Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γρήγορη ερώτηση. Αυτή τη στιγμή αλλάζω απο Αγγλικά-Ελληνικά και το ανάποδο με command-space και έχω απενεργοποιήσει το spotlight γιατι κάνει conflict. Γίνεται να ορίσω άλλο συνδιασμό πχ, command-shift ή alt-shift διότι δεν με βολέυει καθόλου και αν ναι πως;

Δημοσ.

 > System Preferences > Keyboard > Keyboard Shortcuts, click το ⌘Space στο "Select the previous source" και στη συνέχεια πληκτρολόγησε τον επιθυμητό συνδυασμό. Πρόσεξε πάντως αν τυχόν σου κάνει conflict. (θα βγάλει μήνυμα).

Δημοσ.

 > System Preferences > Keyboard > Keyboard Shortcuts, click το ⌘Space στο "Select the previous source" και στη συνέχεια πληκτρολόγησε τον επιθυμητό συνδυασμό. Πρόσεξε πάντως αν τυχόν σου κάνει conflict. (θα βγάλει μήνυμα).

Όχι δεν με αφήνει, πχ, alt-shift! Μόνο αν ξεκινάει με command-κάτι.

Δημοσ.

Βάλε τότε στο spotlight τον συνδυασμό ctrl-space και θα είσαι εντάξει. Μπορεί να σου βγάλει conflict, όμως μην δώσεις σημασία συνήθως δεν έχει καμία επίπτωση. Για εναλλαγή γλώσσας, αφήνεις το αρχικό shortcut.

Δημοσ.

Βάλε τότε στο spotlight τον συνδυασμό ctrl-space και θα είσαι εντάξει. Μπορεί να σου βγάλει conflict, όμως μην δώσεις σημασία συνήθως δεν έχει καμία επίπτωση. Για εναλλαγή γλώσσας, αφήνεις το αρχικό shortcut.

το έχω βγάλει το spotlight, δεν υπάρχει conflict, το πρόβλημα είναι οτι δεν με αφήνει να δώσω alt-shift ουτε ctrl-shift, ενώ πχ, alt-A ή ctrl-B το δέχεται! Δεν του αρέσει το shift για κάποιο λόγο!

Δημοσ.

Τι να σου πω, γενικώς για αλλαγή γλώσσας ισχύει το cmd-space κάτι που γίνεται εκ προοιμίου σε καινούρια μηχανήματα από το Lion κι εδώ κατά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του. Προσωπικά χρησιμοποιώ το cmd-space και για το spotlight το ctrl-space. Τώρα, γιατί δεν σε αφήνει...

Δημοσ.

Τι να σου πω, γενικώς για αλλαγή γλώσσας ισχύει το cmd-space κάτι που γίνεται εκ προοιμίου σε καινούρια μηχανήματα από το Lion κι εδώ κατά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του. Προσωπικά χρησιμοποιώ το cmd-space και για το spotlight το ctrl-space. Τώρα, γιατί δεν σε αφήνει...

τι να πω δεν έχω ιδέα....ειμαι σε snow leoparad αν έχει καμμία σχέση.

Δημοσ.

Άλλη σχετική ερώτηση: Γίνεται με κάποιο τρόπο να χρησιμοποίησουμε το πλήκτρο [CAPS LOCK] για αλλαγή της γλώσσας; Είναι κατά τη γνώμη μου το πιο άχρηστο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο...

Δημοσ.

Άλλη σχετική ερώτηση: Γίνεται με κάποιο τρόπο να χρησιμοποίησουμε το πλήκτρο [CAPS LOCK] για αλλαγή της γλώσσας; Είναι κατά τη γνώμη μου το πιο άχρηστο πλήκτρο στο πληκτρολόγιο...

χα το προσπάθησα, σε μένα τουλάχιστον δεν!

• Super Moderators
Δημοσ.

Γρήγορη ερώτηση. Αυτή τη στιγμή αλλάζω απο Αγγλικά-Ελληνικά και το ανάποδο με command-space και έχω απενεργοποιήσει το spotlight γιατι κάνει conflict. Γίνεται να ορίσω άλλο συνδιασμό πχ, command-shift ή alt-shift διότι δεν με βολέυει καθόλου και αν ναι πως;

Γενικά, στο πληκτρολόγιο υπάρχουν τριων ειδών πλήκτρα: τα κοινά, τα πλήκτρα ειδικών λειτουργιών (όπως το Caps Lock, το Enter κλπ) και τα λεγόμενα modifier keys: το shift, το command, το option και το function (στα laptops). Σε αντίθεση με τα Windows, το MacOS X δεν επιτρέπει τη χρήση μόνο modifier keys για διάφορες λειτουργίες - πρέπει να συνδυαστεί modifier key και απλό πλήκτρο.

Γ'αυτό δεν επιτρέπεται συνδυασμός shift και command ή κάτι παρόμοιο: είναι modifier keys.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μου θύμισες το παρακάτω άρθρο. Θέλω κι εγώ να το κάνω, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμη.

http://milaraki.com/blog/2012/02/make-your-caps-lock-key-usefull/

Δημοσ.

Γιατί είναι άχρηστο ρε παιδιά το caps lock; Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι για να το λένε πολλοί, δηλαδή αν πατάς caps lock και θες να αλλάξεις γλώσσα δε θα γράφεις κεφαλαία μετά; Δηλαδή θα γράφεις μονίμως κεφαλαία ελληνικά ή πεζά αγγλικά; Κι αν θες να αλλάζεις κάτι απο αυτά τότε θα γράφεις με συνεχώς πατημένο shift; Προφανώς θα απενεργοποιείτε αυτό οκ αλλά και πάλι...

Γιατί κι ο αρθρογράφος ξεκινάει "εντάξει ας μη γελιόμαστε" λές και μιλάει για το scroll lock που δεν έχει πατηθεί ποτέ κι απο κανέναν.

Εκτός αν μιλάμε οτι για κάποιους δεν έχει χρειαστεί ποτέ να γράψουν κάτι κεφαλαία οπότε το θεωρούν άχρηστο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί είναι άχρηστο ρε παιδιά το caps lock; Μάλλον δεν έχω καταλάβει κάτι για να το λένε πολλοί, δηλαδή αν πατάς caps lock και θες να αλλάξεις γλώσσα δε θα γράφεις κεφαλαία μετά; Δηλαδή θα γράφεις μονίμως κεφαλαία ελληνικά ή πεζά αγγλικά; Κι αν θες να αλλάζεις κάτι απο αυτά τότε θα γράφεις με συνεχώς πατημένο shift; Προφανώς θα απενεργοποιείτε αυτό οκ αλλά και πάλι...

Γιατί κι ο αρθρογράφος ξεκινάει "εντάξει ας μη γελιόμαστε" λές και μιλάει για το scroll lock που δεν έχει πατηθεί ποτέ κι απο κανέναν.

Εκτός αν μιλάμε οτι για κάποιους δεν έχει χρειαστεί ποτέ να γράψουν κάτι κεφαλαία οπότε το θεωρούν άχρηστο.

Εννοείται ότι απενεργοποιείς τη λειτουργία του CapsLock από πεζά σε κεφαλαία και αντιστρόφως και έπειτα το ορίζεις ως πλήκτρο εναλλαγής γλώσσας, ώστε να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά.

Τώρα όσον αφορά τη χρησιμότητα του CapsLock, οι περισσότεροι για το κεφαλαίο απλά κρατάνε το Shift και το γράφουν. Πόσες φορές να σου τύχει να πρέπει να γράψεις ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία; Που να σου πω την αλήθεια, προσωπικά ακόμη και τότε, λόγω συνήθειας, δε χρησιμοποιώ το CapsLock αλλά απλά κρατάω το Shift για πολύ ώρα. Αλλά κάτι τέτοιο γίνεται μια φορά το τρίμηνο και άμα.

Οπότε πράγματι, για μένα είναι από τα πιο άχρηστα πλήκτρα. ΟΚ, το πιο άχρηστο δε νομίζω. Scroll lock δεν έχω στο πληκτρολόγιο μου (αυτό της Apple), αλλά ένα ±§ (ένα πλήκτρο πάνω αριστερά, σε αρκετά καλή θέση, που έχει αυτά τα δύο σύμβολα) δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ.

Βέβαια και πάλι, λόγω θέσης, το CapsLock είναι κατά μια έννοια πιο άχρηστο, με την έννοια ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάτι καλύτερο.

Ah, screw it. Εγώ το αλλάζω!

Δημοσ.

Όταν αγόρασα τον iMac πριν κάτι χρόνια είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τελικά ανακάλυψα αυτό που έγραψε ο paredwse, ότι στο OS X δε μπορείς να ορίσεις shortcut αποκλειστικά με modifier keys. Έτσι "συμβιβάστηκα" με το default που είχε, το Cmd + Space.

Μετά που το συνήθισα το λάτρεψα. Στο laptop μου (Windows / Linux) κρατάω το Alt + Shift για λόγους... συμβατότητας (το δουλεύουν κι άλλοι). Αλλά στον iMac που τον δουλεύω μόνο εγώ με έχει βολέψει απίστευτα. Αλλάζω γλώσσα με ένα δάχτυλο, αυτό και μόνο είναι πολλά για μένα.

:mrgreen:

Από τις λίγες σωστές αποφάσεις της Apple στο ζήτημα "ξεφεύγουμε από τα standards". Διότι συνήθως αυτά που κάνει κυμαίνονται σε πλαίσια του στυλ... "το δεξί κλικ είναι άχρηστο, ας το κάνουμε Cmd + κλικ".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...