we_will_rise Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Είναι επιεικώς κούκλος !!! Να τον χαίρεσαι όσον αφορά σε αυτά που ρωτάς, εμείς έχουμε ένα ημίαιμο γκριφόν, αλλά τα προβλήματα που αναφέρεις λίγο πολύ τα έχουν όλα τα σκυλιά, οπότε: 1. Για την βόλτα και για κάθε τι άλλο που θα πεισμώνει (ο δικός μου δεν ήθελε με τίποτα να κατέβει σκάλες), χρησιμοποίησε την τακτική της επιβράβευσης. Δηλαδή, θα πάρεις ένα πακετάκι λιχουδιές (όπως αυτές) και θα του τις προσφέρεις ως επιβράβευση για κάθε φορά που κάνει κάτι καλό. Πχ, τον έχεις με το λουρί και δεν έρχεται, προχωράς μερικά μέτρα και του προσφέρεις το μπισκοτάκι, μόλις έρθει του λες μπράβο, τον χαϊδεύεις και το δίνεις το μπισκοτάκι κ.ο.κ. Φυσικά όχι κάθε 3 μέτρα, αλλά κάθε 20 βήματα που κάνει μαζί σου. Μετά την πρώτη βόλτα δε θα χρειαστεί να το επαναλάβεις. Ο δικός μου έφαγε τέτοιες λιχουδιές για να μάθει να κατεβαίνει σκάλες και για να μάθει να τα κάνει έξω... 2. Ο κτηνίατρος μας είχε πει ότι αν θέλετε ο σκύλος σας να ζήσει 20 χρόνια να του δίνετε μόνο κροκέτες. Τώρα τι να σου πω, ψάξε λίγο και δες το πεπτικό σύστημα των labrador και δες τι είδους τροφές αλέθονται εύκολα. Εμείς πλέον του δίνουμε 85% κροκέτες, αλλά όταν στο τραπέζι μας υπάρχει καμιά μπριζόλα ή κοτόπουλο η μάνα μου σίγουρα θα του δώσει κατιτίς. Προσοχή μόνο, δε θα διστάσει να παρατήσει τις κροκέτες περιμένοντας για δικό σας φαΐ. 3. Εμείς τέτοιο θέμα δεν είχαμε, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βρεις μια μορφή ήπιας τιμωρίας. Δηλαδή του το παίρνεις αμέσως, του λες σχεδόν φωνάζοντας ΜΗ με έντονο ύφος και αμέσως του δίνεις το δικό του παιχνίδι που του έχεις για να μασουλάει !!! 4. Ο δικός μας αναγκαστικά μένει τουλάχιστον ένα 9ωρο μόνος του τις καθημερινές και δε παθαίνει τίποτα. Τον έχω παρακολουθήσει και με την ip-camera Τις μισές ώρες αράζει και κοιμάται, τις άλλες μισές χαζοπαίζει με τα παιχνίδια του ή ρεμβάζει απ'το μπαλκόνι. Τώρα για το κλάμα, εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να κρατάς τις αποφάσεις σου. Τον τιμώρησες και του κρατάς μούτρα; Θα τα κρατάς όση ώρα πρέπει! Ας κλάψει, δε παθαίνει τίποτα... Ελπίζω να βοήθησα, ό,τι άλλο θες εδώ είμαστε
Armored Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Για το δαγκωμα υπαρχουν και ειδικα κοκκαλα για μασουλημα ή αλλα παιχνιδια για να περναει την ωρα του μασουλωντας (kong) και να γλυτωσεις τις παντοφλες σου. Καθε φορα που δαγκωνει να τον διορθωνεις δινοντας του το κοκκαλο του ή το παιχνιδι του. Καλυτερα να του δινεις μονο ξηρα τροφη τωρα που ειναι μικρος γιατι αμα μαθει στο σπιτικο μετα μπορει να του κακοφανει η ξηρα. Ο δικος μου πλεον τρωει ξηρα μονο αν την ανακατεψω με φαγητο.
Adon1s Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Σε καμία των περιπτώσεων ΔΕΝ δίνεις , σουβλάκια , γύρους , μπιφτέκια , παστίτσιο , μπριζόλες , κλπ φαγητά που τρώνε οι άνθρωποι !! Πέραν των παρενεργειών στην υγεία τους λόγο των ποσοστών σε πρωτεϊνες κλπ , υπάρχουν τρόφιμα όπως τα κρεμμύδια ( ητα σκορδα , δεν θυμαμαι ) που ειναι τοξικα για τους σκυλους , εκτως αυτου παιζει να γινει παχύσαρκο + θα βρομάει σκυλίλα μέχρι αναγούλας ... Το πιο σωστό είναι να ταϊζεις κροκέτες , σχετικά με την ποσότητα που θα δίνεις , ανάλογα την ηλικία και το βάρος , πίσω απο κάθε συσκευασία έχει εναν πίνακα που κάνεις την σύγκριση και τα υπολογίζεις ( σε γραμμάρια ) Μέχρι σχεδον 1 ετους το μοιράζεις στα 3 γεύματα την ημέρα ( μοιράζεις την ποσότητα που υπολόγισες πίσω απο την συσκευασία δια 3 ) , και μετά το μοιράζεις σε 2 γεύματα / ημέρα . Σχετικά με την τροφή , αφενός ΜΑΚΡΥΑ απο την μάρκα ΑΚΑΝΑ και απο την μπούρδα της μόδας που παιζει τελευταία , που κάποιοι δίνουν και τρώνε τα ζώα ωμά πνευμόνια , καρδιές κλπ επειδή και καλά έτσι " γυρνάει στις ""ρίζες"" του ο σκύλος , οταν κηνυγούσε " Σχετικά με την μάρκα της τροφής , αφενός εξαρτάται απο τα πόσα χρήματ αμπορείς να διαθέσεις , απο την άλλη εξαρτάται και απο το ίδιο το ζώο . Εγω πχ παίρνω της Royal Canin και είμαι απίστευτα ευχαριστημένος , το ζώο μυρίζει σαν καφές (αν χωσεις την μυτη σου μεσα στο τρίχωμα ) και τα κουράδια του είναι συμπαγή , σφιχτά και μικρά . Παιζει να χρειαστεί να πειραματαιστεις σε περιπτωση που ειναι δύσκολο το ζωντανό σου , γιατι μπορει με μια τροφη να αντιδρασει αλλοιως ... να μη την τρώει , να μυρίζει εντονα το δερμα του , να χέζει συνέχεια κλπ πράγματα που έχουν όλα σημασία .. Αυτά ! Μακρυά απο ωμά κρέατα και σουβλάκια , φασολάκια , πίστες , μπιφτέκια κλπ
gigisoni Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 ποτέ δεν κατάλαβα γιατι λένε κάποιοι καθαρόαιμο ή ημίεμο/διασταύρωση κλπ Αφου ολες οι ράτσες ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ απο διασταυρώσεις! τα μόνα καθαρόαιμα "σκυλιά" είναι οι λύκοι. :wacko: :wacko: τέσπα , πολυ όμορφο το σκυλάκι σου , να σου ζήσει! Για τον λόγο ότι οι ράτσες έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο. Με κόπο (τρόπος του λέγειν, αλλά καταλαβαίνεις) και χρόνο ώστε να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Ενώ τα κοινώς κοπρόσκυλα που λέμε (διαφωνώ με τον όρο να μην παρεξηγηθώ, απλά για τη διαφορά) είναι τυχαίες διασταυρώσεις σκύλων από την φύση τους. Για να φτιάξει κάποιος μία δική του ράτσα, θέλει χρόνο και πειραματισμούς και αρκετές γενεές, και όχι με τυχαίους σκύλους, όλα προσχεδιασμένα από τον άνθρωπο είναι σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα που αυτός θέλει να έχουν τα σκυλιά (ή οι γάτες).
CROM271 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 ποτέ δεν κατάλαβα γιατι λένε κάποιοι καθαρόαιμο ή ημίεμο/διασταύρωση κλπ Αφου ολες οι ράτσες ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ απο διασταυρώσεις! τα μόνα καθαρόαιμα "σκυλιά" είναι οι λύκοι. :wacko: :wacko: τέσπα , πολυ όμορφο το σκυλάκι σου , να σου ζήσει! Οι ρατσες εχουν φτιαχτει απο ελεγχομενες διασταυρωσεις ωστε να επιτευχθει καποιο αποτελεσμα. Και μια διευκρινηση στο φιλο οσον αφορα το γεγονος οτι κλαιει το σκυλι. Δεν υποκυπτεις ποτε σε τετοια συμπεριφορα. Γιατι απλα θα μαθει πως οταν θελει κατι αρκει να αρχισει το κλαψιμο.
nrkmaiden Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Ειναι εκτος προτυπου συμφωνα με αυτο το λινκ παντως εχει στοιχεια.ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΑΜΠ Α για να βγαινει βολτα ποιο ανετα οταν ειναι καλο παιδι δινε του καποια λιχουδια που θα του δινεις και οταν τον εκπαιδευεις.Ομως μη του δινεις οταν μουλαρωνει γτ θα το χρισημοποιει για να τρωει..
invisible07 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μπράβο φίλε μου respect που το μάζεψες από τον δρόμο,θα το εκτιμήσει με τον τρόπο του και θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος (έτσι και αλλιώς θα γινόταν) !! Πανέμορφη η τύπισσα, έχει labrador μέσα αλλά μην μασας που δεν είναι καθαρόαιμο!!
Xvipes Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ όλες τις απαντήσεις, με βοηθήσατε πάρα πολύ. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο προσεκτικός στην ανατροφή του γιατί δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος που στην πορεία όχι μόνο δε θα αλλάζει αλλά θα το έχω μετανιώσει κιόλας(στερνή μου γνώση που λένε ) Π.χ τώρα με το που το έβαλα μέσα στο δωμάτιο για να παίξουμε πήγε καπάκια και κατούρησε το χαλί(ναι έχω ακόμα ένα χαλάκι που βαριόμουνα να το βγάλω και μου έδωσε και ευκαιρία ).ε το αντιμετώπισα με το να το μαλώσω και να του ρίξω μια ήρεμη σφαλιαρίτσα στον ποπό του ώστε να καταλάβει ότι έκανε λάθος(το έκανα ακριβώς την ώρα που κατούρησε όχι 10 λεπτά μετά.) Τώρα είναι στο μπαλκόνι και θα πάω για ύπνο μέχρι αύριο το πρωί. Το ερώτημα είναι.είναι σωστή αυτή η αντιμετώπιση για να μάθει ή είμαι πολύ αυστηρός από τόσο μικρή ηλικία? Δεν είχα ποτέ σκύλο και πραγματικά οι γνώσεις μου είναι είτε από εδώ είτε από διάφορα αποτελέσματα από το google tl;dr αν έχετε κάνα pro tip που θα έπρεπε να το μάθω από τώρα μην διστάσετε
aliv3soul Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Καλό θα ήταν να μην το μαλώνεις με το χέρι σου γιατί είναι πιθανό να συνδιάσει τη παλάμη σου με τη τιμωρία. Καλύτερα να χρησιμοποιείς εφημερίδα διπλωμένη και να ρίχνεις μερικές απαλές όταν κάνει καμια αρκουδιά (τα τρομάζει ο ήχος που κάνει) Μελλοντικά με το που θα βλέπει οτι πιάνεις την εφημερίδα θα καταλαβαίνει ότι την έκανε. Άποψη μου είναι ότι καλά κάνεις που είσαι αυστηρός με πράγματα που σε ενοχλούν, ώστε να μαθαίνει τώρα που είναι μικρό. Μπροστά σου θα το βρείς. Μούτρα δεν πρόκειται να σου κρατάει. Όταν σου περάσει, θα είναι εκεί και θα σε περιμένει..
