Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες τη συμβουλή σας.

Πήραμε στη δουλεία ένα μηχάνημα με dual intel xeon x5675 (συνολικά 12 cores) με 96gb ram.

Στο μηχάνημα στήθηκε linux, και γενικός σκοπός είναι οι χρήστες να έχουν remote πρόσβαση για να τρέχουνε Matlab, Comsol και c/c++ κώδικες.

Από default, το hypertherding ήταν απενεργοποιημένο. Έψαξα στο internet άλλα άκρη δεν βγάζω, αν συμέφρει να το ενεργοποιήσω ή όχι.

Στο γκρουπ έχουμε 8 άτομα, αλλά πιθανά θα το χρησιμοποιούμε 2-3. Οι περισσότεροι κώδικες σε matlab και cosmol υποστηρίζουν πολλαπλούς επεξεργαστές.

Υ.Γ.

Σημείωση, η Mathworks σχετικά αναφέρει :

Virtual cores may modestly improve overall system performance, but they are likely to have little effect on the performance of MATLAB applications. Intel CPUs with hyper-threading give the appearance that a computer has twice as many cores than it actually has. When using a tool such as Windows Task Manager, MATLAB may appear to use only half of the CPU cores available on the computer, when in fact the “unused” half is actually the virtual cores created by hyper-threading. There have been reports that MATLAB performance improves for some applications if hyper-threading is disabled. In most situations the performance difference will not be large enough to make this an attractive opportunity, but you may want to experiment.

Link

Δημοσ.

Οσο αφορα το comsol που το χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση, δυστυχως δεν εκμεταλευεται το HT.. και ακομη χειροτερα οταν ειμαι ενεργοποιημενο δεν μπορει να εκμεταλευτει παραπανω απο την μιση δυναμη του επεξεργαστη! Εγω για αυτο ακριβως το λογο το εχω απενεργοποιημενο στο pc1. Μετα απο επικοινωνια που ειχα με το development team του comsol. Μου ειπαν οτι σε καποια απο τις επομενες εκδοσεις θα προσθεσουν την υποστηρηξη αλλα ακομη δεν ξερουμε ποτε!

Γενικα οτι ισχυει για το matlab ισχυει και για το comsol μιας και το comsol ειναι σε μεγαλο βαθμο βασισμενο πανω στο matlab.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...