angel2525 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 καλημερα παιδια! θελω μμια γνωμη για επιλογη case fan για το thermaltake commander MS-1 case ποθ αγορασα πριν 2 μερες. ειναι γενικα πολυ καλο case αλλα ειχε προεγκατσετημενο μονο 1 fan στο πισω μερος.. εχω βρει το παρακατω http://monoware.gr/index.php?target=products&product_id=32066 και λεω να βαλω 3-4 απο αυτα. ειναι οκ? επισης εχω ενα θεμα με τον ανεμηστηρα απο την ψυκτρα του επεξεργαστη (xigmatek Loki) γενικα κανει αρκετο θορυβο και για καποιο λογο οταν παταω το high performance tou EPU-4 ENGINE ths ASUS οι στροφες πανε στα 3110 rpm και φανταστειται θορυβο... αναγαζομαι καθε φορα να ανοιγω speed fan για να κατεβασψω στροφες.. μηπωσ να δοκιμασω καποιον αλλο ανεμηστηρα? η μηπως υπαρχει τροπος να ρυθμισω τισ στροφες? ευχαριστω για τον χρονο σας
TEOKOS Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 η xigmatek Loki παίζει 1200-2800RPM με 20-28 dBA δεν θα την έλεγα θορυβώδη
angel2525 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 βασικα σαν τουρμπινα κανει αμα ειναι 3000 στροφες... δεν ξερω μηπως θελει καποια ρυθμιση?
Navu Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 20-28dB έχουν μόνο κάτι high-end 120άρηεδες και 140άρηδες στα 4 βολτ κατεβασμένοι, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν χρήστες που εμπιστεύονται ακόμη τα μουσαντένια τεχνικά των εταιριών. Ο Λοκι 20dB έχει μάλλον όταν δε δουλεύει, 92άρης χαμηλής ποιότητας στανταράκι κάνει σα dremel ψηλά, ενώ δεν καταφέρνει να ψύξει επαρκώς χαμηλά. Mάλλον πέταξες τα λεφτά σου με αυτή την ψήκτρα. Δουλειά σωστή δε θα μπορέσεις να κάνεις ποτέ, αν επιμένεις απλώς για αλλαγή ανεμιστήρα στην ψήκτρα αυτή, πήγαινε σε κάτι σχετικά ποιοτικό όπως κάποιος NoiserBlocker XE2. Για τους ανεμιστήρες κουτιού σε ανθρώπινα λεφτά, θα σου έλεγα να πας σε κάτι όπως ο ΧL1 αν και βλέπω ότι την ψάχνεις φια φουρφούρια των 4€. 4 κομμάτια τα βλέπω πολλά, από ένα μπρος-πίσω, άντε και ένα στο παλινό καπάκι και πολύ είναι.
XronisR Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 20-28dB έχουν μόνο κάτι high-end 120άρηεδες και 140άρηδες στα 4 βολτ κατεβασμένοι, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν χρήστες που εμπιστεύονται ακόμη τα μουσαντένια τεχνικά των εταιριών. Ο Λοκι 20dB έχει μάλλον όταν δε δουλεύει, 92άρης χαμηλής ποιότητας στανταράκι κάνει σα dremel ψηλά, ενώ δεν καταφέρνει να ψύξει επαρκώς χαμηλά. Mάλλον πέταξες τα λεφτά σου με αυτή την ψήκτρα. Δουλειά σωστή δε θα μπορέσεις να κάνεις ποτέ, αν επιμένεις απλώς για αλλαγή ανεμιστήρα στην ψήκτρα αυτή, πήγαινε σε κάτι σχετικά ποιοτικό όπως κάποιος NoiserBlocker XE2. Για τους ανεμιστήρες κουτιού σε ανθρώπινα λεφτά, θα σου έλεγα να πας σε κάτι όπως ο ΧL1 αν και βλέπω ότι την ψάχνεις φια φουρφούρια των 4€. 4 κομμάτια τα βλέπω πολλά, από ένα μπρος-πίσω, άντε και ένα στο παλινό καπάκι και πολύ είναι. Γιατι φιλε μου θεωρεις αχρηστη την Loki?Δεν θα το ελεγα καθολου.. Επισης δινει και πολυ καλες θερμοκρασιες για τον i7 920,σε idle ~35.. [/url] [/url]
Navu Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Τώρα, ότι η Loki είναι μία 92άρα entry-level και τίποτα παραπάνω, πρέπει να το δικαιολογήσω? Ότι το δυναμικό της είναι πολύ περιορισμένο, πρέπει να το δικαολογήσω? Ότι με 20€ ψήκτρα είναι κατάχλωμο να κάνεις σοβαρή δουλειά πρέπει να το δικαολογήσω? 35C σε i7. ΟΚ, ίσως και να είναι έτσι. Κάτι μου λέει όμως ότι α) ενδεχομένως ο αισθητήρας λέει ότι νά'ναι ή/και β) σε load θα γίνεται πανικός από θόρυβο με τις 60άρες (τελείως ενδεικτικό, αλλά χαρακτηριστικό το λινκ). Επιπλέον, ο ts αναφέρει ότι η Loki του θορυβεί, μετά απ'αυτό ότι και να λέμε εμείς οι απ'έξω περιττεύει. Στο σύστημα του ενός μπορεί να κάνει δουλειά, στο σύστημα του άλλου, τα κάνει θάλασσα.
angel2525 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 navu καποια ψυκτρα καλυτερη εχεις να μου προτεινεις? η loki απο θερμοκρασιες ειναι 38 idle και μεχρι 48 se full load. εμενα βασικα μου την ειχαν προτεινει σαν καλη στο πλαισιο το λινκ του fan μου βγαζει δεν υπαρχει το προιον..
Navu Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 navu καποια ψυκτρα καλυτερη εχεις να μου προτεινεις? η loki απο θερμοκρασιες ειναι 38 idle και μεχρι 48 se full load. εμενα βασικα μου την ειχαν προτεινει σαν καλη στο πλαισιο το λινκ του fan μου βγαζει δεν υπαρχει το προιον.. Οι θερμοκρασίες που επιτυγχάνει η Loki δεν είναι καθόλου άσχημες, τόσο πιάνει και μία Megahalems πχ. Το θέμα είναι ότι η Loki γίνεται dremel για να το επιτύχει αυτό, ενώ μία πραγματικά καλή ψήκτρα δε χρειάζεται παρά έναν 120άρι ανεμιστήρα στις (πρακτικά αθόρυβες) 750-800 σαλ. Βέβαια, το πακέτο high-end cooler/fan φτάνει/ξεπερνά τα 80€, ενώ με την άλλη με ένα 25άρι βαριά καθάρισες. Με 10€ παραπάνω θα είχες κάτι απολύτως αξιοπρεπές και εμφανώς καλύτερο από κάθε άποψη. Στη θέση σου, απλά θα αντάλλασσα τη Loki με τη Gaia και θα έβαζα δύο καλά 120άρα φουρφούρια μπρος-πίσω στο κουτί και τέλος. Ξέρω ότι το κόστος είναι ανεβασμένο, όμως δεν είναι και απαγορευτικό. Θα τα βγάλουν τα λεφτά τους όλα τα κομμάτια, εφόσον δε θα ξανασχοληθείς με το θέμα θόρυβος/ψύξη (με ανθρώπινα λεφτά) για πολύ καιρό. Φιλικά, Ε.
angel2525 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Οι θερμοκρασίες που επιτυγχάνει η Loki δεν είναι καθόλου άσχημες, τόσο πιάνει και μία Megahalems πχ. Το θέμα είναι ότι η Loki γίνεται dremel για να το επιτύχει αυτό, ενώ μία πραγματικά καλή ψήκτρα δε χρειάζεται παρά έναν 120άρι ανεμιστήρα στις (πρακτικά αθόρυβες) 750-800 σαλ. Βέβαια, το πακέτο high-end cooler/fan φτάνει/ξεπερνά τα 80€, ενώ με την άλλη με ένα 25άρι βαριά καθάρισες. Με 10€ παραπάνω θα είχες κάτι απολύτως αξιοπρεπές και εμφανώς καλύτερο από κάθε άποψη. Στη θέση σου, απλά θα αντάλλασσα τη Loki με τη Gaia και θα έβαζα δύο καλά 120άρα φουρφούρια μπρος-πίσω στο κουτί και τέλος. Ξέρω ότι το κόστος είναι ανεβασμένο, όμως δεν είναι και απαγορευτικό. Θα τα βγάλουν τα λεφτά τους όλα τα κομμάτια, εφόσον δε θα ξανασχοληθείς με το θέμα θόρυβος/ψύξη (με ανθρώπινα λεφτά) για πολύ καιρό. Φιλικά, Ε. OK ευχαριστω! τα ανεμιστηρακια θα τα παρω αμα ειναι ναχω και καλο airflow στο κουτι απλως ψυκτρα νευριαζω γτ την loki την ειχα παρει στην ιδια τιμη με την gaia... anywway καποια στιγμη θα την αλλαξω. ty πατνως να ρωτησω κατι τελευταιο. στην loki μπορω να βαλω καποιον αλλο ανεμηστηρα? εχω 2 xsilence 80mm και πως τα στηριζω πανω? γτ της Loki ο ανεμιστηρας εχει κατι λαστιχακια και κουμπωνουν πανω..
XronisR Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 OK ευχαριστω! τα ανεμιστηρακια θα τα παρω αμα ειναι ναχω και καλο airflow στο κουτι απλως ψυκτρα νευριαζω γτ την loki την ειχα παρει στην ιδια τιμη με την gaia... anywway καποια στιγμη θα την αλλαξω. ty πατνως να ρωτησω κατι τελευταιο. στην loki μπορω να βαλω καποιον αλλο ανεμηστηρα? εχω 2 xsilence 80mm και πως τα στηριζω πανω? γτ της Loki ο ανεμιστηρας εχει κατι λαστιχακια και κουμπωνουν πανω.. το εχω σκεφτει και εγω αυτο.λογικα γινεται να το κανεις.
angel2525 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 2x Link τωρα ειδα οτι τοχα γραψει λαθος! XILENCE
Navu Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 To περίμενα ότι θα είναι κάποια τέτοια φόλα... 80άρι ψοφίμι της συμφοράς με LED (φουλ εφέ, μηδέν ποιότητα) με αστρονομική τιμή, κλασική περίπτωση "μην το διανοηθείς καν!". Μείνε με αυτά που έχεις, κάνε οικονομίες και πάρε κάτι σωστό. ΥΓ. Τα παλικάρια στο Πλαίσιο τη δουλειά τους κάνουν και προωθούν αυτά που είναι για ξεστοκάρισμα (Loki-Gaia= same price => Loki wins!?!?!?!?!!?). Δεν τους αδικώ. Αντιθέτως, ΕΣΥ φτωχέ και δύσμοιρε, ανενημέρωτε καταναλωτή, που πας ξεβράκωτος σ'αγγούρια?
angel2525 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 δεν ειχα ανακαλυψει το isomnia μεχρι προσφατα... γενικα ομως μετα απο καποιες fail επιλογες ψαχνω καλα πριν αγορασω κατι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα