gazp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Χαιρετε!! Θα προσπαθησω να αναλυσω εν συντομια τον πονο μου. Μου εφεραν ενα παλιο pc (256mb Ram, celeron~2.4, 64mb Gpu, win xp) και θελησα να του βαλω το maximum της μνημης που παιρνει (3gb) προκειμενου να τον εχω ως κατεβαστηρι και να παιζω και κανα gameboy/gamecube/κλπ game μεσω emulator, καθως το χραπαλο της υπογραφης...επωληθη. Αγορασα συμβατες (το τονιζω) μνημες και τις εβαλα. Εχοντας 3 gb εγκατεστημενα δεν εμπαινε καν στο συστημα. Μολις εβαλα 2gb -1gb στο slot1 και 1gb στο slot3 μπηκε κανονικα στα windows αλλα...μου πεταει μετα απο κανα 5αλεπτο μπλε οθονες,καθε φορα και με διαφορετικο error message.Το hardware ειναι τσεκαρισμενο και οκ. Επικοινωνησα με την msi (η μητρικη μου ειναι η MSI MS-6585 648Max Ver 1.0 και το BIOS ειναι το Αmi 6585, version 1.1, 27/9/2002 και το chp της μητρικης ειναι sis),τους ειπα καποια στοιχεια και μου εδωσαν την τελευταια εκδοση του BIOS (1.5) μαζι με οδηγιες για το update. Δημιουργησα Dos-cd με το bios αρχειο (A6585SMS.150) και το flashing utility (AMIFL827) και εκανα boot απο cd. Μολις μπηκα στο command του DOS ( A:> ) εγραψα-συμφωνα παντα με τις οδηγιες- AMIFL827 A6585SMS.150 και πατησα enter. Ανοιξε το utility, πατησα go, και αφου τελειωσε μου εβγαλε μηνυμα οτι το update εγινε κανονικα. Κανω reboot, φορτωνω τα optimal defaults και ολα οκ...ΟΧΙ!!! Ενω το post message εμφανιζεται κανονικα και βλεπω την εκδοση του BIOS οτι ειναι 1.5, η ημερομηνια εκδοσης εχει αλλαξει κλπ, μου βγαζει το μηνυμα : "remove disks or other media press any key to restart" .Kαι η πλακα ειναι οτι δεν εχω ουτε cd στο drive, ουτε usb ουτε τιποτε αλλο, ενω 1st boot device ειναι ο σκληρος δισκος!! Τι γινεται? Μητρικη γιοκ? Η υπαρχει κατι που δεν εχω κανει?
Chief90 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 όχι η μητρική ζει λογικά . αν κάνεις press any key τι κάνει ?το ίδιο?
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Βγάλε την μπαταρία κ κανε ένα Clear cmos όπως είσαι .. άσε μόνο το dvd επάνω και δες αν ξαναβοοταρει από αυτό.
gazp Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 όχι η μητρική ζει λογικά . αν κάνεις press any key τι κάνει ?το ίδιο? δεν κανει restart, ξαναβγαζει το ιδιο μηνυμα. Μονο με alt+ctrl+delete κανει restart και ξαναβγαζει το ιδιο. @moviemaker θα το κανω και θα σου πω.
sarakinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Τον σκληρό στο Bios τον βλέπει? μήπως είναι πάνω σε controller που είναι απενεργοποιημένος με τα default settings? παίξε λίγο με το bios ...
gazp Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 (επεξεργασμένο) Δοκιμασα clear cmos βγαζοντας την μπαταρια αλλα τιποτε,παλι τα ιδια. Το σκληρο τον βλεπει κανονικοτατα. Παρατηρησα οτι μια οθονη πριν μου βγαλει το μηνυμα που ανεφερα στο πρωτο ποστ γραφει κατω κατω: Searching for Boot Record from Floppy. Μηπως αυτο ριχνει καθολου φως στην υποθεση? Edit: η βλακεια μου ειναι μνημειωδης...ειχα 1st boot device το floppy,αλλα ημουν τοσο σιγουρος οτι τα ειχα αλλαξει που δεν τσεκαρα καν...τωρα ολα οκ δουλευει. Χιλια συγγνωμη,αυτο σηκωνει...ban!:/ Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2012 από gazp
gazp Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Εκανα κανονικα Format, εβαλα ξανα τα windows xp και μου κανει επανεκκινησεις συνεχεια (εκει που κανω δουλεια σβηνει και ξαναξεκινα παλι μονο του, συνηθως οταν παω να ανοιξω καποιο προγραμμα). Το ανοιξα, το καθαρισα και τωρα το εχω με ανοικτο το πλαινο και εναν ανεμιστηρα πανω του στο full. Θερμοκρασιες ειναι 29 βαθμοι η ανωτερη τωρα με τον ανεμιστηρα αλλα εξακολουθει να το κανει Ποιο ειναι το πρωτο που θα δοκιμαζατε? Τροφοδοτικο? Γιατι εχω ενα προχειρο που ειναι και "μεγαλυτερο" απο το ηδη υπαρχον.
gamer hd Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2012 Εαν εισαι σιγουρος οτι οι θερμοκρασιεσ ειναι οκ για δοκιμασε τροφοδοτικο και αν δεν βαριεσε για κανε κανα ελνχο στο δισκο
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Έβγαλες τον δίσκο που σου είπα πιο πάνω ? Αν όχι βγάλε τον δίσκο κανε boot από ένα dvd και δες αν κάνει πάλι τα ίδια.. αν έχεις άλλον δίσκο δοκίμασε με άλλο δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα