Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσκηση ( καθημερινά περίπατο 1ώρα τουλάχιστον ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ), θετική αυστηρότητα και μετά αγάπη. Τουλάχιστον όπως την εννοούμε οι άνθρωποι. Ακολούθησε το απλό τρίπτυχο, πάρε το βιβλίο του Cesar Millan και θα σου ανοίξει λίγο το μυαλό. Δες και κανένα επεισόδιο στο youtube .

Δημοσ.

Να ενημερώσω μόνο ότι οι απόψεις για τον Σέζαρ Μίλαν διίστανται? Πρώτον γιατί σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί πνίχτη/ηλεκτρικό κολάρο και επιπλέον, ο Σέζαρ διορθώνει... δεν εκπαιδεύει στην εκπομπή...

Δες τα τα επεισόδια. (κι εγώ τα βλέπω) αλλά όπως λέει και ο ίδιος "Μην εφαρμόσετε τίποτα από αυτά μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια εκπαιδευτή"...

Αν έχεις κοντά σου πάμπλικ, πάρε ένα βιβλίο για την εκπαίδευση σκύλων (έχει μέσα και το τι κάνεις σε περίπτωση ατυχήματος και για πρώτες βοήθειες) εμένα με βοήθησε αρκετά μιας και ανακάλυψα ότι έχω αρρωστιάρικο και κακκοποιημένο σκύλο.

Πω πω ακούγομαι απότομη, έχεις δίκιο :eek:

Δεν είμαι έτσι συνήθως :wub:

Δημοσ.

Δες στο ΣΚΑΪ αυτη την εκπομπή με τημ Αγγλίδα την μιλφάρα που εκπαιδεύει σκύλους . Είναι θεά . Γιουτούμπαρε .

Δημοσ.

Να ενημερώσω μόνο ότι οι απόψεις για τον Σέζαρ Μίλαν διίστανται? Πρώτον γιατί σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί πνίχτη/ηλεκτρικό κολάρο και επιπλέον, ο Σέζαρ διορθώνει... δεν εκπαιδεύει στην εκπομπή...

Δες τα τα επεισόδια. (κι εγώ τα βλέπω) αλλά όπως λέει και ο ίδιος "Μην εφαρμόσετε τίποτα από αυτά μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια εκπαιδευτή"...

Αν έχεις κοντά σου πάμπλικ, πάρε ένα βιβλίο για την εκπαίδευση σκύλων (έχει μέσα και το τι κάνεις σε περίπτωση ατυχήματος και για πρώτες βοήθειες) εμένα με βοήθησε αρκετά μιας και ανακάλυψα ότι έχω αρρωστιάρικο και κακκοποιημένο σκύλο.

Πω πω ακούγομαι απότομη, έχεις δίκιο :eek:

Δεν είμαι έτσι συνήθως :wub:

Στην εκπομπή βοηθάει προβληματικά σκυλιά (δεν μπορείς να φανταστείς όμως πόσα τέτοια σκυλιά έχω δει από σπίτι σε σπίτι, την πλειοψηφία για την ακρίβεια). Πάντως ο πνίχτης δεν είναι κάτι κάκό, είναι ένα εργαλείο όπως η εφημερίδα πχ. Το κακό είναι πως στις περισσότερες φορές εστιάζει ο κόσμος που τον βλέπει στο πόσο δυναμικά αντιδρά.Λέει όμως τις μεγάλες αλήθειες που είναι ότι.

1)Τα οικόσιτα σκυλιά δεν ασκούνται αρκετά

2)Τα σκυλιά δεν είναι παιδιά ανθρώπων, είναι σκυλιά πρώτα απόλα.

3)Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ''ήρεμος κυριαρχικός ηγέτης''

Προτείνω να διαβάσεις όσο μπορείς περισσότερο και να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις ότι μπορείς με όση συνέπεια γίνεται. Τα σκυλιά μας το αξίζουν αυτό. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να μπορείς να επικοινωνείς με το σκύλο σου και να ζεις αρμονικά μαζί του.

Δημοσ.

Στην εκπομπή βοηθάει προβληματικά σκυλιά (δεν μπορείς να φανταστείς όμως πόσα τέτοια σκυλιά έχω δει από σπίτι σε σπίτι, την πλειοψηφία για την ακρίβεια). Πάντως ο πνίχτης δεν είναι κάτι κάκό, είναι ένα εργαλείο όπως η εφημερίδα πχ. Το κακό είναι πως στις περισσότερες φορές εστιάζει ο κόσμος που τον βλέπει στο πόσο δυναμικά αντιδρά.Λέει όμως τις μεγάλες αλήθειες που είναι ότι.

1)Τα οικόσιτα σκυλιά δεν ασκούνται αρκετά

2)Τα σκυλιά δεν είναι παιδιά ανθρώπων, είναι σκυλιά πρώτα απόλα.

3)Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ''ήρεμος κυριαρχικός ηγέτης''

Προτείνω να διαβάσεις όσο μπορείς περισσότερο και να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις ότι μπορείς με όση συνέπεια γίνεται. Τα σκυλιά μας το αξίζουν αυτό. Είναι μεγάλη ικανοποίηση να μπορείς να επικοινωνείς με το σκύλο σου και να ζεις αρμονικά μαζί του.

Δεν είπα ότι δεν είναι ένα εργαλείο που χρειάζεται σε μερικές περιπτώσεις ο πνίχτης.

Αλλά η εφημερίδα δεν είναι εργαλείο... Η βία δεν είναι εργαλείο...

Εκτός κι αν εννοείς την εφημερίδα εργαλείο για να την βάζεις στο μπαλκόνι να κάνει τα τσισάκια του το μωρό. Τότε, ναι, είναι :-D

Αυτό που είπα για την εκπομπή του Μίλαν είναι ότι διορθώνει προβληματικές συμπεριφορές. Και το κάνει καλά. Το να τα εφαρμόσει όμως ο φίλος μας σε ένα κουτάβι δεν είναι σωστό όμως...

Το κουτάβι θα μάθει με τον καιρό... πρέπει πρώτα από όλα να εμπιστευτεί το φίλο μας που το μάζεψε και μετά να μάθει κάποια πράγματα.

it's me or the dog νομίζω

α ναι. Την ξέρω ^_^

merci!

Δημοσ.

Βία δεν είναι να φάει μία ο σκύλος με την εφημερίδα αν κάνει κάτι που δεν θες. Εγώ πχ. τον ψευτοδαγκώνω με το χέρι μου όταν κάνει κάτι που δεν θέλω, πχ. να προχωράει μπροστά από μένα στη βόλτα ή να περνάει πρώτος τις πόρτες (είναι θέμα αρχηγίας) . Αυτό δεν είναι βία. Είναι επικοινωνία στο επίπεδο του σκύλου. Έτσι θα τον διόρθωνε και ο αρχηγός αγέλης και έτσι ''διορθώνει΄΄ ο σκύλος τους ανθρώπους όταν είναι αυτός ο αρχηγός.

Έχει πολύ πλάκα να επικοινωνείς έτσι με το σκύλο σου στο πιο βασικό επίπεδο. Η πλάκα είναι πως τα δοκίμασα όλα όταν ήταν μεγάλος, 5 ετών και η έκπληξή μου ήταν μεγάλη. Τέρμα το τράβηγμα στη βόλτα, το να μη μου δίνει τα παιχνίδια του, το ανέβασμα πάνω μου. Ουφ, το παρατράβηξα μάλλον. Τέσπα, έχω κάνει derail το thread .

Όσο για τον πνίχτη, το ακούμε έτσι αλλά στην ουσία δεν πνίγει τον σκύλο. Αν είχε πρόβλημα δεν θα σε τράβαγε. Απλά τον έχεις για να μπορείς να ελέγχεις το σκυλί με καλύτερο μοχλό (πάνω στο κεφάλι και όχι κάτω στο στήθος) σε περίπτωση που τραβάει και για να κρατάς τη μύτη ψηλά (αν αρχίσουν και μυρίζουν , ξεχνάνε σχεδόν ότι υπάρχεις) καθώς και με ένα απλό τράβηγμα , νιώθει το ''δάγκωμα'', τη διόρθωση δηλαδή μαζί με τον ηχο της αλυσίδας. Πνίχτη με καρφιά δεν χρησιμοποιώ , είναι για ακραίες περιπτώσεις που δεν έχω και καμιά εμπειρία.

Δημοσ.

Σχετικά με την τροφή , αφενός ΜΑΚΡΥΑ απο την μάρκα ΑΚΑΝΑ και απο την μπούρδα της μόδας που παιζει τελευταία , που κάποιοι δίνουν και τρώνε τα ζώα ωμά πνευμόνια , καρδιές κλπ επειδή και καλά έτσι " γυρνάει στις ""ρίζες"" του ο σκύλος , οταν κηνυγούσε " :eek:

Σχετικά με την μάρκα της τροφής , αφενός εξαρτάται απο τα πόσα χρήματ αμπορείς να διαθέσεις , απο την άλλη εξαρτάται και απο το ίδιο το ζώο . Εγω πχ παίρνω της Royal Canin και είμαι απίστευτα ευχαριστημένος , το ζώο μυρίζει σαν καφές (αν χωσεις την μυτη σου μεσα στο τρίχωμα ) και τα κουράδια του είναι συμπαγή , σφιχτά και μικρά .

Παιζει να χρειαστεί να πειραματαιστεις σε περιπτωση που ειναι δύσκολο το ζωντανό σου , γιατι μπορει με μια τροφη να αντιδρασει αλλοιως ... να μη την τρώει , να μυρίζει εντονα το δερμα του , να χέζει συνέχεια κλπ πράγματα που έχουν όλα σημασία ..

Αυτά !

Μακρυά απο ωμά κρέατα και σουβλάκια , φασολάκια , πίστες , μπιφτέκια κλπ

Γιατί λες μακριά από την ACANA; Εγώ του τη δίνω εδώ και αρκετά χρόνια και εκτός που τρελαίνεται γι'αυτήν και τα κόπρανά του είναι σφιχτά και το τρίχωμά του λείο και μυρίζει μια χαρά. Και ως τροφή, περιέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο σκύλος και έτσι δε χρειάζεται συμπληρώματα και δεν περιέχει πολλά ή και καθόλου σιτηρά, τη θεωρώ ιδανική ξηρά τροφή.

Δημοσ.

Ναι, όντως, γιατί μακριά από την ακάνα?

Είναι η μόνη τροφή στην οποία δεν έχει αλλεργία ο μικρός.

Του έχω δοκιμάσει όλες τις τροφές του εμπορίου και κόντεψα να το πεθάνω το σκυλί. Ευτυχώς τώρα του δίνω ακάνα.

Ακόμα και ο κτηνίατρός μας, όταν του είπα ότι του το γύρισα στην ακάνα μου είπε ότι έκανα καλά γιατί όλες οι άλλες ξηρές τροφές έχουν επιπλέον πρωτείνες για να φουσκώνουν οι κροκέτες και ότι σε αυτές έχει αλλεργία ο μικρός ζερζεβούλης.

(Και να φανταστείς ότι ο κτηνίατρος είναι φανατικός Hillsιακός. :mrgreen: Τα παίρνει χοντρά από την εταιρία...

Κάθε σκύλος αντιδράει διαφορετικά σε με μία μάρκα. Το ότι είναι κάποια ακριβή/φτηνή δεν λέει και πολλά... Πχ με την Hills ο δικός μου κόντεψε να πεθάνει. με την Royal Canin έκανε εμετούς και διάροιες και με μία που του πήρα από το Lidl 8 ευρώ άρχισε επιτέλους να χοροπηδάει. :mrgreen: Απλά τη του σταμάτησα γιατί συνέχιζε να έχει την αλλεργία. Και του το γύρισα σε ακάνα.

Μη με κολάζεις πρωινιάτικα και περιμένω τον ντελιβερά να του δώσω τα τελευταία μου 60 ευρώ για την ακάνα σήμερα! :mad:

Τι σου έκανε εσένα η ακάνα?

Και αν εννοείς το Μπαρφ για αυτό που λες, για κάποιους είναι η ιδανική διατροφή για το σκύλο τους... Δημοκρατία έχουμε -θεωρητικά-... μην τρομοκρατούμε το παιδί με το να του λέμε "μακριά από αυτή την τροφή ή τα ωμά κρέατα κτλ". Κι εγώ κατά του Μπαρφ είμαι. Όχι όμως γιατί δεν το πιστεύω κτλ αλλά γιατί αν δώσω στον ζερζεβούλη κρεατάκι φρέσκο φρέσκο θα το φάει με λαιμαργία και θα πρέπει να αναλάβω χρέη νοσοκόμας γιατί πνίγεται και με το σάλιο του αυτός...

Να μου λείπει το βύσινο :-(

Δημοσ.

Το σκυλί δεν είναι υποκατάστατο του παιδιού, σταματήστε να το φωνάζετε έτσι. Αν του δίνετε ανθρώπινα χαρακτηριστικά μόνο ζημιά μπορείτε να του κάνετε.

Δημοσ.

Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι στις μέρες μας. Ειμαστε τραγικοί σαν χώρα στο θέμα αδέσποτα και συμπεριφορά σε βάρος κατοικιδίων. :mad:

Υ.Γ. Πολύ όμορφος ο σκύλος. θα το μάθεις κυρίως με τα λόγια να πειθαρχεί και να σε ακούει. Φρόντισε να σχοληθείς μαζί του και να το μάθεις να κάθετε. Αφού το μιλάς και κάθετε θα το επιβραβεύεις με μία λιχουδιά.

Δημοσ.

καλά με το μιλητό ο σκύλος δεν πάει πουθενά. Αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό στην εκπαίδευση. Η συμπεριφορά σου είναι το θέμα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...