Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και μέχρι τώρα προσέχω πολύ το pc μου, έχω παρατηρήσει ότι ακόμα και με πανάκι - από αυτά που χρησιμοποιούμε στα γυαλιά οράσεως - η επιφάνεια του παράθυρου έχει μία τάση να γρατζουνίζεται εύκολα.

Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσει κανείς το παράθυρο του pc που είναι από πλέξιγκλας?

Αν αγοράσω αυτό http://www.amazon.co...=A3RBUZWIOKRT7E θα κάνει καλή δουλειά? Γιατί έχω ακούσει και κάτι περίεργα ότι είναι μερικά προιόντα καθαριστικά που περιέχουνε αμωνία και αντί να κάνουνε τα plexiglass να αστράφτουνε, το αντίθετο τα κάνουνε πιο θολά από ότι ήτανε.

Εσείς ποιό τρόπο χρησιμοποιείτε για να είναι τα plexiglass σαν καινούρια?

Δημοσ.

Κανένα χημικό.. Νεράκι με μια σταγόνα απορρυπαντικού πιάτων σε πολύ καλά στημένο Vettex.. μετά στέγνωμα και γυάλισμα με ένα πανί από μικρο'ι'νες.

Αυτό που δείχνεις είναι για να φεύγουν θαμπώματα ούτε καν μικρές γρατζουνιες κατά την γνώμη μου δύσκολα μπορείς να τ'αναστρεψεις αυτά.. Ένα καλό καθάρισμα κ ας έχει λίγα ελαττωματακια είναι προτιμότερο..

Δημοσ.

Οχι και vettex ρε χαραζει σαν γυαλοχαρτο.Δεν ειχα κανει εγω ετσι του παλιου μου κουτιου και ειχε γινει σκατα;

Εγω χρησημοποιω πανακι με μικροινες και απεσταγμενο νερο που δεν αφηνει θολουρα.

Δημοσ.

Οχι και vettex ρε χαραζει σαν γυαλοχαρτο.Δεν ειχα κανει εγω ετσι του παλιου μου κουτιου και ειχε γινει σκατα;

Εγω χρησημοποιω πανακι με μικροινες και απεσταγμενο νερο που δεν αφηνει θολουρα.

Με κάτι άλλο το μπερδεύεις το Vettex είναι πολύ μαλακό. έτσι καθαρίζω τα πάντα εδώ και 10 χρόνια, μόνιτορ, φορητούς,Tv, όλα είναι σαν καινούρια..

Δημοσ.

Οχι και vettex

ρε χαραζει σαν γυαλοχαρτο.Δεν ειχα κανει εγω ετσι του παλιου μου κουτιου και

ειχε γινει σκατα;

Εγω χρησημοποιω πανακι με μικροινες και απεσταγμενο

νερο που δεν αφηνει θολουρα.

Απεσταγμένο νερό που βάζουνε στο σίδερο εννοείς nemesiskp?

Κάπου διάβασα ότι αν ρίχνεις ελαφρώς ζεστό αέρα με

σεσουάρ και ταυτόχρονα το τρίβεις με ένα πανάκι μικροίνων γίνεται πολύ καλή

δουλειά.

Υπάρχει και εξήγηση:

Αυτό γιατί το πλέξιγκλας υλικό έχει δικιά του μνήμη και έχει μία τάση με λίγη θερμοκρασία να έρχεται στην

αρχική του μορφή, δηλαδή να γίνεται σαν καινούριο.

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αυτόν τον τρόπο, να το κάνω λέτε? Πρέπει να είναι σκληρή και

ίσια η επιφάνεια που θα ακουμπήσω το plexiglass, γιατί από την θερμότητα

ενδέχεται να στραβώσει. Και πάλι άμα το έχω όρθιο και τρίβω με το πανί πιστεύω

αν προσέχω δεν θα πάθει καθόλου ζημιά.

Στην δικιά μου περίπτωση έχει σε μερικά σημεία πάρα πολύ αχνές γρατζουνιές, εννοείται δεν φαίνονται σε

απόσταση 30 εκατοστών, παρά μόνο από πολύ κοντά.

Αν αγοράσω το υγρό που πρότεινα, γιατί δεν θα μου δουλέψει? Αφού λέει ότι είναι και για τις γρατζουνιές.

Δημοσ.

Φίλε μου χρόνια με τις μηχανές έχουμε αυτό το πρόβλημα.. στα ferings και στα κράνη. Έχουμε μάθει λοιπόν ότι δεν υπάρχει γιατριά, μόνο προφύλαξη, όταν μιλάμε για διάφανη επιφάνεια.

Δημοσ.

Για το κλασικό καθάρισμα, νοτισμένο πανάκι μικροφίμπερ. Μία στο τόσο και όταν έχεις χρόνο (~1ώρα) του ορμάς για τέλειο καθάρισμα και καπάκι οδοντόπαστα και άπειρο απαλό τρίψιμο, για να φύγουν και οι γρατσουνιές και να γίνει σαν καινούργιο.

Οδοντόπαστα + plexy είναι πολύ κλασικός συνδυασμός για γυάλισμα.

Δημοσ.

Δεν ξερω ρε παιδια εγω παρομοια επιφανεια εχω παει να καθαρισω με το vettex την εκανε μ@$νι.Απο κει και περα ολα με πανακι μικροινων.

Αποστεγμενο,ναι αυτο που βαζεις στο σιδερο.Τα 4 λιτρα εχουνε 1.5 ευρω.Επισης θα συμφωνησω με την χρηση οδοντοπαστας,κανει πολυ καλη δουλεια.

Δημοσ.

Φίλε @caution thanks για τη συμβουλή, η οδοντόπαστα δεν το θολώνει το plexiglass, έτσι? Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, γιαυτό ρωτάω.

Τα πανάκια που έχουνε στα γυαλιά οράσεως μικροίνων δεν είναι? Οκ δεν είμαι με το πανάκι αυτό, εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ απαλό. Πιο απαλό και από μπαμπάκι είναι.

Θα πρέπει να αγοράσω άλλο πανάκι πιο ειδικό?

Το vettex δεν πρέπει να κάνει, δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια, αλλά έτσι πιστεύω.

Εδώ ποτέ μα ποτέ δεν το ακούμπησα με γυμνό χέρι, παρά μόνο με το πανάκι από τα γυαλιά οράσεως και μου έκανε κάτι αχνές γρατζουνιές. Σκέψου με vettex. :fear:

Δημοσ.

Δεν το θολώνει, ακριβώς το αντίθετο κάνει. Και όταν φτιάχνεις κάτι από plexi, στο κοψίματα συνήθως με οδοντόπαστα τρίβεις για να φαίνεται "stock" το κόψιμο και όχι θολό ;)

Δημοσ.

α ωραία. Μακάρι να κάνει ωραία δουλειά. Θα το δοκιμάσω στο επόμενο καθάρισμα του pc μου και θα επανέρθω. :)

Έχω βάλει λάμπες νέον και θέλω να είναι όλα τέλεια, γιατί με το φως φαίνεται και η παραμικρή γρατζουνιά, γιαυτό.

Δημοσ.

^Τελικά το καθάρισμα με οδοντόπαστα και λίγο νεράκι + πανάκι τρίψιμο, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το έκανε πολύ χειρότερα από ότι ήτανε πριν. Πίστεψέ με γιατί έχω και λάμπες νέον και όλα τα ελαττώματα φαίνονται πολύ καθαρά.

Παράγγειλα το υγρό που είπα και πιο πάνω μπας και διορθωθεί λίγο η κατάσταση, ειδάλλως κλαψ. :cry:

Δημοσ.

Αν το έκανες χειρότερο με οδοντόπαστα μάλλον χρησιμοποίησες καμία με κόκκους μέσα. Με κανονική οδοντόπαστα χωρίς κόκκους και πρόσθετα λογικά θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα καθώς το γυαλίζει υπέροχα. Μία αλοιφή που είδα στην πράξη πριν 2 μέρες ήταν μία της xerapol. Θα την βρεις σε Praktiker αν έχεις κοντά.

Δημοσ.

Ναι όντως είχε κόκους μέσα, κλάφτα άστα. Έγινε πολύ χάλια. Από εκεί που είχε κάνα δύο γρατζουνιές, τώρα έχει εκατό γρατζουνιές.

Δημοσ.

Συγνώμη ρε συ φιλαράκι αλλά δεν ήθελε και πολύ μυαλό. Δεν ήταν πρόσωπο γυναίκας για να κάνεις πίλινγκ. :mrgreen:

Αν είναι πολλές και κάποιες απο αυτές βαθιές (πέρασε το νύχι σου απο πάνω να δεις αν σκαλώνει) μάλλον θέλει πολύ δουλειά με ντουκόχαρτα νερού για να συνέλθει και όχι αλοιφές. Πάρε ένα νέο κομμάτι δεν θα κοστίσει πολλά. Οι αλοιφές και ο χρόνος σου, σίγουρα θα κοστίσουν περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...