SpirosLouis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας, Θέλω να βάλω κρυφό φωτισμό σε ένα Opel Corsa 1.4 στα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού. Σκέφτομαι να βάλω blue bright leds με ένα ποτενσιόμετρο για την ρύθμιση του voltage(ή μάλλον καλύτερα ένα LM317) + πυκνωτή για να ανάβει και να σβήνει σιγά σιγά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω από που να πάρω ρεύμα!;!; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Haldol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Πάρε από το φωτισμό του καντράν. Λογικά θα θέλεις να το λειτουργείς με τον ίδιο τρόπο (πότε να ανάβει, να σβήνει, ένταση, κλπ) οπότε θα σε εξυπηρετήσει. Θέλω να το κάνω και στο δικό μου αυτό. Btw το κύκλωμα το έχεις σκεφτεί; Θα ήταν ενδιαφέρον ένα διάγραμμα.
SpirosLouis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Βασικά θα ήθελα να γίνεται όταν ανάβω τα φώτα.(τώρα μου ήρθε η ιδέα αυτή ) Τι τάση βγάζουν ξέρεις; Επίσης μπορούν να δώσουνε αρκετό ρεύμα για να κρατήσουν και τα leds + LM;(γιατί το LM θα τραβάει ~1watt στη χειρότερη πιστεύω) Το κύκλωμα το έχω περίπου στο μυαλό μου αλλά πρέπει να μάθω την είσοδο που θα έχω πρώτα για να μπορέσω να κάνω και τους υπολογισμούς.
Haldol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Στα πιο πολλά αυτοκίνητα ο διακόπτης που ανάβει τα φώτα του αυτοκινήτου ανάβει ταυτόχρονα και το φωτισμό στο καντράν. Γι αυτό σου πρότεινα να πάρεις από εκεί ρεύμα. Λογικά ο φωτισμός στο καντράν είναι με LED, οπότε πρέπει να δουλεύει με 3.3 - 12 volts. Τώρα πόσο "τραβάει" το LM317 μαζί με τα LEDs δε το ξέρω αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Στη χειρότερη να αναγκαστείς να τραβήξεις δεύτερη γραμμή για ρεύμα από αλλού.
SpirosLouis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθειά σου. Ποπο θα έχουμε πειράματα πάντως καλού κακού εγώ την ασφάλεια με την ασφαλειοθήκη θα την βάλω. Λέω μάλιστα άμα λάχει να το φτιάξω πάνω σε μια διάτρητη λίγων εκατοστών και να βάλω ζεστή κόλα να μην είναι αγώγιμη από πουθενά.(εκτός από το heatsink του LM) Επειδή είμαι αρκετά άσχετος από τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, θα πρέπει να ανοίξω πάνω από τα πετάλια του οδηγού έτσι δεν είναι;
Haldol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Αυτό έχει να κάνει με το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, δε μπορώ να σου πω για το δικό σου. Το καλύτερο θα ήταν να μπεις σε κάποιο "club" του Opel Corsa (θα υπάρχουν αρκετά) και να ρωτήσεις εκεί.
SpirosLouis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Αυτό έχει να κάνει με το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, δε μπορώ να σου πω για το δικό σου. Το καλύτερο θα ήταν να μπεις σε κάποιο "club" του Opel Corsa (θα υπάρχουν αρκετά) και να ρωτήσεις εκεί. Σωστός. Ευχαριστώ πολύ και πάλι φίλε μου.
saks80 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας, Θέλω να βάλω κρυφό φωτισμό σε ένα Opel Corsa 1.4 στα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού. Σκέφτομαι να βάλω blue bright leds με ένα ποτενσιόμετρο για την ρύθμιση του voltage(ή μάλλον καλύτερα ένα LM317) + πυκνωτή για να ανάβει και να σβήνει σιγά σιγά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω από που να πάρω ρεύμα!;!; Ευχαριστώ εκ των προτέρων καγκουρια ειναι φιλε
SpirosLouis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 καγκουρια ειναι φιλε Τι να σου πω. Εμένα ωραίο μου φαίνεται. Αν μου αρέσει δεν πα να είναι και emo.
Haldol Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 καγκουρια ειναι φιλε Δε σου είπε κανείς να βάλεις στο αμάξι σου. Σε άλλους αρέσει.
andreapaog328 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα σας, Θέλω να βάλω κρυφό φωτισμό σε ένα Opel Corsa 1.4 στα πόδια του οδηγού και του συνοδηγού. Σκέφτομαι να βάλω blue bright leds με ένα ποτενσιόμετρο για την ρύθμιση του voltage(ή μάλλον καλύτερα ένα LM317) + πυκνωτή για να ανάβει και να σβήνει σιγά σιγά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω από που να πάρω ρεύμα!;!; Ευχαριστώ εκ των προτέρων πυκνωτές θα βάλεις έτσι και αλλιώς στην είσοδο και την εξοδο του LM317. προσέχεις μόνο η τάση εισόδου να μην είνια πολύ πάνω απο την τάση εξόδου του LM γιατι αλλιώς μπορει να παρεις καμια φωτια.
SpirosLouis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 πυκνωτές θα βάλεις έτσι και αλλιώς στην είσοδο και την εξοδο του LM317. προσέχεις μόνο η τάση εισόδου να μην είνια πολύ πάνω απο την τάση εξόδου του LM γιατι αλλιώς μπορει να παρεις καμια φωτια. Το έχω δουλέψει το LM σε ένα τροφοδοτικό που είχα φτιάξει. Με 200mA(πάρα πολλά λέω αλλά λέμε) το ανώτερο ούτε heatsink δεν χρειάζεται αλλά εγώ θα βάλω καλού κακού Πιστεύω θα ανεβάσω και αργότερα το κύκλωμα σχεδιασμένο και για τους άλλους φιλόδοξους ;-)
nick#18 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Αφου θα πας που θα πας ασφαλειοθηκη... δε περνεις απο τα φωτα πορειας εκει διπλα ? Μια αλλη ιδεα δικια μου που θα ηταν ωραια πιστευω: Να βαλεις και 2η σειρα/ταινια led κλπ ο,τι βαλεις σε λευκο και να ανβει οταν ανοιγουν οι πορτες σου... μπορεις να το κανεις και με μια ταινια led rgb αλλα θελει πολυ δουλεια...
SpirosLouis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Αφου θα πας που θα πας ασφαλειοθηκη... δε περνεις απο τα φωτα πορειας εκει διπλα ? Μια αλλη ιδεα δικια μου που θα ηταν ωραια πιστευω: Να βαλεις και 2η σειρα/ταινια led κλπ ο,τι βαλεις σε λευκο και να ανβει οταν ανοιγουν οι πορτες σου... μπορεις να το κανεις και με μια ταινια led rgb αλλα θελει πολυ δουλεια... Θέλει αρκετή δουλειά αυτό που προτείνεις Θα πρέπει κάποια από αυτές τις μέρες να δω τι γίνεται τι πάει που και αν μπορέσω να βγάλω άκρη με τα καλώδια.
Alxnks Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Αφου θα πας που θα πας ασφαλειοθηκη... δε περνεις απο τα φωτα πορειας εκει διπλα ? Μια αλλη ιδεα δικια μου που θα ηταν ωραια πιστευω: Να βαλεις και 2η σειρα/ταινια led κλπ ο,τι βαλεις σε λευκο και να ανβει οταν ανοιγουν οι πορτες σου... μπορεις να το κανεις και με μια ταινια led rgb αλλα θελει πολυ δουλεια... αυτο ακριβως εχω κανει στο coupe μου. ενα πολυ απαλο κοκκινο κρυφο φωτισμο στα ποδια μπρος πισω που αναβει με τα πορειας και cool white φωτισμο παλι στα ποδια μπρος πισω να αναβει οταν ανοιγουν οι πορτες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα