Προς το περιεχόμενο

Hard Disk not accesible, Windows 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν συντομία:

Παλιός δίσκος (που δε μπορώ να κάνω φορμάτ,γιατί εχει μεσα αρχεία που χρειάζομαι), που έχει πάνω windows xp, τον συνδέω σε άλλο υπολογιστή, με windows 7.

Ο υπολογιστής μπουτάρει κανονικά, εμφανίζει με το γράμμα Ε τον παλιό δίσκο μου, αλλά not accesible, access is denied.

εψαξα διάφορες λύσεις στο google,αλλά δε μου έκατσε κάποια. Κυρίως βλέπω ότι παίζουν με δικαιώματα ,αλλά νομίζω ότι ήδη όταν μπήκα στο advanced του security, με δεξί κλικ, ο admin toy pc, είχε 100% authority στο δίσκο.

Πριν να κάνω φορματ κλπ, χρειάζομαι αρχεία από μέσα.

Any useful ideas?

Δημοσ.

Η "απλούστερη" λύση στην περίπτωση, μάλλον είναι linux-based "live CD" (ή BartPE CD με WinXP) ώστε να τα πάρεις (αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο δίσκος). Και θα σου μείνει και το CD..

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν τον έκανε π.χ. κρυπτογράφηση από τα xp, ή από τα ίδια ή με πρόγραμμα τρίτου,εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκτός να τον ξαναβάλεις στον παλιό Η/Υ να μπουτάρει κανονικά στο λειτουργικό του και να αντιγράψεις τα αρχεία σου όπου θες.

Δημοσ.

λοιπόν, ο "παλιός" υπολογιστής, κράσαρε η cpu, και γιαυτο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία.\

από linux,είμαι completely ασχετος, οπότε, δεν το μετράω σαν λύση, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω καν.\

τουλάχιστον από ενεργεια δική μου, δεν εγινε καποιο βήμα που να κλείδωσε το access στον σκληρό, στον παλιό υπολογιστή.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις ούτε από βέσπα, ούτε από Λίνουξ : Γκούγκλαρε "live cd" και θα βρεις άπειρα μέρη να κατεβάσεις δωρεάν είτε κανένα Ubuntu, είτε το BartPE. Σε ISO μορφή αμφότερα, το οποίο σημαίνει φτιάχνεις ένα δισκάκι με την επιλογή "burn ISO image" του προγράμματος που χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις δισκάκια (Nero ή whatever) ώστε να μπορεί να μπουτάρει το πισί από αυτό (τσέκαρε στο BIOS τη σειρά εκκίνησης των συσκευών, ώστε να μπουτάρεις από αυτό, όπως μπουτάρεις από ένα δισκάκι Windows για να "κάνεις φορμάτ").

Όταν ανοίξει το λειτουργικό που κουβαλάει το σιντάκι, απλά θα πας στον σκληρό και θα δοκιμάσεις αν μπαίνεις μέσα, δεν θα κάνεις κάτι ψαγμένο και περίτεχνο. Διότι δεν είναι κάτι δυσνόητο το περιβάλλον εργασίας ενός live CD (ούτε καν κι αν είναι Λίνουξ)... Kι αν όντως έχεις πρόσβαση στον δίσκο, κάνεις τις αντιγραφές σου και τέλος.

(...δοθέντος βέβαια ότι δεν ισχύει αυτό που πιθανολογεί ο Ελφ - το οποίο βέβαια δεν βλέπω λόγο να υφίσταται, εξ' ου και δεν βλέπω λόγο να μη δοκιμάσεις τη διαδικασία μπουταρίσματος από live CD. Είναι από τις περιπτώσεις, που αν όλα παν καλά, είναι ιδανικός τρόπος για να έχεις πρόσβαση σε κάποιο μέσο με Windows που μάλλον τα παίξανε).

Κάνε τα αποπάνω (εκτός κι αν κάπου υπάρχει πρακτικό πρόβλημα, πχ δεν έχεις RW drive...) κι αν δεν, θα πάμε αλλού....

Δημοσ.

οκ, επειδή ο υπολογιστής είναι του αδερφού μου,θα το δοκιμάσω αύριο, και θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα, αν τα καταφέρω!!!

Δημοσ.

τελικά, κατάφερα να ανοίξω τον υπολογιστή τον παλιό, και να κάνω copy τα 2 πολύ σημαντικά αρχεία που χρειαζόμουν, και αμέσως μετά, κράσαρε και πάλι η cpu.

(πάντως,καταφερα να δουλέψω με ubuntus απλα δεν έβρισκα που είναι τα αρχεία, και σε ένα σημείο, μου κόλλησε)

Δημοσ.

Άσχετο αλλά αυτό το κρασάρισμα της CPU... Τσέκαρε το ανεμιστιράκι της ψυχτρας και ρίξε και λίγο καθάρισμα σε αυτήν μπας και σώσεις το παλίο pc σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...