margaritagr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 ΠΟΤΕ χερι η εφημεριδα, το μονο που θα καταφερεις θα ναι να του δημιουργησεις φοβια. Οταν λοιπον τα κανει σε λαθος σημειο, θα τον μαλωνεις (αυστηρο και εντονο μη) και θα τον πηγαινεις στο σημειο που θες να τα κανει και θα του λες εδω. Μετα μπορεις για λιγα λεπτα να τον αγνοεις ως τιμωρια. Να ξερεις οτι τα κουταβια σηνυθως θελουν να τα κανουν μετα το φαγητο, τον υπνο, και μετα απο εντονη δραστηριοτητα. Κι οταν ερχεται η ωρα τα βλεπεις οτι γυριζουν γυρω γυρω μυριζονυας. Οποτε το βουτας και το πας εκει που θες να τα κανει, μολις τα κανει μπραβο κλπ Τις βολτες θα πρεπει να τις αρχισεις εφοσον ολοκληρωσει τα εμβολια του. Μεχρι τοτε μπορεις να τον βγαζεις αγκαλια εξω για να βλεπει πραγματα και να κοινωνικοποιειται. Για να μαθει να τα κανει εξω, στην ηλικια που βρισκεται θα πρεπει να βγαινει 4 φορες τη μερα οπωσδηποτε. Αυτες θα μειωθουν με τον καιρο, μεχρι που σαν ενηλικο, θα το βγαζεις δυο. Καλο θα ειναι να του δινεις μονο ξηρα τροφη, για κουταβια. Μια καλη απο πετ σοπ γιατι αυτες των σουπερ μαρκετ ειναι σκετα αχυρα. 2 φορες τη μερα θα τρωει. Ειναι πανεμορφο, μπραβο σου που το κρατησες. Θα δεις οτι θα γινει ο καλυτερος σου φιλος
mastroparis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 ΠΟΤΕ χερι η εφημεριδα, το μονο που θα καταφερεις θα ναι να του δημιουργησεις φοβια. Οταν λοιπον τα κανει σε λαθος σημειο, θα τον μαλωνεις (αυστηρο και εντονο μη) και θα τον πηγαινεις στο σημειο που θες να τα κανει και θα του λες εδω. Μετα μπορεις για λιγα λεπτα να τον αγνοεις ως τιμωρια. Να ξερεις οτι τα κουταβια σηνυθως θελουν να τα κανουν μετα το φαγητο, τον υπνο, και μετα απο εντονη δραστηριοτητα. Κι οταν ερχεται η ωρα τα βλεπεις οτι γυριζουν γυρω γυρω μυριζονυας. Οποτε το βουτας και το πας εκει που θες να τα κανει, μολις τα κανει μπραβο κλπ Τις βολτες θα πρεπει να τις αρχισεις εφοσον ολοκληρωσει τα εμβολια του. Μεχρι τοτε μπορεις να τον βγαζεις αγκαλια εξω για να βλεπει πραγματα και να κοινωνικοποιειται. Για να μαθει να τα κανει εξω, στην ηλικια που βρισκεται θα πρεπει να βγαινει 4 φορες τη μερα οπωσδηποτε. Αυτες θα μειωθουν με τον καιρο, μεχρι που σαν ενηλικο, θα το βγαζεις δυο. Καλο θα ειναι να του δινεις μονο ξηρα τροφη, για κουταβια. Μια καλη απο πετ σοπ γιατι αυτες των σουπερ μαρκετ ειναι σκετα αχυρα. 2 φορες τη μερα θα τρωει. Ειναι πανεμορφο, μπραβο σου που το κρατησες. Θα δεις οτι θα γινει ο καλυτερος σου φιλος Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Δεν ξέρω αν έχεις σκοπό να το έχεις μέσα ή έξω απλά προσπάθησε τωρα που είναι καλοκαίρι να το έχεις σε σκιερό μέρος και αν έχει κάποια μέρα υπερβολική ζέστη καλό θα ήταν να το κρατήσεις στο αιρ κοντισιον :-D Να σου ζήσει!! Υπομονή και επιμονή τώρα στην αρχή που θα κάνει και λίγες αταξίες!
Pintsie Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Από τη στιγμή που σηκώνεις χέρι (ή εφημερίδα) σε ένα σκύλο, έχεις χάσει το παιχνίδι... Μην το ξανακάνεις... Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του δημιουργήσεις φόβο. Και ενώ εσύ θα νομίζεις ότι σε ακούσει γιατί είναι "έξυπνο και υπάκουο σκυλί", εκείνο θα σε ακούει μόνο και μόνο γιατί θα φοβάται ότι θα το πονέσεις. Και κάποια στιγμή θα σηκωθεί να φύγει. Κι εσύ το ίδιο θα έκανες αν οι δικοί σου κάθε φορά που κατουριόσουν πάνω σου, σε χτυπούσαν... Δεν θα τους σεβόσουν.. θα τους φοβόσουν... Το σκυλάκι δεν είναι λαμπραντόρ. Το σκυλάκι είναι μία μοναδική ράτσα από μόνο του... -κατά τη γνώμη μου και η καλύτερη-... Το αν έχει μαμά λαμπραντορίνα δεν το κάνει λαμπραντόρ... Οπότε με το να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του λαμπραντόρ για το χαρακτήρα του κτλ μόνο λάθος είναι κατά την άποψή μου. Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να του δώσεις ΠΟΛΛΗ αγάπη... -πίστεψέ με, θα σου το ανταποδώσει εκεί που δεν θα το περιμένεις!- Πριν του κάνεις όλα τα εμβόλια (3 μήνες παίρνει περίπου), δεν το αφήνεις να πατήσει εξωτερικό χώρο για κανένα λόγο... Μπορεί να κολλήσει τύφο και να σου πεθάνει. Και μετά να πεθάνουν και τα επόμενα σκυλιά σου (εάν ξαναπάρεις) γιατί το μικρόβιο του τύφου δυστυχώς αντέχει για χρόοοοοοοονια σε ένα περιβάλλον... Μπορείς όμως να του πάρεις μία τσαντούλα (είναι μικροσκοπικός ακόμα και μπορείς να αντέξεις το βάρος :Ρ ) και να πηγαίνετε παρεούλα βόλτα -χωρίς να έρθει σε επαφές με άλλα ζώα και χωρίς να πατήσει εδαφος- έτσι ώστε να κοινωνικοποιηθεί σωστά. Το καλύτερο για τη διατροφή του είναι ξηρά τροφή. Γιατί τώρα που είναι μωράκι θα σου αφήνει ωραιότατες τουρτίτσες που δεν είναι και ιδιαίτερα σταθερές! -Δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη τροφή γιατί το δικό μου το καμάρι έχει αλλεργίες και κάνει εμετό με όλες - Σε αυτό θα σε βοηθήσει ο κτηνίατρός σου. Τώρα για το δάγκωμα... Εμένα δεν ακούμπησε ΠΟΤΕ κάτι που δεν του έδινα από μόνη μου... ούτε καν φαγητό από το χέρι μου αν δεν κάνω την κίνηση να του το δώσω. Όταν πάει να δαγκώσει κάτι δικό σου, φώναξε "ΜΗ" ή "ΟΧΙ" (ανάλογα τι χρησιμοποιείς) και δώστου το κόκκαλό του. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβει ότι αυτό που δαγκώνει δεν είναι δικό του άρα δεν πρέπει να το δαγκώνει. Όμως το καλό αφεντικό, πρέπει να του δείξει τι είναι δικό του για να μη νιώθει κι αυτό το καημένο αμήχανα! χιχι! Να σκέφτεσαι ότι όπως ακριβώς κι ένα μωράκι, έτσι κι ένα κουταβάκι δαγκώνει γιατί πονάει. Αχ και να 'ξερες πόσο τον ανακουφίζει να δαγκώνει κάτι... Μία από τις καλυτερότερες και πιο έξυπνες λύσεις όλων των εποχών είναι το θαυματουργό ΠΑΓΑΚΙ! ναι κι όμως!!! του μουδιάζει το στόμα και βουαλά! δεν πονάει το παιδί! και αφήνει και τις παντόφλες σου άθικτες! Επίσης, αν δαγκάνει και τα χέρια σου, επειδή είναι μωρό και το πήρες χωρίς να έχει μεγαλώσει με τη μαμά του και τα αδέρφια του για να ξέρει τι είναι σωστό και τι όχι, όταν σε δαγκώνει λοιπόν, θα κάνεις έναν ήχο σκυλίσιο που να δαγκώνει πόνο! Δυνατά όμως! Πολύ δυνατά! αχ πιάστηκα! Ελπίζω να μην ήμουν απότομη κάπου. Ό,τι βοήθεια θέλεις, μπορείς να με ρωτήσεις! Και κάτι ακόμα... μπράβο που πήρες το σκυλάκι σπίτι σου... Θα περάσεις ΠΟΛΛΑ... ειδικά με το κατούρημα! και αν είναι και αρσενικό, τη γ*μησες! Αλλα αν έχεις υπομονή, θα τα καταφέρεις. Και κάποια στιγμή όταν θα έχεις ανάγκη, αυτό δεν θα σε εγκαταλήψει ποτέ.... ΥΓ: είναι ΙΔΙΟ με τον δικό μου!!!! Όταν το είδα νόμιζα ότι μου τον έκλεψες! Παναγία μου! ΙΔΙΑ είναι!!! ΟΛΟΙΔΙΑ!!! Ρούμπυυυυυυυυυ? ο αδερφός σου!!!
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2012 να τονίσω το θέμα των ουρων..κάνε λίγο υπομονή στην αρχή είναι μέχρι να το μάθεις . Επίσης απλωσε εφημερίδες και οτι βρείς γενικότερα.
Xvipes Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 παιδιά και πάλι ευχαριστώ για όλες τις καλοπροαίρετες συμβουλές σας! Το σκυλάκι κάθε μέρα γίνεται όλο και μεγαλύτερο και από εκεί που το πήρα κουτάβι έχει γίνει θεριό! Προσπαθώ να του μάθω την σωστή(κατ εμέ) συμπεριφορά αλλά οι διαφορετικές γνώμες(όλες με γνώμονα ότι έχουν ή είχαν σκύλο ) με έχουν μπερδέψει. Θα μου πείτε να μην ακούω κανέναν και να το μεγαλώσω εγώ όπως νομίζω, απλά φοβάμαι μην κάνω πράγματα που δεν πρέπει και το μετανιώσω μετά που δεν άκουσα π.χ την Pintsie ή τον aliv3soul. Απο την μέρα που έκανα το ποστ μέχρι τώρα έχω διαβάσει 1 βιβλίο-περιοδικό για το πως να μεγαλώσω και να εκπαιδεύσω ένα σκυλί, έχω δει 2 ντοκιμαντέρ και έχω διαβάσει 4-5 blogs Για να καταλήξω θέλω να σας πω ότι μέρα με την μέρα βλέπω αισθητές διαφορές τόσο στο σκυλί(εκπαίδευση, συνήθειες, ανοχή, κλπ) όσο και σε εμένα(αλλαγή ωραρίου, υπευθυνότητα, και το πιο βασικό, αγάπη!) Νομίζω πως τα καλά ενός σκυλιού σε μια οικογένεια ή έναν άνθρωπο είναι τόσα πολλά που τα αρνητικά του τα ξεπερνάς στο λεπτό. Pintsie έχεις μήνυμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα