nilosgr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Είμαστε στη λάθος κατηγορία συζήτησης (μεταφορά στο μπλα μπλα παρακαλώ). Το λαπτοπ το έχεις με αυθεντικό λειτουργικό. Απλά κάνε την εγκατάσταση μόνος σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είναι δύσκολο.. Όσον αφορά τα προγράμματα κλπ, ένας καλός προγραμματιστής μπορεί να γράψει υπηρεσία η οποία δεν εμφανίζεται πουθενά. Και κανένα πρόγραμμα προστασίας δεν πρόκειτε να την βρει. Μιας και για να την βρει την υπηρεσία θα πρέπει να είναι γνωστή στην εταιρία που φτιάχνει το πρόγραμμα προστασίας. Και αν έχει στα χέρια του το PC (και όχι remote installation κλπ) από εγκατάσταση, μπορεί να σηκώσει custom κέλυφος μέσα στα windows που δεν βλέπεις τι ακριβώς τρέχει. Ούτε έχεις πολλές δυνατότητες να δεις πραγματικά. Και αυτό το χρησιμοποιούν όλες οι εταιρίες που δούλεψα εδώ Αγγλία. Μιας και δεν αφήνουν τους χρήστες να κάνουν ό,τι θέλουν στους υπολογιστές. Και φυσικά οι χρήστες πιστεύουν ότι έχουν πλήρη έλεγχο του PC. Ανεξάρτητα αν όλα γίνωνται log, και είναι συμβατό με προγραμματα προστασίας (π.χ στην μία εταιρία με Symantec server managed suite που δεν περνούσε τίποτα....). Τα firewalls δεν έχουν database με προγράμματα ή με footprint εκτελέσιμων, τα firewalls ελέγχουν τις εισερχόμενες και εξερχόμενες συνδέσεις του υπολογιστή από και προς ένα δίκτυο (πχ το ίντερνετ). Άρα άμα ο άλλος έχει έναν custom keylogger και σε κάποια φάση προσπαθήσει να στείλει το log με κάποιο τρόπο σε αυτόν (πχ μέσω ftp ή με email κλπ) τότε το firewall θα δώσει alarm και θα πει ότι το Y πρόγραμμα προσπαθεί να στείλει δεδομένα στην X διεύθυνση. ;-) Άλλο antivirus, άλλο firewall
akisk Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 ωραια τα προγραμματα που προτεινεις αλλα δεν εχω τετοια γνωση!θα το προσπαθησω ομως.. Ε τότε τι ρωτάς; Πλήρωσε κάποιον γνώστη και τελείωνε. Η μήπως θέλεις κάποιος ΓΝΩΣΤΟΣ να σου κάνει ΤΣΑΜΠΑ την ανίχνευση του κατασκοπευτικού προγράμματος; Και πώς θα είσαι σίγουρη ότι κατά την ανίχνευση δεν σου πέρασε αυτός κάποιο κατασκοπευτικό πρόγραμμα;
anwnymh29 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Ε τότε τι ρωτάς; Πλήρωσε κάποιον γνώστη και τελείωνε. Η μήπως θέλεις κάποιος ΓΝΩΣΤΟΣ να σου κάνει ΤΣΑΜΠΑ την ανίχνευση του κατασκοπευτικού προγράμματος; Και πώς θα είσαι σίγουρη ότι κατά την ανίχνευση δεν σου πέρασε αυτός κάποιο κατασκοπευτικό πρόγραμμα; εσυ πολυ προσωπικα πηρες το θεμα και δεν εχω καταλαβει γιατι??μαλλον δεν εχεις αλλη δουλεια να κανεις..λοιπον την ειρωνεια σου εκει που σε παιρνει σε παρακαλω. προς ολα τα αλλα σοβαρα μελη που μου απαντησαν ευχαριστω για το ενδιαφερον!εκανα αυτα που μπορουσα και ηξερα ωστε να μου φυγει η ιδεα!και παλι ευχαριστω! Αυτο θα προτεινα και εγω.. Βαλε το Avast το αβαστ με το που το κατεβασα μου απεκλεισε ολα τα προγραμματα!δεν μπορουσα να ανοιξω τιποτα!
twiner Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 επί της ουσίας αγαπητή Ανώνυμη, το ίδιο το windows περιέχει κατασκοπευτικά προγράμματα και μέχρι αποδείξεως του εναντίου όλα τα proprietary antivirus/antispyware που κυκλοφορούν. Προφανώς και οποιοδήποτε "σπασμένο","κρακαρισμένο" κτλ πρόγραμμα. Επίσης, η google αν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες της και το facebook αν έχεις λογαριασμό, σε "κατασκοπεύουν" ασταμάτητα. η λύση: να στραφείς σε ελεύθερο λογισμικό (δηλαδή gnu/linux αντί windows), όπου "όλα είναι στο φως" και μπορείς να έχεις πλήρη έλεγχο για το τι γίνεται στον υπολογιστή σου. Να το εγκαταστήσεις μόνη σου και να το κάνεις τακτικά update. Aντί για google να χρησιμοποιείς το duck duck go και αντί για facebook το diaspora. Για τα παραπάνω νομίζω αξίζει να γίνεις σχετική.
thanocaster Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Επίσης μπορείς να κρυπτογραφείς τα πάντα. Μια καλή αρχή είναι να διαβάσεις αυτά. Επίσης μπορεί κάποιος να σε παρακολουθεί μέσω δορυφόρου. Ξεκίνα να ντύνεις το σπίτι με αλουμινόχαρτο.
flik Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Βλέπεις τα εγκατεστημένα προγράμματα. Το απλό πρώτα δηλαδή. Μετά με το process hacker κοιτάς τις διεργασίες που τρέχουν. Πολύ σπάνια υπάρχει διεργασία που δε φαίνεται σε αυτό το πρόγραμμα. Ελέγχεις με spybot, malwarebytes, και ένα antivirus, σε keyloggers απο τα δυνατότερα είναι το kaspersky, που έχει και δωρεάν εργαλείο, το kaspersky virus removal tool 2011. Στη συνέχεια ένα γρήγορο scan με το Norton Power eraser, και αν δε βρεθεί με αυτά, τότε πρόκειται σίγουρα για rootkit, και χρειάζεσαι το GMER (βρες το κουμπί "Download EXE" λίγο κάτω. Μόλις ξεκινάει, αρχίζει με τη καρτέλα Rootkit/Malware, πατάς δεξιά το κουμπί Scan και θα σου βγάζει μια λίστα. Αν στη λίστα υπάρχουν γραμμές με χρώμα κόκκινο τότε είναι ύποπτα για rootkit. Ε, αν καταφέρει και έχωσε πρόγραμμα που δε φαίνεται με αυτούς τους τρόπους, τότε να του πούμε ένα μπράβο, μια υπόκλιση για τις ικανότητες του. Αυτοματοποιημένα πράγματα δεν υπάρχουν άλλα να κάνεις. Το firewall είναι πιο εύκολο να το παρακάμψεις απο ότι τα παραπάνω, ενώ πολλοί hackers και security analysts λένε οτι αν είσαι πίσω απο router, το software firewall δεν προσφέρει σχεδόν τίποτα.
hawkpilot Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 ... προς ολα τα αλλα σοβαρα μελη που μου απαντησαν ευχαριστω για το ενδιαφερον!εκανα αυτα που μπορουσα και ηξερα ωστε να μου φυγει η ιδεα!και παλι ευχαριστω! ... Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω και επειδή δεν κατέχεις τις ειδικές γνώσεις και εμπειρία που απαιτείται, καλό θα ήταν να πας το μηχάνημα σε κάποιο κατάστημα (και κατά προτίμηση εκεί που έγινε η αγορά) για να σου περάσουν τα win από την αρχή. Καλύτερα να σου στοιχίσει κάτι παραπάνω τώρα παρά αργότερα (και να χτυπάς το κεφάλι σου). Για να ανησυχείς για παρακολούθηση θα έχεις τους λόγους σου και υποθέτω ότι είναι σοβαροί. Καλά και ωραία τα antivirus που δοκίμασες αλλά αν στο σύστημά σου έχει εγκατασταθεί rootkit/backdoor, κανένα δε θα σε σώσει.
anwnymh29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 να'μαι παλι!!μπηκα στην διαχειριση εργασιων και ειδα το εξης.. csrss.exe χωρις περιγραφη!δλδ να δω απο που προερχεται αυτο το αρχειο..το γκουγκλαρα και μου γραφει οτι ισως να ειναι καποιο spyware trojan η worm!καποια γνωμη? επισης ενω επιλεγω τελος αυτης της διεργασιας μου λεει οτι δεν επιτρεπεται απο τα windows!
flik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Αν είναι στον φάκελο system32 είναι κανονικό. Αν είναι αλλού όχι. Μπορείς να δεις απο τηδιαχείριση εργασιών σε ποιο φάκελο βρίσκεται το αρχείο, ενώ απο τον φάκελο εκείνον μπορείς να δεις τη περιγραφή του αρχείου, ημερομηνία τροποποίησης κτλ. Άδικα αγχώνεσαι μάλλον. Αν όμως θες να επιμείνεις, κάνε αυτά που έγραψα παραπάνω, και που λίγο πολύ ειπώθηκαν και απο άλλους χρήστες.
anwnymh29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Αν είναι στον φάκελο system32 είναι κανονικό. Αν είναι αλλού όχι. Μπορείς να δεις απο τηδιαχείριση εργασιών σε ποιο φάκελο βρίσκεται το αρχείο, ενώ απο τον φάκελο εκείνον μπορείς να δεις τη περιγραφή του αρχείου, ημερομηνία τροποποίησης κτλ. Άδικα αγχώνεσαι μάλλον. Αν όμως θες να επιμείνεις, κάνε αυτά που έγραψα παραπάνω, και που λίγο πολύ ειπώθηκαν και απο άλλους χρήστες. παταω ανοιγμα θεσης αρχειου και δεν ανοιγει..παταω ιδιοτητες παλι δεν ανοιγει!ουτε καν περιγραφη δεν εχει να δω που ανηκει. επισης εχω αλλη μια διεργασια που δεν μπορω να ανοιξω και ουτε γραφει που ειναι winlogon.exe αυτο και την csrss.exe!δεν ανοιγουν ουτε και τερματιζουν!
flik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Κατέβασε το Process explorer και δες απο εκεί. Το να μη τερματίζει είναι σωστό. Τα άλλα δε θυμάμαι, πάντως σε win8 που είμαι τώρα βγάζει κανονικά τις ιδιότητες κτλ. Τι windows έχεις είπες;
anwnymh29 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Κατέβασε το Process explorer και δες απο εκεί. Το να μη τερματίζει είναι σωστό. Τα άλλα δε θυμάμαι, πάντως σε win8 που είμαι τώρα βγάζει κανονικά τις ιδιότητες κτλ. Τι windows έχεις είπες; τα 7!
flik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δες με το process explorer, η αλήθεια είναι οτι έπρεπε να δείχνει περιγραφή και να ανοίγουν οι ιδιότητες, αλλά πάλι δεν νομίζω να είναι τίποτα. Ξαναλέω, αν αισθάνεσαι ανασφάλεια, κάνε αυτά που έγραψα πιο πριν, τουλάχιστον τα περισσότερα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δες με το process explorer, η αλήθεια είναι οτι έπρεπε να δείχνει περιγραφή και να ανοίγουν οι ιδιότητες, αλλά πάλι δεν νομίζω να είναι τίποτα. Admin rights
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα