konstantinos77 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Παιδια εχω τραβηξει καποια video με μια παλι φορητη καμερα ,απο αυτες που ειχανε κασετουλα μεσα .Λοιπον θελω αυτα τα video να τα μετατρεψω σε ψηφιακη μορφη και να τα μεταφερω σε dvd να τα εχω εκει να τα βλεπω .Γνωριζετε κανενα προγραμμα που να κανει κατι τετοιο ? Σε ενα μαγαζι που ρωτησα μου ειπαν οτι θα κοστισει 5 ευρω η ωρα για να μου το κανουν ...
sistah Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Η βιντεοκαμερα πρεπει να εχει μια υποδοχη firewire. Αγοραζεις εκτος και αν εχεις, ενα τετοιο καλωδιο και συνδεεις την καμερα με το pc σου. Αν εχεις windows 7, θα σου βγαλει αμεσα την επιλογη να κανεις import. Μπορεις να το κανεις και μεσω του Movie maker.
crc2 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Ενα απο τα καλύτερα , αν οχι το καλύτερο , Pinnacle Studio ... Επίσης αν η κάμερα δεν έχει firewire , τότε θα χρειαστείς κάποια συσκευή να συνδέσεις την κάμερα με τον Η/Υ όπως η dazzle .... περισσότερα δες εδώ >http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/Products/Consumer+Products/Dazzle/
konstantinos77 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Ευχαριστω ρε παιδια...Λοιπον απο οτι θυμαμαι ο αδελφος μου την συνεδεε στο δικο του pc και την χρησιμοποιουσε για το μσν αρα παιζει να εχει firewire . Αν εχεις windows 7, θα σου βγαλει αμεσα την επιλογη να κανεις import. Μπορεις να το κανεις και μεσω του Movie maker. Oταν μου βγαλει την ιmport ή εστω μεσα απο movie maker υποτιθεται με το που ανοιξει το προγραμμα θα πρεπει να βαλω να παιζει η κασετα για την μεταφορα? Καπως ετσι το καταλαβαινω . Για να κανει import κατευθειαν πως μπορει να γινει αφου δεν την εχω σε ψηφιακη μορφη την ταινια αλλα σε κασετα γραμμενη ?
disqualified Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Η καμερα σου λογικα ειναι MiniDV. Γραψε το μοντελο για να καταλαβουμε ποια ειναι. Απο μονα τους τα windows σου βγαζουν αυτοματα να κανεις Import; Δε χρειαζεται να αγγιξεις την καμερα θα πατησεις record στο PC σου σε οποιο προγραμμα χρησιμοποιησεις για τη μεταφορα και θα αρχισει την κασετα μονο του. Η ταινια ειναι γραμμενη σε ψηφιακη μορφη αλλα πανω σε κασετα
konstantinos77 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Η καμερα σου λογικα ειναι MiniDV. Γραψε το μοντελο για να καταλαβουμε ποια ειναι. Απο μονα τους τα windows σου βγαζουν αυτοματα να κανεις Import; Δε χρειαζεται να αγγιξεις την καμερα θα πατησεις record στο PC σου σε οποιο προγραμμα χρησιμοποιησεις για τη μεταφορα και θα αρχισει την κασετα μονο του. Η ταινια ειναι γραμμενη σε ψηφιακη μορφη αλλα πανω σε κασετα Οκ ,μονο θα σας πω αυριο περισσοτερα γιατι την εχω στο αλλο σπιτι και θα παω να κανω οσα μου ειπατε .Ευχαριστω παντως για την βοηθεια μεχρι στιγμης... Σε οτι αφορα το καλωδιο θα χρειαστω ενα firewire να πηγαινει σε usb ετσι ?
sistah Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Σε οτι αφορα το καλωδιο θα χρειαστω ενα firewire να πηγαινει σε usb ετσι ? Οχι, υπαρχει υποδοχη firewire στις περισσοτερες μητρικες. Δες πως ειναι η υποδοχη πισω απο το pc, και αντιστοιχα στην καμερα και αγορασε το καταλληλο καλωδιο. Firewire 6/4 pin Firewire 4/4 pin Firewire 6/6 pin Λογικα το 6/4 θα θελεις.
makfil Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Παιδια εχω τραβηξει καποια video με μια παλι φορητη καμερα ,απο αυτες που ειχανε κασετουλα μεσα .Λοιπον θελω αυτα τα video να τα μετατρεψω σε ψηφιακη μορφη και να τα μεταφερω σε dvd να τα εχω εκει να τα βλεπω .Γνωριζετε κανενα προγραμμα που να κανει κατι τετοιο ? Σε ενα μαγαζι που ρωτησα μου ειπαν οτι θα κοστισει 5 ευρω η ωρα για να μου το κανουν ... Εάν η περιγραφή σου είναι σωστή, δηλαδή η κασετούλα είναι όντως μικρή, τότε είναι η miniDV, όπως έχει πει και άλλος παραπάνω. Σ' αυτή την περίπτωση, η εγγραφή σου είναι ψηφιακή και όχι αναλογική και δεν χρειάζεται μετατροπή το σήμα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να μεταφέρεις το υλικό από την κασέτα στο pc και αυτό γίνεται με πολλά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και το movie maker που έχουν τα windows. Εάν θέλεις και κάποια μικρή επεξεργασία (κόψιμο άχρηστων σκηνών, μετακίνηση clips κλπ) μπορείς να την κάνεις με το ίδιο απλό πρόγραμμα. Εάν, όμως, δεν έχεις αυτό τον τύπο κασέτας, αλλά τις προηγούμενες με αναλογικό σήμα, τότε χρειάζεσαι μετατροπή και αυτό το θέμα έχει συζητηθεί αρκετά στο forum. Με αναζήτηση μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες. Πρέπει, πάντως, να δώσεις το μοντέλο της κάμερας ώστε να καταλάβουμε ποιο τύπο κασέτας έχεις.
konstantinos77 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Λοιπον παιδια ο τυπος της καμερας ειναι sony DCR-TRV22. Η δικη μου μητρικη εχει ΙΕΕΕ 1394a 6-pin που ειναι το firewire ,τωρα δεν θυμαμαι στον υπολογιστη στο αλλο σπιτι αν εχει τετοια υποδοχη γιατι ειναι μητρικη μαπα αλλα οκ δεν ειναι προβλημα αυτο .Δυστυχως δεν εχω καλωδιο firewire to firewire παρα μονο firewire to usb ,αλλα θα παω να αγορασω απο πλαισιο .Της καμερας πρεπει να ειναι 4pin ,δεν την εχω μπροστα μου αλλα προσπαθω να καταλαβω απο το manual στο ιντερνετ που βρηκα . Αγοραζω το καλωδιο παιδια και σας ενημερωνω για τα περαιτερω ... Υποψη η καμερα ειναι αγορασμενη απο Nεα Υορκη...
disqualified Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δεν εχω δει ξανα καλωδιο firewire σε usb αλλα αν υπαρχει και το εχεις μην το χρησιμοποιησεις για τη δουλεια αυτη γιατι δεν κανει. Ελπιζω να εχεις γραψει σε PAL και οχι σε NTSC μιας και την αγορασες απο την Αμερικη αλλα δε νομιζω οτι θα συναντησεις καποιο προβλημα γενικοτερα στην αναπαραγωγη σε DVD. Αλλιως θα πρεπει να γινει μετατροπη που ισως χαλασει ελαχιστα την ποιοτητα. Για την ωρα μη σε απασχολει κατι τετοιο και σε μπερδευω
KnightRider Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Αν δεν μπορεσεις και δεν καταφερεις κατι με το firewire τοτε μια καλη λυση ειναι να βαλεις απο την καμερα jack 3,5mm (αν εχει) σε 3 RCA(ασπρο,κοκκινο,κιτρινο) και να το συνδεσεις στην καρτα τηλεορασης ή σε καποια καρτα βιντεο που να εχει RCA και S-Video οπως ειχε πει και ο crc2 Για μενα αυτη ειναι η καλυτερη λυση και αν εχεις καλη καρτα τηλεορασης ή καρτα βιντεο τοτε μπορεις να γραψεις την πηγη βιντεο και ηχο χωρις να χαλασει η ποιοτητα, χωρις να εχεις απωλειες στα fps (λογω interlacing) και χωρις να εχεις crop δηλ να μην κοβει καποιες πληροφοριες εικονας οπως κανουν πχ στις TV το λεγομενο Overscan
konstantinos77 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δεν εχω δει ξανα καλωδιο firewire σε usb αλλα αν υπαρχει και το εχεις μην το χρησιμοποιησεις για τη δουλεια αυτη γιατι δεν κανει. Ελπιζω να εχεις γραψει σε PAL και οχι σε NTSC μιας και την αγορασες απο την Αμερικη αλλα δε νομιζω οτι θα συναντησεις καποιο προβλημα γενικοτερα στην αναπαραγωγη σε DVD. Αλλιως θα πρεπει να γινει μετατροπη που ισως χαλασει ελαχιστα την ποιοτητα. Για την ωρα μη σε απασχολει κατι τετοιο και σε μπερδευω Φιλε αυτο μια και το ειπες ισχυει γιατι η εγγραφη ,την οποια δεν την εχω κανει εγω ,πρεπει να ειναι σε ΝΤSC .Για την μετατροπη τωρα θα δω αν εχω καποιο προβλημα...
sistah Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Λοιπον παιδια ο τυπος της καμερας ειναι sony DCR-TRV22. Η δικη μου μητρικη εχει ΙΕΕΕ 1394a 6-pin που ειναι το firewire ,τωρα δεν θυμαμαι στον υπολογιστη στο αλλο σπιτι αν εχει τετοια υποδοχη γιατι ειναι μητρικη μαπα αλλα οκ δεν ειναι προβλημα αυτο .Δυστυχως δεν εχω καλωδιο firewire to firewire παρα μονο firewire to usb ,αλλα θα παω να αγορασω απο πλαισιο .Της καμερας πρεπει να ειναι 4pin ,δεν την εχω μπροστα μου αλλα προσπαθω να καταλαβω απο το manual στο ιντερνετ που βρηκα . Αγοραζω το καλωδιο παιδια και σας ενημερωνω για τα περαιτερω ... Υποψη η καμερα ειναι αγορασμενη απο Nεα Υορκη... Στο manual της καμερας σου φαινεται οτι οντως εχει ενα usb to firewire. Παρ'ολα αυτα, πανω απο την lcd screen εχει ενα πλαστικο καλυμμα οπου υπαρχουν 3 υποδοχες: 1 usb, 1 firewire, 1 A/V jack. Διαβαζοντας παρακατω, ειδα οτι τελικως φαινεται να ειναι 6/4pin. Και ναι, καλυτερα να κανεις την μεταφορα με firewire.
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2012 Αν δεν μπορεσεις και δεν καταφερεις κατι με το firewire τοτε μια καλη λυση ειναι να βαλεις απο την καμερα jack 3,5mm (αν εχει) σε 3 RCA(ασπρο,κοκκινο,κιτρινο) και να το συνδεσεις στην καρτα τηλεορασης ή σε καποια καρτα βιντεο που να εχει RCA και S-Video οπως ειχε πει και ο crc2 Για μενα αυτη ειναι η καλυτερη λυση και αν εχεις καλη καρτα τηλεορασης ή καρτα βιντεο τοτε μπορεις να γραψεις την πηγη βιντεο και ηχο χωρις να χαλασει η ποιοτητα, χωρις να εχεις απωλειες στα fps (λογω interlacing) και χωρις να εχεις crop δηλ να μην κοβει καποιες πληροφοριες εικονας οπως κανουν πχ στις TV το λεγομενο Overscan Σε καμία περίπτωση. -Το capture μέσω firewire είναι κλάσεις ανώτερο σε ποιότητα από το αναλογικό capture που προτείνεις και πολύ πιο εύκολο. -Μια κάρτα fw κοτίζει 10€ ανώ μια αναλογικη πολύ παραπάνω. -Αυτές οι κάμερες γράφουν σε 50i (50fps/interlaced), και αυτό είναι το σωστό φορμά εγγραφής. -Cropping δεν γίνεται στο capturing μέσω fw. Το μόνο αρνητικό είναι ότι το dv-avi φορμά που χρησιμοποιείται στην καταγρφή μέσω fw δημιουργεί πολύ μεγάλα αρχεία. 12gb περίπου για κάθε ώρα βίντεο. Μετά όμως το μετατρέπεις σε ότι θέλεις. Εξ άλλου το dv-avi είναι το κατ' εξοχήν φορμά που αναγνωρίζουν όλα τα προγράμματα μοντάζ.
disqualified Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Φιλε αυτο μια και το ειπες ισχυει γιατι η εγγραφη ,την οποια δεν την εχω κανει εγω ,πρεπει να ειναι σε ΝΤSC .Για την μετατροπη τωρα θα δω αν εχω καποιο προβλημα... Είναι πιθανό και η τηλεοραση σου και το DVD σου να μπορουν να αναπαραγαγουν NTSC χωρις προβλημα. Απλα παρε ενα firewire καλωδιο και θα γινουν ολα ευκολα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα