Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλασσική περίπτωση, ε? :)

Εδώ και 2 περίπου χρόνια έχω Forthnet 24mbps, και κλειδώνω κανονικά στα 16 και με λίγο DMT στα 19 max.

Λόγω της τιμής, πολύ πιθανή είναι η αλλαγή σε ΟΤΕ. Ξέρω ότι μέχρι τώρα πιάνω αρκετά καλές ταχύτητες, και δεν έχω μεγάλο παράπονο από Forthnet, αλλά έχω απορία τι θα παίξει στον ΟΤΕ.

Και είναι και ένα άλλο θέμα που δεν κατάλαβα ποτέ. Τα 19 στα οποία κλειδώνω είναι λογικά (απ'ότι ξέρω εγώ δηλαδή) mbps και όχι mb/s, και υποθέτω ότι τα 24mbps που διαφιμήζει και ο ΟΤΕ και η Forthnet είναι στην ίδια μονάδα μέτρησης. Τώρα η απορία μου είναι άλλη. Σε κατέβασμα αρχείου από Forthnet, πιάνω στην καλύτερη του μέτα 2.2mb/s από γρήγορα sites. Η απορία μου είναι η εξής: Όταν ρωτάω γνωστούς που είναι στον ΟΤΕ, ή ακόμα και τον τυπά στο κατάστημα του Γερμανού, μου λένε ότι οι ταχύτητες που έχουν παίζουν γύρω στα 16-17mb/s και οχι mbps... Δηλαδή αρχείο από Rapidshare θα κατέβει στα 17mb/s... Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν όντως μπορεί να γίνει αυτό και στην Forthnet είναι απλά μ*****ς, ή αν αυτοί που μου το λένε δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Για πληροφορίες από στατιστικά router κλπ, ότι χρειάζεστε πείτε μου.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

ακριβως το ιδιο εκανα και εγω φιλε. απο 25 το μηνα που δινω φορθνετ, θα μπω οτε με 15.

Κοιτα γενικα με οσα συνδεεται το ρουτερ σου ειναι η ταχυτητα που θα πιανεις,οποτε εκει με 18 mbps κοντα ειναι τα 2mbps στο κατεβασμα.

Γενικα ομως μετραει πολυ και το Ping της συνδεσης.Αμα εισαι πολυ μακρια απο το κεντρο διαμοιρασης της εταιριας σου,οσο και να συνδεεσαι θα κατεβαζεις με αρκετα λιγοτερο.Δηλαδη π.χ. αν εισαι σε ενα χωριο και εχεις μονο σου μια γραμμη μπορει να συνδεεσαι και με 23Mbps αλλα λογω αποστασης το Ping να περιοριζει τις ταχυτητες σου σημαντικα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

H adsl ταχύτητα μετριέται σε Mbps και όχι σε ΜΒs!Άρα δεν στα λένε καθόλου μα καθόλου καλά!Απο κει και πέρα με ΟΤΕ θα κλειδώνεις λίγο χαμηλότερα λόγω κάποιων ρυθμίσεων στη γραμμή.Κάποιος που ξέρει από τεχνικής φύσεως θέματα θα μπορέσει να στο αναλύσει.

Δημοσ.

Γενικα ομως μετραει πολυ και το Ping της συνδεσης.Αμα εισαι πολυ μακρια απο το κεντρο διαμοιρασης της εταιριας σου,οσο και να συνδεεσαι θα κατεβαζεις με αρκετα λιγοτερο.Δηλαδη π.χ. αν εισαι σε ενα χωριο και εχεις μονο σου μια γραμμη μπορει να συνδεεσαι και με 23Mbps αλλα λογω αποστασης το Ping να περιοριζει τις ταχυτητες σου σημαντικα.

Αν δεν κάνω λάθος, είμαι γύρω στα 430 μέτρα από το κέντρο αυτό.

H adsl ταχύτητα μετριέται σε Mbps και όχι σε ΜΒs! Άρα δεν στα λένε καθόλου μα καθόλου καλά! Απο κει και πέρα με ΟΤΕ θα κλειδώνεις λίγο χαμηλότερα λόγω κάποιων ρυθμίσεων στη γραμμή.Κάποιος που ξέρει από τεχνικής φύσεως θέματα θα μπορέσει να στο αναλύσει.

Καλησπέρα. Όταν λες πιο χαμηλά, στην τάξη των mbps ή λιγότερο?

Επισκέπτης
Δημοσ.

1-1,5 Mbps λιγότερο.Αυτό το έχω διαβάσει σε πολλά forum,συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του παρόντος.Δεν ξέρω από τεχνολογικά και για αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω.Αυτό δεν ισχύει μόνο από forthnet σε ΟΤΕ,αλλά γενικά από forthnet σε όποιον άλλο πάροχο.Λογικά μόλις τελειώσει το τριήμερο και γυρίσουν οι συμφορουμίτες θα μπορέσουν να το αναλύσουν.

Δημοσ.

να τα παρουμε απο την αρχη γιατι θα χασω μαλλια:P με αυτα που λενε οι φιλοι του τοπικ σταρτερ.

α.με forthnet εισαι πχ στα 16 mbps τωρα κοινως 1,6 mbit per second.αυτο σε κατεβασμα αν το κανεις θα σου βγει πχ κοντα στα 2 MByte per second( to b ειναι με κεφαλαιο οτι ειναι mbyte Και οχι mbit) .τωρα ολες οι συνδεσεις ειναι μεχρι 24 mbit Που αμα καποιος εχει τοσο θα κατεβαζει κοντα στα 2,7 MByte/sec. τα 22 mbyte και τετοια δεν υπαρχουν εκτος αν μιλαμε για οπτικη ινα.ουτε καν σε vdsl.(πχ cyta). ta 22mbyte σημαινει να εχεις κοντα στα 200 Mbit συνδεση.απο εκει και περα ας αφησουμε το dmt.απο default η forthnet παιζει με 6 Margin οποτε εχεις πχ 16 mbit.οταν πας ote επειδη το Margin θα στο ανεβασουν στα 9 λογικα θα πας σε κανα Mbit Λιγοτερο.

ολα αυτα βεβαια ειναι λιγο παντα σχετικα αλλα αν συγκριναμε ακριβως τα ιδια πραγματα με τα ιδια ρουτερ κτλ ναι θα εχανες 1mbit το οποιο αν κανεις παλι dmt θα το κερδισεις.απο εκει και περα παιζει ρολο και τωρα στην forthnet αν εισαι σε dslam alcatel η siemens γιατι αμα εισαι σε alcatel και χωρις το dmt θα μπορουσες να κερδιζες ακομα κανα Mbit σε ταχυτητα.δηλαδη αν μεσα στο ρουτερ γραφει για brcd που ειναι broadcom δηλαδη alcatel τοτε μπορεις να κερδισεις σε ταχυτητα.

px εγω

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN

local εχω το Thomson και Remote siemens και εχω IFTN dhladh siemens>αν εχει εγραφε brcd θα ηταν alcatel.

επισης κατι ασχετο.λογικα αμα παρεις Forthnet και τους πεις οτι πχ με οτε εχω προσφορα με 15 ευρω το μηνα αντι για 20 πχ η οτι πληρωνεις ισως στο ριξουν.δεν χανεις τιποτα να κανεις ενα παζαρι να το πω ετσι.στον γερμανο μαλλον ακομα να μαθουν την διαφορα mb με MB.αν ηταν 22 mbyte ουυυαααα θα ειμασταν απο τις πιο γρηγορες χωρες στον κοσμο και δεν θα ηταν adsl αλλα fiber optic.οπως καταλαβες δεν ειναι μαμακες στην forthnet αλλα μαμακες ειναι αυτοι που στα ειπαν.17mbyte απο rapidshare.θα κατεβαζες σε 20 λεπτα blue ray:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...