anwnymh29 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 καλησπερα στην παρεα!νεο μελος ειμαι βεβαια σας διαβαζω εδω και αρκετο καιρο!πριν απο 20 ημερες ειχα δωσει σε καποιον το λαπτοπ μου για φορματ,σε εναν γνωστο μου διοτι δεν ειχα χρηματα να πληρωσω τεχνικους!ολα καλα και ωραια μονο που απο τοτε μου εχει μπει η ιδεα οτι θα μπορουσε να βαλει καποιο κατασκοπευτικο προγραμμα?υπαρχει τετοια περιπτωση?και αν ναι πως μπορω να το εξακριβωσω? χαζο λιγο το θεμα το ξερω και αν το εβαλα και σε λαθος κατηγορια συγχωρεστε με!θα περιμενω με αγωνια απαντησεις!ευχαριστω προκαταβολικα!
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Φίλε μου 1ον πρέπει να εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο που δίνεις το λαπτοπ σου παρόλα αυτά, μπορείς να δεις στο control panel αν σου χει βάλει τίποτα από την εγκατάσταση απεγκατάσταση προγραμμάτων. Καλη επιτυχία
NikosKallithea Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Αν αυτος ηταν προγραμματιστής ειναι πολυ δυσκολο να εντοπίσεις ενα τετοιο πρόγραμμα
nspyrou Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Το οτι είσαι λίγο, off topic, είσαι αλλά τεσπα τα περισσότερα, spyware, malware, worms, keyloggers, τουλάχιστον τα επώνυμα, γίνονται block από τα περισσότερα anti-viruses της αγοράς. Οπότε, κάποιο scan, από Nod32, Kaspersky, Panda, Norton, θα ήταν μια καλή κίνηση ώστε να ηρεμήσεις τουλάχιστον. Η πληθώρα των "χρηστών" ή λίγο πιο advanced χρηστών, και hackers wannabe, μπορεί να γοητεύονται από την ιδέα του να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τέτοιου είδους προγράμματα, παρόλα ταύτα, δεν παίρνουν χαμπάρι από "σουαχίλι". Το να "κολλήσει" το σύστημά σου από κάποιο spyware, malware κλπ, είναι πιθανή διαδικασία, εφόσων συνδέεσαι στο internet και κάνει browse σε διάφορες σελίδες. Πρόσεχε τα toolbars που κατεβαίνουν κατα καιρούς από διάφορες βλακείες (πχ Google Toolbar κλπ) και θα είσαι εντάξει ...
thenamnamnam Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 λοιπον.. δοκιμαστε να μπειτε στο Run(Windows key+R) και γραψτε Unhide,(κανα 2-3 φορες) και πειτε μου αμα εμφανιζει κανα παρα8υρακι. αλλα δεν πιστευω να σε κατασκοπευει εφοσον ειναι γνωστος σου κτλ. Το οτι είσαι λίγο, off topic, είσαι αλλά τεσπα τα περισσότερα, spyware, malware, worms, keyloggers, τουλάχιστον τα επώνυμα, γίνονται block από τα περισσότερα anti-viruses της αγοράς. Οπότε, κάποιο scan, από Nod32, Kaspersky, Panda, Norton, θα ήταν μια καλή κίνηση ώστε να ηρεμήσεις τουλάχιστον. Η πληθώρα των "χρηστών" ή λίγο πιο advanced χρηστών, και hackers wannabe, μπορεί να γοητεύονται από την ιδέα του να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τέτοιου είδους προγράμματα, παρόλα ταύτα, δεν παίρνουν χαμπάρι από "σουαχίλι". Το να "κολλήσει" το σύστημά σου από κάποιο spyware, malware κλπ, είναι πιθανή διαδικασία, εφόσων συνδέεσαι στο internet και κάνει browse σε διάφορες σελίδες. Πρόσεχε τα toolbars που κατεβαίνουν κατα καιρούς από διάφορες βλακείες (πχ Google Toolbar κλπ) και θα είσαι εντάξει ... σκεφτομουν να το γραψω και αυτο αλλα με προλαβες! xD well done! +1
anwnymh29 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 οτι και να μου πειτε εχετε δικιο!ηταν αφελεστατο να δωσω σε εναν απλα γνωστο το λαπτοπ μου!ας οψεται η αναγκη!! λοιπον στα προγραμματα εννοειται οτι εκανα εναν ελεγχο δεν υπαρχει κατι..στις επεκτασεις δεν εχω κανενα προσθετο κτλ! αυτο το unhide που ειπε καποιος το γραφω στην εναρξη?αν καταλαβα σωστα το εκανα και δεν βγηκε παλι τιποτα! μου εβαλε αυτος και ενα αντιβαιρους φρι απο το ιντερνετ το avira καλο ειναι?θα κανω ενα σκαν! προ ημερων ειχα κατεβασει το spybot εκανα εναν ελεγχο καθαρο το λαπτοπ!να μην ανησυχω ε?δεν ξερω γιατι μου μπηκε αυτη η ιδεα! σας ευχαριστω παντως για τις πολυτιμες απαντησεις σας και συγνωμη για την ασχετη κατηγορια!! να μην ανησυχω ε?? Αν αυτος ηταν προγραμματιστής ειναι πολυ δυσκολο να εντοπίσεις ενα τετοιο πρόγραμμα δεν ηταν προγραμματιστης αλλα με αρρωστησες τωρα με αυτο που μου ειπες εχει καποιες γνωσεις ομως!
nspyrou Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Προσωπική μου άποψη, ξεφορτώσου το Avira, και βάλε κάτι πιο ελαφρύ που να δουλεύει! Δυστυχώς όπου το συνάντώ μόνο πονοκέφαλο μου προκαλεί. Σε όλα μου τα συστήματα (και τα 6 μου), παίζω με Panda Cloud, free version και πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε με το performance, ούτε με άσχετα popups και χαζά μηνύματα σε bubbles.
anwnymh29 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Προσωπική μου άποψη, ξεφορτώσου το Avira, και βάλε κάτι πιο ελαφρύ που να δουλεύει! Δυστυχώς όπου το συνάντώ μόνο πονοκέφαλο μου προκαλεί. Σε όλα μου τα συστήματα (και τα 6 μου), παίζω με Panda Cloud, free version και πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε με το performance, ούτε με άσχετα popups και χαζά μηνύματα σε bubbles. ναι εχεις δικιο!το panda το ειχα πριν απο το φορματ και ηταν πολυ καλο!κατσε να τελειωσω το σκαναρισμα και θα το ξαποστειλω! και θα ηθελα επισης να μου πειτε εκτος απο αντιβαιρους τι αλλο να κατεβασω για μεγαλυτερη ασφαλεια?το spybot δεν μου αρεσει ενα σκαν εκανα και το διεγραψα!δεν το καταλαβαινα κιολας απολυτα.
nspyrou Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Κοίταξε: Απόλυτη ασφάλεια δεν πρόκειται να έχεις ποτέ! Απο την άλλη μεριά, το να φορτώνεις το σύστημά σου με περισσότερα από 1 antiviruses, θα σου φάει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, και μνήμη και δουλειά δεν θα κάνεις, μιας και 2 τέτοια προγράμματα σε πολλές περιπτώσεις το ένα συγκρούεται με το άλλο σε πολλά θέματα. Πχ, αν βάλεις McAfee & Norton, και τα δυο έχουν firewalls. Αρα το ένα θα μπλοκάρει το άλλο και τα δυο μαζί, τα πάντα!! Βάλε λοιπόν 1, που να πληρεί τα δικά σου κριτήρια, γίνε προσεκτική με το browsing σου, 2 φορές την εβδομάδα κάνε ένα εντατικό scan, και φρόντισε να είναι πάντα ενημερωμένο το Antivirus σου, και θα είσαι εντάξει. Δεν χρειάζεται να φρικάρεις.
anwnymh29 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 φρικαρω στην ιδεα οτι μπορει αυτος να "φυτεψε" κατι στο pc να το ξεχασω ε?δεν ειχα ποτε μανια καταδιωξης !!
nspyrou Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Στο ξαναλέω λοιπόν: Το να φυτέψει κάτι κάποιος στο PC σου, χωρίς να το πάρεις γραμμή εσύ ή τα Antiviruses & το spybot, είναι δύσκολο! Θέλει τεχνικές, προγραμματιστικές γνώσεις, γνώσεις λειτουργικών συστημάτων - πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών συστήματος κλπ ... Δεν είναι εύκολο πράμα! Γι'αυτό και σου λεω να χαλαρώσεις. Απο την άλλη, αν νομίζεις οτι συνεχίζει αυτή η "μανία καταδίωξης" να σε στοιχειώνει, κάνε πάλι το format με κάποιον έμπιστο, ενώ κι εσύ είσαι παρούσα. Νομίζων πάντως οτι ανησυχείς άδικα 1
Haldol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 "Απλά γνωστός" δε θα βάλει κατασκοπευτικό πρόγραμμα, ακόμα και να μπορεί. Δεν έχει λόγο. Πρώην (ή νυν) γκόμενος ίσως.
migf1 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δεν ξέρω γιατί έχει σχηματίσει άσχημη εικόνα για το Avira ο φίλος μου ο nspyroy, αλλά εγώ το χρησιμοποιώ πολλά (μα πολλά) χρόνια και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Με μόνη ίσως εξαίρεση κάποια false alarms, τα οποία όμως είναι συνειδητή μου επιλογή, μιας κι έχω φουλάρει τη σχετική ρύθμιση του Avira (έχω βάλει δηλαδή τον Guard του να ψάχνει για τα πάντα on-the-fly). Αντίθετα, δοκίμασα κάποτε το Panda (πολλά χρόνια πριν, σίγουρα 2-3) κι όταν δεν με ικανοποίησε και ξαναπέρασα το Avira μου βρήκε ένα κάρο σκουπίδια που δεν τα έπιασε το Panda (και άρα είχαν περάσει στο μηχανάκι μου). Ανέφερες και το Spybot Serach & Destroy. Προσωπικά το θεωρώ κορυφαίο εργαλείο, και το χρησιμοποιώ επίσης πολλά (πολλά) χρόνια. Αν και και το Avira προειδοποιεί για κάποιες ασυμβατότητες με το Spybot στις τελευταίες του εκδόσεις. Όπως και να 'χει, τα χρησιμοποιώ και τα 2. Το Spybot έχει μια επιλογή Tools->System startup (πρέπει να το γυρίσεις πρώτα σε advanced mode). Εκεί σου δείχνει ΟΛΑ τα προγράμματα και τα services που εκκινούν μαζί με τα Windows στο σύστημά σου. Παραπλήσιο με το στάνταρ εργαλείο msconfig των Windows (Έναρξη->Εκτέλεση μετά γράψε msconfig). Μόνο που στο Spybot διαλέγοντας οποιοδήποτε startup προγραμμα σου εμφανίζει στη δεξιά περιοχή της οθόνης αναλυτικές πληροφορίες για το περί τίνος πρόκειται., κι επιχειρεί να σε συμβουλέψει αν είναι επικίνδυνο ή όχι. Δεν πρέπει να πάρεις και πολύ τοις μετρητοίς τις συμβουλές του (ειδικά όταν σου λέει πως δεν είναι επικίνδυνο αλλά δεν το χρειάζεσαι κιόλας, γιατί το λέει καμιά φορά και για χρήσιμες υπηρεσίες, όπως π.χ. την στάνταρ των Windows που σου εμφανίζει τη γλώσσα στη Γραμμή Εργασιών). Βεβαιώσου επίσης ότι το έχεις ενημερωμένο. Είναι όμως εξαιρετική πηγή για να ψάξεις περαιτέρω αυτά που σου προτείνει ως επκίνδυνα, και να αποφασίσεις αν θα τα σβήσεις ή όχι. Το καλό με το Spybot είναι πως μπορείς απλά να τα απενεργοποιήσεις (ξε-τσεκάροντάς τα) χωρίς να τα σβήσεις από το σκληρό σου. Οπότε αν μετανιώσεις για κάποιο μπορείς να το ενεργοποιήσεις ξανά (τσεκάροντάς το). Προφανώς μπορείς να κρατάς κι αντίγραφα ασφαλείας πριν από κάθε αλλαγή, αλλά εγώ το δουλέυω χρόνια απλώς τσεκάροντας και ξετσεκάροντας στην οθόνη System sstartup, χωρίς να έχω αντιμετωπίσει προβλήματα, σε XP και 7. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΘΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ USE IT AT YOUR OWN RISK!
akisk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 καλησπερα στην παρεα!νεο μελος ειμαι βεβαια σας διαβαζω εδω και αρκετο καιρο!πριν απο 20 ημερες ειχα δωσει σε καποιον το λαπτοπ μου για φορματ,σε εναν γνωστο μου διοτι δεν ειχα χρηματα να πληρωσω τεχνικους!ολα καλα και ωραια μονο που απο τοτε μου εχει μπει η ιδεα οτι θα μπορουσε να βαλει καποιο κατασκοπευτικο προγραμμα?υπαρχει τετοια περιπτωση?και αν ναι πως μπορω να το εξακριβωσω? Να το πας σε κανονικό τεχνικό και να πλερώσεις να στο τσεκάρει. Η μαγεία της δωρεάν βοήθειας. Κάνεις το καλό και σε βγάζουν απατεώνα...
nilosgr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Να το πας σε κανονικό τεχνικό και να πλερώσεις να στο τσεκάρει. Η μαγεία της δωρεάν βοήθειας. Κάνεις το καλό και σε βγάζουν απατεώνα... @@ θα κανει ο "τεχνικος", το πολυ-πολυ να της πει να αγορασει Norton... Παντως εαν εχεις κατι στο συστημα σου, το οποιο ειναι απο προγρμματιστη, μονο με firewall θα το καταλααβεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα