Προς το περιεχόμενο

Windows server 2008 ή Windows 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια απλή web εφαρμογή σε C# code behind και .net για front end. Η εφαρμογή τραβάει δεδομένα από έναν sql server 2008 . Αυτή τη στιγμή τη hostαρω στο pc που την ανέπτυξα με vista home premium. Θέλω όμως να την βάλω σε ένα άλλο pc με στατική ip που εγώ και δέκα φίλοι θα μπαίνουμε να την τρέχουμε απομακρυσμένα με browsers από τα pc μας. Πιστεύετε πως θα χρειαστώ ο σερβερ που θα την φιλοξενεί να είναι windows server 2008 ή κάνω την δουλειά μου και με windows 7? Θα υπάρχουν αρκετές φορές που θα τρέχουμε ταυτόχρονα και οι 10 την εφαρμογή από απομακρυσμένους υπολογιστές. Επίσης εκτός από τις παράλληλες συνδέσεις από θέμα ασφάλειας είναι καλύτερα o win server 2008 ή το ίδιο με τα 7?

Σκεφτόμουνα να κάνω ip filtering με κάτι από cisco πριν περάσει κάποιος στον σερβερ.

Δημοσ.

Άνοιξε ένα cmd και γράψε net config server

εκεί , στο Maximum Logged On Users σου λέει μέχρι πόσα άτομα max μπορεί να έχουν inbound connection στο συγκεκριμένο μηχάνημα ταυτόχρονα. Νομίζω πως σε όλα τα 7 είναι 20 και πως σε όλα τα XP 10.

Αν δεν ξεπερνάς αυτό τον αριθμό δεν έχεις κανένα λόγο να αγοράσεις άδεια win2008.

Ασφάλεια τώρα.. Ότι υπηρεσία ανοίξεις είναι το θέμα. Πάνω κάτω τα 0day θα επηρρεάζουν και τα 2 λειτουργικά. Φρόντιζε να είναι updated και ησύχασες-θεωρώ- αν κάνεις και μια σωστή διαχείριση router/firewall.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...