koslibpro Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Καλησπερα. για ενα καινουριο project που ανελαβα,πρεπει να εισαγω μεσω μιας απλης html φορμας καποια στοιχεια (ονοματεπωνυμα συγκεκριμενα),που περνιουνται μεσω ενος submit.php αρχειου σε μια Mysql βαση.Με τους λατινικοςυ χαρακτηρες μια χαρα τα πηγε,με τους ελληνικους ομως τα πηγε ΑΘΛΙΑ!κατι σε αραβοκινεζικα τα εμφανιζει στην βαση. καμια ιδεα?τι μπορω να κανω για να το αποφυγω αυτο?? ευχαριστω
panagiotis223 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Ο τρόπος που χειρίζεται η MySQL τα διάφορα σετ χαρακτήρων (character sets) άλλαξε από την έκδοση 4.1 της MySQL εσυ ποια δουλέυεις;
Uberalles_gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Βάλε τα πάντα UTF-8, σύνδεση με την βάση, web σελίδες,η βάση σου.
koslibpro Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Ο τρόπος που χειρίζεται η MySQL τα διάφορα σετ χαρακτήρων (character sets) άλλαξε από την έκδοση 4.1 της MySQL εσυ ποια δουλέυεις; 5.5.22 χρησιμοποιω. Βάλε τα πάντα UTF-8, σύνδεση με την βάση, web σελίδες,η βάση σου. η συνδεση με την βαση πως μπαινει σε utf8,αυτο ειναι που με παιδευει..η σελιδα ειναι σε utf8 οποτε οκ,ειναι ενταξη απο πλευρας της...
Uberalles_gr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 > <?php $dbhost = 'XXXXX'; $dbname = 'XXXXX'; $dbuser = 'XXXXX'; $dbpass = 'XXXXX'; $link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass); $select_db=mysql_select_db($dbname); mysql_query('set character set utf8',$link); mysql_query("SET NAMES 'utf8'",$link); ?>
koslibpro Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 εγω το Link Με την βαση μου το εχω ονομασει con. και η βαση μου ειναι η clients. οποτε βαζω >mysql_set_charset('utf8',$con); mysql_query("SET clients 'utf8'",$con); αλλα περνανε μονο τα νουμερα!ολα τα γραμματα βγαινουν με ?????? και αν βαλω στην θεση του >mysql_set_charset('utf8',$con); το >mysql_query('set character set utf8',$link); τοτε μου τα βγαζει ολα με ερωτηματικα....
thanocaster Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Πρέπει να σώσεις και τα αρχεία σαν utf-8. Γενικά είναι ένα θέμα που έχει απαντηθεί άπειρες φορές στο ινσόμνια. Την επόμενη φορά, πριν ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα, κάνε μια αναζήτηση, θα σου σώσει πολλές ώρες.
koslibpro Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Tα αρχεια τα εχω αποθηκευσει σε utf8. γενικα εχω δοκιμασει οτι εχω βρει,εντος φορουμ και εκτος και τιποτα δεν εχει πιασει.. γιαυτο ανοιξα καινουριο θεμα.
koslibpro Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 ναι. παντως οκ βρηκα τι χρειαζοταν,μια απλη προσθηκη στον κωδικα..
bikey77 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Το οτι βλεπεις κινεζικα στη βαση δεν ειναι απαραιτητα λαθος. Η προσθηκη που λες στον κωδικα ποια ηταν; Μαλλον για double encoded data μου φαινεται παντως.
koslibpro Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Το οτι βλεπεις κινεζικα στη βαση δεν ειναι απαραιτητα λαθος. Η προσθηκη που λες στον κωδικα ποια ηταν; Μαλλον για double encoded data μου φαινεται παντως. η προσθηκη ηταν αυτη >setlocale(LC_CTYPE, 'el_GR.utf8'); πριν απο αυτα >$con = mysql_connect($db_host, $db_username, $db_password); mysql_select_db($db_name, $con); mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $con); γιατι δεν ειναι ομως απαραιτητα λαθος?
koslibpro Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Η οποία ήταν;;;;;;;; η προσθηκη?την αναφερω στο ακριβως απο πανω ποστ απο το τελευταιο δικο σου.
Uberalles_gr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Σοζζζ δεν το πρόσεξα... Για να πω την αλήθεια δεν γνώριζα καθόλου αυτή την function της php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα