dimitris2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο κατοχύρωσης Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων ανακοίνωσε σήμερα το νέο πρότυπο για τις κάρτες SIM, οι οποίες θα έχουν την ονομασία nano-SIM. Η απόφαση έλαβε χώρα σήμερα στην Ιαπωνία, και αποφασίστηκε ότι οι μελλοντικές κάρτες SIM θα είναι μικρότερες κατά 40% από τις σημερινές κάρτες που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα και tablets, έχοντας διαστάσεις 12.3mm πλάτος, 8.8mm ύψος και 0.67mm πάχος. Οι Nano-SIM θα κυκλοφορούνε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να είναι συμβατές αν χρειαστεί να τοποθετηθούν σε συσκευές που κάνουν χρήση του μέχρι τώρα προτύπου.Για να αποφασιστεί σήμερα το νέο πρότυπο υπήρξαν αρκετές συζητήσεις αλλά και διαφωνίες μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones, όπως η Motorola, η Nokia, η RIM και η Apple. Για την ακρίβεια όλες οι εταιρείες ήρθαν σε αντίθεση με ένα σχέδιο που είχε παρουσιάσει η τελευταία, υποστηρίζοντας ότι ο δικός τους σχεδιασμός είναι τεχνικά ανώτερος και έχει λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει βλάβες στη συσκευή κατά την τοποθέτηση της κάρτας. Δυστυχώς ο επίσημος φορέας δεν αποκάλυψε ποια τεχνική χρησιμοποιήθηκε τελικά στην θέσπιση του νέου προτύπου. Σύμφωνα με αναφορές όλοι οι σχεδιασμοί των εταιρειών συμφωνούσαν στις διαστάσεις, με τη διαφορά ότι οι εταιρείες που πρότειναν διαφορετικά χαρακτηριστικά από την Apple έκαναν χρήση ενός ακόμη βήματος κατά την εισαγωγή της κάρτας στις συσκευές, με αποτέλεσμα να μην είναι αναγκαία η ύπαρξη ειδικής "κασσέτας" που θα κρατάει την κάρτα. Μέχρι να ανακοινωθούν από το Ινστιτούτο οι επίσημες προδιαγραφές, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με σιγουριά ποια πρόταση είναι αυτή που έγινε τελικά αποδεκτή. Site: theverge.com
Technology fan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Τι γίνεται κάθε φορά θα πληρώνουμε και την sim ? Πρόσφατα αναγκάστηκα να αγοράσω micro sim και έπρεπε να δώσω 10 ευρώ...
v-tidus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Τι γίνεται κάθε φορά θα πληρώνουμε και την sim ? Πρόσφατα αναγκάστηκα να αγοράσω micro sim και έπρεπε να δώσω 10 ευρώ... Μπορούσες να την κόψεις μόνος σου, καθόλου δύσκολο και θα γλίτωνες και τα χρήματα. Εγώ έτσι το έκανα για το razr.
Technology fan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μπορούσες να την κόψεις μόνος σου, καθόλου δύσκολο και θα γλίτωνες και τα χρήματα. Εγώ έτσι το έκανα για το razr. Το ξέρω ότι ήταν εύκολη η κοπή αλλα μετά τι Sim θα είχα για τα "κανονικά" κινητά? Τώρα έχω δύο sim το λεγόμενο twin sim. Μία microsim για το Iphone και μία κανονική για όλα τα "παλιού" τύπου κινητά. Το πέρασμα του χρόνου από Sim σε microsim ήταν μεγάλο αλλά από microsim σε nano sim ? Αυτό που μένει είναι να δούμε και πότε θα κυκολοφορήσει σε κινητό...
Haldol Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Το ξέρω ότι ήταν εύκολη η κοπή αλλα μετά τι Sim θα είχα για τα "κανονικά" κινητά? Τώρα έχω δύο sim το λεγόμενο twin sim. Μία microsim για το Iphone και μία κανονική για όλα τα "παλιού" τύπου κινητά. Adaptor από micro-USIM σε κανονικού μεγέθους USIM. Πολύ φθηνές από eBay, γύρω στα 2€ η μία σε μαγαζιά στην Ελλάδα. Αυτό έχω εγώ. Όχι ότι μου χρειάστηκε ως τώρα...
Technology fan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μόνο που είναι adaptor... Δηλαδή πρέπει να τη βγάζεις από τη μία συσκευή και να το βάζεις στην άλλη. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να φροντίσω να μην είναι ανοιχτά και τα δύο κινητά ταυτόχρονα... Δεν είναι το θέμα μας αυτό όμως.... Στο κάτω κάτω ας το κάνουν τύπου software και να μην χρειάζεται καν Sim. Είναι ανάγκη να μας περάσουν από τόσα στάδια?
FarCry Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 το καλο ειναι οτι δεν εχει κατι αλλο. δε μπορουν να κοψουν και αλλο για να μειωσουν περαιτερω το μεγεθος γιατι εχει μεινει ουσιαστικα μονο το κυκλωμα. αρα nanosim θα ειναι η τελευταια εξελιξη
Haldol Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Μόνο που είναι adaptor... Δηλαδή πρέπει να τη βγάζεις από τη μία συσκευή και να το βάζεις στην άλλη. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να φροντίσω να μην είναι ανοιχτά και τα δύο κινητά ταυτόχρονα... Αυτό είναι άσχετο με τα μεγέθη. Εσύ θέλεις να αλλάζεις συσκευή χωρίς να αλλάζεις SIM, αυτό θα το αντιμετώπιζες όποιο και αν ήταν το μέγεθος της καρτούλας. Στο κάτω κάτω ας το κάνουν τύπου software και να μην χρειάζεται καν Sim. Είναι ανάγκη να μας περάσουν από τόσα στάδια? Δε νομίζω να αρέσει σε πολλούς κάτι τέτοιο ;P
Technology fan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δε νομίζω να αρέσει σε πολλούς κάτι τέτοιο ;P Γιατί ποιο θα ταν το πρόβλημα?
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 το κυκλωμα αμα θελησουν μπορει να το κανουν πολυ πιο μικρο που σιγουρα στο μελλον θα γινει και θα δουμε καμια tiny sim
Liverpool89 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Ελεος... Μονο και μονο για την apple οι εταιριες βγαλανε micro sim ..τωρα νομοζω και αυτο παλι μια καινοτομια της μηλοεταιριας θα ειναι... Ασε που προωθουσε δικια της παντεντα να εχει καθε κινητο δικια της ενσωματωμενη σιμ και απλα να γινεται η επιλογη φορεα απο το itunes καπως ετσι... Τωρα μονο απο την sony βλεπω καποιες ωραιες κινησεις που μεσα στο κουτι της εχει και προσαρμογεα νομοζω στο s απο micro σε κανονικα
jimex Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 το κυκλωμα αμα θελησουν μπορει να το κανουν πολυ πιο μικρο που σιγουρα στο μελλον θα γινει και θα δουμε καμια tiny sim Πιο μικρό γίνεται, αλλά όσο θα πρέπει να την πιάνεις με το χέρι για να τη βάλεις θα είναι πρακτικά αδύνατο να μικρύνει κι άλλο...
Dark Scizor Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Γιατί ποιο θα ταν το πρόβλημα? Στους καταναλωτές λόγω κλειδώματος δικτύου και τους παρόχους λόγω δυνατότητας σπασίματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα