Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Διαβάζω το συγκεκριμένο φόρουμ εδώ και καιρό και είπα να ζητήσω τη γνώμη σας. Σκέφτομαι να στήσω ένα pc,μόνο κουτί.

Κύριος ρόλος του θα είναι το development (compiling και τα σχετικά). Κατά 99% θα τρέχει linux (καθώς λέω να ασχοληθώ πιο πολύ με android development). Το υπόλοιπο 1% θα έιναι στα Windows (με dual boot θα το έχω) για κανα game που και που (όχι τίποτα τρελό και αναλύσεις το πολύ μέχρι 1280x720. Δεν με ενδιαφέρει να παίζω με full details).Οθόνη, πληκτρολόγιο-ποντίκι και λειτουργικό δεν χρειάζομαι. Το pc που έχω τώρα είναι ένα laptop με τα εξής:

CPU: Intel Core 2 Duo SU9400 (1,4 Ghz, 3MB Cache, 800Mhz FSB)

RAM: 3GB DDR3

VGA: ON-BOARD INTEL 4500MHD

HDD: 250GB

Για βασικά πράγματα (surfing, ταινίες, office) είναι μια χαρά το εν λόγω laptop. Όταν όμως είναι για developing, με κόβει πολύ η cpu (π.χ έκανα ένα compile απο τα sources του android για rom και μου πήρε κοντά στις 9 ώρες :P).

Έχω κάποιες συνθέσεις κατά νου αλλά θέλω να ακούσω και τις δικές σας γνώμες. Το ποσό που διαθέτω είναι 350 euro.

Δεν ψάχνω απο συγκεκριμένο μαγαζί. Απλά πείτε μου προτάσεις. :) Θα στηθεί απο μένα το σύστημα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

:)

Δημοσ.

Από εμένα (αν και καλό θα ήταν να δεις και άλλες προτάσεις)

Κουτί

Psu

Cpu

Mobo

Ram

για αυτά δες και στις αγγελίες

Link

Link

Ευχαριστώ για την πρόταση. Όσο αφορα το dvd-rw δεν με ενδιαφέρει καθώς χρησιμοποιώ το laptop (αν και πλεον dvd παρα πολυ σπάνια). Πιο πολυ με flashakia δουλεύω. Για τον σκληρό, λέω να τον αγοράσω καινούριο. Τέλος για την τελευταία αγγελία που μου έστειλες, όντως είναι καλό Pc, αλλά δεν γίνεται να κάνω κάτι (κάτοικος εξωτερικού βλέπεις. :) ). Σ'ευχαριστώ πάντως για την πρότασή σου. Απο Amd και γω κατι τέτοιο σκεφτόμουν. Γίνεται να βγεί τίποτα σε intel? (το ρωτάω διότι το budget είναι κάπως χαμηλό). Π.Χ μία σύνθεση με κανα G620 θα ήταν "κατώτερη" για την δουλεία που τον θέλω;

Ευχαριστώ πολυ πάντως!

Φιλικά,

Στέλιος

Δημοσ.

για intel λίγο δύσκολο γιατί με τον G620 θα πρέπει να μπει και gpu και δεν ξέρω τι απαιτήσεις θα έχει το development που κάνεις! θα δω και αύριο και θα σου πω!

Δημοσ.

Ενημερωτικά υπάρχει μια παράμετρος για τον compiler η οποία ορίζει τον αριθμό των threads. Τώρα χρησιμοποιω 2 (δεν έχει νόημα για παραπάνω, καθώς δεν μπορεί να τα διαχειριστεί η cpu). Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο. Οπότε λογικά θα χρειαστώ κάτι πολυπύρηνο και σε αυτά τα λεφτά (νομίζω) είναι η καλύτερη επιλογή.Ωστόσο θέλω και καμία άλλη γνώμη. :) Thanks

Δημοσ.

Φίλε sdream, επειδή ανέφερες ότι είσαι κάτοικος εξωτερικού,από που να σου προτείνουμε τα εξαρτήματα(amazon π.χ);

Δημοσ.

Δεν ψάχνω από κάποιο συγκεκριμένο. Απλά θέλω προτάσεις και για το κόστος μην ανησυχείτε. Είναι πιο φθηνά από Ελλάδα, οπότε κανένα πρόβλημα :) By the way, έφτιαξα αυτή την σύνθεση (Ολλανδία μένω, οπότε και η σύνθεση είναι από εδώ). Dεν είμαι σίγουρος όμως για το τροφοδοτικό (είναι υπερβολή? ) και για την μητρική. Μου φαίνεται αρκετά φθηνή σαν σύνθεση και ίσως κινηθώ προς τα εκεί. :) Θέλω γνώμες. :)

Thanks.

post-111097-0-48164300-1338808852_thumb.jpg

Δημοσ.

Aν δεν σε νοιάζουν τα παιχνίδια ή τα παιχνίδια που παίζεις τα σηκώνει η HD4000 μια χαρά είναι,και το τροφοδοτικό είναι όντως υπερβολικό.

Mπορείς να δώσεις το link του εν λόγω καταστήματος;

Δημοσ.

Eυχαριστω pano.Θα πάω σε μικρότερο τροφοδοτικό. Ο i5 που έχω βάλει είναι ο 3450 που έχει την hd2500. Δεν με enδιαφέρει να παίζω στο μαξ ούτε σε μεγάλες αναλύσεις. Αρκεί, να παίζω :)

Το λινκ είναι: www.4allshop.nl(είναι στα ολλανδικά) . υπάρχει και το www.4launch.nl(είναι στα ολλανδικά ) το οποίο είναι εξίσου καλό.

Φιλικά,

Στέλιος

Δημοσ.

Έχεις δίκιο φίλε Στέλιο για την ενσωματωμένη του i5 3450,τώρα αν σε καλύπτει, όπως σου είπα και πρίν,μια χαρά είναι η σύνθεσή σου.

Φιλικά,

Πάνος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...