naruto14 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα. Υπάρχει μία υποψία ότι μας κλέβουν internet από τα διπλανά σπίτια. Πως θα μπορέσω να μάθω με σιγουριά αν όντως μας κλέβουν?
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Για αρχη μπες στο router interface και δες ποιος ειναι/ηταν συνδεδεμενος. Δεν εχεις κωδικοποιηση στο ασυρματο σου? Εαν ναι, τι ειδος και τι μεγεθος/πολυπλοκοτητα εχει ο κωδικος που χρησιμοποιεις?
naruto14 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Για αρχη μπες στο router interface και δες ποιος ειναι/ηταν συνδεδεμενος. Δεν εχεις κωδικοποιηση στο ασυρματο σου? Εαν ναι, τι ειδος και τι μεγεθος/πολυπλοκοτητα εχει ο κωδικος που χρησιμοποιεις? Έχω κωδικό ναι. 12 χαρακτήρες, 6 γράμματα και 6 αριθμούς. Μήπως έσπασαν τον κωδικό με κανένα πρόγραμμα που υπάρχει δεν ξέρω. Στο router είδα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω. Στο status λέει πόσοι είναι συνδεδεμένοι εκείνη την στιγμή? EDIT: Τα έψαξα λίγο και είδα πως το 1 από τα 2 router είναι το κινητό μου. Το άλλο όμως δεν ξέρω. Πως θα το καταλάβω?
johnyblack Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Έχω κωδικό ναι. 12 χαρακτήρες, 6 γράμματα και 6 αριθμούς. Μήπως έσπασαν τον κωδικό με κανένα πρόγραμμα που υπάρχει δεν ξέρω. Στο router είδα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω. Στο status λέει πόσοι είναι συνδεδεμένοι εκείνη την στιγμή? EDIT: Τα έψαξα λίγο και είδα πως το 1 από τα 2 router είναι το κινητό μου. Το άλλο όμως δεν ξέρω. Πως θα το καταλάβω? το ενα θα ειναι το pc σου kai to αλλο το κιν σου. χλωμο να το εσπασαν παντως...
naruto14 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 το ενα θα ειναι το pc σου kai to αλλο το κιν σου. χλωμο να το εσπασαν παντως... Έχω 2 pc στο σπίτι και το ps3 και είναι αυτά τα 3 με ethernet. Και wifi είναι το κινητό μου, το laptop και θέλω να μάθω το 3ο ποιο είναι.
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Έχω κωδικό ναι. Δεν εχεις κωδικοποιηση στο ασυρματο σου? Εαν ναι, τι ειδος WEP,WPA,WPA2?
tarnumjg Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 δοκιμασε φιλε να αλλαζεις κωδικο για το wireless συχνα (ανα 2 μερες π.χ. ), και αλλαξε τον κωδικο για να μπαινεις στο router σου,μηπως εχεις αφησει τον κλασσικο και μπαινει απο εκει κ βλεπει τι αλλαγες κανεις
johnyblack Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 το 3ο το δειχνει τωρα connected? σε πολλα ρουτερ δειχνει και αυτα που συνδεθηκαν παλαιοτερα...
chralexo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Ρίξε μια ματιά εδώ http://code4tech.blogspot.gr/2012/03/blog-post_17.html
Bspus Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα. Υπάρχει μία υποψία ότι μας κλέβουν internet από τα διπλανά σπίτια. Πως θα μπορέσω να μάθω με σιγουριά αν όντως μας κλέβουν? Τι μαρκα ρουτερ και ποιον παροχο εχεις? Αν το ρουτερ ειναι Τομσον και ssid τυπου ThomsonXXXXXX η SpeedtouchXXXXXX και δεν εχεις αλλαξει τον αρχικο κωδικο, ειναι γελοιωδως ευκολο να το βρει καποιος γιατι ο αλγοριθμος παραγωγης κλειδιων τους ειναι γνωστος Αν εχεις επισης παλιο OTE CONNX, πολλα ειχαν κωδικο 1234567890123 και ηταν γνωστο αυτο Υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις που ειναι σχετικα ευκολο να βρει καποιος τον κωδικο αν δεν τον εχεις αλλαξει. Τελος, αν για οποιοδηποτε λογο εχεις βαλει ασφαλεια WEP δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος Αν εχεις αλλαξει τον κωδικο με κατι που δεν ειναι πχ το τηλεφωνο σου (πολυ συνηθισμενο), και κατα προτιμηση και το SSID και εχεις βαλει ασφαλεια WPA/WPA2 πολυ δυσκολα θα σου το εχουν σπασει γιατι ξεπερνας τα ορια που αξιζει καποιος να ασχοληθει μαζι σου.
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 αν εχεις wep βαλε wpa2 η wpa με δυσκολο κωδικο και αλλαξε το ssid και θα εισαι μια χαρα.
makfil Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 με αφορμή το θέμα που συζητιέται, θέλω να θέσω ένα ερώτημα αντίθετης κατεύθυνσης. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος συνδεόταν, στο παρελθόν, στο internet μέσω ξεκλειδωμένων routers και σήμερα δεν μπορεί να συνδεθεί στα ίδια ξεκλειδωμένα routers, τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχει κάποιος οδηγός για τις κινήσεις και ρυθμίσεις που πρέπει να γίνονται στο wireless network;
Moderators Gi0 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Συγκεκριμένα, εάν κάποιος συνδεόταν, στο παρελθόν, στο internet μέσω ξεκλειδωμένων routers και σήμερα δεν μπορεί να συνδεθεί στα ίδια ξεκλειδωμένα routers, τι μπορεί να συμβαίνει; Ενεργοποιημενο Mac Αddress filtering για αρχη
poulinos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 με αφορμή το θέμα που συζητιέται, θέλω να θέσω ένα ερώτημα αντίθετης κατεύθυνσης. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος συνδεόταν, στο παρελθόν, στο internet μέσω ξεκλειδωμένων routers και σήμερα δεν μπορεί να συνδεθεί στα ίδια ξεκλειδωμένα routers, τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχει κάποιος οδηγός για τις κινήσεις και ρυθμίσεις που πρέπει να γίνονται στο wireless network; ειτε οπως ειπε ο gio εχει μπει mac filtering.ειτε ο αλλος δεν εχει πλεον συνδεση αλλα αυτο μπορει να το δει αμα μπει μεσα στο ρουτερ.ειτε το ρουτερ το εχει βαλει καποιος να δινει λαθος gateway.η πολλες παρεμβολες.
makfil Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά το θέμα είναι ότι ενώ μέχρι προ τινος συνδεόταν μόλις έβρισκε ελεύθερο router, τώρα βρίσκει τα ίδια και άλλα, προσπαθεί να συνδεθεί αλλά, τελικά, δεν συνδέεται. Υποπτεύομαι ότι κάτι έχει αλλάξει στις ρυθμίσεις του laptop γιαυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποιος οδηγός βημάτων και ρυθμίσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα