαχωρισμένους" μύς μας, ΠΡΕΠΕΙ να τους έχουμε! Και βέβαια αυτό γίνεται με γυμναστική.

Αυτά τα απλά προσπαθώ να πω.

Εννοειτε αν δεν χτισεις κατι πρωτα τι να δειξεις.Αλλα για να φανουνε προυποθετει να πεσουμε και χαμηλα σε λιπος, δλδ δν γινετε να εισαι υπερβαρος και να εχεις εμφανεις κοιλιακους.Προφανως θελουν προπονονηση οπως και προφανως χρειαζεται και διατροφη.

Επιση ειναι και θεμα γεννετικης αν βοηθαει η οχι, σε αλλους ειναι πιο ευκολο σε αλλους πιο δυσκολο, εξαρταται ΚΑΙ απ την κατανομη λιπους το ποσο ευκολα θα καταφερεις να τους δειξεις.

Σε πιο απο τα παραπανω διαφωνεις?

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...